Gość: Anabella IP: *.eranet.pl 22.06.08, 08:26 Jak panierka oblezie z kurczaka to od środka jest zupełnie szara. Nie wiecie z czego oni to robią? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cipcipkurka Re: KFC - z czego panierka? 23.06.08, 10:14 Nie wiem. I gdybym chadzała do KFC to na pewno nie chciałabym wiedzieć :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: KFC - z czego panierka? IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.06.08, 10:48 Chodzi o panierkę z Hot wings? Uwielbiam ją ale nie zauważyłam by od spodu była szara, raczej w kolorze brązowozłotym. Ja słyszałam, chociaż nie sprawdzałam, że robią ją m.in. z drobnych płatków owsianych ale na pewno nie samych. Może łączą je z bułką tartą i przyprawami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m nalezy rozgladnac sie po sieci IP: *.pools.arcor-ip.net 23.06.08, 10:57 tiny.pl/klvvsmacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: your.sugar Re: nalezy rozgladnac sie po sieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 14:44 jeśli już to rozejrzeć ;) ale link nie działa ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: nalezy rozgladnac sie po sieci IP: *.pools.arcor-ip.net 23.06.08, 17:51 tiny.pl/klvv Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: nalezy rozgladnac sie po sieci 23.06.08, 18:00 Gość portalu: your.sugar napisał(a): > jeśli już to rozejrzeć ;) ale link nie działa ;)) Ania pewnie jest z Krakowa ;-) ja lubię te krakowskie odmienności :-) Odpowiedz Link Zgłoś
justa118 Re: nalezy rozgladnac sie po sieci 26.06.08, 10:19 ja wiem :) maka,woda,głeboki olej :) znajomy tam pracuje wiec wiem Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga mowa polska jest bogata, warto znać 26.06.08, 14:15 Gość portalu: your.sugar napisał(a): > jeśli już to rozejrzeć ;) ale link nie działa ;)) sjp.pwn.pl/lista.php?co=rozgl%B1dn%B1%E6 Odpowiedz Link Zgłoś
tou Re: KFC - z czego panierka? 26.06.08, 15:07 Mnie też się wydaje, że panierka nie jest z bułki tartej tylko z mąki z przyprawami. Gdy moja mama piecze rybkę to przed smażeniem ją panieruje. Tylko w mące. A po smażeniu w głębokim oleju panierka wygląda i smakuje jak z KFC :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawszepolka Troche faktow IP: *.gmc-uk.org 27.06.08, 13:59 Jeden z wielu projektow na studiach (ten byl z zarzadzania informatycznego)wykonalysmy z dziewczynami wlasnie bazujac na na KFC i Pizza Hut (wtedy dystrybutorem obu sieciowek byla American Restaurant, dwa lata temu cos sie zmienilo). Skutkiem czego spedzilismy sporo czasu 'badajac' obie restauracje doslownie 'od kuchni'. Panierka uzywana w KFC nie jest robiona na miejscu w restauracji - jest dostarczana w wielkich worach - rzeczywiscie wyglada jak wor maki wymieszanej z innymi sproszkowanymi dodatkami. Niestety receptury na nia nie chciano nam zdradzic. Jestem pewna ze nie bylo tam ani odrobiny tartej bulki. Po prostu wsypywano ja do wielkiej blaszanej michy, wrzucano tam kawalki tego co mialo byc obtoczone, mieszano rekami i wrzucano do wielkich frytownic. Powiem tylko jedno - od tamtego czasu nigdy nie zjadlam i na pewno nie zjem nawet najmniejszego kesa kurczaka (?) z KFC ani kawalka pizzy z Pizza Hut. PS ciasto na pizze rowniez jest dostarczane w worze pod postacia proszku, a osobno dostarczany jest skladnik plynny blizej niezidentyfikowany. Namiejscu miesza sie oba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j op Re: Troche faktow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 12:53 dzięki Polka, za info :) a feee, nie przełkne nic ani z kfc ani mcdonalda... a to po obejrzeniu 'super size me" polecam ten film :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: Troche faktow IP: *.pools.arcor-ip.net 28.06.08, 13:05 a ja raz do roku mam fanaberie na hamburgera z burger kinga :) ale naprawde raz do roku, albo nawet rzadziej. ich frytki wygraly test magazynu konsumenckiego, rowniez przeszly testy eko, wiec chyba nie sa takie najgorsze. a w macdonaldzie lubie, rzadko bo rzadko, zjesc loda smietankowego z polewa karmelowa. hamburgerow tam nie jadam, rowniez nic z kfc. a co do "supersize me" - tak naprawde jest to film wyjatkowo tendencyjny, tyle tylko, ze niejako w druga strone. tak samo krytycznie zreszta podchodze do tworczosci michael moore'a. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia1607 Re: Troche faktow 28.06.08, 17:42 ja podobnie jak ty "raz na ruski rok" lody smietankowe z polewa karmelowa, ogolnie nie lubie burgerow, nawet robionych w domu, ale moj chlop gdybym mu pozwolila to by chyba wykupil abonament roczny do mcdonalda.nie wiem jak mu to moze smakowac?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Troche faktow IP: *.nokia.com 28.06.08, 18:24 "Gdybym mu pozwolila" - hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia1607 Re: Troche faktow 28.06.08, 18:28 to nie jest smieszne, tylko tak jest;)nie pozwalam mu na zbyt czeste "hamburgerowanie";))) Odpowiedz Link Zgłoś