Dodaj do ulubionych

suche drozdze

IP: *.cable.ubr10.haye.blueyonder.co.uk 25.10.03, 13:37
jakis czas temu zaraz po zakupie maszyny do pieczenia chleba zaopatrzylam sie
w duze opakowanie suchych drozdzy poniewaz opakowanie nie bylo zbyt wygodne
wiec moje drozdze przesypalam do sloiczka. i to wlasnie tutaj zaczyna sie
problem nie napisalam na nim daty do kiedy drozdze musza zostac zuzyte.czy
istnieje jakis szybki sposob na sprawdzenie czy w dalszym ciadu maja swoje
wlasciwosci.
Obserwuj wątek
    • Gość: Linn Re: suche drozdze IP: *.dialup.tiscali.it 25.10.03, 16:34
      Nie powinnas ich otwierac. Mogly zwietrzec.
      • Gość: aniela Re: suche drozdze IP: *.cable.ubr10.haye.blueyonder.co.uk 25.10.03, 20:17
        ??
        bez otwierania moglabym miec drobne klopoty w ich uzywaniu
        • wedrowiec2 Re: suche drozdze 25.10.03, 20:30
          :)))))
          Proponuje zalac je niewielka ilościa mleka z cukrem i odrobiną maki. Jeśli sa
          dobre, to zaczyn powinien rosnąć. Oczywiście zalej nie wszystkie, a tylko
          trochę.
        • Gość: Linn Re: suche drozdze IP: *.dialup.tiscali.it 28.10.03, 11:44
          Chodzi o to, ze drozdze otwierasz i zuzywasz calosc. To nie cukier, ktory moze
          stac dlugo w cukierniczce. Jesli zostawisz troche, moze sie okazac, ze cos co
          zrobisz pozniej, nie urosnie. Suche drozdze sa gwarantowane przez producenta,
          jesli opakowanie jest zamkniete i odpowiednio przechowywane. Podobnie proszek
          do pieczenia. Jesli podzielisz na pol, musisz zuzyc reszte prawie natychmiast.
          Nie odkladac na dlugo.
          • anlenki Re: suche drozdze 28.10.03, 11:54
            Tak przy okazji suchych drożdzy, czy ktoś wie jaki jest przelicznik suche
            drożdze na normalne, np 1 łyżeczka suchych drożdzy to ile gram normalnych?
            • Gość: aha Re: suche drozdze IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.03, 20:17
              A czy mogę zapytać jakiej firmy ta maszyna ? Miałam clatronica i nic w nim nie
              wychodziło.
              • Gość: aniela Re: suche drozdze IP: *.cable.ubr10.haye.blueyonder.co.uk 04.11.03, 20:23
                hinari homebaker kupiony w anglii mam go juz prawie 2 lata i jestem zadowolona
                • Gość: Maria Re: suche drozdze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 21:00
                  Kupuję zawsze suche drożdże Oetkera. Dwie płaskie łyżeczki drożdży wystarczy
                  na 0,5 kg mąki. Suche drożdże sypie się bezpośrednio do mąki.
                  Maria

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka