karmel-ek Re: O jedzeniu!!!! 24.06.03, 16:31 - gorzką, wytrawną czekoladę - słodkie, dojrzałe, soczyste arbuzy - farfalle z sosem śmietanowym z tuńczykiem i pieczarkami - spaghetti z sosem pomidorowym (tylko oliwa, czosnek, bazylia i pomidorki) - ruskie pierogi mojej mamy - pierogi z kaszą gryczaną mmm... idę jeść Odpowiedz Link Zgłoś
danka125 Re: O jedzeniu!!!! - do karmelka 24.06.03, 20:02 Czy możesz powiedzieć, z czego składa się nadzienie pierogów z kaszą gryczaną? Sama kasza czy może z dodatkiem sera? Jadłam takie w dzieciństwie, ale wtedy nie zastanawiałam się, z czego się składają... pozdr Dana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karmel-ek Re: O jedzeniu!!!! - do karmelka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.03, 15:47 nadzienie: kasza gryczana, twaróg, sól, pieprz, świeża mięta i prawdopodobnie zeszklona cebulka (piszę prawdopodobnie, bo pierogi robi moja mama i nie jestem pewna tej receptury) Odpowiedz Link Zgłoś
danka125 Re: O jedzeniu!!!! - do karmelka 27.06.03, 00:40 Za czasów mojej młodości mięta chyba nie była zbyt popularną przyprawą, ale reszta brzmi bardzo smakowicie. dziękuję i pozdrawiam Dana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: O jedzeniu!!!! IP: 217.153.90.* 25.06.03, 15:13 Pokarm jest dla brzucha a brzuch dla pokarmu ale jedno i drugie zniszczy Bóg... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milk Re: O jedzeniu!!!! IP: ProteriansAnNet:* 24.06.03, 16:57 A ja jeszcze zapomnialam: nalesniki z serem, a ten ser zrobiony tak: wymieszany i utarty z kwasna smietana icukrem, do tego wgnieciony banan i sypie sie jeszcze cynamonu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: O jedzeniu!!!! IP: 217.153.90.* 25.06.03, 15:10 Nie samym chlebem (jedzeniem) żyje człowiek ale każdym słowem które pochodzi z ust Bożych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chm Re: O jedzeniu!!!! IP: 156.17.122.* 25.06.03, 15:19 Od tygodnia pracuje w renomowanej restauracji we Wroclawiu i mam do czynienia z pychociami. Lakomym nie jest alem kilo do przodu zawazyl i nie wiem co bedzie ze mna za rok!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: O jedzeniu!!!! IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.03, 01:42 czy ktos zna i umie opisac smak slynnych trufli/grzybkow podziemnych/? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: O jedzeniu!!!! IP: *.dialup.tiscali.it 26.06.03, 21:11 Nie wiem, czy serek plesniowy oddaje wyobrazenie, ale smak jest naprawde specyficzny. Jedni za nic by nie sprobowali, inni uwielbiaja i placa krocie. Odpowiedz Link Zgłoś
danka125 Re: O jedzeniu!!!! 27.06.03, 00:43 Mnie się to akurat nie kojarzy z serem pleśniowym, chociaż go uwielbiam. Jadłam kiedyś w Chorwacji kluchy (o ile pamietam gnocchi) z truflami i były przepyszne - sos taki bardziej śmietanowy, trufli jak na lekarstwo ale wrażenia smakowe boskie. pzdr Dana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remedios_buendia Re: O jedzeniu!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.03, 12:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remedios-buendia jem, to brzmi dumnie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.03, 12:43 najłatwiej osiągalną przyjemnością jest dla mnie odczucie smaku wsmakowuję się w każdy chrupiący okruszek i błogość mnie ogarnia właśnie spożywam ciasteczka zbożowe i niech szczęśliwy będzie po stokroć, wujek, który mi je kupił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: jem, to brzmi dumnie!!! IP: *.tele2.pl 26.06.03, 15:50 Gość portalu: remedios-buendia napisał(a): > najłatwiej osiągalną przyjemnością jest dla mnie odczucie smaku > wsmakowuję się w każdy chrupiący okruszek i błogość mnie ogarnia > właśnie spożywam ciasteczka zbożowe i niech szczęśliwy będzie po stokroć, > wujek, który mi je kupił no to amsz sczescie...poczucie smaku zostalo zaburzone: je sie byle jak, syzbko, byle zaspokoic glod, w przerwie w ptracy, w przerwie w Tv itd...Szkoda. Biesiadowanie jest super! Odpowiedz Link Zgłoś
medicus5 Re: jem, to brzmi dumnie!!! 30.06.03, 15:25 no a ja to bym chciał schudnąć a wy o jedzeniu gadacie. jeszcze chwila a zacznę coś jeść i po moim odchudzaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poko Re: O jedzeniu!!!! IP: 157.25.119.* 27.06.03, 07:10 kaczanka napisała: > Bo my tu tak ciągle o gotowaniu!! > A ja chciałam zapytać czy lubicie jeść i co najbardziej?? > > Tak mi się to nasunęło przy spożywaniu góry truskawek (jakieś 1,5 kg!! :)) > > Poza tym uwielbiam ziemniaczki pieczone, różne grilowane rzeczy (kurczaczek, > warzywa) sałatki własnorecznie przyrządzane. > tytrye Odpowiedz Link Zgłoś
medicus5 Re: O jedzeniu!!!! 30.06.03, 15:21 wy tak o jedzeniu, że aż zgłodniałem Odpowiedz Link Zgłoś
asiak44 Re: O jedzeniu!!!! 01.07.03, 21:09 teraz to najlepszy okres. Młode ziemniaki podsmażone na masełku z rzodkiewką i pomidorami ze śmietana. Pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: O jedzeniu!!!! IP: *.den.nilenet.net 28.12.03, 04:01 SUSHI ... w kazdej ilosci :-) Odpowiedz Link Zgłoś