Gość: alka IP: *.dyn.optonline.net 11.12.03, 23:12 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarna_jagodka Re: Szpinak!!!!- proszę o przepisy 12.12.03, 00:34 www.serwisy.net/dusiolek/szpinak/ Cała stronka tylko i wyłącznie o szpinaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: Szpinak!!!!- proszę o przepisy IP: *.dyn.optonline.net 14.12.03, 19:51 serdeczne dzięki za pomoc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_jagodka Makaron ze szpinakiem 12.12.03, 00:37 Mój ulubiony przepis na makaron ze szpinakiem. Pycha :-))))) Makaron ze szpinakiem Składniki: · Makaron (ja uzywam długich wstążek) · Torebka mrożonego szpinaku · 2-3 ząbki czosnku · łyżka kwaśnej, gęstej śmietany · trochę drobno utartego żółtego sera Makaron zagotować. W międzyczasie na rozgrzana oliwę wrzucić torebkę mrożonego szpinaku. Poddusić 10 minut. Pod koniec duszenia dodać świeżo przeciśnięte 2-3 ząbki czosnku, łyżkę gęstej, kwaśnej śmietany i trochę startego żółtego sera. Zmieszać w garnku z ugotowanym i odcedzonym makaronem. Na talerzu posypać startym drobno żółtym serem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Makaron ze szpinakiem IP: *.elb.vectranet.pl / *.elb.vectranet.pl 12.12.03, 00:56 albo zamiast żółtego, rokpol. albo mozna zrobić grzanki. przyrządzić szpinak z czosnkiem, przyprawami, nałożyć na kromkę tostowego chleba, posypać serem i zapiec w piekarniku. Odpowiedz Link Zgłoś
meelka Re: Makaron ze szpinakiem 12.12.03, 01:14 Ja wypróbowałam ostatnio taką wariację szpinakową: roladki szpinakowe w cieście francuskim- kupić ciasto gotowe , kupic szpinak mrożony Rozmrozić lekko jedno i drugie. Szpinaczek na masełku podsmażyć + sól + pieprz + gałka muszkatołowa + zmiażdżony czosnek ile kto lubi + pokruszona - tłusta - najlepiej feta posmarować tym farszem ciasto , zawinać jak roladke ciasno i ładnie Zapiekać z pół godzinki wyjąć pięknie pokroić na małe roladki i naprawde pyszne co nieco na kolacyjkę A szpinak jadłam w tej postaci pierwszy raz od fatalnych czasów przedzszkolnych i pod taka postacia naprawdę był super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: Makaron ze szpinakiem IP: *.dyn.optonline.net 14.12.03, 19:53 dziekuję na pewno spróbuję. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
em_es Re: Makaron ze szpinakiem 14.12.03, 22:34 Dzieki za pomysl - wykonalam wczoraj makaron z sosem szpinakowo serowym - nazwa szumna a danie proste :) leciutko podsmazony drobno pokrojony por, szpinak Bonguelle w kulkach (ktos tu chwalil taki i sie zasugerowalam, okazal sie niezly), czosnek, pieprz, a na koniec wrzatek z kostka drobiowa i serkiem topionym - wiem, to baaardzo uproszczona wersja, ale na stoisku z serami byla straaaszna kolejka, mialam ambitny plan zakonczenia sosu rokpolem ale sie poddalam :) Do gotowego sosu wrzucilam ugotowany makarok tylu rurki - calosc pyyycha, polecam, nie wiedzialam, ze lubie szpinak :) Pozdrawiam MS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: Szpinak!!!!- proszę o przepisy IP: *.proxy.aol.com 15.12.03, 00:02 Może nie wiesz, ale szpinak jest zabójczy dla osób z tendencją do tworzenia kamieni nerkowych. Powiedział mi to lekarz po ataku i ostrzegł by bardzo z nim uważć. Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama Re: Szpinak!!!!- proszę o przepisy 15.12.03, 00:14 Pierogi ze szpinakiem i twarogiem lub feta sa pycha. Lasagne ze szpinakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
xkropka Re: Szpinak!!!!- proszę o przepisy 15.12.03, 14:50 Moj kuchennie początkujący brat robił naleśniki z masą ze szpinaku i fety, ew. jeszcze plasterek szynki - danie proste i dobre, a przepis zdaje się od Makłowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camille Re: Szpinak!!!!- proszę o przepisy IP: *.SNVACAID.dynamic.covad.net 15.12.03, 23:26 Nauczylam sie od znajomej Japonki robic bardzo prosty i bardzo smaczny szpinak- wrzucic, najlepiej swiezy do rondla z niewielka iloscia wody, przykryc przykrywka, zeby opadl. Zaraz potem wyjac, odcisnac wode, polac sosem sojowymi wymieszac. Swietny jako jarzyna do obiadu. Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: Szpinak!!!!- proszę o przepisy 16.12.03, 05:18 rosolek ( jak nie ma dowmowego moze byc z kostki bulionowej lub vegety) gdy zawrze wrzucic garsc szpinaku i wlac strumieniem rozbeltane jajko ( powstana jakby lane kluski) doprawic sosem sojowym, czosnkiem, imbirem i gotowa pyszna prawie chinska zupka Odpowiedz Link Zgłoś