Gość: radek IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 11.06.03, 13:34 Chcę kupić mikser (taki aby, np. zmiksować truskawki z jogurtem naturalnym). Nie mam pojęcia na jakie parametry zwracać uwagę, jaki model wybrać itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: madziorek Re: Mikser kuchenny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.03, 14:25 ja mam zwykły zelmerowski Robi z nakładką miksującą, miksuje i rozdrabnia idealnie (oprócz zieleniny), nie jest też z tych słabszych, bo o ile dobrze pamiętam ma coś koło 270W, w każdym razie do koktaili na nakładka się sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bef Re: Mikser kuchenny IP: *.chello.pl 11.06.03, 18:06 Jeśli chodzi dokładnie o mix owoce-jogurt, to wygodniejszy moim zdaniem jest dzbanek-blender. Długo używałam blendera wkładanego do czegokolwiek (znaczy do garnka), bo robiłam koktailu po 2-2.5 litra. Ale to jednak chlapie. Jeśli bierzesz pod uwage poza kokt inne rzeczy, to może jednak wkładany (takiego teraz też używam często, ale koktaile to w dzbanku). W żadnym z używanych przeze mnie urządzeń nie popsuł się napęd. Zdarzały się rozszczelnienia nasadek oraz pęknięcia od uderzenia. W Zelmerze(dawnym, innym, niz są teraz w sklepach) łamały się sprzęgła do obsadzania blendera (wymieniałam kilka razy). Jeśli zatem to będzie coś droższego, pytaj o dostępność serwisu. Sprawdź moc (porównaj z innymi o podobnych cechach i cenach). Sprawdź, jak się go trzyma, jeśli wkładany a nie stojący (ciężar). Generalnie lubię ręczne miksery Zelmera (dzbanek mam do malksera Philips i nowego Zelmera). Odpowiedz Link Zgłoś