Gość: kubek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 13:34 tak mi sie chce pierogow ale nie mam farszu, mam tylko mieso mielone surowe, da rade cos do niego dorzucic(kapusty tez nie mam) zeby blo smacznie? myslalem o cebulce smazonej... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fettinia Re: a pierogi z mięsem nie mogą być? :-) 20.02.07, 13:38 wlasnie-wystarczy dodac cebule,jajko, ostro przyprawic ewentualnie bulke tarta -wymieszac i nadziewac:) Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: a pierogi z mięsem nie mogą być? :-) 20.02.07, 13:39 a cebula smazona polac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubek Re: a pierogi z mięsem nie mogą być? :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 13:48 no własnie nie wiedzialem czy surowe sie nadaje, dzieki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daga lepiej to mięso najpierw podsmazyć n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 13:59 Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: lepiej to mięso najpierw podsmazyć n/t 20.02.07, 14:52 niekoniecznie:)Tatar tez surowy jest-wprawdzie inne mieso ale zawsze:)A ja robie kluski z czyms w rodzaju metki lub tatarowej-Zwiebelmettwurst-to surowe i kluchy sa pyszne:) Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: a pierogi z mięsem nie mogą być? :-) 20.02.07, 15:16 Z surowego mięsa robi się farsz do kołdunów. Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: a pierogi z mięsem nie mogą być? :-) 20.02.07, 15:21 no to mu wyjda pseudo kolduny:) Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: pierogi 20.02.07, 18:00 Mięso, przypuszczam, że mielone, najpierw obsmaż bo sok wydzielany przez surowe wszystko rozpaciaji. Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: pierogi 20.02.07, 18:27 cebulka, fasolka, kukurydza, papryka czewrona... jak wolisz;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GoscW Re: pierogi IP: *.proxy.aol.com 20.02.07, 20:34 A slyszeliscie ze jak doda sie troche ziemniakow gotowanych do ciasta to po ugotowaniu pierozki rozplywaja sie w ustach. Wyprobowane :) Odpowiedz Link Zgłoś