Gość: Dorota IP: *.vf.shawcable.net 24.07.03, 08:25 Czy ktos z Was robil moze poledwice wolowa na grillu? Jezeli tak to bardzo prosze o wskazowki, jakie przyprawy i jak dlugo piec. Pozdrowienia. Dorota Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: reniferek Re: Wolowina na grillu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.03, 09:39 najpierw smaruje ją na kilka godzin solą peklową a potem przyprawiam według gustu nie szczedząc czosnku i tymianku. piekłam w foliina grillu albo na kilka godzin (najlepiej cała noc) trzymałam w zalewie aby skruszała i nabrała aromatu. mozesz tez zrobic mieszanke ziól wymieszac z olejem i nasamrowac tym mieso na jakis czas. sa tez fajne gotowe Marynaty do mięs do kupienia w każdym markecie. ziołowa, pikantna i staropolska. wsztystkie dają fajny smaczek i aromat. potem wczocam miesko na grill i pieke az bedzie miekie. nie pamietam jak długo bo to zalezy czy mam ochote na krwista miesko czy wysmazone. poporstu nakłuwam widelcem i sprawdzam. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tangerines Re: Wolowina na grillu IP: *.iis.ar.wroc.pl 24.07.03, 10:02 Polecam do wołowiny "sól zmiękczającą mięso" Kamis, kiedyś była też Kotanyi Stosuję ją zawsze do pieczeni wołowej i do mięsa na grill. www.kamis.pl/x.pro/ModProducts/ShowProduct/64/9/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik Re: Wolowina na grillu IP: 217.11.134.* 24.07.03, 10:06 do POLEDWICY !?!?! sol zmiekczajaca mieso, toz to barbarzynstwo w najczystszej postaci ;) Odpowiedz Link Zgłoś