grogreg 27.02.09, 13:17 Dwie nieduże piersi kurczaka - ze skórą. Ziemniaki, marchewkę, seler i korzeń pietruszki. Pomidora i resztkę sałaty Pół gałki mozzarelli. Pół butelki białego reńskiego. Jakiś pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: senin zloz aplikacje do 'ready steady cook' ;PP IP: *.dyn.iinet.net.au 27.02.09, 13:23 ...just kidding ;DD Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: zloz aplikacje do 'ready steady cook' ;PP 27.02.09, 13:24 A co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: zloz aplikacje do 'ready steady cook' ;PP 27.02.09, 13:33 :) program na BBC. Dwóch ludziów ma jakąs kwotę i robi z nie zakupy. Potem pokazuja te produkty kucharzowi z pary (zespóły ludz plus kucharz)i on wymyśla danie z tychże produktów. Przygotowują je razem Publiczność ocenia przygotowane potrawy i głosowaniem wskazuje zwycięzcę. Na licencji BBC TVP zrobiła program z prowadzącą Olga Bończyk. Niestety, polska wersja miała sie nijak do oryginału. Zdjęli ją z anteny. Była też niemiecka wersja. Całkiem udana (wg mnie). Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: zloz aplikacje do 'ready steady cook' ;PP 27.02.09, 13:36 Tia....Brytyjczycy mają fioła na punkcie gotowania. Fakt, że podchodzą do sprawy wyłącznie medialnie. Większość Brytów jakich znam nie potrafi ugotować jajka na miękko. Odpowiedz Link Zgłoś
at.at Re: Mam w lodówce 27.02.09, 13:29 Najprosciej: kotlety z piesi z marchewka na cieplo, z ziemniakami i z salata. Potrawke: kurczak duszony w warzywach, mozesz wykorzystac wino, Rosol z warzywami Placki ziemniaczne z sosem z kurczaka Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Mam w lodówce 27.02.09, 13:34 Chyba pójdę najprostszą drogą. Wina mi szkoda, a do placków nie mam jajka. Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: Mam w lodówce 27.02.09, 13:56 kurak zamarynowany w ziołach i oliwie, upieczony na patelni grillowej lub w piekarniku, albo na patelni po prostu do tego pieczone ziemnaki- pokrojone na mniejsze kawałki, posypane oregano/majerankiem/papryką- czym lubisz, i do piekarnika do tego sałata, pomidor i mozarella z dobrym dressingiem Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Mam w lodówce 27.02.09, 13:59 Właśnie tak zrobię...... kombinuję tylko jak dwa małe piersiątka na ruszcie obrotowym zamocować.....gdzieś miałem dratwę...... Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: Mam w lodówce 27.02.09, 14:03 może połóż na kratce i włącz funkcje gill... o ile masz piekarnik z takowa funkcją Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: Mam w lodówce 28.02.09, 10:05 Ooo, super zapiekankę tu widzę. Ziemniaki z kurą, selerem i marchewką zapiec, pietruchę ugotować i obsmażyć na patelni, do sałaty z pomidorem wkroić mozarellę , wino wyżłopac. Odpowiedz Link Zgłoś