gosc_niedzielny 08.05.03, 16:34 MUSZTARDY Z FIRMY ROLESKI OKROPNA SAM OCET I JESZCZE SMIERDZI PRZESTRZEGAM Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bef Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.chello.pl 08.05.03, 17:04 ...oraz keczapu tej firmy Odpowiedz Link Zgłoś
sntx Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. 09.05.03, 07:21 Gość portalu: bef napisał(a): > ...oraz keczapu tej firmy > i majonezu tez jest strasznie toksyczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrezygnowany1 Re: POTWORNY MAJONEZ- AHTUNG !!! IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 11.05.03, 17:29 przepraszam, za "achtung " ale to brzmi jakoś tak radykalniej, niż po polsku; a majonez jest tak straszny, ze warto przed nim ostrzec. Kupiłam go w sklepie Lider szajs i był to najdroższy ze wszystkich oferowanych tam majonezów. MAJONEZ DEKORACYJNY.wysokotłuszczowy,81% producent: Tarsmak Sp. Józef i teresa Gondek, Radogoszcz,ul Witosa 40 Fascynuje nie tylko potworny smak ale i te 81%- nie 80 i 1/2 i nie 82. Jest robiony prawdopodobnie na przepracowanym oleju przekładniowym do...kombajnów bizon. Zainwestujcie kilka zł- kto nie wierzy i niech sprawdzi, ale nie warto. Uwaga, nie oddać psu, bo padnie. Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: POTWORNY MAJONEZ- AHTUNG !!! 13.05.03, 07:19 Gość portalu: zrezygnowany1 napisał(a): > przepraszam, za "achtung " ale to brzmi jakoś tak radykalniej, niż po polsku; a > > majonez jest tak straszny, ze warto przed nim ostrzec. Kupiłam go w sklepie > Lider szajs no jeżeli kupiłaś go w sklepie Lider szajs to nie dziwota - po prostu kupilas SZAJS ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrezygnowany Re: POTWORNY MAJONEZ- AHTUNG !!! IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 13.05.03, 15:59 quba napisał: > Gość portalu: zrezygnowany1 napisał(a): > > > przepraszam, za "achtung " ale to brzmi jakoś tak radykalniej, niż po pols > ku; > a > > > > majonez jest tak straszny, ze warto przed nim ostrzec. Kupiłam go w sklepi > e > > Lider szajs > > no jeżeli kupiłaś go w sklepie Lider szajs to nie dziwota - po prostu kupilas > SZAJS ! WSZAK TO WIM !!!Ale to miłe, że innych ostrzegłam, nes pas ? Odpowiedz Link Zgłoś
xswedc Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. 25.05.03, 11:33 To jakieś bzdury! Od lat kupuję wyłącznie dwie musztady: Rolewski i Pudliszki, oczywiście sarepskie. Uważam, że Rolewski robi najlepszą w Polsce muszdardę. Wszystkie niby-markowe musztardy mogą się schować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiechu_warte musztarda sarepska IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.03, 20:02 od lat? to w końcu kupujesz musztardę firmy roleWski czy roleski? śmiechu warte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prostaczek Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.ki.net.pl 08.05.03, 18:59 ..... przecieru pomidorowego f-my JEMY stracone pieniadze, stracony czas na gotowanie ... przecier to tylko i wylacznie PUDLISZKI. REKLAMA? - nie! skad! sama prawda :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sproket Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.sky.net.pl 09.05.03, 00:10 O tak - Pudliszki górą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniecha Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 15:18 W zupełności się z tym zgadzam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joan Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.net / 192.168.5.* 23.05.03, 10:59 ketchup kotlina tez polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pn Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 17:51 najlepsze przeciery tobi jeszcze od PRL-u DAWTONA ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
