Dodaj do ulubionych

Developerzy Poznań - chce kupic mieszkanie

• Gość: eet Re: Developerzy Poznań - chce kupic mieszkanie IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.12, 08:48
      wiem, że jw construction robi też mieszkania w poznaniu na osiedlu oaza piątkowo. Wiem, że jest to osiedle już o zbudowanej infrastrukturze więc nie ma obaw, że ci zaraz jakieś tory czy ulicę zrobią
    • Gość: Kamil Re: Developerzy Poznań - chce kupic mieszkanie IP: *.icpnet.pl 17.03.13, 20:03
      POLECAM
      • agent.ds.nieruchomosci Re: Developerzy Poznań - chce kupic mieszkanie 04.04.13, 20:27
        Na wspomnianej inwestycji Oaza Piątkowo, w najbliższą sobotę, na ul. Drobnika, odbędą się dni otwarte, także będzie się można wszystkich szczegółów dowiedzieć.
    • Gość: ananas Re: Developerzy Poznań - chce kupic mieszkanie IP: *.204.10.37.dsl.dynamic.t-mobile.pl 05.04.13, 16:34
      W Poznaniu trzeba zapoznac sie z Oferta Dewelopera JWC jest bardzo doswiadczonym inwestorem budujacy w Warszawie ,Katowicach Lodzi i Gdyni.Mieszkania sa w wysokim standarcie o nie wysokiej zabudowie wiec zapewne sa bardzo wygodne poza tym stolarka jest drewniana .
    • Gość: praktycznyprawnik Re: Developerzy Poznań - chce kupic mieszkanie IP: *.ip.netia.com.pl 06.04.13, 14:12
      jak znajdziesz już dewelopera , pomyśl o swoich prawach i obowiązkach dewelopera, deweloperzy czasami zapominają i korzystają z błogiej nieświadomości osób zainteresowanych zawarciem umowy deweloperskiej - sprawa prospektów i ochrony danych osobowych , treści umowy , kar itd - zerknij do komentarza praktycznego do ustawy deweloperskiej na www.komentarzpraktyczny.pl
      • agent.ds.nieruchomosci Re: Developerzy Poznań - chce kupic mieszkanie 11.04.13, 09:36
        Jeśli kupujesz o sprawdzonego dużego developera, który od lat jest na rynku i zależy mu na dobrej opinii klientów , to trochę inaczej to wygląda niż gdzieś na jakiejś inwestycji no name.
        • more-and-merry Re: Developerzy Poznań - chce kupic mieszkanie 17.05.13, 09:51
          Uważam, że każdy powinien indywidualnie sprawdzić dewelopera, popytać znajomych, dokładnie obejrzeć plan inwestycji itp. My kupowaliśmy mieszkanie od PBG erigo i wszystko przebiegało gładko, więc można sprawdzić czy akurat nie mają czegoś w ofercie co by Wam pasowało.
          • Gość: andrej Re: Developerzy Poznań - chce kupic mieszkanie IP: *.205.73.158.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.05.13, 14:43
            Zapewne kazdy ma inne potrzeby i sam musi dokonac wyboru zarowno mieszkania oraz wykonawcy.Opinie o danym wykonawcy mozna znalezc ale odnosnie wyboru mieszkania to kwestia indywidualna.
            • agent.ds.nieruchomosci Re: Developerzy Poznań - chce kupic mieszkanie 26.06.13, 23:32
              Indywidualna, ale wcześniej warto zaznajomić się z opiniami, wybrać sie na jakieś targi poznać developera, jego inwestycje, promocje, wyprzedaże itd.
              • Gość: perełka Re: Developerzy Poznań - chce kupic mieszkanie IP: *.icpnet.pl 02.10.13, 22:47
                Koniecznie trzeba zrobić "oględziny" :P ja wylukałam wszystkich od szeregowcow etc (bo mnie to interesowało) a potem spotkałam się z już z 5. Szukałam opinii, pytałam mieszkańców jak byli - nei ma się co wstydzić, to inwestycja na lata. Mega zrobiło na mnie wrażenie podejście Pana z ardensa od osiedla tygrysiego i jak miałam dylemat miedzy 2 osiedlami to wybrałam tygrysie. Jest milusi, zasiałam już trawke, kłade pierwsze kafelki :)
                • Gość: Anuska Re: Developerzy Poznań - chce kupic mieszkanie IP: *.46-29-151.tkchopin.pl 11.11.13, 17:04
                  Zgadzam się co co ardensa. Gość jest naprawdę w porządku. Znajoma kupowała u niego mieszkanie na osiedlu Tygrysim i raz byłam tam razem z nią więc miałam okazję porozmawiać z tym deweloperem. Daje się odczuć, że dba o każdy szczegół i taki sumienny jest. Sama rozważam zakup mieszkania właśnie od niego.
    • zawsze-anielica Re: Developerzy Poznań - Jandach 29.05.13, 15:45
      A czy ktoś ma aktualne opinie o firmie Jandach? Upatrzyliśmy sobie mieszkanie od nich na Plewiskach, ale w necie mało jest opinii z tego czy zeszłego roku, a takie nas interesują. Ci, co ewentualnie coś napisali, twierdzą, że jest ok, ale może ktoś już tam mieszka czy kupuje tam mieszkanie i może się wypowiedzieć, czy nie ma niedoróbek, jak przebiega kontakt itd.?
      • Gość: amelia Re: Developerzy Poznań - Jandach IP: *.icpnet.pl 04.06.13, 20:20
        Popieram przedmówców - trzeba chodzić i pytać samemu, zawsze każdy zwraca uwagę na coś innego, o inne rzeczy pyta. Nasi znajomi właśnie nam zachwalali jedną inwestycje i dewelopera w plewiskach a nam jakoś nie podpasiło już po 1 wizycie. potem byliśmy jeszcze u 3 i skonczylismy na ardensie i osiedlu tygrysim :) Także nie załujcie czasu, chodzicie po swoją przyszłość :)
      • Gość: Bruce_Lee Re: Developerzy Poznań - Jandach IP: 38.69.199.* 05.06.13, 13:37
        A sprawdzałaś opinie w rankingu deweloperów? Najlepsze źródło w tej branzy: rankingdeweloperow.pl/forum/2244/?page=2 Zobacz sobie też referencje na stronie Jandach, zawsze możesz zadzwonić tam, gdzie coś robili i zapytać.
      • Gość: Tomasz Re: Developerzy Poznań - Jandach IP: *.icpnet.pl 21.06.13, 10:46
        My jesteśmy w trakcie zakupu od Jandach - u mieszkania na Plewiskach właśnie i na razie nie ma się do czego przyczepić, oby tak do końca. Mieszkanie oglądał teść-majster i stwierdził, że solidna robota i można kupować :)
        • zawsze-anielica Re: Developerzy Poznań - Jandach 11.07.13, 11:45
          A dużo jeszcze Jandach ma tych mieszkań na sprzedaż? Udało mi się na forach budowlanych znaleź pozytywne opinie, teraz chyba faktycznie pozostaje samemu ocenić, tak, jak mówicie. Oby się udało, bo już 2 obejrzane mieszkania nas rozczarowały, a to ma fajny układ i mam wobec niego wiele wizji... :)
          • Gość: Tomasz Re: Developerzy Poznań - Jandach IP: *.icpnet.pl 15.07.13, 13:25
            Sprawdź sobie dostępność na stronie: www.jandach.pl/go.live.php/PL-H73/aktualnie-w-sprzedazy/osiedle-grunwaldzka-589plewiska/dostepnosc-i-ceny.html Tylko lepiej szybciej, niż później, bo czasem te 'wolne" są jednak objęte rezerwacją. Myślę, że coś jeszcze wybierzesz :) Weź pod uwagę nasłonecznienie, my się m. in. tym kierowaliśmy, ale ogólnie same mieszkanka wszystkie mają ten sam układ.
            • zawsze-anielica Re: Developerzy Poznań - Jandach 17.07.13, 13:37
              Dzięki za podpowiedź. A na coś jeszcze warto zwrócić uwagę oglądając te mieszkania od Jandacha? Widziałam parę opinii o niedoróbkach, które jednak zostają poprawione i wolałabym wcześniej to zauważyć, żeby móc się dogadać. Bo ogólnie osiedle kusi, już czuję, że będę mogła uwić tam prawdziwe gniazdo, z dziećmi, rodzinnym stołem...
              • Gość: Tomasz Re: Developerzy Poznań - Jandach IP: *.icpnet.pl 14.08.13, 10:42
                Wiesz co, jak boisz się o detale, a masz niewprawne oko, to może weź ze sobą jakiegoś znajomego fachowca? W naszym mieszkaniu nic za bardzo nie kuło w oczy, widocznie Jandach wszystko wcześniej poprawił, także nie czepiałem się niczego. Poza tym standard wykończenia masz opisany na stronie, więc sama zobaczysz, jak to faktycznie wygląda.
    • agent.ds.nieruchomosci Re: Developerzy Poznań - chce kupic mieszkanie 29.05.13, 16:43
      Finalnie to my będziemy tam mieszkań, więc warto na polecane osiedla wybrać się osobiście, porozmawiać z mieszkańcami, a dobre oferty , sprawdzonych developerów wbrew pozorom wcale nie są rzadkością.
    • agent.ds.nieruchomosci Re: Developerzy Poznań - chce kupic mieszkanie 25.06.13, 21:22
      No i dlatego trzeba wybierać dużych, sprawdzonych developerów, którzy dużo budują, sprzedają mieszkania gotowe, a nie dziurę w ziemi i nie zwiną się po wylaniu fundamentów.
      • anrra12 Re: Developerzy Poznań - chce kupic mieszkanie 14.07.13, 21:08
        kupno niewybudowanego mieszkania to spore ryzyko, sporo było historii o tym, że ludzie wpłacili zaliczki itd a w końcu wcale mieszkania nie dostali lub jego koszty ogromnie wzrosły
        • agent.ds.nieruchomosci Re: Developerzy Poznań - chce kupic mieszkanie 28.08.13, 19:11
          Zgadza się, dlatego tak jak wspomniałem i czym chwali się np. developer JWC, kupno mieszkania gotowego to i oszczędność nerwów, ale też korzyść ekonomiczna i tańszy zakup (przy kredycie chociażby).
    • Gość: starze Re: Developerzy Poznań - chce kupic mieszkanie IP: *.icpnet.pl 25.07.13, 16:14
      Ja z deweloperów osobiście polecam firmę Apartdom, jakiś rok temu kupiłem od nich mieszkanie na Grunwaldzie, dobrze wykończone, póki co nie miałem żadnych problemów.
    • skolg Re: Developerzy Poznań - chce kupic mieszkanie 07.08.13, 13:33
      Ja proponuję poszukać ofert mniejszych deweloperów - ceny bywają bardzo korzystne, inwestycje kameralne, a podejście do klienta bardziej spersonalizowane. Od siebie polecam firmę Jandach, aktualnie sprzedają mieszkania w dwóch lokalizacjach (2 x Plewiska i 1 Nowe podolany), ale to popularne lokalizacje, więc może komuś podpasują.
      • Gość: cookie Re: Developerzy Poznań - chce kupic mieszkanie IP: *.stargard.mm.pl 09.08.13, 11:33
        Z tego co wiem jeszcze makdom ma do zaoferowania apartamenty w Poznaniu w dosyć dobrych lokalizacjach.
        • skolg Re: Developerzy Poznań - chce kupic mieszkanie 09.08.13, 15:30
          Hmmm, ja tam widzę na stronie tylko jedną lokalizację :P Choć fakt, że przyjemną, koło tego praku. Jednak wciąż uważam, że choćby Jandach ma lepsze ceny - płaci się nieco więcej, ale metraż ma prawie 2 razy taki, poza tym to są mieszkania na malutkich osiedlach, a nie w blokach. Ale rozumiem, że każdy ma swoje upodobania, co widać po liczbie wielkich bloków, jaka się wciąż w Poznaniu buduje.
          • parsifal-s Re: Developerzy Poznań - chce kupic mieszkanie 18.08.13, 20:54
            a co sądzicie o dzielnicy Piątkowo? siostra się przeprowadza do Poznania do nowej pracy, szuka teraz mieszkania ale miasta nie zna, znajomych też żadnych tam nie ma, z tego co szukaliśmy na forach to dobrze pisali o piątkowie...
            • Gość: Marek Re: Developerzy Poznań - chce kupic mieszkanie IP: 46.187.139.* 20.08.13, 09:27
              A rozglądaliście się za mieszkaniami w inwestycji Galileo ? Bardzo fajne mieszkania w doskonałym punkcie miasta.
              • Gość: jo.jo Re: Developerzy Poznań - chce kupic mieszkanie IP: *.icpnet.pl 21.08.13, 14:02
                My też intensywnie poszukujemy. Rozmyslamy zakup mieszkania z ogrodem na Morasku - deweloper Inrea. Wikinowa Dolina wydaję się być tym czego szukamy. Ceny za metraż mają bardzo atrakcyjne.
            • agent.ds.nieruchomosci Re: Developerzy Poznań - chce kupic mieszkanie 10.09.13, 19:42
              Typowa sypialnia, ale z bardzo dobrze rozwiniętą infrastrukturą i dobrze skomunikowana z centrum miasta. Wspominałem wcześniej o nowej inwestycji na tym osiedlu, a mianowicie Oazie Piątkowo.
          • Gość: tiruriru Re: Developerzy Poznań - chce kupic mieszkanie IP: *.icpnet.pl 03.10.13, 19:57
            Za miastem, z zielonym trawnikiem, z zaj...sąsiadami, za niedużo, z kompleksem rekreacyjnym, z pomieszczeniem gospodarczym kominkiem i pięknymi trasami rowerowymi :P os. Tygrysie Robakowo:)
            • Gość: frankoSinatra Re: Developerzy Poznań - chce kupic mieszkanie IP: *.icpnet.pl 14.10.13, 02:10
              bardzo fajne rzeczywiście - podpinam się pod powyższą wypowiedź o Tygrysim.
              • Gość: Skąpiec Re: Developerzy Poznań - chce kupic mieszkanie IP: *.46-29-151.tkchopin.pl 11.11.13, 17:36
                Na stronie wygląda fajnie to osiedle Tygrysie. Chyba się tam wybiorę obejrzeć te mieszkania. Przy okazji porozmawiam z deweloperem, żeby się przekonać, czy będzie można się targować. Chociaż przyznam, że cena i tak jest atrakcyjna
    • Gość: 12345 Re: Developerzy Poznań - chce kupic mieszkanie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.10.13, 23:37
      Fakt posiadania ceryfikatu na Jetfoil przez Woodsa, nie zmienia innego faktu, że dostarczane urządzenia przez Bovent na budowę takiego certyfikatu już nie posiadają. Proszę porównać numer certyfkatu i typ na certyfikacie oraz numer i typ urządzenia na naklejce CE na ich urządzeniach.
      I CO, ZATKAŁO WAS KAKAŁO?
      ps.Tutaj na portalu panuje całkowita cenzura. Portal nie jest wart czasu na czytanie.
      • flaktbovent Re: Developerzy Poznań - chce kupic mieszkanie 03.10.13, 00:18
        Szanowni Państwo,

Poprzednie wpisy tego samego anonimowego użytkownika zostały skasowane, ponieważ ekspertyza prawna udowodniła, że są niczym innym jak wprowadzaniem w błąd i działaniem na szkodę firmy Flakt Bovent.

W odpowiedzi na powtórne wprowadzanie naszych Klientów w błąd odpowiadamy:

1) Firma Bovent nie produkuje wentylatorów oddymiajacych, a wszystkie wentylatory są dostarczane bezpośrednio przez fabrykę Flakt Woods, wiec obowiązują certyfikaty wystawione na tę fabrykę. Inna wersja jest niedopuszczalna prawnie.
        2) Zestawy wentylatorów mają różne nazwy handlowe w zależności m.in. od wysokości zabudowy. Jednak - co jest wyraźnie zaznaczone zarówno w certyfikatach jak i w raportach z badań - jeśli produkt występujący pod inną nazwą handlową skłąda się z produktów certyfikowanych, to obowiązują dokładnie te same badania i certyfikaty. Wszystkie badania i wszystkie certyfikaty są dokładnie opisane , należy je tylko przeczytać. Nie ma obowiązku ponownego badania raz certyikowanego wentylatora, tylko dlatego, że został pomalowany np. na zielono i w związku z tym w celu odróżnienia go w sprzedaży dodano mu nowy element w nazwie.
        3) Ponieważ nie znajomość prawa, w tym brak umiejętności posługiwania się certyfikatami, nie zwalnia nikogo od odpowiedzialności, informujemy, że poczyniliśmy niezbędne kroki prawne w celu ustalenia osoby posługującej się nickiem 12345 i jest to prawdopodobnie osoba, która obecnie ma założoną sprawę sądową właśnie o zniesławianie firm wentylacyjnych. Gdy wyrok się uprawomocni, zostanie ona poproszona o ZATKANIE wszystkich kłamliwych komentarzy kosztownymi ogłoszeniami z przeprosinami.
    • evianeverest Re: Developerzy Poznań - chce kupic mieszkanie 12.12.13, 15:35
      jak ja szukałem to zawsze wybierałem grunwald, ostatecznie stanęło na quadro house, byliśmy obejrzeć jak to wygląda i z tego co na razie wyszło to można sie z nimi dogadac i trochę ponegocjowac, zlaezy kto jaki ma talent :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka