IP: *.acn.waw.pl 21.01.07, 11:38
W Polsce niedostępna jest woda gruzińska Borjomi. Jakie było moje zdziwienie
kiedy znalazłem tę wodę w Warszawie w sklepie na ul. Polnej (bazarek - sklep
na dole). Czy ktoś się orientuje, czy jest to woda oryginalna? Ma inną
butelkę, ale sprzedawca twierdził, że producent zmienił niektóre elementy.
Miałby to być reeksport z Litwy, bo do Polski oficialnie ponoć nie można
importować.
Obserwuj wątek
    • Gość: nemiroffka Re: Borjomi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 19:49
      Jeszcze niedawno można ją było dostać w Bomi w Gdańsku. A butelka była
      identyczna jak ta gruzińska, smak miała również taki sam ;) Ciekawe czy jest
      tam jeszcze....sprawdze....www.borjomi.pl/
    • Gość: borek Re: Borjomi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 14:56
      Znam bardzo dobrze tę wodę polecam bardzo bo faktycznie jest zdrowa i mnie
      osobiscie pomogla w wielu schorzeniach głownie ukladu pokarmowego. Znam to
      miejsce na Polnej i faktycznie to jedyne miejsce gdzie wode Borjomi można w
      Warszawie kupić. Zresztą bardzo miła obsługa w tym sklepie. Z tego co wiem to
      jest to oryginalna woda Borjomi . Posiada ona wszystkie walory smakowe i
      lecznicze znane z poprzedniej edycji . Wiem bo piję tą wodę i bez obaw mogę
      polecić i co tu dużo pisac to jedyne miejsce obecnie w Warszawie gdzie Borjomi
      jest jeszcze dostępna i przypomina stare dobre czasy kiedy należała do wod jak
      się teraz rzecze z " górnej półki " Pozdrawiam Pana bardzo serdecznie... Borek
      • robertl8 Re: Borjomi 23.02.07, 00:15
        Zgadzam się z borkiem to bardzo smaczna i zdrowa woda, polecam również
        NABEGHLAVi z Gruzji.
        • Gość: Borek Re: Borjomi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 12:04
          Znam tez nabeghlavi rowniez polecam choć ta woda o zbliżonych walorach
          smakowych ma nieco inne wlaściwości mineralne jednak równie dobra bo o
          specyficznym smaku . Ja w obu tych wodach czuje smak Gruzji w której byłem i
          mam sentyment wlasnie po przez picie między innymi wód gruzinskich. Byłem także
          w Parku Narodowym Borjomi Borjomi Karagauli Nationalpark Rewelacja!!!. Dlatego
          jestem zdania że TA Super Woda powinna sie pojawić w sklepach. Dobrze że
          chociarz mozna ją kupić na Polnej w sklepie ...sa tam tez wina ...Przez jakiś
          czas była ona dostępna w Klifie w Bomi jednak coż dobar woda ma tez cenę
          zdecydowanie polecam na Polnej jest taniej!!! NABEGHLAVI
          www.healthywater.ge/e_about.html tam sporo jest na temat wody nabeghlavi
        • Gość: kasia Re: Borjomi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 11:59
          no ta, ale nabeghlavi już nie jest taka dobra, dla mnie za bardzo gazowana
      • Gość: importer Re: Borjomi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 21:58
        borjomi wraca na rynek. w warszawie w ilościach hurtowych będzie dotępna w
        firmie florian woda źródlana. planowana pierwsza dostawa - sierpień 2007.
        pzdr.
        • Gość: niedowiarek Re: Borjomi IP: *.aster.pl 13.06.07, 19:46
          Jest taka piosenka ... pojawiam się i znikam. Zapewne i tym razem bedzie tak
          samo. Wprowadzenie wody na rynek, a potem zabawa z sanepidem i prokuraturą.
          Który to już raz borjomi wchodzi na polski rynek?
          • Gość: Niedowiarek Re: Borjomi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.07, 09:45
            Prorok cy co?
      • Gość: kasia Re: Borjomi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 11:59
        Borjomi jest genialna, to jedyna woda, która pomagała mi na zgagę w czasie
        ciąży, widziałam ją na Polnej, ale już nie ma tego sklepu i na saskiej kępie, na
        Waszyngtona w sklepie z art. dla zwierząt- o dziwo!!!!oryginalna na 100%, bo
        właśnie znajomy z Gruzji przywiózł dla porównania.
      • Gość: hhhhhhh Re: Borjomi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.11, 12:16
        jeśli chodzi o zakup to polecam jedną firme info o firmie na stronie wodymineralne.npx.pl ceny 4,10zł za butelke szkło 0,5l dostępne też 1l 0,33l
      • wylye Re: Borjomi 08.09.19, 13:54
        Ja również jestem od lat fanem tej wody. Jednak po powrocie (po latach) do kraju stwierdzam, że obecnie (rok 2019) nie ma ona smakowo nic wspólnego z tą którą znam (nawet) z polskich sklepów dost w latach 2010, 2012. Podejrzewam że ktoś nieźle robi w konia konsumentów. Oficjalnym dystrybutorem na Polskę jest Litewska firma IDS Borjomi Europe. W Polsce dystrybucją zajmuje się PisatPol. Konia z rzędem temu, kto udowodni, że albo Litwini albo firma w Polsce "chrzci" tę wodę i to do tego stopnia, że znikł cały charakterystyczny smak. Na butelce okrywamy dziwny adnotację, o treści :
        WODA PODDANA PROCESOWI USUWANIA SKŁADNIKÓW NIETRWAŁYCH - METODĄ ADSORPCJI.
        Niedawno na moją prośbę, znajomi przywieźli mi z Gruzji butelkę tej wody. Woda smakuje jak powinna. Myślę, że (przynajmniej) konsumenci w PL są przez kogoś "dymani" To ciekawe, że koncern Borjomi z Gruzji nie odkrył gigantycznej afery. Możliwe, że cały szwindel "utkany" jest jednak e Rosji - bo to Rosja paradoksalnie ma obecnie pakiet kontrolny IDS Borjomi Beverages co. NV.
        W każdym razie dla mnie dzisiejsze Borjomi w PL już nie jest tym czym była jeszcze niedawno
    • jan-w Re: Borjomi 22.02.07, 17:10
      Oryginalną Borjomi kupiłem 2 dni temu w Bomi w Klifie w Warszawie.
    • Gość: crisis Re: Borjomi IP: *.rox.us 01.03.07, 22:17
      woda jest oryginalna - ale importer lewy.
      nie może być oficjanie wprowadzona na rynek - nie spełnia wymagań unijnych,
      więc facio ściągnął wodę ze wschodu (litwa, białoruś lub łotwa), zdarł
      oryginalne etykiety - nakleił swoje drukowane na domowej drukarence i myśli że
      jest kozak.
      buahahahahaaaa....
      • jan-w Re: Borjomi 02.03.07, 08:50
        Po co piszesz takie bzdury? Widziałeś te etykietki? Czyżby zawistna konkurencja?
        www.borjomi.pl/
        • Gość: borjomi_fan Re: Borjomi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.07, 14:28
          wodę borjomi można kupić też na www.frisco.pl
          i nawet do domu za darmo dowiozą:)
          • Gość: mika Re: Borjomi IP: *.lanet.net.pl 10.06.07, 19:05
            we wro w społem widziałem 0,5 litrowe
            • mynia1522 Nie spełnia wymagań dla wód mineralnych 15.07.07, 16:32
              bo zawiera pewne składniki, które są szkodliwe dla zdrowia.
              • pioter34 Re: Nie spełnia wymagań dla wód mineralnych 17.07.07, 15:14
                Tak twierdzi rosyjski rzad i jego agenci.
                Ze wzgledow politycznych zakazali wwozu do Rosji tej wody (spor o Alanie pd. i
                Abchazje), podobnie jak polskiego miesa. Oficjalna przyczyna - skladniki grozne
                dla zdrowia.
                A grozna moze byc podrabiana Borjomi, podobnie jak podrabiana wodka, itp. Wodka
                zreszta moze byc grozna dla zdrowia takze nie podrabiana :)
                A ogolnie Borjomi jest super, kiedys kupowalem ja w Moskwie w aptekach. Teraz z
                w/w wzgledow jestem na odwyku. :)
                • Gość: Kazbegi Re: Nie spełnia wymagań dla wód mineralnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.07, 09:49
                  Niestety, woda Borjomi ma za wysoki poziom fluoru i baru. To nie
                  wymysł rosyjskich instytucji, to fakt znany od lat, ale co innego
                  polityka a co innego skład chemiczny.
                  Skład chemiczny Borjomi nie odpowiada normom Unii Europejskiej!
                  Dlatego import tej wody do Polski, a zatem i do Unii Europejskiej
                  jest zabroniony.
                  • Gość: Jakub Re: Nie spełnia wymagań dla wód mineralnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 11:44
                    zabroniony przez kogo, przepraszam?