ka2 Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. 08.05.03, 21:27 serka Valbon ochydny, słony i maźglaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hippa Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.gdynia.mm.pl 08.05.03, 21:47 Sera Imperator z podobizna bonapartego.. smierdzi w calej lodowce fuj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.topole.waw.pl 08.05.03, 23:57 paluszków krabowych zamrożonych....jak rozmrażałam to tak śmierdziało....bleeeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszactwo Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.03, 23:24 Nie dziwo ze smierdzi skoro to ser plesniowy. Co prawda nazwa nie brzmi zachwycajaco i nie odwazylam sie go skosztowac, ale dosyc drogi le Rustique jak sie go otworzy raz, zasmierdzi wszystko w lodowce, nawet niby szczelnie zawiniety. To jest urok niektorych plasniowych serow. Pozdrawiam Myszactwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixi Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.03, 11:00 Valbon jest pyszny, wcale nie słony! Wszystkie inne pleśniowe śmierdzą wybielaczem!! Odpowiedz Link Zgłoś
lord_word Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. 09.05.03, 07:30 a ja n8ie kupie zadnej kukurydzy w puszce z dyskontu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziorek Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.03, 08:45 a ja wczoraj kupiłam szparagi pierwszy raz w życiu i wiem, że już nigdy nie zagoszczą na moim stole, zrobiłam wszystko jak trzeba (tak mi się wydaje), w efekcie tylko same końcóweczki (2 cm z całego szparaga !!!)wyszły mięciutkie i smaczne, ale reszta do d..., jakieś takie nitki ciągnące i goryczkowate, po prostu bleee. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annette Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.de.ibm.com 09.05.03, 10:05 Gość portalu: madziorek napisał(a): > a ja wczoraj kupiłam szparagi pierwszy raz w życiu i wiem, że już nigdy nie > zagoszczą na moim stole, zrobiłam wszystko jak trzeba (tak mi się wydaje), w > efekcie tylko same końcóweczki (2 cm z całego szparaga !!!)wyszły mięciutkie i > smaczne, ale reszta do d..., jakieś takie nitki ciągnące i goryczkowate, po > prostu bleee. A czy obrałaś szparagi? Bo one mają właśnie taką twardą, nitkowatą i gorzkawą skórkę. Moj tata kiedys zamrozil nieobrane szparagi i to co wyszlo po ugotowaniu, przypominalo bardzo Twoj opis. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziorek Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.03, 10:20 Anette, jasne, że obrałam nawet odłamałam końce, wiesz te szparagi były raczej cieńkie, a obierałam obieraczką do warzyw, raczej cieńko, bo pewnie nic by z nich nie zostało, podczas jedzenia nawet środek był łykowaty, więc to chyba nie kwestia obierania, natomiast czubki były smaczne przyznaję, ale im niżej tym smak i wrażenie w ustach gorsze, a przecież i osoliłam i pocukrzyłam wodę i gotowałam ok. 10 min Tak czy owak na szparagi w takiej postaci to już się raczej nie zdecyduję, za to w szynce i w galarecie są b. dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annette Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.de.ibm.com 09.05.03, 12:41 Gość portalu: madziorek napisał(a): > Anette, jasne, że obrałam nawet odłamałam końce To może one były po prostu jakieś stare? Bo ja jadłam gotowane i były mięciutki, słodkawe (z minimalną goryczką), były też dość grube. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DrizzlySpike Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.ci.seattle.wa.us 10.05.03, 00:49 Ach, kobiety, kobiety... No jasne, ze te szparagi byly lykowate w dolnej czesci; one juz tak maja... Co trzeba zrobic to zlapac szparage na koncach i delikatnie zginac do momentu zlamania. Szparaga lamie sie w miejscu gdzie gorna czesc nie ma zadnych lykowatych wlokien. I to te gorne czesci przygotowywac i podawac. A dolne? Ugotowac na zupe. Oczywiscie trzeba je przemielic p przetrzec przez sito. Acha... Nie obierac ze skorki, to profanacja. Gość portalu: madziorek napisał(a): > Anette, jasne, że obrałam nawet odłamałam końce, wiesz te szparagi były raczej > cieńkie, a obierałam obieraczką do warzyw, raczej cieńko, bo pewnie nic by z > nich nie zostało, podczas jedzenia nawet środek był łykowaty, więc to chyba nie > > kwestia obierania, natomiast czubki były smaczne przyznaję, ale im niżej tym > smak i wrażenie w ustach gorsze, a przecież i osoliłam i pocukrzyłam wodę i > gotowałam ok. 10 min Tak czy owak na szparagi w takiej postaci to już się > raczej nie zdecyduję, za to w szynce i w galarecie są b. dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziorek Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.03, 11:21 Gość portalu: DrizzlySpike napisał(a): > Ach, kobiety, kobiety... > > No jasne, ze te szparagi byly lykowate w dolnej czesci; one juz tak maja... Co > > trzeba zrobic to zlapac szparage na koncach i delikatnie zginac do momentu > zlamania. Szparaga lamie sie w miejscu gdzie gorna czesc nie ma zadnych > lykowatych wlokien. I wcale nieprawda, bo właśnie tak robiłam z tym naginaniem, a i tak były ciągnące nitki w buzi blee i tyle i jeszcze ta goryczka fuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inika Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 12.05.03, 12:30 Po prostu źle trafiłaś i tyle. Ja jadam od dziecka szparagi przez cały maj, w najróżniejszych postaciach. I wiem, że zdarzają się wpadki. Rzadko, bo rzadko. Nie zrażaj się jednak i kup jeszcze raz, może ciut grubsze. Spróbuj też zielonych - smak mniej wyrazisty od białych, ale za to nie zdarzyło mi się natrafić w nich na łyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.chello.pl 09.05.03, 08:46 Pańskiej skórki gdzie patrzę na białę i różowe a widzę lepkie od szarego brudu mieszkanie, gdzie łapy z czarnymi z brudu pazurami ją wyrabiają i zawijają w te papierki wśród walajacych się skórek salcesonu i flaszek po wódzie, kaszląc na to wszystko "soczyście". Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. 09.05.03, 08:52 Sosów w słoikach Łowicza i kukurydzy Bonduelle. Niech żyją Pudliszki i Krakus. Odpowiedz Link Zgłoś
ministryofsound Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. 09.05.03, 10:34 BARSZCZU CZERWONEGO Z KNOORA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszactwo Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.03, 23:28 Kukurydza Bonduelle jest najlepsza na swiecie. Ma swietne ziarna i o odroznieniu od innych niby tanszych puszek, malo zalewy a duzo ziarna, pozostale maja mniej ziarna wiecej zalewy. i na pewno nie takie dobre!! ! Myszactwo Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. 23.05.03, 12:15 > Kukurydza Bonduelle jest najlepsza na swiecie. Ma swietne ziarna i o > odroznieniu od innych niby tanszych puszek, malo zalewy a duzo ziarna, > pozostale maja mniej ziarna wiecej zalewy. i na pewno nie takie dobre!! Kukurydza Boduelle spaskudziła mi sałatkę z krewetek. Jest po prostu słodka, a sałatka była raczej wytrawna. Takich problemów z Pudliszkami i Krakusem nie miałam nigdy. A objętościowo ziarna jest akurat tyle samo. Odpowiedz Link Zgłoś
byhanya Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. 01.10.03, 20:16 emka_waw napisała: > > Kukurydza Bonduelle jest najlepsza na swiecie. Ma swietne ziarna i o > > odroznieniu od innych niby tanszych puszek, malo zalewy a duzo ziarna, > > pozostale maja mniej ziarna wiecej zalewy. i na pewno nie takie dobre!! > > Kukurydza Boduelle spaskudziła mi sałatkę z krewetek. Jest po prostu słodka, a Kukurydza jadalna to cukrowa - ta nie slodka kojarzy mi sie bardziej z pasza dla zwierzat. > sałatka była raczej wytrawna. Takich problemów z Pudliszkami i Krakusem nie > miałam nigdy. A objętościowo ziarna jest akurat tyle samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: 213.158.197.* 23.05.03, 15:11 ja sosy z łowicza uwielbiam i często stosuję do różnych dań (szczególnie ten do spagetti), za to kukurydza bonduel mi nie smakuje, bo jest za twarda. kiedyś trafiły mi się same ziarenka chyba z drewna, fuj emka_waw napisała: > Sosów w słoikach Łowicza i kukurydzy Bonduelle. > > Niech żyją Pudliszki i Krakus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reniferek Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.03, 14:01 zadnych sosów ani gotowych dań w słoikach z firmy Stoczek kukurydzy innej niż Bonduelle pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slotna Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.lodz.dialog.net.pl 09.05.03, 17:05 marchewki Gerbera (chociaż inne ich rzeczy lubię) zupek Sam Smak jogurtow Danone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.acn.waw.pl 09.05.03, 17:09 Majonezu Winiary. Paskudztwo. Odpowiedz Link Zgłoś
aneczkax Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. 15.05.03, 18:18 hmmmmmmmm, a to akurat moj ulubiony...nie wiem czym podpadl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszactwo Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.03, 23:29 Dla mnie kazdy Majonez jest wstretny wiec nie wypowiadam sie. Kazdy smakuje jak stare, rozpuszczone maslo dla mnie. :) Myszactwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Zapomniałam jeszcze, że... IP: *.chello.pl 10.05.03, 11:28 Nigdy więcej nie kupię drobiu w promocji w Geancie. Kupiłam raz w zeszłym roku na wiosnę w promocji w Geancie na Ursynowie i przy kasie zaczęło tak śmierdzieć, ze kasjerka o mało nie dostała torsji. Ja i pół kolejki też. Udka pieczone. Odrażające. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slotna Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.lodz.dialog.net.pl 10.05.03, 11:52 Zapomniałam o wytworach Cukierni Mistrza Jana. Ale nie ze względów jakościowych (przeciwnie - pycha) tylko... hmm;)) siedzimy kiedyś z kumpelą nad malutkimi ciasteczko-cukierkami - E... no jak myślisz, ile to ma kalorii? - Takie małe... no, michałki w czekoladzie mają 40 to to będzie... no z 70.. - No dobra, to policzmy 75 i jemy. - No jemy. Po konsumpcji rzut oka na opakowanie i 'Ach!!!' bo jednak kalorie były wypisane... ... 175 na sztukę... szok i trauma już nigdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ll Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.chello.pl 17.05.03, 12:24 dobrze sie czujesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
lady Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. 11.05.03, 09:01 Soku marchewkowego Tesco - ta woda to nawet zabarwiona porządnie nie jest... bleh... Kiszonego żuru - kiedyś znalazłam w nim kiszone... robaki. Od tej pory kiszę sama. Deserków z bitą śmietaną o smaku waniliowym - chyba ze przestana tak cuchnąć waniliną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucre Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.ipartners.pl 11.05.03, 09:36 Barszczu z torebki - wyjątkowy syfiak - i sosu tatarskiego w słoiku w Polsce. Jedyny jaki przyjmuję do wiadomości sprzedają na Słowacji za całe 2,4 zł. :-) Natomiast w Polsce jadalnego jeszcze spotkałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slotna Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.lodz.dialog.net.pl 11.05.03, 12:49 A ja spotkałam. Leader Price. Niestety nie pamiętam przez kogo 'wyprodukowane dla', ale jak kupię, to sprawdzę. 10 razy lepszy od wszystkoch winiary i innych takich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anma Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.05.03, 14:23 Nigdy (postaram się) wiecej nie będę kupować; - musztardy innej niz Kamis (najlepsza sarepska) - koncentratu pomidorowego innego niz Melissa Primo Gusto - kukurydzy, groszku, fasoli i innych warzyw w puszkach innych niz Bonduelle - majonezu innego niz Hellmans niskokaloryczny - kawy mielonej innej niż Sahara (Oasis) - kawy rozpuszczalnej innej niż Nescafe Gold lub Jacobs Cronat Gold - przyprawy do zup w płynie innej niż Maggi - przyprawy "sypanej" innej niż Vegeta - mleka innego niz "Łaciate" - dżemów innych niz Materne (Andros) - kisielu, budyniu, galaretki, proszku do pieczenia i cukru waniliowego innego niz Dr Oetker - proszku do prania innego niż VIZIR - płynu do płukania innego niż Silan (tylko biały, żółty lub niebieski) - tabletek do zmywarki innych niz Calgonit - podpasek innych niż niż Always Ultra (sorry ze wyszłam poza asortyment spożywczy) Co do reszty jestem elastyczna....chyba ze o czymś zapomniałam:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hedonist Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.chello.pl 11.05.03, 15:33 A ja nigdy na pewno nie kupię żadnych podpasek... Ale poza tym nie chcę się ograniczać NIECH ŻYJĄ SZPARAGI W ODRÓŻNIENIU OD MILLERA jak dla mnie może nie żyć żadna strata w końcu to zero nie obrażam ja oceniam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwa Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: 217.20.199.* 11.05.03, 22:22 makreli wedzonej w tesco. kiedy wrocilam z rybami do domu i zabralam sie za robienie pasty, okazalo sie, ze w srodku kazdej makreli jest - zielona, rosnaca plesn. to byl pierwszy i zarazem ostatni raz, kiedy robilam zakupy jedzeniowe w tesco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dede Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.03, 22:45 sos tatarski jest dobry hellmansa z pieczareczkami i ogoreczkami widzialam go narazie tylko w carrefurze na wilenskim i tam zawsze go kupuje a inne rzeczywiscie sa do d... Odpowiedz Link Zgłoś
punia68 Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. 20.05.03, 14:38 Gość portalu: anma napisał(a): > Nigdy (postaram się) wiecej nie będę kupować; > - kukurydzy, groszku, fasoli i innych warzyw w puszkach innych niz Bonduelle A mnie tu spotkala niespodzianka. Groszek konserwowy Bonduelle byl wielkosci kawioru, co nie bardzo mi odpowiadalo, natomiast groszek Vernet (chyba tak sie nazywal - glowy nie dam) wyprodukowany przez... Bonduelle był smaczny, przyzwoitej wielkosci i sporo tanszy od... Bonduelle. Nic nie rozumiem. Moze ktos mi to wyjasni. > - dżemów innych niz Materne (Andros) Tu z kolei sie nie zgodze. Nie kupie nigdy wiecej dzemow Andros poniewaz nastepnego dnia po otwarciu sloiczka zaczynaja podplywac woda, co nie jest ani smaczne ani estetyczne. Materne moze tego nie maja. Na pewno nie dzieje sie nic takiego w dzemach Lowicza. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. 23.05.03, 12:21 > > Nigdy (postaram się) wiecej nie będę kupować; > > - kukurydzy, groszku, fasoli i innych warzyw w puszkach innych niz Bonduel > le > > A mnie tu spotkala niespodzianka. Groszek konserwowy Bonduelle byl wielkosci > kawioru, co nie bardzo mi odpowiadalo, natomiast groszek Vernet (chyba tak sie > nazywal - glowy nie dam) wyprodukowany przez... Bonduelle był smaczny, > przyzwoitej wielkosci i sporo tanszy od... Bonduelle. Nic nie rozumiem. Moze > ktos mi to wyjasni. A mnie kukurydza Bonduelle załatwiła na amen pyszną sałatkę - kukurydza była wyraźnie słodka, a sałatka wytrawna. I jeszcze podpaski - sto razy delikatniejsze od plastikowych Always są Bella Perfecta Blue - delikatna bawełenka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszactwo Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.03, 23:31 skoro juz przy podpaskach to z kolei ja nigdy always ultra ani jakichkolwiek always, okropny, wstretny, plastikowy material. przerazajace!!! sztuczne i niezdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ll Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.03, 10:53 ryb wedzonych w elea w krakowie i pieczywa tamze - jak juz to na stoisku z pieczywem w worku - przynajmniej wiem od razu ze nie mam sie spodziewac czegos swiezego, a w konciku gdzie sprzedaja buleczki i chleb niby swiezy sprzedali mi stare pieczywo, za to za cene wyjatkowo swiezego :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liza Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.akk.net.pl 12.05.03, 15:03 wyrobów firmy Gellwe produkowanych dla biedronki, szczególnie kakao, galaretka i budynie.Beznadziejne! Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. 12.05.03, 11:00 Nigdy więcej nie kupię owoców ani warzyw w supermarkecie. Nie kupię również dań w proszku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proz Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: 212.191.169.* 12.05.03, 22:03 Makaronów Malmy i żadnych polskich - włoskie są najlepsze, a w dodatku tańsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.bm.cm-uj.krakow.pl 16.05.03, 09:07 ktos pisal o drobiu z hipermarketu. I slusznie, bo drob ma tam co najmniej cztery zycia: najpierw lezy sobie kurczaczek na tacce. Jak nie zejdzie, to jest myty, glownie pod pachami, bo tam najpredzej robi sie oslizgly i znow na tacke. jak nie zejdzie - to do solarium. Jesli i w tej formie nikt sie na niego nie skusi, to ląduje w salatkach na dziale garmazeryjnym. Nie wiem tylko co dzieje się z salatka, ktora nie zejdzie... Wyjatkowym swinstwem są gotowe dania miesne w sloikach firmy Kotwica. Wygladaja pieknie, jest ich duza rozmaitosc, mozna spodziewac sie wykwintnego obiadu na biwaku. Po otwarciu okazuje sie, ze maja chemiczny smak i sa po prostu niejadalne. Niektore wystepuja lacznie z kopytkami i te kopytka robione sa chyba z gipsu. Kupilam to rok temu na wakacje i od tej chwili wszystkich przestrzegam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bef Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.chello.pl 17.05.03, 12:46 Gość portalu: m napisał(a): > ktos pisal o drobiu z hipermarketu. I slusznie, bo drob ma tam co najmniej > cztery zycia: najpierw lezy sobie kurczaczek na tacce. Jak nie zejdzie, to jest > > myty, glownie pod pachami, bo tam najpredzej robi sie oslizgly i znow na tacke. > > jak nie zejdzie - to do solarium. Jesli i w tej formie nikt sie na niego nie > skusi, to ląduje w salatkach na dziale garmazeryjnym. Nie wiem tylko co dzieje > się z salatka, ktora nie zejdzie... A ja widziałam, jak dokładano świeżą ( :-))) sałatkę do uprzedniej i zamieszano razem. W supermarketach trzecie życie mięsa to często (zwłaszcza w sezonie) mięso na grill, posypane przyprawami. Jest jeszcze kiełbasa na grill, może po części z sałatek? (przepraszam, jeśli komus coś obrzydziłam, sorry bardzo) Odpowiedz Link Zgłoś
inguana Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. 17.05.03, 10:24 Ja także przestrzegam przed wszystkimi produktami wyżej wymienionej firmy. Co się nie kupi to klapa. Zapewne wynika to z tego ,że jest to ZPCH- niezależnie co wyprodukują, czy sprzedają czy nie to i tak im sią to opłaca z finansowego punktu widzenia. Dostają mase kasy z zewnątrz. Moga być tani i kiepscy. Odpowiedz Link Zgłoś
jennifer1 Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. 19.05.03, 09:12 Sera żółtego i innych rzeczy w Auchan zapakowanych przez nich. Kiedyś kupiłam ser salami, niby zapakowano w Auchan tego samego dnia co kupiłam i jeszcze długo ważny. Po otwarciu okazało się,że jest zupełnie niezjadliwy. Żeby dobrze wyglądał posmarowano go jakąś oliwą... Był naprawdę stary, obrzydlistwo! Odpowiedz Link Zgłoś
myshen82 Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. 08.02.04, 01:45 ja kiedyś kupiłam pakowany przez Auchan ser w plasterkach - miał być mazdamer i był - ale tylko na wierzchu - w środku były plasterki jakiegoś innego sera, pewnie tańszego (na pewno był to inny ser, bo nie miał dziur, jak mazdamer) Zdarzylo się wam coś takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: 195.117.149.* 20.05.03, 14:11 Capuccino firmy Gelwe. Jedzie sztucznymi aromatami. Czysta chemia. Odpowiedz Link Zgłoś
