Dodaj do ulubionych

SYlwester na 20 osob :/

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.08, 18:01
Moze ktos mi podpowie co zrobic dla 20 osob.
cos latwego
cieplego
nie bigos itp
moze jakies chinskie jedzonko- jesli ktos ma smaczny przepis

dziekuje za kazdy pomysl
Obserwuj wątek
      • Gość: Gosc Re: SYlwester na 20 osob :/ IP: *.bredband.comhem.se 28.12.08, 18:49
        Nawet na zdjeciu masz,ze mozna podac z ryzem.Mozesz poza tym podac z bagietka
        itd,itd.A nie mozesz poszukac podpowiedzi jeszcze na Gogle?Przeciez tego jest
        setki w roznych wersjach.Poza tym jeszcze mozesz zrobic golabki,
        pulpeciki w sosie,jakas paste z sosem raczkowym lub pieczarkami, zapiekanki
        wszelkiego rodzaju,ktore mozna przygotowac dzien a nawet dwa dni wczesniej a
        potem tylko podgrzac.A wiec mozliwosci jest tysiace tylko trzeba troszke
        pobuszowac po internecie a potem wlozyc troche pracy i czasu.
        • memphis90 Re: SYlwester na 20 osob :/ 29.12.08, 20:41
          Nie, nie, chodziło mi konkretnie o samo chili, nie o całe sylwestrowe menu. Jak
          zaserwować tę mięsną papkę... Ryż i bagietka-hmmm, może, ale jakoś mało
          efektowne mi się wydaje. A w przepisach z reguły na papce się kończy, brakuje
          ciekawych sposobów serwowania tego dania.
          • chicarica Re: SYlwester na 20 osob :/ 29.12.08, 20:45
            W wydrążonych pomarańczach (tzn. w ich skórkach, możesz zrobić wyciskany sok ze
            świeżych pomarańczy i wykorzystać te miseczki) albo - jeśli mniejsze porcje - w
            limetkach. Sok z limetek zużyjesz do drinków.
    • Gość: miu Re: SYlwester na 20 osob :/ IP: *.fbx.proxad.net 30.12.08, 10:03
      Wielki klasyk na takie imprezy to boeuf Strogonow. Przepis na
      Strogonowa znajdziesz w necie.
      Mozna tez zrobic bogracz.

      Poza tym warto pomyslec o roznyche "drobiazgach" do pogryzania:
      jakies serki, ostre drobne kielbaski, orzeszki roznego rodzaju,
      oliwki dobrej jakosci, itp., czyli cos co mozna bezpiecznie chrupac
      i nie pobrudzic sie.

      Na koniec wieczoru podalabym goraca zupe cebulowa z grzankami. Jest
      taia, przepyszna i mozna ja przygotowac wczesniej, nawet dzisiaj.
    • Gość: senin wlasnie obzeram sie przedsylwestrowo 'chinszczyzna IP: *.194.191.203.static.qld.chariot.net.au 30.12.08, 10:32
      > moze jakies chinskie jedzonko- jesli ktos ma smaczny przepis
      >

      'chinszczyzna" w cudzyslowie, bo wlasciwie nie jest to to co pod
      slowem 'chinsczyzna" jest ogolnie rozumiane

      jest to moj przepis autorski, polsko (ziemniaki)- chinski (cala
      reszta)
      wieprzowina pocieta "gulaszowo" (u mnie brzuszek)zamarynowana w
      sosie "chilli bean"
      podsmazona na bardzo goracym oleju, jak sie dobrze podrumienila
      dodalam posiekany czosnek,imbir, drobno pokrojone ziemniaki,
      smazylam na wysokim ogniu az ziemniaki sie lekko podpalily ;),
      dodalam cebule pokrojona w drobne piorka,a po chwili fasolke
      szparagowa... smazylam przez nastepne kilka minut, dosmaczylam sosem
      sojowym, dodalam troche cukru i wycisnelam troche soku z limonki


      jedno z dan, ktore da sie odgrzewac i mozna podac z ryzem,

      jesli nie masz dostepu do sosu chilli bean, mozna uzyc garlic-
      chilli, lub po prostu sambal oelek i troche wiecej soku z
      limonki/cytryny (efekt bedzie podobny)
Inne wątki na temat:

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka