Gość: sengaxpl IP: *.srg.vectranet.pl 26.08.07, 00:37 Witam, jezeli macie jakieś doswiadczenia z deweloperami i posrednikami nieruchomości ze Stargardu, to podzielcie się swoimi uwagami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dzem Re: Stargard Szczeciński - opinie IP: 89.100.187.* 27.08.07, 02:13 Stargard to miasto, ktore nie dosc, ze brudne, jalowe i brzydkie, tkwi w stagnacji. Malo miejsc pracy, powietrze, ktorym niemal nie da sie oddychac, zaniedbane osiedla i dzielnice, pelno spalin, niskie szanse rozwoju. Slowem, Stargard to dziura, w ktorej nie chcialbym zamieszkac, a juz na pewno nie moje dzieci. Miasto, ktore nie daje perspektyw, nie stanowi dobrej opcji inwestycyjnej. Zdecydowanie nie. Lepiej juz uderzyc na Szczecin, czy choziazby Goleniow, ktory preznie sie rozwija (renowacja drog, sprawna praca gminy, rozwoj lotniska, park przemyslowy, wybor szkol jak i spedzania wolnego czasu). Goleniow korzysta ze swoich potencjalow, w przeciwienstwie do Szczecina. A Stargard? Miasto-wies i tyle. To juz lepiej wybrac prawdziwa wies - tak samo bedzie dziura ale przynajmniej powietrze swieze i lepszy komfort zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
dmj1 Re: Stargard Szczeciński - opinie 27.08.07, 08:22 No gratuluje polotu i ani słowa na temat. Twoje opinie może i były aktualne ale z przynajmniej 5 lat temu. Skąd wziąłeś te rewelacje? Czasami śmierdzi, fakt ale w coraz większej liczbie miast będzie tak śmierdzieć gdy zmienią technologię utylizacji ścieków komunalnych. Inwestycji aktualnie nie brakuje w Stargardzie, wspomnę choćby o najbardziej znanej, 2giej w Polsce fabryce potentata oponiarskiego Bridgestone. W SSE przy ul Europejskiej wykupiona jest już większość gruntów i reszta przyszłych inwestycji lokalizowana będzie w okolicy Bridgeston'a. Śmiało można powiedzieć, że to Szczecin stoi w miejscu inwestycyjnie a nie Stargard. Wygląd miasta - cóż, może się podobać, może się nie podobać jednak i to bardzo szybko się zmienia, spojrzeć wystarczy na jedną z głównych ulic, Czarnieckiego. Budownictwo mieszkaniowe jest całkiem jak na skalę miasta prężne, ze względu na realizowane inwestycje ceny już nie należą do najniższych i dalej będą szybko rosły. Owszem, są zaniedbane osiedla ale gdzie ich nie ma. Z jednym można się tylko zgodzić - Goleniów faktycznie jest prężny ale i dużo szybciej zaczął patrzeć w przyszłość. Inne też były uwarunkowania gospodarcze, w Stargardzie działały wielkie molochy państwowe, choćby ZNTK, które upadając "dewastowały" miasto. Goleniów to szereg małych firm, które nawet likwidowane miały w nowej formie i pod nowym właścicielem swoje miejsce na rynku. darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzem Re: Stargard Szczeciński - opinie IP: 89.100.187.* 29.08.07, 16:38 Fabryka opon powiadasz? Faktycznie, to bedzie wesolo. Jak bede jechal przez Stargard, maske sobie zaloze tlenowa :D A tak bardziej serio; Zarzucasz mi, ze wypisuje brednie ale jakos nie obaliles moich "zarzutow". Pomine juz fakt, ze wszyscy wiesniacy z okolicznych wsi, jak uderzaja to na Stargard wlasnie. Stargard to miasto tandety, wyjatkowo prostych ludzi, bazarkow i kiczu. No i do tego brudno. I nie mowie tu o brucie typowym dla kazdego miasta. Osobiscie jakbym mial na codzien mieszkac i obcowac z wiesniakami ktorzy nie maja wyksztalcenia ani obycia, a moje dzieci mialyby dorastac w tak doborowym towarzystwie... - nie, dziekuje... Stargard, nie wazne co mi powiecie, nie jest miastem ani ciekawym ani rozwojowym ani reprezentacyjnym. Nie ma swojej odrebnosci ani fasonu. Wies i tyle. Ewentualnie paru zubozalych Szczecinian rozwaza opcje zamieszkania w Stargardzie, bo taniej. Ale to moje skromne zdanie. Macie prawo sie nie zgadzac. Wszak w podupadlych dzielnicach Szczecina tez mozna spotkac podlotkow z piwem i fajka w gebie, czyz nie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
dmj1 Re: Stargard Szczeciński - opinie 27.08.07, 08:30 Gość portalu: sengaxpl napisał(a): > Witam, jezeli macie jakieś doswiadczenia z deweloperami i > posrednikami nieruchomości ze Stargardu, to podzielcie się swoimi > uwagami. Skonkretyzuj pytanie. Zainteresowany/a jesteś zakupem na rynku pierwotnym, wtórnym? Jaka lokalizacja, centrum czy raczej peryferia? W aktualnie realizowanych nowych inwestycjach deweloperskich z oddaniem w 2008większość lokali jest już sprzedana. Kolejna najbliższa inwestycja to zabudowa starówki przez Modechpolmo. Więcej info pod linkiem: www.forum.stargard.com.pl/ftopic18003.html pozdrawiam, darek Odpowiedz Link Zgłoś
sengaxpl Re: Stargard Szczeciński - opinie 28.08.07, 21:00 zamykam wątek odsyłając do forum Stargard Szczeciński forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=238&w=68033631 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Stargard Szczeciński - opinie IP: *.c149.petrotel.pl 09.05.14, 14:37 Nie polecam Lex-Houst , naciagają i oszukuję. W ofercie jest że oferta nieruchmości bez prowizji a na koniec okzuje się ze trzeba zapłacić i to slono. Nie lubię jak mneiktoś wprowadza w błąd. Niemił obsługa, Panie jakby mi łaskę robiły, ze muszą mi coś pokazać co ja wyszukałam. POnieważ ich propozycje nie odpowiadały kompletnie moim oczekiwaniom, że niby kupię cokolwiek. Mam niesmak po tej tranzakcji, tak jak powiedziałam na koniec mnie naciąągnięto. Odpowiedz Link Zgłoś
jedrzejgra Re: Stargard Szczeciński - opinie 05.10.18, 09:07 Kupujesz mieszkanie w Stargardzie : www.dobryadres.pl/sprzedaz/mieszkania/stargard/ Odpowiedz Link Zgłoś