eed567 25.07.09, 21:48 ugotowalem makaron dodalem podsmazone grzyby i nie mam pomyslu co moge jeszcze do tego dodac... cebule, cebule+smietane... Doradzcie cos prosze, tak aby wyszlo smaczne danie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: makaron+grzyby+co ? 25.07.09, 22:05 wszystko zależy od tego jakie to grzyby i jaki makaron.. Sos sojowy pasuje.. Inne warzywa pasują -- miszmasz-marghe.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
eed567 Re: makaron+grzyby+co ? 26.07.09, 08:28 makaron = zwykle spagetti grzyby = mieszanka podgrzybkow, maslakow itp Chodzi mi o to aby grzyby byly podstawa smaku. To nie sztuka zabic ich smak dodajac co popadnie na czele z czosnkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuwu Re: makaron+grzyby+co ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 23:59 pierś z kurczaka pokrojoną 2x2 i podsmażoną Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: makaron+grzyby+co ? 26.07.09, 09:00 Np. oliwa, peproncino, pieprz, ser parmigiano, natka pietruszki. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: makaron+grzyby+co ? 26.07.09, 10:45 eed567 napisał: > ugotowalem makaron dodalem podsmazone grzyby i nie mam pomyslu co > moge jeszcze do tego dodac... cebule, cebule+smietane... > > Doradzcie cos prosze, tak aby wyszlo smaczne danie. swieze grzyby oczyszczone na sucho dodac do podsmazonej cebuli,wszystko razem smazyc dalej zeby odparowaly, 10-20min.zalezy ile ich masz,wtedy powstaje wspanialy aromat i smak sol,pieprz kminek troche masla,kwasnej smietany powstaje wspanialy sos razem z makaronem wspaniale danie, posypac pietruszka albo koperkiem, obok pomidor,zielony ogorek albo inna swieza salata, Odpowiedz Link Zgłoś