IP: *.hsd1.mn.comcast.net 27.12.06, 01:40
Musze zrobic 12 schabowych na kolacje dla gosci. Myslalam zeby zaczac smazyc
godzine wczesniej i wlozyc do piekarnika te juz usmazone. Czy to ma sens, czy
schabowe nie wyschna, jakie macie doswiadczenia/porady? Jesli tak, to na jaka
temperature, i czy przykryc?
Dzieki!
Obserwuj wątek
    • aniutek Re: schabowe 27.12.06, 02:04
      nie widze problemu - gotowe kotlety do nagrzanego pieca , trudno mi powiedziec na jaka temp - tak
      zeby byly dobrze cieple ale juz sie nie piekly ( mam w piecu "keep warm" opcje)
      • ty-sia1 Re: schabowe 27.12.06, 19:02
        wczoraj schabowe i inne mięska usmażyłam dużo szybciej aby potem mieć czas
        wziąść prysznic i wystroić się:)
        Następnie pół godziny przed planowaną gościną włączyłam piekarnik na 180 st.C,
        mięso na blaszce przykryłam folią aluminiową, włożyłam do nagrzanego
        piekarnika, po 15min zmieniam temp. na 100 stopni. i tak oczekuje aż do momentu
        gdy przychodzi właściwa pora...
        wszystko było gorące jak trzeba.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka