Gość: tony100@gazeta.pl IP: *.spray.net.pl 05.05.08, 01:54 Mam ochotę na prawdziwego hamburgera.Takiego wołowego.Kurcze nigdzie nie ma.Tylko w McDonalds.Drobiowe są wszędzie,a wołowych nie ma ani w budce ani w sklepie:( DLACZEGO się pytam!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tony100@gazeta.pl Re: Sam sobie zrob n/t IP: *.spray.net.pl 05.05.08, 02:02 Robię.Ale czasami bym gotowca do pracy zabrał do podgrzania.Lub na mieście wtrącił ale nie takiego gnieciucha jak w Macu:/ Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Sam sobie zrob n/t 05.05.08, 02:27 Wolowina jest tak drogim miesem, ze takie z budki bylyby i tak falszowana wieprzowina. Rob sam, i domowe zabieraj do pracy do podgrzania, a na miescie jedz leniwe :) Odpowiedz Link Zgłoś
poszukiwaczarmi Re: Hamburgery wołowe nie ma nigdzie:( 05.05.08, 15:02 W Polsce w sprzedaży istnieje wieprzowina i cienki drób - jakiś indyk i kurczak. Bo są tanie. Wołowinę sprzedaje się w ograniczonym zakresie, nie ma z niej także przetworów. Ale podobnie nie ma też baraniny, jagnięciny, gęsi i kaczek oraz dziczyzny. Powody są pewnie podobne - cena i już... Gdzieś widziałem, chyba w Auchan, takie placki mięsne bodaj z Morlin, i chyba były wołowe, ale głowy nie dam, bo tego nie jadłem, ani dokładniej nie sprawdzałem opakowania. Samodzielne przygotowanie wydaje się najlepszą opcją - posiekanie, doprawienie, rozplackowanie (można na tym etapie kilka sobie zamrozić), usmażenie. Roboty niewiele, a smaczne będzie bez wątpienia - w końcu możesz doprawić tak, jak lubisz :P PS: Produkty w McDonaldzie charakteryzują się niską zawartością czynnika, który wydawałoby się, że powinien się w nich znaleźć... Odpowiedz Link Zgłoś