Gość: bednarzh@ifrane.co IP: *.turboadsl.nordnet.fr 08.08.03, 09:55 nareszcie znalazlem! Tylko dwa pytania :co to jest za odmiana "biala kapusta?" czy bez lisci laurowych tez mozna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Czesław Re: Kiszenie kapusty IP: 212.244.249.* 07.11.03, 14:47 Kapustę kiszę w kamiennych garnkach ale to ma może mniejsze znaczenie - nie dodaję liści laurowych i jabłek, polecam jednak dużą ilość starkowanej na grubej tarce marchewki (czyli sól, kminek i marchew) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Kiszenie kapusty IP: 80.51.244.* 09.11.03, 12:20 Chciałabym ukisić kapustę i mam pytanie o proporcje. Będę miała do dyspozycji 5- cio litrowe wiaderko, ciut mało ale na początek starczy. Ile potrzeba Kapusty, marchwi a przede wszystkim soli aby kapusta bya smaczna. I jeszcze jedno, gdyby mI wyszło i zachciałabym 2 porcji to do kiedy kapusta nadaje się do kiszenia? Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesław Re: Kiszenie kapusty IP: 212.244.249.* 07.11.03, 14:48 Jeszcze jedna uwaga, którą stosuję - kiszenie kapusty odbywa się po 1 listopada. Odpowiedz Link Zgłoś
soukupdanuta Re: Kiszenie kapusty 28.11.03, 09:50 to nie ma znaczenia, ja kisze kapuste caly rok, jak tamta sie konczy to robie nowa i zawsze jest wspaniala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: millie Re: Kiszenie kapusty IP: *.lshtm.ac.uk / *.lshtm.ac.uk 07.11.03, 15:05 a ja mialam ukisic, nie ukisilam, i teraz bede gotowac bigos z paskudnego sauerkrauta w sloiku...:-(((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: Kiszenie kapusty IP: *.dialup.tiscali.it 08.11.03, 11:21 Kapusta biala nazywana jest ta o gladkich lisciach / lisicie wloskiej maja unerwienia /, najczesciej kupowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Kiszenie kapusty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 11:28 Depczecie nogami?:) Ponoc taka własnie najlepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielona26 Re: Kiszenie kapusty IP: *.dziennikarstwo.uni.wroc.pl 29.11.03, 12:03 Nie depcze, ale ugniatam bardzo długo rękami, aż zrobi się dużo wody. Potem mam kwaśną nie tylko kapustę, ale także zakwaszone mięśnie w przedramionach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: Kiszenie kapusty IP: *.proxy.aol.com 29.11.03, 21:03 Jest kapusta biała i jest kapusta włoska. Biała to ta nie-włoska, zwyczajna. Odpowiedz Link Zgłoś