b_a_l_b_i_n_k_a 16.03.07, 11:53 Chciałabym kupić jakąś rybę do smażenia w panierce i pamiętam że kargulena była pyszna. Tylko nie wiem, jak mam spytać na targu czy mają :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kocia_noga Re: No to jak jest kergulena? n/t 16.03.07, 12:04 Sprawdź nazwę łacińską i poszukaj na stronach francuskich. Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Po polsku to kErgulena nt 16.03.07, 12:03 Nazwa pochodzi z resztą od Francuza,Jacqesa Kergulen (jakos tak,nie chce mi się szukac po guglach). Odpowiedz Link Zgłoś
b_a_l_b_i_n_k_a Dzięki Banito, ja nie znam fran. więc ciężko było 16.03.07, 12:26 wyguglać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bagatella balbinko 16.03.07, 19:10 poisson des glaces? ja nigdy jak dotad nie spotkalam sie z taka nazwa na stoisku rybnym. chetnie pomoge, ale jak ta ryba wyglada? Odpowiedz Link Zgłoś
bagatella Chichard, tak sie nazywa, choc 16.03.07, 19:37 moge sie mylic, bo zdjecie niewiele pokazuje, ale ten nieprzyjemny pysk to tylko chichard przypominaja Odpowiedz Link Zgłoś
b_a_l_b_i_n_k_a Re: Chichard, tak sie nazywa, choc 16.03.07, 22:15 Zwał jak zwał, na targu kerguleny nie było, w Delhaize też nie. Więc pangę kupiłam, bo to jedyna, którą byłam w stanie zidentyfikować :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
bagatella Delhaize? a co to takiego 16.03.07, 22:39 frankojezycznie to niezbyt brzmi, balbinko, gdzie jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
b_a_l_b_i_n_k_a Re: Delhaize? a co to takiego 17.03.07, 09:07 W Brukseli :-) Tu wszystko jest dziwne :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
b_a_l_b_i_n_k_a Re: balbinko 16.03.07, 22:17 ja jadłam już przygotowaną, więc nie mogę podać rysopisu podejrzanej :-) Ale bardzo mi się podobało, bo nie miała w ogóle żadnych ości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldi Re: balbinko IP: *.play-internet.pl 14.12.18, 08:28 Ma jedną ość biegnącą wzdłuż. Pewnie podano ci po jej wyjęciu. Odpowiedz Link Zgłoś