i jak to się ma do istnienia oficjalnego przedstawiciela w Pradze:

www.borjomi.com/en/company/
                    • jan-w Re: Nie spełnia wymagań dla wód mineralnych 24.11.07, 22:26
                      Kupiłem wczoraj w Warszawie.
                    • Gość: Wodolej Re: Nie spełnia wymagań dla wód mineralnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.07, 15:08
                      Przedstawicielstwo ma także na Litwie. Woda o takiej marce musi być
                      gdzieś sprzedawana, jakimi metodami się to osiąga to już nie ważne.
                      Generalnie numer źródła na butelce to jedna wielka ściema. Firma ma
                      5 albo 6 źródeł i dwie rury doprawadzające do zakładów rozlewniczych
                      i co na Europę leje tylko z 59:-)?.
                      Certyfikaty dopuszczające to także nie jest problem, bo chyba nie
                      jest problemem wyprodukowanie wody typu pół Borjomi pół źródlana.
                      Ważne aby interes się kręcił! A woda Morszinska taka podobna, bo
                      chyba nie chodzi o kanibalizm marki?
                      Za szybko chyba Panowie chcą przekręcić Polaczków.
                      Dlaczego Rosja zamknęła import z Gruzji, pomijając oczywiście główny
                      powód polityczny? Jak w samej Rosji było kilkanaście
                      fabryk "Borjomi" to chyba nie trudno zgadnąć, że jakość też była
                      różna. Spytajcie rodowitego Gruzina, czy na polskim rynku jest
                      oryginalna woda Borjomi, ciekawe co powie.
                      A więc na zdrowie!
                      • Gość: crisis Re: Nie spełnia wymagań dla wód mineralnych IP: *.chello.pl 29.12.07, 03:42
                        powie, że nie ma.
                        bo nie ma.
                        import borjomi przez litwę to też jedna wielka ściema.
                        ściema z numerem źródła, ściema z unijnymi przepisami, ściema z
                        pismami gis-u, ściema ze składem chemicznym.
                        jeden BURDEL.:)
                        mam dla was dobrą wiadomość: być może niedługo znów będzie jeden
                        importer - JA!
                        :)
                        • Gość: Sanepid Re: Nie spełnia wymagań dla wód mineralnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 10:54
                          Przy Borjomi jest zbyt wielu sępów, które chcą zrobić szybki
                          biznesik. Ale potenciału na rynek ta woda nie ma i nie będzie miała.
                          A tak na marginesie Litwini, którzy sprzedają wodę podpierają się
                          dokumentami z łotwy i Estonii, z reszta te same dokumenty uznał GIS
                          jako dokumenty uprawniające do wwozu do UE. Jest tylko jeden problem
                          dokumenty pochodzą z 2005 lub 2006 roku, a już w marcu 2007 roku
                          czytamy na stronie:
                          www.magazyn.eksportuj.pl/index.html?action=sai&ida=8769
                          A GIS taki niekumaty!
                          Widać, że wschodnie, stare podejście do biznesu "jak się da to się
                          da" ciągle działa.
                          • zelm71 Re: Nie spełnia wymagań dla wód mineralnych 22.03.08, 15:53
                            Super woda. Kupuję ją w Poznaniu w King Cross Marcelin w
                            sklepie "Swojskie Jadło" - butelka szklana 0,5l za ok. 7zł.
                            • Gość: saakashvili grześ Re: Nie spełnia wymagań dla wód mineralnych IP: *.chello.pl 26.03.08, 23:50
                              kupuj, kupuj - niedługo będziesz świecił.:):)
                  • sifaka Re: Nie spełnia wymagań dla wód mineralnych 23.06.08, 14:31
                    > Skład chemiczny Borjomi nie odpowiada normom Unii Europejskiej!
                    > Dlatego import tej wody do Polski, a zatem i do Unii Europejskiej
                    > jest zabroniony.

Więc wytłumacz, że jest importer w Wwie i w niektórych sieciach jest
                    w ciągłej sprzedaży:)
                    • Gość: heheheee.... Re: Nie spełnia wymagań dla wód mineralnych IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.08, 00:52
                      bo władze sanitarne mają to w dupie!
                      w tej chwili jedyną wodą z gruzji spełniającą WSZYSTKIE normy
                      europejskie i oficjalnie dopuszczoną na rynek eu jest gruzińska
                      NABEGHLAVI.
