janiolka 07.08.08, 12:23 czy ktoś widział coś takiego w sprzedaży? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania_m Re: aromat ananasowy IP: *.dip.t-dialin.net 07.08.08, 12:26 nie, nigdzie i nigdy sie z czyms takim nie spotkalam. trzebaby pewnie uderzac bezposlednio do producenta takowych aromatow. w niemczech jest to np firma w holzminden. po co ci w ogole ten aromat, jesli moge zapytac? Odpowiedz Link Zgłoś
janiolka Re: aromat ananasowy 07.08.08, 14:48 mi w zasadzie do niczego, ale moja szanowna ciotka poprosiła o pomoc w odnalezieniu, bo chce cukinie ala ananas zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: aromat ananasowy IP: *.dip.t-dialin.net 07.08.08, 15:20 w niemczech ananas (ok, sztuka, nie kg) jest tanszy od kg cukinii :) Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: aromat ananasowy 07.08.08, 16:13 A po co ciotce 'cukinia ala ananas'? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pq Re: aromat ananasowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 16:26 bene_gesserit napisała: > A po co ciotce 'cukinia ala ananas'? Pewnie do jedzenia, a po cóż by innego? Odpowiednio zamarynowana cukinia smakuje podobnie jak ananas. Wiem, bo jadłam, ale przepisu, niestety, nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
thiessa Re: aromat ananasowy 07.08.08, 16:28 Ja chetnie poznam ten przepis. Jestem w posiadaniu takiego aromatu, tylko myslalam, ze tylko do ciast sie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: aromat ananasowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 16:44 Czy mogłabyś podać nazwę producenta, może na opakowaniu jest strona internetowa podana? Odpowiedz Link Zgłoś
thiessa Re: aromat ananasowy 07.08.08, 17:02 Mysle, ze i tak Ci nic po nazwie, bo producent jest malezyjski i w Malezji byl kupiony. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: aromat ananasowy 07.08.08, 16:30 Pewnie do jedzenia, ale dlaczego? Przeciez ananasa w sklepach jak naplute, swiezy, puszkowany - jaki sie chce. Dlatego pomysl przerobienia cukini na ananasa za pomoca aromatu mnie zdumial, bo wydaje mi sie albo jakims interesujacym kulinarnym oldschoolem w stylu pierwszej polowy lat 80. (mam duzy sentyment do tej epoki), albo jakas iscie barokowa ekstrawagancja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: są pechowcy Re: aromat ananasowy IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.08, 07:10 uczuleni na ananasy :-( Moja kolejna próba zjedzenia tego przysmaku może zakończyć się śmiertelnie :-( A smak pamiętam mimo że ostatni raz jadłam go bardzo dawno temu... chyba spróbuję sobie zrobić takie cudo - cukinia jak ananas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: aromat ananasowy IP: *.dip.t-dialin.net 07.08.08, 16:27 no wlasnie tez sie pytam, bo ananasy ostatnio sa tanie i szerokodostepne :) z ciekawosci pogooglowalam i znalazlam przepis na taka cukinie. nie ma w nim slowa o aromacie ananasowym. jesli cos takiego juz koniecznie trzeba, to moze by sie syrop ananasowy nadal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pq Re: aromat ananasowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 16:36 Może i ananasy są szeroko dostępne, ale jeśli przypuśćmy owa ciotka jest szczęśliwą posiadaczką zagonu cukinii, który częściowo chciałaby na smakujące ananasowo marynaty przerobić, to dlaczego jej tego zabraniać? :) Pogooglowałam i ja - www.cincin.cc/index.php?showtopic=8559 Rzeczywiście o aromacie nie ma tam mowy. Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: aromat ananasowy 07.08.08, 16:46 Aromat ananasowy jest dostepny w DE-np tiny.pl/2nq8 nie wiem gdzie mieszkasz?..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m hahaha, fetti, ty narkomanko ;) IP: *.dip.t-dialin.net 07.08.08, 16:52 palaczko ziela ;) to co podalas, to link do headshopu z przyborami do palenia marychy i haszyszu. a ten twoj "aromat" - to bibulki do skretow :D Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia wlasnie sie zrehabilitowalam ponizej:PPP 07.08.08, 16:54 za pozno sie zorientowalam hehe:) Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: hahaha, fetti, ty narkomanko ;) 07.08.08, 16:55 ps-ja nie pale tego hihi-moze stad taki zaplon:PPP Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: aromat ananasowy 07.08.08, 16:53 ups tamten chyba nie bardzo:PP ale inne tez sa:) tiny.pl/2nqz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: aromat ananasowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 22:07 fajna stronka, ta pierwsza, dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: aromat ananasowy 07.08.08, 20:10 Ciocia moze nie zna google'a, ale mlodsza czesc rodziny powinna. Aromat wcale nie jest potzebny: gotowanie.onet.pl/26270,0,1,cukinia_jak_ananas,ksiazka_przepis.html Odpowiedz Link Zgłoś
janiolka Re: aromat ananasowy 08.08.08, 00:38 linn, młodsza część rodziny jakoś sobie radzi z interentem, jak również ze słuchaniem ze zrozumieniem – ciotka nie prosiła o przepis, tylko o aromat! co do wcześniejszych pytań. rzeczywiście ma zagon cukinii, i ma manię hodowania mutantów kilku kilowych, bo duże to dobre. raz próbowałam tłumaczyć, nie przekonałam, więcej próbować nie zamierzam. niech sobie później siekierą je rąbie. znalazłam przepis, w którym radzono dodać syrop lub sok ananasowy. w niedzielę nieomieszkam jej o tym poinformować. a sama będą za naszą południową granicą aromatu poszukam, bo tam internauci parę lat temu kupowali. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: aromat ananasowy 09.08.08, 13:35 Ten aromat jest w ogole niepotrzebny. Cukinia sprawia wrazenia anansowej. Mozna poradzic sobie uzywajac zalewy ananasowej. Aromat i tak jest syntetyczny, wiec po co go szukac? Odpowiedz Link Zgłoś
janiolka Re: aromat ananasowy 11.08.08, 16:10 bo ciotka prosiła o aromat, i tyle. wiadomość dla innych jest w sprzedaży. produkuje to jar - jaskulski aromaty, a pakuje smak-bis. Odpowiedz Link Zgłoś