Gość: ewa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.09, 11:53 Czy próbowałyście tych gotowych przepisów? Które możecie polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tannat Żadne 09.03.09, 12:05 Uważam ten post za prowokację ale mogę się mylić, więc odpowiadam: Jeśli już takie "potrawy" mogłyby się komuś przydać to tylko do spisania przepisu z opakowania, Kupujesz produkty wymienione na opakowaniu a zamiast tego "czegoś" dodajesz przyprawy wedle smaku / lub wedle zaleceń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: Pomysł na.., inne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.09, 12:18 Robiłam POMYSŁ NA KURCZAKA Z PIECZARKAMI - ale i tak musiałam doprawić po swojemu bo był mdły. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Pomysł na.., inne 09.03.09, 12:30 Przyjrzałam się tym potrawom, jedną nawet robiłam (jakieś tam schabowe roladki zapiekane w sosie pomidorowym), wszystkie uważam za bardzo łatwe do samodzielnego przygotowania z normalnych składników, nie wspomagając się proszkiem z worka. Żadne z nich nie oszczędzają czasu ani wysiłku w stosunku do potrawy z normalnych składników. Odpowiedz Link Zgłoś
ka.siulka Re: Pomysł na.., inne 09.03.09, 14:05 jeśli komuś się nie chce wykazywać inwencją twórczą, to jasne że takie "pomysły" są dobrym rozwiązaniem ale chyba nie ma to jak samemu od początku do końca się coś przyrządzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Pomysł na.., inne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.09, 15:17 to nie prowokacja, czasem potrzebuje coś szybko i "na gotowo", zastanawiałam się w zasadzie czy to (np. "pomysł na kurczaka zmpieczarkami "albo na rybę w sosie) jest zjadliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
kingaolsz Re: Pomysł na.., inne 09.03.09, 15:22 Sek w tym, ze ta paczuszka nic nie ulatwia, zajmuje tyle samo czasu co ugotowanie tego samemu, tylko uzywajac wlasnych przypraw. No i smak kiepski, lepiej samemu pod swoj gust przygotowac - niestety czasem ktos takim czysm czestuje stad moja znajomosc. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Pomysł na.., inne 09.03.09, 15:25 Na szybko i na gotowo: spaghetti carbonara pasta z pesto dowolne danie mrozonkowe makaron z serem bialym i smazona cebulka makaron z sosem tunczykowo-pomidorowym itd itd itd KAZDY z tych gniotow instant robi sie o wiele dluzej niz potrawy wymienione przeze mnie wyzej. I trudno odgadnac, z czego sie sklada tajemnicza saszetka 'pomyslu na kurczaka z pieczarkami', skoro do potrawy trzeba dodac i kurczaka, i pieczarki i nawet smietane :)))) Wychodzi na to, ze w tajemniczym 'pomysle jest mieszanina mąki z sola. Powaznie to ci tak ulatwia zycie? Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Pomysł na.., inne 09.03.09, 22:25 Problem w tym, że nawet odpowiednik tych "potraw z wora" z normalnych składników wykonuje się tyle samo czasu, co samą potrawę z wora. No i można doprawić po swojemu. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Pomysł na.., inne 09.03.09, 22:27 No pewnie. I nie wiedziec czemu ludziom sie to kojarzy z oszczednoscia czasu, tymczasem, jesli komus to pomaga w kuchni to tylko tym, ktorzy ani weny, ani ksiazek kucharskich ani gugli nie maja. Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Pomysł na.., inne 09.03.09, 15:38 Gość portalu: ewa napisał(a): > to nie prowokacja, > czasem potrzebuje coś szybko i "na gotowo". Ale te saszetki niczego nie ułatwiają i nie przyspieszają. Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Pomysł na.., inne 09.03.09, 18:00 To lepiej kupić sos w słoiku. Zwykle mamy w domu jakiś awaryjny słodko-kwaśny czy pomidorowy - wystarczy ugotować ryż/makaron i podgrzać sos (ewentualnie dorzucając mięso) i gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Pomysł na.., inne 09.03.09, 22:26 Ze słodko-kwaśnego sama korzystam, bo jest dość dobry (mojej ulubionej firmy). Zwykły pomidorowy do spaghetti robię sama, z dobrej passaty - czasu tyle samo zajmuje, a jest o wiele smaczniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Pomysł na.., inne 10.03.09, 11:24 My się w ogóle rozpieściliśmy ostatnio i pomidorowy do spaghetti robimy w ogóle ze świeżych pomidorów. Ale na wyjazdach namiotowych zaliczaliśmy słoikowy sos i był jadalny (chociaż do lepsiejszych się oczywiście nie umywał). Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Pomysł na.., inne 09.03.09, 22:36 w życiu za bardzo lubię swój żołądek :) Odpowiedz Link Zgłoś