Dodaj do ulubionych

Jakie ziola

IP: *.adsl.alicedsl.de 05.04.09, 21:22
No wlasnie jakie ziola beda pasowaly do wieprzowiny nadziewane parma -szynka i
serem parmesan?
Chcialam to troche przerobic poniewaz nikt z mojej rodziny nie lubi
jagnieciny, a tu jest przepis, wiem ze po niemiecku ale moze ktos cos poradzi mi:
www.alfredissimo.de/rezepte/?action=rezept&id=1812
Obserwuj wątek
    • Gość: ania_m Re: Jakie ziola IP: *.pools.arcor-ip.net 05.04.09, 21:24
      do wieprzowiny bardziej rozmaryn, tymianek i ew bazylia pasuje niz polecana w
      linku do baraniny mieta.
      • Gość: Karolina Re: Jakie ziola IP: *.adsl.alicedsl.de 05.04.09, 21:34
        Wiedzialam ze moge na Ciebie liczyc, tak tez myslalam ale myslisz ze bedzie to
        pasowalo z ta szynka i z tym serem?
        • tannat Ja polecam szałwię 05.04.09, 21:47
          • ania_m66 Re: Ja polecam szałwię 05.04.09, 21:50
            ja tez, ale nie jestem pewna jak z nia smakuje parmezan :)
            • tannat Re: Ja polecam szałwię 05.04.09, 22:01
              Niestety z rasowym "Parmigiano" nie miałem przyjemności tego smakować ale z Dziugasem idzie świetnie :) - to i z parmezanem będzie pyszne - zwłaszcza w połączeniu z Parmaschinken.

A rozmaryn jako moje ukochane zioło smakuje mi ze wszystkim :) więc też mogę szczerze polecić
        • ania_m66 Re: Jakie ziola 05.04.09, 21:49
          a jakbys troche pesto dodala? rozmaryn i bazylia beda pasowaly najbardziej.
          osobno, a takze razem. sam tymianek, badz swiezy majeranek mniej. za to jako
          sklad czegos w rodzaju mieszanki ziol prowansalskich na swiezo bardziej.
          no i zostaje klasyczna kompozycja do szynki parmenskiej i miesa, niekoniecznie
          cieleciny, jak w oryginale - szalwia. z tym, ze z serem parmezanem nie probowalam.
          i uwazaj, zeby calosc nie zrobila sie za slona od tej szynki i parmezanu.
          • Gość: Karolina Re: Jakie ziola IP: *.adsl.alicedsl.de 05.04.09, 21:58
            Pesto brzmi dobrze, cielecina z szalwia tez. Dziekuje
            • ania_m66 a nie wolalabys zrobic po prostu 05.04.09, 22:03
              saltimbocca? (cielecina-szynka parmenska- szalwia)
              mozesz na plasko zmontowane wykalaczka, mozesz jako roladki (involtini)
              • Gość: Karolina Re: a nie wolalabys zrobic po prostu IP: *.adsl.alicedsl.de 05.04.09, 22:06
                To podaj przepis Aniu
                • ania_m66 Re: a nie wolalabys zrobic po prostu 05.04.09, 22:12
                  czekaj, zaraz cos porzadnego znajde w sieci, bo sama robie na oko
                  • ania_m66 prosze 05.04.09, 22:20
                    na chefkoch masz duzy wybor:
                    www.chefkoch.de/rs/s0/saltimbocca/Rezepte.html
                    klasyczne jest np to:
                    www.chefkoch.de/rezepte/885821194178800/Saltimbocca-alla-Romana.html
                    interesujaca hybryda z piersi indyczej
                    www.chefkoch.de/forum/2,57,164769/Saltimbocca-mit-Nektarinen.html
                    tu sa dosc dobrze sprawdzone przepisy, patrz na gwiazdki i komentarze, a raczej
                    sie nie zawiedziesz
    • nexstartelescope Re: Jakie ziola 06.04.09, 10:55
      Pytasz w końcu o wieprzowinę, czy jagnięcinę? i co jedno z drugim ma wspólnego w
      tym wątku?
      • Gość: Karolina Re: Jakie ziola IP: *.adsl.alicedsl.de 06.04.09, 11:55
        nexstartelescope nic Ci do tego bo i tak mi nie pomoglas/les.
        Chyba mozna jeszcze na tym forum zapytac sie o inny przepis.
        A Tobie Aniu dziekuje.
        • nexstartelescope Re: Jakie ziola 06.04.09, 12:20
          Jejku, nie pytam złośliwie, po prostu ciężko zrozumieć, o jakie mięso Ci chodzi,
          bo najpierw pytasz o wieprzowine, a za chwilę jest mowa o jagnięcinie. Gdybym
          wiedziała, o co pytasz to bym pomogła ;P
          • Gość: Karolina Re: Jakie ziola IP: *.adsl.alicedsl.de 06.04.09, 12:30
            Sorry ale myslalam ze to znowu jakas ofiara losu wszystkiego sie czepiajaca.
            • Gość: Karolina Re: Jakie ziola IP: *.adsl.alicedsl.de 07.04.09, 14:31
              Dzisiaj zrobilam na probe z pozytywnym wynikiem. Tzn. zrobilam z kotleta a
              nadzienie z ziol prowansalskich, parmesan i parmaschinken.
              Jesli ktos lubi te skladniki to polecam, bede jeszcze probowala z cielecina, jak
              dla mnie to super. Mysle nad saladka teraz, jaka bedzie pasowala jak myslicie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka