saha_ra 25.10.07, 22:39 Serdecznie proszę o opinie o tych paniach. W wyniku odejścia dr Dymkowskiego muszę wybrać na Jasieniu innego pediatrę. W grę wchodzą wymienione wyżej panie. Zaznaczam, że nie uznaję faszerowania dzieci antybiotykami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: graszka Re: dr Drewek, dr Banach -Jasień????? IP: *.metrolink.pl 31.10.07, 17:48 dr Banach za barzdo nie znam ale dr Drewek znam z innej prychodni i nie polecam. a dr Kowalik? nie myślaąłś o niej. uwazam ją za super pediatrę i na pewno nie faszeruje antybiotykami. my chodzimy do niej od 3,5 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalka Re: dr Drewek, dr Banach -Jasień????? IP: *.abaks.pl 01.11.07, 08:03 Byłam u dr.Drewka z dzieckiem "MPD"niepolecam.Obejrzał i dowidzenia.Ani słowa. Dr.Urbański przynajmniej rozmawiał o chorobie. Dr.Banach niewiem jak inne schorzenia ale na autyzm nic nieporadzi. Z autystycznym dzieckiem niewarto do niego iść.Szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
saha_ra Re: dr Drewek, dr Banach -Jasień????? 02.11.07, 21:08 dziewczyny ale to są lekarki. Kobiety. Zajączkowska-Drewek i pani Banach. Sorry ale mam wrażenie, że piszecie o jakichś mężczyznach. Odpowiedz Link Zgłoś
saha_ra Re: dr Drewek, dr Banach -Jasień????? 02.11.07, 21:11 tzn graszka pisze o kobietach :) A przepraszam czym ci się naraziła dr Drewek? O dr Banach już nie pytam, bo przekonalam się osobiście jak leczy i jak rozmawia z rodzicami- no i dziękuje nie skorzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graszka Re: dr Drewek, dr Banach -Jasień????? IP: 84.38.25.* 03.11.07, 17:18 wiesz porównując dr kowalik a Drewek to dla mnie niebo i ziemia.ja byłam u dr Drewek 2x i nie robiła na mnie dobrego wrażenia. jak córcia była malutka, niedokładnie badała i zachowywała sie tak jakby nie do konca miała pojęcia co zdiecku jest, jaki lek pzrepisać itp. ale to było 3 lata temu wiec moze się zmieniła. dla mnie robiła wrażenienie niekompetentnej, zwłaszcza w porównaniu z obecnycm pediatrą ale jak zawsze są to subiektywne doznania i nie chciałąbym nikogo tu obrazić. dla mnie dr Kowalik jest naprwde the best. zawsze mogłąm na nią liczyc. czasem wystarczył tylko telefon, sms:) i już wszystko wiedziałam. nie musiałam lecieć do przychodni. co do dr Banach to byłam u niej tylko raz.robiła miłe wrazenie ale trudno mi powiedzieć jak leczy. Odpowiedz Link Zgłoś
saha_ra Re: dr Drewek, dr Banach -Jasień????? 05.11.07, 23:00 bylyśmy u dr Drewek bo akurat miała dyżur. Było ok i chociaż nie jest zbyt wylewna to mała bardzo ją polubiła, uśmiechała się i lapała ze rękę. A to dużo, na innych lekarzy reagowała źle. Z dr Kowalik jest taki problem, ze nie można się telefonicznie zarejestrować. Jak już odbiorą telefon, to miejsc brak. Szwagierka zwalnia się z roboty i pędzi zaklepać wizytę osobiście. No ja nie mogę na to sobie pozwolić, często jestem sama z dzieckiem w domu. Poza tym boimy się, ze mała odziedziczy po rodzicach i dziadkach alergię, a dr Kowalik syna szwagierki nie najlepiej prowadzi. Chlopak dusi się w sezonie pylenia, kaszle i przeziębia się w innych porach roku. Ja przeszłam przez takie piekło jako dziecko i nie poważam żadnego pediatry, który nie kieruje do alergologa na testy i leczenie kierunkowe, a tylko sam usiłuje zaleczyć objawy antybiotykami i wziewnymi świństwami. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaroksany Re: dr Drewek, dr Banach -Jasień????? 11.12.07, 20:54 dołączam się do opinii koleżanek. Po powstaniu przychodni leczył nas dr Dymkowski, jednak juz w trakcie leczenia przeszliśmy do dr Kowalik, i tu byłam miło zaskoczona bo faktycznie ma bardzo dużą wiedzę na rózne tematy, mam dość specyficznego synka a pani dr zawsze była przygotwana pod kontem choroby mojego synka. Nigdy nie proponuje od razu antybiotyku, poleca inne środki, metody i naprawdę widać że ma bardzo dobre podejście do dzieci. No i niestety ciężko się do niej dostać nie mówiąc o szczepieniach gdzie czasem trzeba i 2 miesiące czekać. Jeśli chodzi o dr Drewek to mam mieszane uczucia, czasem zachowuje się jakby nie wiedziała o czym sama mówi a czasem mówi aż za dużo.. dr Banach ma dużą wiedzę jednak brak jej podejścia i do rodzica, którego traktuje jak potencjalnego złego rodzica :) Mam dwójkę maluszków stąd moja wiedza na temat pań doktorek :) raz na jakiś czas z braku miejsc zmuszeni jestesmy iść do innej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graszka25 Re: do mamaroksany IP: 84.38.25.* 14.12.07, 17:30 a nie wiesz do jakiej przychodni?a moze przyjmuje gdzies prywatnie? mimo wszytsko nie barzdo chce z niej zrezygnować. już raz sie przeniesliśmy z ul Warszawskiej wiec moze i teraz:) nie sądzę bym znalazła lepszego lekarza, a do niej mam ogromne zaufanie wiec warto... Odpowiedz Link Zgłoś
graszka25 Re: niestety odchodzi do szpitala na Polanki,na o 27.12.07, 12:29 a nie wiesz kiedy dokładnie? ma jakiś moze gabinet prywatny? ja mam do niej numer na komórkę, ale... > Odpowiedz Link Zgłoś