Dodaj do ulubionych

Pytanie o malibu

26.02.07, 12:03
Jak długo może stać malibu,takie własnej roboty już z mlekiem.Nawiasem mówiąc
z przepisu Hanki z GPfotoforum.gazeta.pl/72,2,777,56228888.html.
Jest pyszne,ale czy np miesiąc może stać w lodówce?Wcześniej nie pomyślałam a
tak dla przykładu Lustroo napisała,że jej się zwarzyło.Szkoda żeby się
zniszczyło a wszystko naraz nie da rady.
Obserwuj wątek
    • Gość: x opróżnić flaszkę w ciągu miesiąca to nie IP: *.olsztyn.mm.pl 26.02.07, 12:09
      jest naraz!
      • mika9949 Re: opróżnić flaszkę w ciągu miesiąca to nie 26.02.07, 12:16
        Owszem jedna to nie dużo ale ja mam 3 litrowe z myślą już o świętach.
        • jacek1f moze stac pare miesiecy, spokojnie. 26.02.07, 12:20
          • lustroo Re: moze stac pare miesiecy, spokojnie. 26.02.07, 12:29
            to moje spokojnie nie stało widać :(
            • Gość: mika9949 Re: moze stac pare miesiecy, spokojnie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 12:52
              Tylko Ty pisałaś,że stało w barku,czyli w cieple.Może w lodówce wytrzyma
              1,5miesiąca.Kolejnym razem zrobię bez mleka,mleko dopiero w dniu degustacji.
              Jacek pisze,że może stać kilka miesięcy więc jestem dobrej myśli.
              • jacek1f 2-3 miesiace stał w lodowce domowy bayleys.. 26.02.07, 13:29
                wiem, ze wstyd, ze tak dlugo..:-)) ale duzo za duzo zrobilem wtedy.

Lodowka - oczywista.
                • Gość: mika9949 Re: Jaki tam wstyd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 13:33
                  ... u mnie też pewnie ok.2 miesięcy teraz poleżakuje,jeszcze na degustację
                  czeka porterówka.Przecież to nie jest po to żeby się schlać tylko degustować.
                  • lustroo Re: Malibu :) 05.03.07, 08:14
                    Już wszystko wiem :) jak się otworzy flaszkę, to trzeba ją szybko wypić :) albo
                    trzymać w lodówce. 2 butelka nienapoczęta stojąca w tym samym barku "zamarzła"
                    czyli utworzył się taki czop z mleka, coś jak tłuste masło, wystarczyło tylko
                    wymieszać trzonkiem łyżki. I wstrząsnąć. Nie było zważone, gościom smakowało :)
                    • monia0074 Re: Malibu :) 05.03.07, 15:35
                      czegoś nie rozumiem...link do przepisu nie działa, ale domyslam się o co chodzi,
                      czy naprawdę cokolwiek co ma mleko i jest otwarte może stać miesiąc czy więcej??
                      czy mleko konserwuje sie alkoholem??i czy nie jest to drink, który powinien być
                      świeży, z pianką i w ogóle??
                      • lustroo Re: Malibu :) 06.03.07, 07:46
                        mleko daje się skondensowane. A przepis jest na Galerii Potraw.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka