jokaer 23.03.07, 16:02 j.w.- wady i zalety- nie moge niestety nic znależć ani w googlach ani tu na forum, a wiem ze coś o tym już było, chyba banita pisał; --- dagmargallery.republika.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: sól jodowana 23.03.07, 16:51 Używam soli potasowej. Moja wypowiedź dotyczyła tego (o ile pamiętam), że mieszkając nad morzem uszczęśliwia się ludzi na siłę. Na szczęście od jakiegoś czasu można wybierać sól morską, niejodowaną i tak jak moja potasową. Oprócz tego były jeszcze wypowiedzi, że jodowana nie nadaje się do przetworów (nie wiem dlaczego niby nie). Odpowiedz Link Zgłoś
jokaer Re: sól jodowana 23.03.07, 17:05 dzięki, nie wiem czemu odniosłam wrażenie z tych jakichs wzmianek , że chodziło o zdrowie, ale mogło mi sie pomylić- jesli tak to lepiej konkretnie to mam na mysli sól jodowana a niedoczynność tarczycy w każdym razie dziękuję :) --- dagmargallery.republika.pl Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: sól jodowana 23.03.07, 17:23 Jokaer-robie wyjatek dla ciebie:)Bo sie wkurzylam na Kuchnie:))Tez mam niedoczynnosc-poczytaj zu:) www.admeda.de/polska/product%20informacja/propycil/tarczyca.html Odpowiedz Link Zgłoś