sylwia1607 08.05.08, 19:03 mam zamiar upiec nozke cieleca na obiad ale nie mam pojecia jakie dodatki do niej pasuja? fasolka z maslem??tylko mi to przychodzi na mysl.prosze o pomoc.dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: pieczona noga cieleca 08.05.08, 19:26 To już lepiej młode ziemniaki i zestaw surówek lub szparagi. Z surówek na przykład: z młodej kapusty 1/2 główki młodej białej kapusty, sok z cytryny, oliwa z oliwek, świeży koperek, pomidor lub ogórek, sól, biały pieprz. Kapustę po umyciu i poszatkowaniu wkładamy do miski, lekko solimy i ugniatamy by puściła trochę soku. Dodajemy trochę soku z cytryny i posiekany koperek. Polać oliwą ekstra vergine. Wymieszać, doprawić białym pieprzem i schłodzić. Można dodać startego na tarce świeżego ogórka lub pokrojonego w kostkę pomidora. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia1607 Re: pieczona noga cieleca 09.05.08, 10:21 dzieki za podpowiedz, ale wydaje mi sie, ze surowka z kapusty nie pasuje, myslalam o szparagach, ale te sa za delikatne do cielecinki, musi byc cos wyrazistego....i chyba zrobie buraczki z cebulka. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia1607 Re: pieczona noga cieleca 09.05.08, 11:34 wcale mnie to nie ruszylo. mieso jest zdrowe i bede je jesc. Odpowiedz Link Zgłoś