nocny_fryzjer Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. 21.05.03, 15:44 pepsi cytrynowej masakra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.03, 03:20 1. Majonezu Hellmans (to był eksperyment po wielu latach używania "Kieleckiego"). Zepsułam nim jaja faszerowane, sałatkę warzywną i inne przekąski jarskie przygotowane na uroczystość rodzinną. Były z gruntu niejadalne, wywoływały jakiś ohydny metaliczny i kwaśny posmak, który zostawał w ustach: jakby słodzik, ocet, nadmiar polepszaczy typu glutaminian sodu, z resztą nie wiadomo co. 2. Przetworów rybnych firmy "Graal". Szczególnie w puszkach. Blada, niemiło pachnąca, bez smaku zawartość, którą z trudem można nazwać rybną, do tego etykieta udająca do złudzenia innych producentów. Dostępne w sklepach rybnych i supermarketach. 3. Herbaty "Lipton". Sądząc po budżecie reklam w TV topowa, a w smaku słaby, bezzapachowy, gorzki kwasior. Mielony chyba z mieszaniny chwastów rosnących obok krzewów herbaty oraz kupy psa ogrodnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piwoszka Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.cpip.pl / 192.168.0.* 22.05.03, 16:26 Taniego piwa w Biedronce. Skusiliśmy się na aż cały transporter do sobotniej biesiady przy grilu z przyjaciółmi, po czterech wypitych takich żółtych pomyjach, brzuchy nam się napełniły po brzegi a my tym czasem nawet nie poczuliśmy, że to było piwo, mimo, że producent zapewniał, że alkoholu było tam do 5%, na moje znawstwo tematu, było to piwo raczej bezalkoholowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bas Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: 157.25.119.* 26.05.03, 09:00 serka wiejskiego firmy tesco deseru campina: kasza manna z truskawkami o mały włos sie po nim nie przekrecilam kefiru wyprodukowanego przez firme z Krasnegostawu a i kielbasy paczkowanej na grila w tesco syf oraz parówek drobiowych ktore puchna po ugotowaniu i sa tak ochydne ze moj pis ich nie zjada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sorry Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.cps.pl 26.05.03, 22:53 Gość portalu: bas napisał(a): > serka wiejskiego firmy tesco > deseru campina: kasza manna z truskawkami o mały włos sie po nim nie > przekrecilam > kefiru wyprodukowanego przez firme z Krasnegostawu > a i kielbasy paczkowanej na grila w tesco syf > oraz parówek drobiowych ktore puchna po ugotowaniu i sa tak ochydne ze moj pis > ich nie zjada. A co lubi najbardziej Twój pis ;)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bas Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: 157.25.119.* 27.05.03, 07:32 wszystko oprocz parowek drobiowych, ktore puchna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ina_ina Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.alp01.telsat.wroc.pl 27.09.03, 16:21 keczup z biedronki...ohyda w ogole niegdy więcej nie kupie niczego na czym jest napisane "wyprodukowano dla Biedronka" kupiłam w tym sklepie może ze trzy rzeczy ktore dalo sie zjesc a reszta byla po prostu niejadalna. A ten keczup pobil wszelkie rekordy:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.03, 22:08 nigdy wiecej nie kupie podrabianego czekoladowego kremu ktory udaje nutelle,na opakowaniu jest narysowana wiewiorka,zwyklego ketchupu oprocz heinza i helmanza,nie kupie tez nigdy serkow homogenizowanych typu darek,itp...i salatek jarzynowych z majonezem,,salatki swiata,,w malych plastikowych pudeleczkach ,...zawsze sa kwasne i sliskie, obrzydlistwo.oczywiscie parowki w folii,po jednym dniu juz puchna i robia sie obslizle.feee....jest jeszcze pare produktow ktorych nikt nie kupi,dlatego narazie leza na polkach i omijamy je szerokim lukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.03, 22:10 zapoimnialam dodac,ze nigdy nie kupie miesa na targowisku prosto ze starganu,chyba ze to sa kosci dla psa,bo tam chodza muchy oraz nabialu w sloikach i roznych zawiniatkach...bo poprostu sie brzydze. Odpowiedz Link Zgłoś