Gość: Ula Dniestr IP: *.ceti.pl 04.05.09, 11:38 Hey, co jest waszym zdaniem zdrowsze, lepsze, mniej tuczące, jogurt pitny czy maślanka? Różnicy w smaku dla mnie nie ma, więc się pytam. Chodzi mi o te z dodatkami smakowymi. Dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mhr-cs Re: Jogurt pitny vs maślanka 04.05.09, 12:10 najzdrowsze jest to.....Hej, Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: Jogurt pitny vs maślanka 04.05.09, 12:35 róznicy w smaku nie czujesz? dla mnie maslanka to nr 1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: en Re: Jogurt pitny vs maślanka IP: *.chello.pl 04.05.09, 22:12 Dla mnie maslanka lepsza. Potem kefir, jogurt pitny na koncu. Na tych z dodatkami sie nie znam - wszystkie sa dla mnie za slodkie i jakies sztuczne, pije tylko naturalne, ew. dodaje troche owocow. Mysle, ze te z dodatkami nie sa dobre przy odchudzaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
em_es Re: Jogurt pitny vs maślanka 04.05.09, 22:43 jeśli ma być mniej tuczące i zdrowsze, to zapomnij o tych z dodatkami smakowymi - bo zawierają w cholerę cukru, barwników, zagęstników i diabli wiedzą czego jeszcze, co dla mnie skutecznie usuwa je z listy produktów zdrowych i mało tuczących ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Dniestr Re: Jogurt pitny vs maślanka IP: *.ceti.pl 04.05.09, 23:04 Hey, Wydaje mi się, że nie mam potrzeby odmawiania sobie smakowych jogurtów, bo nie zrzucam 20 kilogramów, tylko 2. Postawiłam na długotrwałą zmianę nawyków żywieniowych, wcześniej żarłam niesamowite ilości słodyczy, wydaje mi się że wsad owocowy to przy tym pestka. Zrezygnowałam z uwielbianych przeze mnie wcześniej Fantazji (jogurt z dodatkami czekoladowcy kółek itp.) na rzecz właśnie maślanki, gdyż wydaje mi się że nie ma co przesadzać. Jakby ktoś miał coś jeszcze do powiedzenia do tematu, to zapraszam :) Odpowiedz Link Zgłoś
em_es Re: Jogurt pitny vs maślanka 04.05.09, 23:19 > Postawiłam na > długotrwałą zmianę nawyków żywieniowych, wcześniej żarłam > niesamowite ilości słodyczy, wydaje mi się że wsad owocowy to przy > tym pestka fajnie byłoby, gdyby to naprawdę był wsad owocowy, niestety owoców w tych smakowych cudach jest akurat śladowa ilość, niezależnie od tego, czy jest to jogurt czy inna maślanka, polecam lekturę etykiet, podają skład w procentach jeśli lubisz jogurty owocowe, to najprościej kupować naturalny i dorzucać posiekane jabłko, banana czy inny owoc, wtedy można mówić o zdrowej alternatywie tych smakowych, przynajmniej eliminujesz większość cukru, barwników i innej czekolady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdfg Re: Jogurt pitny vs maślanka IP: *.aster.pl 04.05.09, 23:26 > jeśli lubisz jogurty owocowe, to najprościej kupować naturalny i dorzucać > posiekane jabłko, banana czy inny owoc, wtedy można mówić o zdrowej alternatywi tylko ze banan ma mnoooostwo cukru:-) Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka34 Re: Jogurt pitny vs maślanka 04.05.09, 23:31 naturalnego cukru owocowego, a nie krystalicznego. poza tym nie trzeba dorzucac calego - wystarczy polowa, a druga polowe zapakowac do lodowki w sskorce i zjesc nastepnego dnia. niezaleznie od powyzszego banan ma dzialanie zasadotworcze. Odpowiedz Link Zgłoś
em_es Re: Jogurt pitny vs maślanka 04.05.09, 23:32 > tylko ze banan ma mnoooostwo cukru:-) ale nie ma sztucznych barwników i innego świństwa, więc mimo wszystko jogurt naturalny z bananem jest o niebo zdrowszy niż 'jogurt bananowy' ze sklepu, bo ten koło owoców to nawet nie leżał, podobnie jak sok w kartonie ma się nijak do soku zrobionego z owoców w domu Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka34 Re: Jogurt pitny vs maślanka 04.05.09, 23:06 Ale jakiej firmy ? Poza tym co jest na skladzie ? Skladniki naturalne, czy rowniez cukier i mleko w proszku wszechobecne w 99 procentach polskich maslanek i pitnych jogurtow ? Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: Jogurt pitny vs maślanka 05.05.09, 00:03 ja ostatnio pijam "zsiadle mleko" bez dodatkow - podobno tylko mleko i bakterie, choc kto je tam wie do konca;) Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta maślanka 05.05.09, 06:48 jest zdrowsza od jogurtu (bez znaczenia, czy naturalnego, czy smakowego) Odpowiedz Link Zgłoś