Gość: zete IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.08, 16:02 Co sądzicie na temat oliwy "Luccese" sprzedawanej w Lidlu? Extra virgin,w ciemnej butelce i stosunkowo niedroga, ale czy dobra? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zieew Re: oliwa IP: *.gdynia.mm.pl 19.10.08, 20:22 Wiesz co? Kup, spróbuj, napisz na FK, jak niedroga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zete Re: oliwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 08:32 Pomysł genialny. Tylko że ja sie na oliwach nie znam i mówiąc szcvzerze, żadna mi nie smakuje. Chodzi o "prawdę obiektywną". Odpowiedz Link Zgłoś
okru-szki Re: oliwa 20.10.08, 20:03 używam jej od roku. Jestem zadowolona, cena przystępna, 750 ml, na opakowaniu pisze ze jest z oliwek a nie z wytłoków, ze z pierwszego tłoczenia i za pomocą środków mechanicznych, do pełni szczęścia mogliby napisać ze na zimno tłoczona ale nie znalazłam takiej informacji, teraz jest w promocji po 12,99 za 750 ml to wole to niż olej rzepakowy np modyfikowany genetycznie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marta.r.8.5 Re: oliwa 20.10.08, 22:30 To zależy czy jest niedroga bo jest promocja, czy normalnie niedroga, bo przewaznie dobra wyciskana na zimno niestety swoje kosztuje :-( musisz zwrocic uwage na to co jest napisane na etykiecie, czy jest na zimno i czy przypadkiem nie jest mieszna z jakas inna, jezeli na zimno czyli za pomoca srodkow mechanicznych to raczej ok niedrogo oliwe tez mozna czasami dostac w makro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zete Re: oliwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 14:49 Dziękuję za odpowiedzi. Nie jest napisane, że na zimno, tylko, że "wyłacznie za pomocą środków mechanicznych". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dcvf Re: oliwa IP: *.gprs.plus.pl 23.10.08, 15:00 człowieku, chcesz porządna oliwę, idź do sklepu delikatesowego, specjalizującego się, obecnie dostaniesz niedrogą, a porządną, a nie z Lidla ze zgniłych oliwek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ty Re: oliwa IP: *.tktelekom.pl 05.08.13, 18:49 Po co rzucasz oszczerstwami? Masz jakiś dowód, że oliwa z Lidla jest ze zgniłych oliwek? Jak nie, to się zamknij i nie pisz głupot. Goryczka w oliwie to normalna rzecz, szczególnie przy świeżo wyciskanej. Należy odczekać kilka miesięcy żeby się jej pozbyć. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: oliwa 23.10.08, 15:27 uzyj normalnej,starej slonecznikowej,zepakowej i innych,moze jeszcze masz taka mozliwosc, ale jak juz pisalam, jak ktos nic nie zna, bo sie w rodzinie nienauczyl(rodzice nie znali) to liczy na reklame i to stwierdze jest ok.70%, bo ludzie tego nie znaja, glupota, ale nie dzieci,rodzicow. Odpowiedz Link Zgłoś