Dodaj do ulubionych

Do czego dodajecie czarny cukier Dark Muscovado

22.11.08, 18:59
ja zakupiłam do pierników a do czego jeszcze można go wykorzystać ?
Obserwuj wątek
    • daxter Re: Do czego dodajecie czarny cukier Dark Muscova 22.11.08, 19:01
      Otwarłam opakowanie no i jest sypki i taki troche zbrylony bedę go musiała utrzeć?
      • pani.serwusowa Re: Do czego dodajecie czarny cukier Dark Muscova 22.11.08, 19:03
        Np. do tych brownies:
        fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,70096960,70096960.html
        Nie musisz go trzec, wystarczy rozdrobnic palcami, muscovado jest
        lepki, ale raczej miekki.
        • bobralus Re: Do czego dodajecie czarny cukier Dark Muscova 22.11.08, 19:31
          do jabłek pod kruszonka, w połaczeniu z odrobina masła i mąki tworzy sie z niego
          boski sosik.
          • pani.serwusowa Re: Do czego dodajecie czarny cukier Dark Muscova 22.11.08, 20:03
            Ooo! Pyszne sa i proste do zrobienia. :) Na zimowe wieczory po
            prostu idealne. Mozesz w ten sposob zapiec tez inne owoce. Tu
            przepis i zdjecia (moze Cie zacheca ;) ):
            fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,85241344,85588350.html
            • mamulinka2 Re: Do czego dodajecie czarny cukier Dark Muscova 24.11.08, 09:01
              przepraszam może głupie pytanie; ale dostałam w prezencie prodiż; czy da się w
              nim zrobić takie jabłka właśnie i np. brownie?
        • alinka_li Re: Do czego dodajecie czarny cukier Dark Muscova 24.11.08, 11:34
          Ja to mam pecha, mój muscovado to niestety twarda bryła:(
          • borsuk_dawid Re: Do czego dodajecie czarny cukier Dark Muscova 24.11.08, 16:12
            Mozna sprobowac uratowac zbrylony cukier brazowy przekladajac go do
            jakiejs miski i wkladajac do niej takze kromke swiezego, bialego
            chleba. Miske szczelnie przykrywamy i zostawiamy na noc. Powinno
            pomoc.
    • wiedzma30 Re: Do czego dodajecie czarny cukier Dark Muscova 24.11.08, 15:44
      Do wszystkich wypiekow, do ktorych dodaje sie cukier. :)
      • tequilkuk Re: Do czego dodajecie czarny cukier Dark Muscova 24.11.08, 17:54
        Nie do wszystkich ale do wielu. No i do kawy, zwlaszcza irlandzkiej :)
        • daxter Re: Do czego dodajecie czarny cukier Dark Muscova 24.11.08, 19:52
          ja dodałam do pierników super nie trzeba juz dawac kakao no i do czekoladowych
          mufinek :)
    • karmilla Re: Do czego dodajecie czarny cukier Dark Muscova 24.11.08, 23:41
      do wszelakich nie słodkich rzeczy, do których wypadałoby dodać cukru. Czyli do
      chutneya, do sosów słodko-kwaśnych, czasem do sosu pomidorowego jak trafię na
      bezsmaczne pomidory. I, zanim całkiem się zbryli - do ciast wszelakich, a
      zwłaszcza do mufinek z mąką razową - są wówczas bardziej "wytrawne" w smaku. A
      jak mi się go nie uda dokładnie rozetrzeć, to przy okazji za "rodzynki" tudzież
      "dżemik" (w zalezności od interpretacji jedzącego) robi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka