extrafresh 20.10.09, 12:39 Pewnie. Kto by chciał przy autostradzie mieszkać... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alot Deweloper buduje, nabywcy grają na zwłokę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 12:49 Autor: extrafresh nasrał: Pewnie. Kto by chciał przy autostradzie mieszkać... ja bym chciał Odpowiedz Link Zgłoś
extrafresh Re: Deweloper buduje, nabywcy grają na zwłokę 20.10.09, 13:05 Gość portalu: alot napisał(a): > Autor: extrafresh nasrał: > Pewnie. Kto by chciał przy autostradzie mieszkać... > > ja bym chciał To kup mieszkanie w apartamentowcu Górczewska Park. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ignac Re: Deweloper buduje, nabywcy grają na zwłokę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.09, 12:28 już kupił, i zewsząd czuje smród Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wjdestruction Deweloper buduje, nabywcy grają na zwłokę IP: 80.50.250.* 20.10.09, 13:00 "Apartamentowiec" :D ja dla tej budowli - setki być może tysięcy metrów kwadratowych ponurego betonu u zbiegu 2 ruchliwych ulic - słyszałem dużo bardziej adekwatną nazwę - "Mordor" :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek_codziennie Mordor IP: *.greennet.org.pl 20.10.09, 13:10 'Mordor' jest na roku Górczewskiej/Powstańców Śląskich, opisana inwestycja jest vis a vis Wola Park, przy torach kolejowych (teraz) i drodze S7 (planowanej po wschodniej stronie tychże torów, czyli tuż pod oknami od zachodu w tych apartamentach). Odpowiedz Link Zgłoś
bogucjusz Debiloperzy tak mają... 20.10.09, 14:24 Nieustawna klitka w stanie surowym w mrówkowcu przy ruchliwej ulicy to "apartament". To tak, jakby Syrenkę (młodym wyjaśniam - taki samochód kiedyś był, a raczej wyrób samochodopodobny) nazwać "limuzyną" :-) -------------- Gołodupcy pobrali kredyty 120%, bo nawet na meble ich nie było stać. A teraz nazywają gołodupcami tych, którzy z zaoszczędzonymi pieniędzmi spokojnie czekają na spadek cen mieszkań :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obaryb Re: Deweloper buduje, nabywcy grają na zwłokę IP: 91.198.194.* 21.10.09, 09:41 "In the Mordor land, where the shadows lie." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: areq Ściema z tym czekaniem na kredyt IP: *.171.65.147.static.crowley.pl 20.10.09, 13:11 Ludzie czakają na spadki na wtórnym lub nawet na pierwotnym... Prosta kalkulacja: Zakładam.Przyznaje,nie znam cen za jakie sprzedawało JWC. 60mkw*9tys=540tys stan półsurowy lub jak to szumnie zwą deweloperzy- deweloperski:) 60mkw*7tys transakcyjne obecnie=420tys.Często już mieszkanko w stanie do zamieszkania a nie tylko gołe ściany.... Wpłata 10/90=54tys zł...każdy normalny nie będzie się zastanawiał co zrobić....Lepiej wtopić 54koła niż 120tys i więcej doprowadzając do stanu do zamieszkania.... Nie bójta się wójta-Waldi Pawlak z ekipą i kumplami deweloperami nie pozwoli na takie numery....Przeczytajcie propozycję ministerstwa infrastruktury o likwidacji czasowej RnS dla mieszkań rynku wtórnego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-33 Re: Ściema z tym czekaniem na kredyt IP: *.chello.pl 20.10.09, 14:12 Średnia cena metra w Górczewska Park to ok. 8,5-9 tysięcy za metr. Dosyć dużo jak na trasę N-S tuż za oknami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hegemon® nie rozumiem jak ciężkim frajerem trzeba być IP: *.aster.com.pl 20.10.09, 14:50 aby tam kupić mieszkanie w kwocie 8,5-9 koła za metr mieszkalem na jelonkach w linii prostej okolo 1,5km od tego miejsca i w pale mi się nie miesci aby za mieszkanie na skrzyzowaniu 6pasmowej gorczewskiej conajmniej 4 ale raczej tez 6pasmowej przelotowki i zaraz za nia jeszcze tory kolejowe na dodatek :-) po jednej i drugiej stronie gorczewskiej stacje benzynowe zeby swieze powietrze było :-) to sie qrwa nie nadaje nawet jako inwestycja na wynajem dla studentow po 4tys z m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Montero Re: nie rozumiem jak ciężkim frajerem trzeba być IP: *.dsl.bell.ca 20.10.09, 16:50 Trudno sie nie zgodzic z Twoim rozumowaniem. Owczy ped? Moze to taka przywara narodowa? W normalnych krajach w takich miejscach buduje sie hotele ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Re: nie rozumiem jak ciężkim frajerem trzeba być IP: 188.33.83.* 20.10.09, 17:12 > W normalnych krajach w takich miejscach buduje sie hotele ... Chyba hotele na godziny. W hotelach na doby człowiek potrzebuje się czasem wyspać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4g63 Re: nie rozumiem jak ciężkim frajerem trzeba być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 18:42 dokładnie, mieszkałem na olbrachta 29 które jest znacznie dalej od torów niż te blokowiska, i czasem w nocy się spać nie dało przez hałasy dobiegające właśnie z tamtego kierunku, naprawdę, przy zamkniętych oknach nie dało się zmrużyć oka, a ja nie jestem jakiś strasznie czuły w tych kwestiach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: nie rozumiem jak ciężkim frajerem trzeba być IP: 94.254.144.* 20.10.09, 18:50 zapomniałeś wspomnieć, że tuż nad tą "inwestycją" jest korytarz powietrzny dla samolotów z Okęcia, które regularnie co 5-15 minut startują / lądują... Słowem - inwestycja marzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hegemon® Re: nie rozumiem jak ciężkim frajerem trzeba być IP: *.acn.waw.pl 20.10.09, 21:05 o korytarzu nie wspomnialem gdyz jak pisalem mieszkalem ok 1,5km stamtad wiec tego nie odczuwalem sam gdyz na blokowisku w takiej odleglosci wszelkie halasy nawet tak uciazliwe nie sa zauwazalne natomiast istotne jest jeszcze to ze ze wzgledu na te tory kolejowe ulica gorczewska przecina to miejsce na wiadukcie na wysokosci 2-3pietra wiec ten halas naprawde musi byc roznoszony cholernie daleko i glosno i jesli cos tego nie tlumi jakies blokowisko, duuuuzo drzew to bedzie to odczuwalne nawet z odleglosci 1km wiec mieszkanie w tym miejscu nawet na 5-6pietrze niczego nie zmieni, z dolu przelotowka z gory z prawej strony gorczewska na wiadukcie i jestem przekonany ze nawet przy zamknietych szczelnie oknach masz w domu disco-banjo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
forumowe.2 Re: nie rozumiem jak ciężkim frajerem trzeba być 21.10.09, 07:35 A widział ktoś co się wyrabia po drugiej stronie tych bloków? Rozkruszanie gruzu i betonu 12 godzin dziennie, przeładownia piachu, żwiru itd, latem wszystkie samochody na parkingach przy geodezji do mycia, nie wspominając o braku możliwości otworzenia okien... Może niech JW zakwateruje swoich pracowników tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takietam Rewelacja... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.09, 14:51 Z jednej strony Góczewska, z drugiej Powstańców Śląskich, z trzeciej autostrada, a z czwartej widok na tesco. Pod spodem powinni jeszcze drugą nitkę metra puścić, a nad osiedlem zrobić korytarz powietrzny dla samolotów - byłby komplet. A poważnie mówiąc, nie zazdroszczę lokalizacji, o przepłacaniu za nią nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Rewelacja... IP: 217.153.235.* 20.10.09, 14:56 Jakbyś zgadł. Samoloty juz tam latają, a metro ma iść właśnie jak piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takie Re: Rewelacja... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.09, 15:02 No to mają ludzie ładny kawek Pekinu, nie dziwię się, że wymiękają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mobilny Re: Rewelacja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 16:10 to się nazywa "dobre skomunikowanie", Czy tramwaj wodny też tam jest w planach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nurek Re: Rewelacja... IP: *.polkomtel.com.pl 20.10.09, 17:30 > to się nazywa "dobre skomunikowanie", Fajnie musi wyglądać jak ktoś ma przesiadkę z metra na samolot ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp To musi być jakaś ciężka bujda. 20.10.09, 14:53 Redaktorzy Parkiet-u najwyraźniej nie czytali ostatniego raportu REAS-a, w którym jak byk stało że kryzys się skończył, teraz będzie już tylko drożej, a w ogóle to mieszkań za chwilę zabraknie. Jakim autorytetem jest redaktorzyna Parkietu, który myśli, że jak gazeta ma podłogę w nazwie to on może chlapać o całych chałupach. Nie to co Reas i redaktor Wielgo - niekwestionowane autorytety (no prawie niekwestionowane - ale wszędzie się znajdą malkontenci). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taaa..... Raporty to też element PRu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.09, 14:59 i wpisy na forach też. Musisz się jeszcze, Misiu, podszkolić, bo straszne ewidenciochy walisz :) Redaktorzy Parkietu różnią się od Ciebie tym, że im płaci wydawca, a Tobie zapewne ktoś z branży budowlanej lub agencji PR. PS. Nie zniechęcaj się do nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
romanko71 Re: Raporty to też element PRu 20.10.09, 15:30 Lol, to raczej Ty sie musisz podszkolic - w rozpoznawaniu tak wysublimowanych srodkow stylistycznych jak ironia czy sarkazm :) Nie moge uwierzyc, ze ktos wzial wpis przedmowcy na powaznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
yorek Re: Raporty to też element PRu 20.10.09, 18:01 Myślę że nie zauważyłbyś ironii, nawet gdy stanęła obok ciebie i kopnęła cie w d.upe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RRR Re: To musi być jakaś ciężka bujda. IP: *.dslextreme.com 21.10.09, 07:03 Ale Ty jestes glupi... no i naiwny :) Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Spekulanci się napaśli 20.10.09, 15:00 Myśleli, że ceny mieszkan będa rosły w nieskonczonosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podroozhnick Re: Spekulanci się napaśli IP: 212.160.227.* 20.10.09, 15:08 Górczewska to mały pikuś. Zobaczymy co się będzie działo jak będą odbiory Lewandowa na Białołęce. Już teraz wszystkie portale nieruchomościowe są zasypane ofertami cesji. Spekulanty się nakupowali i myśleli, że zrobią interes życia. A tu z balonu popuszczają powietrze... Odpowiedz Link Zgłoś
junk92508 Re: Spekulanci się napaśli 20.10.09, 19:04 > Górczewska to mały pikuś. Zobaczymy co się będzie działo jak będą > odbiory Lewandowa na Białołęce. To ja już wolałbym mieszkać na Lewandowie niż przy Górczewskiej... Więc na Lewandowie jak obniżą ceny o 20-30% to pójdzie... Tego przy górczewskiej nie kupiłbym i za 4000 za m... Odpowiedz Link Zgłoś
igorbn Deweloper buduje, nabywcy grają na zwłokę 20.10.09, 15:16 Warto pamiętać, że dewelopera wiąże Kodeks Dobrych Praktyk w relacjach Klient-Deweloper. Więcej o dobrych praktykach biznesowych: DOBRAPRAKTYKA.PL Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 za poł roku osiedle samo sie rozleci..nie kupuj 20.10.09, 16:07 chaty w nowych osiedlach bez sprowadzenia ekseprta budowlnageo ktory oceni jakosc mieszkania i budynku i oceni koszty remontu przed zamieszkaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Deweloper buduje, nabywcy grają na zwłokę IP: 91.198.186.* 20.10.09, 16:24 Ja kupilem od nich mieszkanie na Obroncow Tobruku i po 5 latach widze jak ich bloki na osiedlu sie sypia. Odpadaja tynki co chwila naprawiaja dachy i tarasy. Sasiedzi skarza sie na przeciekajace garaze i wilgoc w mieszkaniach Odpowiedz Link Zgłoś
bratprezydenta Re: Deweloper buduje, nabywcy grają na zwłokę 20.10.09, 18:00 Gość portalu: Jonek napisał(a): > Ja kupilem od nich mieszkanie na Obroncow Tobruku i po 5 latach widze jak ich b > loki na osiedlu sie sypia. Odpadaja tynki co chwila naprawiaja dachy i tarasy. > Sasiedzi skarza sie na przeciekajace garaze i wilgoc w mieszkaniach Tak musi być, na tym polega patent na sukces made in JW, dzielą budowe budynku na 100 części, na każdy robią przetarg i wybieraja najtańszego. Aby wyjść na swoje wykonawcu oszukują na materiałach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartolomeo Deweloper buduje, nabywcy grają na zwłokę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.09, 17:05 większego tumana to jeszcze na tym forum nie widziałem - żeby tak się nabrać na ironię ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nurek faktycznie niezły głąb IP: *.polkomtel.com.pl 20.10.09, 17:35 Ironia to była tylko do połowy :) Dalej gość jedzie po parkiecie otwartym tekstem Ale pewnie do tego miejsca już bystrzacha nie doczytał, bo za bardzo był podjarany wykryciem spisku :))) Odpowiedz Link Zgłoś
jakwbanku.com Znowu J.W. Construction ile kosztuje ta reklama bt 20.10.09, 19:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DRODZY WARSZAWIACY J.W. Construction buduje, nabywcy grają na zwło... IP: *.toya.net.pl 20.10.09, 20:47 znam górczewską, pare razy tam byłem ( hotel) zwykłe blokowisko jakich setki w polsce... 8-9 tys.za m.kw. - cena dla upośledzonych umyslowo. A TERAZ NAJLEPSZE- 43% ODDAWANYCH W POLSCE MIESZKAŃ TO PUSTOSTANY!!!! DLACZEGO- w berlinie, madrycie ect. mieszkanie w bloku (o o wiele lepszym standardzie) kosztuje ok. 1200 euro za m. kw. ALE NADĘTA warszawkaMUSI BEKNĄĆ RAZY DWA- DLACZEGO : bo JESTEŚCIE NADĘTYMI ZJEBAMI. żal was- kompleksy (...ooo..ooo..ja to dopiero mam drogie mieszkanie, kredyt do 65 r. życia), tak, nic innego tylko kompleksy uczynią z połowy posiadaczy kredytów hipotecznych BANKRUTÓW. miłej zabawy z komornikiem, 500 tyś za ok. 70 m. kw.-do psychiatry! od lat pracuję w bankowości- zaciska się wam pętla na szyi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jatopier Re: J.W. Construction buduje, nabywcy grają na zw 20.10.09, 20:55 Nie bardzo pasuje mi styl "przedpiścy", ale chyba niemało ma on racji... Górczewska.... no to tylko "tak sobie" (i to bardzo...) Z drugiej strony - ludzie chcą "swojego" (nawet tylko mentalnie - "wyobrażnościowo" ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekonomista Re: J.W. Construction buduje, nabywcy grają na zw IP: *.mia.three.co.uk 21.10.09, 08:03 Dokładnie, warto też zobaczyć ten artykuł. Moim zdaniem oddaje to co stało się w Polsce en.wikipedia.org/wiki/Real_estate_bubble Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz_poz ceny w 2013 IP: *.icpnet.pl 20.10.09, 21:15 piszcie co chcecie, kupujcie co chcecie, ale w 2013 ceny beda takie: waw-4750-5k krk 4,5-4750 poz wro gda 4-4250 dwa lata temu czy rok frank byl po 2 i jak ktos mowil ze bedzie za 3 to braliscie go za idiote. teraz wam mowie ze i 4 przy franku bedzie, wszystko tylko w swoim czasie i nie wszystko od razu. pozdr dla krawaciarzy kupujacych lapartamenty za 9 kola! haha, czyli to jest to co w nieruchomosciach najwazniejsze- lokalizacja haha. lotnisko i autostrada o rzut kamieniem od gorczewska park hahahaha, gratulacje dla uposledzonych. ps. moja prognoza cen w 2013 to nie zart. najpozniej pod koniec 2010 koniec rodziny na swoim i zjazd cen bedzie ostry, oj bedzie bedzie. dubaj londyn dublin madryt ryga talin kiev spadly na psyk spadnie i warszafka. tylko pomalu, na wszystko jak napisalem wyzej potrzeba czasu. kto nie sprzedal dzis, przegra(l) zycie! Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Takie ceny to są JUŻ dziś, w 2009r, w Gdańsku 21.10.09, 01:00 Bańka dopiero co pękła a upuszczanie powietrza się rozpoczęło. Potrwa jeszcze lata wraz z narastajacymi następstwami kryzysu i przybywaniem pustostanów (w tym ogromna oferta wtórnego). A takie ceny jak podajesz.... SĄ JUŻ DZIŚ! Np w Gdańsku i Gdyni nie jest problemem znalezienie mieszkania w cenie 4000-4500zł, a zdarzają sie i po 3800zł. Z tym że dotyczy to "dziur w ziemi" z odbiorem na 2011r. Gotowe mieszkania póki co są droższe 4500-5500zł ale kwestia czasu kiedy i te ceny spadną do poziomu 4000-4500zł/m2. Co do reszty to waw - popularne mieszkania raczej nie mniej niż ok 4700-5000zł, więc zwazywszy że jest tu rynek na droższe apartementy średnia bedzie wyższa, bo nowe mieszkania w granicach administracyjnych to pewnie ogromny przedział od ok 4500-4700 do 15000-20000zł/m2. Z tym ze te ostatnie nie będą już mogły udawać apartamentów bo ktoś płacący 20 tys/m2 będzie wymagał poważnego potraktowania swoich pieniedzy a nie jak poprzednio - mglistej wizualizacji i słowa apartament li tylko w nazwie... Ułożenie "średniej" z mieszkań o takim rozstrzeleniu cen jest nieco karkołomne i bezsensowne, dlatego wolę okreslić iż "popularne" tanie mieszkania (80-90%) będzie w cenie 4700-7000zł (najlepsze lokalizacje) krk mniej od wawy przynajmniej o 500zł/m2 wroc - ceny raczej podobne do krk niz poznania i 3miasta ze wzgledu na fatalna komunikacje a co za tym idzie mocno ograniczona ilosc SENSOWNYCH lokalizacji, chyba ze devi masowo zaczna zabudowywac Psie Pole psimi budami po 3500zł/m2 (ale jeszcze musieliby przekonac desperatow do zakupu) poz, 3miasto - w tym drugim juz masz takie ceny, w tym pierwszym kwestia niedługiego czasu (rok) Pozostale miasta: w przypadku popularnych metrazy 30-70m2 cena m2 to 3000-4000zł, w zaleznosci od podazy itd. wieksze metry pewnie jeszcze taniej. No i lokalnie jakies absurdy, moze nam druga Berwicha wyrosnie? Podobno "Żyrardów bardzo atrakcyjny jest" ;-) - od stycznia 7000zł/m2 - Panie Marku trzymam za słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tycjan Re: ceny w 2013 IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.13, 06:11 Piszą, że w Warszawie średnia cena wynosi 7100/m2 Kraków 4300/m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po raz drugi J.W. Construction buduje, nabywcy grają na zwło... IP: *.toya.net.pl 20.10.09, 21:30 spadek cen nieruchomości (większość nigdy nie była tyle warta, na ile ludzie brali kredyty) będzie trwać do minimun połowy 2010r. , pod koniec roku stabilizacja(względna) jeszcze raz- pozdrowienia od komornika (i nie oceniajcie mojego stylu- ja nigdy nie mydlę, nie czaruję, z krwi i kości realista) ponownie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Deweloper buduje, nabywcy grają na zwłokę IP: *.chello.pl 20.10.09, 21:33 wiadomo, że jeśli ktoś zamiast mieszkania kupuje dziurę w ziemi, to tak bywa. można kupować na rynku pierwotnym, coś co już jest zbudowana, albo niewiele brakuje do zakończenia inwestycji, ale nie wspomnianą wcześniej dziurę w ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antybanka J.W. Construction buduje, nabywcy grają na zwło... IP: *.aster.pl 20.10.09, 21:59 Ceny mieszkań zaczynają spadać , powoli bo powoli ale systematycznie w dół. Żeby nie dopłaty RNS, czy spłata kredytów dla bezrobotnych z budżetu to bańka mieszkaniowa już dawno pękłaby z wielkim hukiem , a tak powoli uchodzi powietrze z balonika, bo rząd ustala urzędowo ceny m2. Kilka dni temu w miasteczku wilanów widziałem banery dewelopera z cenami 5900 zł / m2. Ci którzy się wpakowali z kredytami na 30 lat na szczycie gdy kupowali dziury w ziemi po każdej cenie dziś szukają jeleni, którzy odkupią od nich 40 metrowe apartamenty na parterze po 8-9 tys. za metr. Zaczekajcie aż skończy się dotowanie kredytów hipotecznych przez rząd, a ceny nieruchomości poleca na pysk. Już niebawem będzie w Wawie wysyp ofert od deweloperów po 5000 zł / m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: J.W. Construction buduje, nabywcy grają na zw IP: *.cable.ubr30.sgyl.blueyonder.co.uk 21.10.09, 00:03 Co na to Marek W, nasz ulubiony dziennikarz? Odpowiedz Link Zgłoś
bratprezydenta Re: J.W. Construction buduje, nabywcy grają na zw 21.10.09, 08:14 Niestety chyba tak nie będzie, chyba ze nasza gospodarka zacznie kurczyć sie w tempie takim jak na Łotwie, albo Irlandii. parcie na kwadrat jest u nas tak duże że jeśli banki będą udzielać kredytów to jelonki będą łykać wszystko. Bardziej realne sa powolne spadki do poziomu 5500-6500 PLN w Warszawie ( oczywiście to cena średnia), wyznacznikiem cen mieszkania jest wysokość miesięcznej raty. Większość osób jest w stanie przełknąć ratę ok 2000 PLN za 2 pokojowe mieszkanie ( okres nie ma większego znaczenia)bo ludzie umieją planować na parę miesiecy do przodu, a co bedzie za 25 lat nikt nie myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
parolka1 Re: J.W. Construction buduje, nabywcy grają na zw 21.10.09, 08:37 Mieszkam na Olbrachta w starych blokach przez kilkadziesiąt lat. Do tej pory mi to odpowiadało, ale będę myśleć o przeprowadzce. Nigdzie nie można z tej Woli wyjechać. Do Centrum korki, na Okęcie korki. Gdy firma zmieniła siedzibę i wyniosła się z Centrum, to wydawało mi się, że po obrzeżach miasta, przez Włochy będzie łatwiej przejchać. Nieprawda. Ponadto, wjazd na Trasę Toruńską zakorkowany od 6.30 do 19.00. Jak tu żyć. Pijaństwo na ulicy. Rzygają pod klatkami, bo w każdej budzie co pół metra sprzedają alkohol. Jakoś Urząd Gminy Wola tym pijaństerm się nie interesuje, tylko daje następne zgody na spzredaż alkoholu w tym miejscu. Samochody stawiają tak, że nie można wejść do klatki. Albo dzisiaj jeden palant na kawałku asfaltu pod moim oknem postawił samochód i od 4 rano katował silnik tak że ludzi pobudził. A przez kikadziesiąt lat nikt tam nie stawiał samochodów. Jakiś radny dwa lata temu doprowadził do tego, że mu wybudowali drogę wewnetrzną pod blok, jednocześnie likwidująć trawnik. Od lat 60 był tam trawnik. Myślę, ze na dachach domów powinni zacząć budować lądowiska dla helikopterów. A spółdzielnia mieszkaniowa wynajęła swoje pomieszczenia na szkołę muzyki rozrywkowej, gdzie walą w bębny, grają na perkusji przy otawrtych oknach do 24. Kanał. Wyprowadzam się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolo Kupować! Kupować! Taniej nie będzie! IP: *.pai.net.pl 20.10.09, 23:58 :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz ceny w 201 ad @znjaomy IP: *.icpnet.pl 21.10.09, 11:48 pelna zgoda. w poz juz tez sa ceny ponizej 5k narazie tylko jeden dev i kawalek od centrumz z kpeskim doajzdem ale powoli ceny o kt pisze to szeroki rynek czyli: bedzie wybor, bedzie dostepnowsc krotko mowiac bedzie normalnie, albo blisko normanosci a co do waw i krk pewno beda miesja w waw za 15 k full wypas i beda za jakies 13k apartamenty pow 100m2 w odleglosci 2min od rynku w krk pozdr serd Odpowiedz Link Zgłoś
www.antyjw.pl J.W. Construction buduje, nabywcy grają na zwło... 06.11.09, 20:08 Przestrzegam przed kupowaniem mieszkania od dewelopera J.W. Construction Holding S.A. Poszkodowanych przez JWC jest dużo ludzi. Jedna rzecz to kara umowna (zresztą wg UOKIK jej wysokość jest niezgodna z prawem) a druga rzecz to kosmiczne odszkodowania których żąda J.W. Construction Holding S.A. Nie dostałem kredytu i teraz JW żąda ode mnie 150.000 zł odszkodowania - dla mnie i rodziny to finansowa katastrofa. Zapraszam osoby w podobnej sytuacji na forum www.antyjw.pl Odpowiedz Link Zgłoś