Gość: Do IP: *.net.autocom.pl 11.12.06, 19:33 Kochani pomóżcie gdzie w Krakowie kupie amoniak spożywczy? Oblatałam już ze sto sklepów i moja nadzieja na zrobienie świątecznych pierników jest coraz mniejsza .... Szukam od tygodnia i nic.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: g Re: Amoniak poszukiwany w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 19:37 w wawce jest w marketach np. w Leclercu, może u was też? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Amoniak poszukiwany w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 19:41 Podrzucam wygląd opakowania, łatwiej Ci bedzie szukać: www.ziolopex.com.pl/pl/przyp_domowe.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adoro Re: Amoniak poszukiwany w Krakowie IP: 193.27.6.* 11.12.06, 19:52 W warszawie jest w geancie - realu. To może u was też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajeczka04 Re: Amoniak poszukiwany w Krakowie IP: 62.233.163.* 11.12.06, 21:47 Jak wchodzisz na Stary Kleparz od ul. Basztowej, to po prawej i lewej stronie są sklepiki spożywcze i sklepiki ze słodkościami i różnymi produktami do pieczenia i tam na pewno dostaniesz amoniak. Czasami bywa też w Tesco. Pozdrawiam! bajeczka04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keti Re: Amoniak poszukiwany w Krakowie IP: *.ghnet.pl 11.12.06, 23:32 Widziałam ostatnio amoniak w sklepie ze zdrową żywnością w Galerii Krakowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota ale do pierników dodaje się sodę... nie amoniak IP: 212.38.200.* 12.12.06, 15:33 przynajmniej ja nie znam przepisu z amoniakiem. Sprawdź co na pewno potrzebujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: ale do pierników dodaje się sodę... nie amoni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 15:40 mozna i tak, i tak-oba to środki spulchniające. Amoniak(potocznie), a właściwie wodorowęglan amonu, śmierdzi przy pieczeniu, ale nie zostawia posmaku, jak soda. No i ciut inaczej się go dodaje:) W googlu znajdziesz przepisy. Odpowiedz Link Zgłoś