Gość: pamana IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.11.06, 09:04 Z czym i do czego oprocz sałatek ? ostatnio jadlam z sosem bezbarwnym ,kwaskowym z czyms zielonym podejrzewam ze to orzeszki pini w kawalkach ale moze co innego -jakies pomysly ? thx p. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f po linku do kłębka 14.11.06, 13:35 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=46085959&a=46107367 i wyszukiwarka, bo to milion razy było:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamana Re: po linku do kłębka IP: *.dialog.net.pl 14.11.06, 16:50 niestety nie ma tam odp. na moje pytanie bo przegladam linki o paluszkach i wszedzie sałatki. pzdr p. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: paluszki krabowe? 14.11.06, 17:02 Ja akurat właśnie do sałatek lubię najbardziej. Oczywiście krabowe to te paluszki są tylko z nazwy, jak wiadomo, są z surimi a mięso krabów jest do nich jedynie dodawane w znikomych ilościach. A moja ulubiona sałatka to : Opakowanie paluszków Można równiez dodać opakowanie krewetek koktailowych Różowy grejfrut rozdrobniony na kawałeczki SOS : jogurt naturalny, ząbek czosnku, sól, pieprz. Tyle. Koleżanka, od której dostałam przepis daje do sosu jeszcze majonez, ale ja nie cierpię majonezu a z samym jogurtem sałatka jest lżejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Pamano, przpraszam... Mysle, ze oprocz salatek 14.11.06, 21:50 - bo to jednak odpowiednik gotowych krewetek koktajlowych - co salatkowe bardzo jedynie są... To moze: - posiekane jako iadzienie do pierozkow roznych; - we francuza zawiniete do pieca...? ale nie koniecznie... Smazyc, dusic, gortowac ... nie da sie tego czegos - wiec dlatego glownie w salatkach. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: paluszki krabowe? 14.11.06, 21:53 do potraw makaronowych lub ryzowych typu stir fry mozna dorzucic, na sam koniec smazenia ja lubie z sosem sojowym, bez dodatkow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszz Re: paluszki krabowe? IP: 213.17.144.* 15.11.06, 21:15 ja sobie robie sos czosnkowo majonezowo - śmietanowy wrzucam na wrzątek /z kogutkiem/ paluszki, krewetki , kalmary, ośmiorniczki gotuję jajko na półmiękko i wszystko wykładam na talerz, jajko drobię, żółtko się rozlewa, polewam sosem, kładę paluszki, krewetki i co tam mam i się zjadam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Batony krabowe ;) IP: *.adsl.proxad.net 15.11.06, 23:59 Paluszki krabowe jako przystawka lub b.lekka kolacja: -posiekane jako dodatek do avocado (z sosem majonezowym lub majonezowojogurtowym) -same z roznymi sosami (typowym koktailowym lub np. majonez+sok z cytryny+sol i pieprz) -mozna je rozwinac, nafaszerowac i ponownie zwinac, po czym pokroic w bardzo widowiskowe slimaki Dodatek do sosow do ryby, np. razem z krewetkami, ale uwaga: te paluszki jakie jedlam w Polsce sa zdecydowanie za slodkie do takiej kompozycji. Odpowiedz Link Zgłoś