25.02.05, 18:59
Dzisiaj robilam lososia na parze z ryzem. Tylko jak przyprawiac ryz zeby mial
jakis konkretny smak?
Obserwuj wątek
    • atunia Re: Przepisy 25.02.05, 19:21
      curry? Przynajmniej będzie miał kolor.
      Najsmaczniejszy ryż mi wychodził gotowany w rosołku, ale nie takim z kostki,
      tylko własnym.

      Atunia
      • atunia Re: Przepisy 28.02.05, 14:41
        A taka piaskowa, to nie coś, co jest jako "Babka marmurkowa" tylko bez kakao? (W
        mojej książce jest, więc nie wrzucam tu całości przepisu, w razie potrzeby mogę
        przeklepać).

        Atunia
          • atunia Re: Przepisy 01.03.05, 15:24
            To jakby co: top-it.pl/~atunia/chleb/ciastka.pdf i
            top-it.pl/~atunia/chleb/ciastka1.pdf - zeskanowałam dwie strony z
            'Ciasta, ciastka, ciasteczka' Jana Czernikowskiego, tam jest babka-piaskowiec i
            babka piaskowa. Nie sprawdzałam osobiście smile książka jest wielokrotnie wznawiana
            i chwalona, spróbuj proszę - i koniecznie zdaj relację!

            Pozdrawiam
            Atunia
              • kock1 Re: Przepisy 02.03.05, 14:22
                Matrixie,
                Tak jak obiecalam, przepis na babke mojej mamy (dla mnie super).

                5 jaj
                1,25 szklanki cukru
                1,5 szklanki maki pszennej
                0,5 szklanki maki ziemniaczanej
                1 cala margaryna
                1 lyzeczka proszku
                (mozesz do czesci dodac kakao)
                W naszej maszynie zmiksowac cale jajka z cukrem i dodac make, jak to sie
                polaczy dodac rozpuszczona margaryne).
                Piec ok 50 minut w temp. 150-160
                Jako szkalanke przyjmuje 250 ml.
                Pozdrawiam,
                kock1

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka