dina561 21.07.07, 10:50 Proszę o pilną poradę. Mam mięso królika i problem, co z nim zrobić? Znalazłam wiele przepisów, lecz nie wiem czy królik wymaga marynowania przed pieczeniem czy też nie? Niektóre przepisy bowiem zalecają marynowanie inne nie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: asia Re: marynowanie królika IP: 81.210.69.* 21.07.07, 11:04 Nacieram solą , tymiankiem , czosnkiem ,pieprzem i ewentualnie zmiażdżonym jałowcem i zostawiam na 24 h. Czasami (drugi mój domowy sposób) zalewam białym winem w którym zagotowałam rozmaryn z miodem.2 -3 godz.przed pieczeniem nacieram solą i czosnkiem(ale ja bardzo lubię czosnek,więc można sobie "darować"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dina561 Re: marynowanie królika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 12:54 Dziękuję, zaraz się wezmę do pracy i wypróbuję Twój pierwszy sposób. Mam jeszcze pytanie, czy królik wymaga jakiegoś szczególnego przygotowania oprócz podzielenia na części? Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: marynowanie królika 21.07.07, 14:12 dobrze jest zdjąć z mięsa cienką błonę Odpowiedz Link Zgłoś
info-tw Ja zaraz ciebie zamarynuje 21.07.07, 14:14 jak mozna zjesc biednego krolika. Co za ludzie na tym swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
info-tw Re: a Miss Piggy nie żal Ci? 21.07.07, 14:57 Nie, nie zal. Krolika mam w domu i nigdy mi nie przyszlo do glowy zeby go zamarynowac. Odpowiedz Link Zgłoś
baerenfang fakt, nie wyglądają zbyt apetycznie! 21.07.07, 15:14 www.kroliki.com/ kiedyś też miałem miniaturowego;-) Odpowiedz Link Zgłoś
info-tw Re: fakt, nie wyglądają zbyt apetycznie! 21.07.07, 15:45 baerenfang napisał: > kiedyś też miałem miniaturowego;-) I co sie z nim stalo chyba go nie zamarynowales? A ja mam takiego: fotoforum.gazeta.pl/3,0,462518,2,48.html i prosze nie oblizywac sie na jego widok. Odpowiedz Link Zgłoś
baerenfang mój był czarny w białe łaty i związku 21.07.07, 16:47 z rozjazdami trzeba go było oddać. Za pośrednictwem sklepu wrócił do hodowcy na rozpłodowca. Zapewniłem mu szczęśliwą (und eine geile) starość!:-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
info-tw Re: mój był czarny w białe łaty i związku 21.07.07, 18:07 baerenfang napisał: > Za pośrednictwem sklepu wrócił do hodowcy na rozpłodowca. Zapewniłem mu szczęśliwą (und eine geile) starość!:-)))))) :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś