daxter 22.11.08, 18:59 ja zakupiłam do pierników a do czego jeszcze można go wykorzystać ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daxter Re: Do czego dodajecie czarny cukier Dark Muscova 22.11.08, 19:01 Otwarłam opakowanie no i jest sypki i taki troche zbrylony bedę go musiała utrzeć? Odpowiedz Link Zgłoś
pani.serwusowa Re: Do czego dodajecie czarny cukier Dark Muscova 22.11.08, 19:03 Np. do tych brownies: fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,70096960,70096960.html Nie musisz go trzec, wystarczy rozdrobnic palcami, muscovado jest lepki, ale raczej miekki. Odpowiedz Link Zgłoś
bobralus Re: Do czego dodajecie czarny cukier Dark Muscova 22.11.08, 19:31 do jabłek pod kruszonka, w połaczeniu z odrobina masła i mąki tworzy sie z niego boski sosik. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.serwusowa Re: Do czego dodajecie czarny cukier Dark Muscova 22.11.08, 20:03 Ooo! Pyszne sa i proste do zrobienia. :) Na zimowe wieczory po prostu idealne. Mozesz w ten sposob zapiec tez inne owoce. Tu przepis i zdjecia (moze Cie zacheca ;) ): fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,85241344,85588350.html Odpowiedz Link Zgłoś
mamulinka2 Re: Do czego dodajecie czarny cukier Dark Muscova 24.11.08, 09:01 przepraszam może głupie pytanie; ale dostałam w prezencie prodiż; czy da się w nim zrobić takie jabłka właśnie i np. brownie? Odpowiedz Link Zgłoś
alinka_li Re: Do czego dodajecie czarny cukier Dark Muscova 24.11.08, 11:34 Ja to mam pecha, mój muscovado to niestety twarda bryła:( Odpowiedz Link Zgłoś
borsuk_dawid Re: Do czego dodajecie czarny cukier Dark Muscova 24.11.08, 16:12 Mozna sprobowac uratowac zbrylony cukier brazowy przekladajac go do jakiejs miski i wkladajac do niej takze kromke swiezego, bialego chleba. Miske szczelnie przykrywamy i zostawiamy na noc. Powinno pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzma30 Re: Do czego dodajecie czarny cukier Dark Muscova 24.11.08, 15:44 Do wszystkich wypiekow, do ktorych dodaje sie cukier. :) Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: Do czego dodajecie czarny cukier Dark Muscova 24.11.08, 17:54 Nie do wszystkich ale do wielu. No i do kawy, zwlaszcza irlandzkiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
daxter Re: Do czego dodajecie czarny cukier Dark Muscova 24.11.08, 19:52 ja dodałam do pierników super nie trzeba juz dawac kakao no i do czekoladowych mufinek :) Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: Do czego dodajecie czarny cukier Dark Muscova 24.11.08, 23:41 do wszelakich nie słodkich rzeczy, do których wypadałoby dodać cukru. Czyli do chutneya, do sosów słodko-kwaśnych, czasem do sosu pomidorowego jak trafię na bezsmaczne pomidory. I, zanim całkiem się zbryli - do ciast wszelakich, a zwłaszcza do mufinek z mąką razową - są wówczas bardziej "wytrawne" w smaku. A jak mi się go nie uda dokładnie rozetrzeć, to przy okazji za "rodzynki" tudzież "dżemik" (w zalezności od interpretacji jedzącego) robi. Odpowiedz Link Zgłoś