kock1 25.02.05, 18:59 Dzisiaj robilam lososia na parze z ryzem. Tylko jak przyprawiac ryz zeby mial jakis konkretny smak? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
atunia Re: Przepisy 25.02.05, 19:21 curry? Przynajmniej będzie miał kolor. Najsmaczniejszy ryż mi wychodził gotowany w rosołku, ale nie takim z kostki, tylko własnym. Atunia Odpowiedz Link
matrix44z Re: Przepisy 28.02.05, 11:45 Czy ma ktoś przepis na babke piaskową?? Proszę, proszę, proszę . Tak ją lubię. Michał Odpowiedz Link
atunia Re: Przepisy 28.02.05, 14:41 A taka piaskowa, to nie coś, co jest jako "Babka marmurkowa" tylko bez kakao? (W mojej książce jest, więc nie wrzucam tu całości przepisu, w razie potrzeby mogę przeklepać). Atunia Odpowiedz Link
matrix44z Re: Przepisy 01.03.05, 12:30 Sprawdzę dziś ten przepis z książki, ale wydaje mi się że to nie to. Michał Odpowiedz Link
atunia Re: Przepisy 01.03.05, 15:24 To jakby co: top-it.pl/~atunia/chleb/ciastka.pdf i top-it.pl/~atunia/chleb/ciastka1.pdf - zeskanowałam dwie strony z 'Ciasta, ciastka, ciasteczka' Jana Czernikowskiego, tam jest babka-piaskowiec i babka piaskowa. Nie sprawdzałam osobiście książka jest wielokrotnie wznawiana i chwalona, spróbuj proszę - i koniecznie zdaj relację! Pozdrawiam Atunia Odpowiedz Link
kock1 Re: Przepisy 02.03.05, 14:22 Matrixie, Tak jak obiecalam, przepis na babke mojej mamy (dla mnie super). 5 jaj 1,25 szklanki cukru 1,5 szklanki maki pszennej 0,5 szklanki maki ziemniaczanej 1 cala margaryna 1 lyzeczka proszku (mozesz do czesci dodac kakao) W naszej maszynie zmiksowac cale jajka z cukrem i dodac make, jak to sie polaczy dodac rozpuszczona margaryne). Piec ok 50 minut w temp. 150-160 Jako szkalanke przyjmuje 250 ml. Pozdrawiam, kock1 Odpowiedz Link