                      • Gość: ktos Re: Nie spełnia wymagań dla wód mineralnych IP: *.eranet.pl 05.08.08, 17:31
                        Witam, czy ktos z tej intęligencji zasiegnal opinii u zrodla w UE
                        niema wolnej amerykanki i tyle... Pozdrawiam
                        Ps wode mozna bez problemu kupic w duzych sieciach handlowych
                        • Gość: Jimi Re: Nie spełnia wymagań dla wód mineralnych IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.08, 19:57
                          Ja kupiłem ją w Oszą w Wawie na żaraniu, tania nie jest bo za 0,5L 4pln to
                          sporo, czy jest zdrowa nie mam pojęcia ale jest niesamowicie smaczna :)
                        • Gość: były importer Re: Nie spełnia wymagań dla wód mineralnych IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.08, 23:09
                          ponieważ jesteś (jak widzę) kretynem - odpowiem ci jak kretynowi:
                          podaj mi linka choćby JEDNEGO kraju w zachodniej europie który
                          wpisał na listę wód mineralnych borjomi.
                          jeszcze w 2005 był w uk (kosztowało to 100000Ł) ale po pięciu
                          miesiącach anglicy wykreślili ją z indeksu. aktualnie jest wpisana
                          na listy wód mineralnych w POLSCE i na ŁOTWIE (ale też tylko wybrane
                          źródła których jest dokładnie 9)
                          a zawartość w butelce w aktualnej sprzedaży ma się tak do eu norm
                          jak ja do biskupa.
                          a prawda jest niezwykle prosta: kto nie ryzykuje - ten nie siedzi.
                          • Gość: Iwan Re: Nie spełnia wymagań dla wód mineralnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.08, 11:17
                            Dlatego najlepiej wpie...ć się w czyjeś interesy? Najlepiej we
                            wprowadzoną na rynek wodę Nabeghlavi?
                            Znamy "Wasze metody" pokombinować jak najwięcej bez względu na
                            wizerunek produktu, byle się tylko nachapać!!!
                            Oto prawdziwy kapitalista!
                            • Gość: hłehłehłe......... Re: Nie spełnia wymagań dla wód mineralnych IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.08, 17:03
                              ty nim nigdy nie będziesz - cymbale, bo jesteś głupszy od stada
                              pędzących imadeł. gdybyś miał młocie choć trochę oleju w tym pustym
                              łbie - już dawno powinieneś wysłać konstruktywnego maila z
                              propozycją rozsądnej współpracy.
                              i ostrzegam: jeżeli zaczniesz bardziej ujadać - to ci zablokuję
                              nawet te oranżadki z kazbegi, a na lotnisku w tbilisi wprowadzą cię
                              z powrotem do tego samego samolotu, którym przylecisz.
                              pzdr.
                              :)
                          • Gość: qa Re: Nie spełnia wymagań dla wód mineralnych IP: 212.160.148.* 09.04.09, 14:10
                            swiat jest pelen debili jak byly importer, ktorzy ZAWSZE wiedza lepiej, mimo, ze
                            debilami
                            ale za to glosno morde rozdzieraja i wyzywaja adwersarzy od kretynow
                            jak sie jest kretynem to sie samych kretynow wokol siebie widzi

a borzomi mozna w wielu sklepach w Polsce dostac
                            lechaim
                            • Gość: eldupa Re: Nie spełnia wymagań dla wód mineralnych IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.09, 21:13
                              I znowu jakiś kretyn dał głos.:)
                              Możesz kupić, młotku - ale tylko do wyczerpania zapasów. MAKRO i
                              inni już tych litewskich złodziei obciążyło karami za brak dostaw.
                              Więc cieszcie się ludkowie ostatnimi butelkami - bo długo BORJOMI
                              nie zobaczycie. Za to jest lepsza NABEGHLAVI.:)
                        • Gość: kasia Re: Nie spełnia wymagań dla wód mineralnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 12:07
                          ciąży, widziałam ją na Polnej, ale już nie ma tego sklepu i na saskiej kępie, na
                          właśnie znajomy z Gruzji przywiózł dla porównania.i pieprze unię i unijne
                          przepisy, wiele z nich beznadziejnych
                  • Gość: jery Re: Nie spełnia wymagań dla wód mineralnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.12, 08:39
                    Bzdura.
                • Gość: kasia Re: Nie spełnia wymagań dla wód mineralnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 12:03
                  właśnie znajomy z Gruzji przywiózł dla porównania.
    • listekklonu Re: Borjomi 08.04.09, 19:18
      Najsmaczniejsza woda mineralna na świecie!
      • Gość: Olaola Re: Borjomi IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.09, 15:15
        Nie sądzę. Mnie bardziej smakuje nabeghlavi.
        • listekklonu Re: Borjomi 06.06.10, 20:24
          > Nie sądzę. Mnie bardziej smakuje nabeghlavi.

Nabeghlavi jeszcze nie próbowałam. Mówiąc szczerze nawet nie widziałam w
          sklepie. Ale poszukam :)
    • Gość: pignus sp. z o.o. Re: Borjomi IP: *.ip.netia.com.pl 21.02.10, 21:18
      Jedynym przedstawicielem na UE jest gość z Wilna, który (niestety) decyduje o
      tym gdzie może iść woda. Dodatkowym minusem jest to, że nie ma etykiet w innych
      językach niż gruźiński i litewski.
      • Gość: gość Re: Borjomi IP: *.chello.pl 09.04.10, 11:12
        Woda jest dostepna w sklepach Piotr i Paweł. Kosztuję ok 6.80 za butelke 0,5 litra.
        Można tez ja kupić na allegro
      • Gość: znawca Re: Borjomi IP: *.elpos.net 15.11.10, 23:15
        Obecnie jedynym i wylacznym importerem wody borjomi jest firma Marani z warszawy. Pojawia sie juz w wielu sklepa sieci Piotr i Pawel, Bomi, Alma. Jest to orginalna woda z gruzji. Na butelkach jest informacja o firmie i importerze. Pozdrawiam i smacznego
    • Gość: pignus sp. z o.o. Re: Borjomi IP: *.ip.netia.com.pl 21.02.10, 21:19
      Jedynym przedstawicielem na UE jest gość z Wilna, który (niestety) decyduje o
      tym gdzie może iść woda. Dodatkowym minusem jest to, że nie ma etykiet w innych
      językach niż gruźiński i litewski.
      kontakt: biuro@pignus.biz
      • listekklonu Re: Borjomi 06.06.10, 20:23
        Kupiłam dzisiaj Borjomi w Almie! Niestety cena jest zaporowa dla mnie, 8.70 za
        litrowa butelkę. Szkoda, bo to najsmaczniejsza woda mineralna na świecie.
    • Gość: Zaza Re: Borjomi IP: *.centertel.pl 24.08.10, 21:46
      Czesc

Woda jest orydinalna, i jus jest w szprzedazy w polsce, dopiero jest
      pocatek ale jusz widac swiatło w koncu tunelu.
    • Gość: fluor Re: Borjomi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.13, 20:19
      szkoda - że nikt nie napisał - że woda ta zawiera flurek 1,5 mg/l do jasnej tumani wciskanie ciemnoty
    • olant Re: Borjomi 11.02.13, 16:11
      Woda jest dostępna. Przynajmniej ja ją kupowałam z bdsklep.pl

www.bdsklep.pl/produkty.html?query=woda+borjomi&cena_od=0.1&cena_do=&kat_id=0&producent%5B%5D=0
      Wystepuje w butelkach szklanych i plastikowych. Woda smakuje troszke jak woda doprawiona sodą. Macie takie wrazenie? Kupilam ją bo ponoc ma własciwosci lecznicze.

Woda mineralna Borjomi to gruzińska woda wydobywana z gorących źródeł na Kaukazie. Zawiera bogaty skład minerałów niezbędnych dla zdrowia. Szczególnie polecana jest osobom z nadwagą, ponieważ znacząco wpływa na poprawę metabolizmu. Borjomi ma także właściwości lecznicze, dlatego jest doskonała dla cierpiących na choroby nerek, choroby układu kostnego lub na cukrzycę. Borjomi to także doraźna pomoc w przypadku zaburzeń trawiennych.
      • kotwbutachnawyspachbergamuta Re: Borjomi 23.06.17, 01:00
        Nie wiem bo nie porownywalem skladu ale smakowo jest odentyczna z nasza rodzimą woda. Ta woda to "Celestynka" z Rymanowa Zdroju. Niestety trudno dostepna w sklepach poza wojewodztwem Podkarpackim. Ja natknalem sie na nia gdy wraz z dziecmi odpoczywalem w tym pieknym uzdrowisku. Za kazdym razem gdy wracam w to miejsce kupuje zapas na caly rok. Tylko pamietajcie ze musi to byc czysta celestynka w szklanych butelkach albo wprost z pijalni usytuowanej w parku. Celestynka dostepna jest tez w wielu odmianach smakowych ale ta wytwarzana jest na zwyklej wodzie zrodlanej. POZDRAWIAM i na koniec dodam tylko, cudze chwalicie swego nie znacie 😊
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka