Dodaj do ulubionych

biszkopt z owocami - pytanie

27.05.07, 16:35
Czy jeśli dam proszku do pieczenia do biszkoptu, nałożę na górę truskawki i
upiekę to coś z tego wyjdzie??? Chodzi mi o to czy można dodać owoce do
biszkoptu - biszkopt klapnie czy nie????
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: biszkopt z owocami - pytanie 27.05.07, 18:03
      można, ale obtarzaj truskawki w mące, wtedy nie zrobi się naokoło nich zakalec....

i pamiętaj, żeby do biszkoptu nie dawać za wysokiej temperatury, biszkopt musi
      sie raczej suszyć niż piec... :)..daj znać jak ci poszło :))
      • lirio Re: biszkopt z owocami - pytanie 27.05.07, 18:12
        To jest biszkopt z gotowej mieszanki bezglutenowej, także eksperyment nie da się
        przenieść pewnie z takim samym skutkiem na normalny. Od wczoraj Małżon jest na
        diecie bezglutenowej, być może do końca życia. Chleb bezglutenowy z maszyny
        wyszedł mi całkiem OK.
        • lirio Doral 27.05.07, 18:14
          Możesz mnie wpuścić na galerię - masz do niej uprawnienia??? Chciałabym
          zamieścić fotkę, a kiedyś przy problemach z kontem kazałam się usunąć z listy.
          • doral2 Re: Doral 28.05.07, 09:26
            niestety, poproś Psychogirl o dostęp...

a jeśli to mieszanka bezglutenowa to truskawki obtarzaj w tej mieszance, chodzi
            o to, że truskawki puszczają dużo soku i wtedy robi się zakalec, a jak bedą
            obtarzane to wtedy mąka czy tam mieszanka wciągnie nieco tego soku i wokół
            owoców nie zrobi się zakalec no i truskawki nie opadną na dno ciasta.....
    • mazia Lirio 27.05.07, 22:56
      Wyslalam Ci na gazetowy zaproszenie, wyloguj sie i zaloguj i mozesz korzystac :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka