Dodaj do ulubionych

Amoniak poszukiwany w Krakowie

IP: *.net.autocom.pl 11.12.06, 19:33
Kochani pomóżcie gdzie w Krakowie kupie amoniak spożywczy?
Oblatałam już ze sto sklepów i moja nadzieja na zrobienie świątecznych
pierników jest coraz mniejsza .... Szukam od tygodnia i nic....
Obserwuj wątek
    • Gość: g Re: Amoniak poszukiwany w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 19:37
      w wawce jest w marketach np. w Leclercu, może u was też?
      • Gość: g Re: Amoniak poszukiwany w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 19:41
        Podrzucam wygląd opakowania, łatwiej Ci bedzie szukać:
        www.ziolopex.com.pl/pl/przyp_domowe.html
    • Gość: adoro Re: Amoniak poszukiwany w Krakowie IP: 193.27.6.* 11.12.06, 19:52
      W warszawie jest w geancie - realu. To może u was też.
    • Gość: bajeczka04 Re: Amoniak poszukiwany w Krakowie IP: 62.233.163.* 11.12.06, 21:47
      Jak wchodzisz na Stary Kleparz od ul. Basztowej, to po prawej i lewej stronie są sklepiki spożywcze i sklepiki ze słodkościami i różnymi produktami do pieczenia i tam na pewno dostaniesz amoniak. Czasami bywa też w Tesco.
      Pozdrawiam! bajeczka04
      • Gość: keti Re: Amoniak poszukiwany w Krakowie IP: *.ghnet.pl 11.12.06, 23:32
        Widziałam ostatnio amoniak w sklepie ze zdrową żywnością w Galerii Krakowskiej.
    • Gość: dorota ale do pierników dodaje się sodę... nie amoniak IP: 212.38.200.* 12.12.06, 15:33
      przynajmniej ja nie znam przepisu z amoniakiem. Sprawdź co na pewno
      potrzebujesz.
      • Gość: g Re: ale do pierników dodaje się sodę... nie amoni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 15:40
        mozna i tak, i tak-oba to środki spulchniające.
        Amoniak(potocznie), a właściwie wodorowęglan amonu, śmierdzi przy pieczeniu,
        ale nie zostawia posmaku, jak soda.
        No i ciut inaczej się go dodaje:)
        W googlu znajdziesz przepisy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka