Dodaj do ulubionych

Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosnowiec

• Gość: gg odbiór domów IP: *.180.58.76.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.04.12, 12:35
      Czy ktoś z Państwa podejmuje jakieś kroki aby wymóc na CD przekazanie domów do odbioru?Do dzisiaj nie zostały przekazane jakiekolwiek dokumenty do nadzoru budowlanego.Nawet do tzw.częściowego odbioru.Przecież obecna sytuacja nie może trwać wiecznie , zasłanianie się RPWIK jest celowym wybiegiem.Nie robiąc nic , tylko akceptujemy obecną sytuację co panom brodziakom jest bardzo na rękę .Wiem , ze część osób złożyła doniesienia do prokuratury , częśc procesuje się z CD , ale to trwa i nie zmienia to faktu że jest 2012 rok a budowa miała być zako,ńczona 3-4 lata temu
      • Gość: sasiad Re: odbiór domów IP: *.fwpl.fwc.com 25.04.12, 09:00
        W Dabrowie na osiedlu Nowe Warpie tez nie maja jeszcze umow z wodociagami a domy sa odebrane, nadana jest ulica i numery.
        Czyli jak sie chce to mozna.
        Co jest z naszym podaniem o przyznanie numeracji ktore podpisywalismy w CD?
        • Gość: Rafi Re: odbiór domów IP: 178.218.238.* 25.04.12, 09:29
          wyluzujcie trochę każdy ma jakieś opóźnienia, zachowujecie się na tym forum jakbyście nie mieli gdzie mieszkać :)
          • Gość: gg Re: odbiór domów IP: *.182.114.42.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.04.12, 17:20
            Jakoś mnie już średnio śmieszą tego typu żarty...Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę z jaką kanalią mamy do czynienia.
            • Gość: mieszkaniec Re: odbiór domów IP: *.232.140.117.rudna-net.pl 26.04.12, 00:03
              DUPA ZBITA
              • Gość: gg Re: odbiór domów IP: *.205.62.154.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.04.12, 11:00
                No tak , najlepiej siedzieć z zalożonymi rękami , narzekać i nie robić NIC.Samo się zrobi
                • ro-b2 Re: odbiór domów 28.04.12, 07:43
                  ja tam uważam że to są w porządku goście z C.D. byłem tam na rozmowie w sprawie mieszkania i po rozmowie jestem przekonany że podpiszę z nimi umowę na kupno maja dobre ceny :)
                  • ro-b2 Re: odbiór domów 28.04.12, 07:45
                    a to że jeżdżą dobrymi samochodami to i co z tego po to maja tą firmę żeby na tym zarabiać .
                    • Gość: rf Re: odbiór domów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.12, 11:06
                      Okolo 15 maja, tu na forum, przedstawie wam liste nieruchomosci CD, w numerami ksiag wieczystych i wycena czesci z nich dokonana przez bieglego sadowego. My dokonalismy wpisow w kilku z nich. Chcemy je licytowac na poczatku czerwca.
                      Dam tez namiar na prawnika, ktory jest w temacie i podam numery spraw w prokuraturze.
                      • Gość: DO - ro b2 Re: odbiór domów IP: *.147.125.138.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.04.12, 12:31
                        Kolejny JELEŃ tyle, że na początku drogi... Dużo optymizmu życzę po podpisaniu umowy....
                        • Gość: sąsiad Re: odbiór domów IP: *.232.140.117.rudna-net.pl 03.05.12, 00:06
                          to po prostu dział pr firmy CD a nie kolejny naiwny .
                          mnie nic w tym nie dziwi że właściciele dużej dobrze prosperującej firmy maja dobre samochody a nie tak jak tu : nie ma na zapłacenie podwykonawcą za wykonane prace czy naprawę usterek a na zapłacenie raty leasingowej kasa się znajdzie bo firma leasingowa w jedną chwilę odbiera auto
                      • Gość: sasiad Re: odbiór domów IP: *.fwpl.fwc.com 30.04.12, 08:02
                        Nie za bardzo rozumie.Moglbys jasniej o co biega.
                        • ro-b2 Re: odbiór domów 10.05.12, 08:01
                          jak tam odbiory:) ?
                          • Gość: Piotr Re: odbiór domów IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 13.05.12, 18:59
                            czytając wszystkie posty mam wrażenie, że obawy związane z wytoczeniem procesów C.D blokują wszystkie inicjatywy i nikt nie chce wystąpić przed szereg. Na marginesie Panowie o których wszyscy piszą mają masę spraw cywilnych i nie tylko. Sporo klientów wytoczyło sprawy i walczą o swoje prawa jak również zadość uczynienie. Jesteście wszyscy zwodzeni obietnicami jak również mniemanie o wszech władzy tych pół bogów jest mitem są ludzmi i muszą oddychać jak również krwawią kiedy się skaleczą co się zaś tyczy głupoty nas wszystkich nie sprawmy by była nieskończona bo inni to wykorzystują jak widać na tym forum.
                            • Gość: sąsiad Re: odbiór domów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.12, 09:20
                              panowie mają stałą umowę z prawnikami i jedna sprawa więcej ich nie rusza dopiero jak będzie za dużo przegranych ogłoszą upadłość jednej z firm i znowu trochę spokoju zarobią prawnicy sąd za wpis komornik ale na pewno nie klient czyli główny poszkodowany choć on nie chciał zarobić tylko odzyskać swoje pieniądze ja tam bym wolał żeby wreszcie skończyli osiedle a w ramach odszkodowania wykonali jakieś dodatkowe prace, wykończyli części wspólne czy też wykonali plac zabaw,brakujący kawałek drogi czy coś podobnego ale z góry mówię że to tylko marzenia wiem że nie będzie odszkodowań ani niczego innego bo oni uważają że to wina kryzysu a nie ich, może zacznę płacić bankowi ratę po kursie franka 2,20 i powiem w banku że to wina kryzysu ciekawe czy się tym przejmie :)
                              a wracając na ziemię to może wreszcie byś my się zajeli sprawami osiedlowymi jak
                              -za szybko jeżdżącymi autami może jakieś spowalniacze albo chociaż znak przypominający o ograniczeniu prędkości
                              -zakaz wjazdu ciężkich aut
                              -uporządkowanie kwestii parkowania bo jak przyjadą goście to już parkowanie to naprawdę wolna amerykanka może jak chcemy przyjmować gości to trzeba im zapewnić miejsce parkingowe na swojej posesji a samemu zaparkować w własnym garażu nie na podjeździe zwłaszcza jak samemu ma się 2 czy 3 auta bo wtedy może auta trzeba zostawiać przed osiedlem a nie przed podjazdem sąsiada tak żeby nie miał jak wyjechać
                              -kwestia śmietników w ubiegłym roku jednak mieszkało nas mniej więc śmietników było mniej ale w tym roku na pewno w lato będzie śmierdziało a poza tym na osiedlu zaczynają się pojawiać zwierzęta ( kolega widział 2 razy lisa )
                              i wiele innych spraw
                              • ro-b2 Re: odbiór domów 23.05.12, 22:06
                                polecacie tą Firmę bo tak czytam i czytam i różne opinie są na ten temat, odebraliście klucze z tych mieszkań w końcu?
                                • Gość: Ryszard Re: odbiór domów IP: *.xdsl.centertel.pl 24.05.12, 05:10
                                  Ja polecam budują szybko solidnie cena atrakcyjna lokalizacja także. Nie rozumiem tych niektórych pieniaczy. Wszystko OK polecam.
                                  • Gość: lol Re: odbiór domów IP: *.telpol.net.pl 24.05.12, 13:54
                                    Gość portalu: Ryszard napisał(a):

> Ja polecam budują szybko solidnie cena atrakcyjna lokalizacja także. Nie rozumi
                                    > em tych niektórych pieniaczy. Wszystko OK polecam.

:)

Powiedz mi, co Ty bierzesz?
                                    • Gość: gość Re: odbiór domów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.12, 14:24
                                      gość mieszkał do tej pory w szałasie albo w jaskini i teraz wszystko jest ok
                                      • Gość: !!!!!!!! Re: odbiór domów IP: *.146.13.15.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.05.12, 20:01
                                        Jeśli chcesz mieć do końca życia PRZESRANE to oczywiście , że polecam, a Ryszard koniecznie bierz połowę bo w głowie już BRAKI !!!
                                        • Gość: beniaczek Re: odbiór domów IP: *.183.128.121.dsl.dynamic.t-mobile.pl 04.06.12, 13:14
                                          nie wiem, dlaczego się czepiacie. ja zapłaciłam już 100%, jestem zadowolona - oblsuga ok, telefony zawsze obierają, nic mi nie pęka ani nie cieknie.. myślę, że reszte prac zrobia jak mowia.. naprawde, troche zaufania!
                                          • Gość: bbc do beniaczek IP: *.182.195.95.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.06.12, 19:31
                                            Jakiś pracownik CD na forum?Nie ośmieszaj się -4 lata po terminie osiedle wygląda jak po wybuchu wulkanu.Centrum Developer to kpina , nieudolni pseudobiznesmeni-cwaniaki.
                                            • Gość: do beniaczek Re: do beniaczek IP: *.147.150.220.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.06.12, 08:51
                                              POPIERAM poprzednika. Zapomiał dodać jeszcze o partactwie i krętactwie CD na każdym kroku!!!!
                                              • Gość: nabity Re: do beniaczek IP: *.telpol.net.pl 05.06.12, 13:22
                                                Prezes mieszka naprzeciw waszego osiedla, może ze 100m w linii prostej. Róbcie mu pikiety pod domem to może zmięknie... :)
                                                • Gość: ... Re: do beniaczek IP: *.182.250.11.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.06.12, 19:35
                                                  dokładnie, że też mu nie wstyd!!! No i sumienia też nie ma , patrzy z okna na krzywdę ludzką do której sam się w 100% przyczynił!!! Brak słów
                                                  • Gość: Piotr Re: do beniaczek IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 07.06.12, 18:06
                                                    Właściciele spółek o których piszecie bo jest ich kilka i kilka nowych powstało sprytnie się zabezpieczają przed Waszym wści...kim okiem i urzędów. Jeśli będziecie mieli sporo sprytu, temperamentu oraz wolnego czasu to można IM dokuczyć odzyskując swoje pieniądze, które to zapłaciliście Wszyscy za inne otoczenie domów i same budynki. Kilka osób podjęło walkę ze skutkiem, którego można zazdrościć w przypadku innych. C.D i jej twory jak firmy braci prezesów współpracują ściśle ze sobą przerzucając majątek z jednej do drugiej. Nie tak dawno powstała spółka stworzona przez tych panów mieszcząca się z siedzibą w pokoju radcy prawnego ( resztę każdy może sobie sam dopowiedzieć ). Pozazdrościć sprytu tym Panom ale też można skarcić za to co robią bo każdy z was dostaje to coś ale nie to za co zapłacił- korzystają z tego zarządcy firm. Info do wglądu na privat.
                                                  • Gość: do Piotr Re: do beniaczek IP: *.146.160.133.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.06.12, 14:56
                                                    Witam, jestem zainteresowana szerszymi informacjami w tym temacie , bardzo proszę o info jak możemy się skontaktować??
                                                  • Gość: Piotr Re: do beniaczek IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 09.06.12, 13:07
                                                    piotrpiotrowicz@vp.pl
                      • Gość: neoplus.adsl.tpnet Re: odbiór domów IP: *.centertel.pl 14.06.12, 20:26
                        poszukuję kontaktu z ludźmi walczącymi z Centrum Developer lub "inną odmianą" tej firmy.
                        Jestem z osiedla Zielone Ogrody w Woli Mrokowskiej k/Warszawy -601 22 32 59. Skontaktujcie się ze mną!!!!!!
                        • Gość: dfgfd Re: odbiór domów IP: *.telpol.net.pl 15.06.12, 17:41
                          przewalona sprawa. ja na szczescie nie walcze z ta firma... moze opowiesz co i jak "ku przestrodze"

moja wiedza konczy sie w czasie kiedy osiedle bylo jeszcze w rekach tej firmy...

co sie stalo z tym osiedlem, w jakie ręce przeszło?

• Gość: sasiad Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.fwpl.fwc.com 17.07.12, 14:20
      Coś ostatnio cicho na tym forum.Czy może ma ktoś jakieś wieści na temat umowy z wodociągami i ewentualnym oddaniu osiedla do użytku?
      • Gość: Anna Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 178.218.238.* 18.07.12, 09:12
        Cicho na forum bo nam się dobrze mieszka i zadowoleni jestesmy
        • Gość: sąsiad Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.30.74.133.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.07.12, 17:13
          a niby kto jest taki zadowolony ? mieszka się faktycznie dobrze aż pewnego dnia nas wszystkich wywalą na zbity ryj bo łamiemy prawo
          • Gość: bbc Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.146.35.167.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.07.12, 22:28
            nie wiem za ile lat to osiedle może zostać oddane do użytku , być może wcześniej ulewny deszcz spłucze nas z powierzchni ziemi jeśli ta głupia firma nie rozwiąze problemu kanalizacji deszczowej i odprowadzania wód opadowych.To co jest w tej chwili to pic na wodę-bez pozwoleń , bez projektów.nie myślcie ze kanalizacja sanitarna i dostawa wody to nasz jedyny problem
            • Gość: sasiad Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.fwpl.fwc.com 20.07.12, 07:36
              Oni chyba maja za malo spraw w sadzie i prowokuja ludzi o nastepne np. o zalanie dzialek tym mulem z gliny.
              Dopoki gorki nie ruszyli nic sie nie dzialo.Bezmyslnie zaczli ja rownac i jak w ich stylu nagle przerwali.Powstal z tego niezly basenik przelewowy z tym ze prosto na nasze dzialki.
              • Gość: Piotr Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 21.07.12, 12:39
                Śmieją się z Was i nic sobie nie robią z problemów które im przedstawiacie bo oni są fabryką do robienia pieniędzy a Wy sami krowami dojnymi. Wiem że to niesmaczne ale w taki sposób traktują wszystkich nie tylko Was klientów. Ich zasada to ,,chcecie się sądzić to proszę czas pokaże ile zapłacimy " to na zasadzie ujeżdzania konia a koniem jesteśmy my.
                • Gość: Miron Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.183.147.69.dsl.dynamic.t-mobile.pl 08.08.12, 11:44
                  Słyszałem, że jest jakiś sposób na podłączenie kanalizacji. Ma być ona chyba podpięta pod inne osiedle naszego dewelopera. Ale zobaczymy. Natomiast przestańcie wypisywać bzdury o osuwającej się ziemi. Wszyscy doskonale wiemy, że ma tam powstać boisko i plac zabaw. I bardzo dobrze. Może to przeszkadzać jedynie tym, którzy woleliby pewnie, żeby ze wszystkich stron zarosły nas jakieś chaszcze, z których lornetką można by prowadzić obserwacje. Bo przecież plac zabaw dla dzieci to jakis spisek przeciwko nam, mieszkancom.
                  • Gość: bbc Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.181.11.183.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.08.12, 19:28
                    Acha,czyli kolejna kombinacja i akcja jak obejść prawo.A nie znasz czasem sposobu na zrobienie legalnie kanalizacji deszczowej ? ta prowizorka co jest teraz to samowola budowlana-kolejna zresztą.Ziemia się osuwa i to w nie jednym miejscu bo właśnie kompletnie nie jest rozwiązana sprawa odbioru wody deszczowej.Przy tym typie gruntu (nieprzepuszczaalny , gliniasty) to masakra.
                  • Gość: sasiad Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.fwpl.fwc.com 09.08.12, 08:09
                    Miron
                    Ciekawe co bys napisal jak by to Tobie zalalo caly ogrodek glina z tej skarpy.
                    Wedlug planu tam mial byc pas zieleni.Dlaczego plac zabaw , moze kosciol a moze targowisko?
                    • Gość: bbc Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.30.12.74.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.08.12, 13:38
                      Myślę że nie ma się co martwić-CD jeszcze niczego nie doprowadziło do końca , tak więc pewnie nie będzie ani placu zabaw , ani niczego innego a śmietnik-kolejny poroniony pomysł będzie stał i straszył tak jak budka dla ochroniarza na góralskiej.Problem z wodą i skarpami dotyczy właściwie wszystkich domów na tym osiedlu.Generalnie pseudo developer dziwi się ze przyroda ma swoje prawa i woda płynie na dół
                      • Gość: gosc Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.12, 15:49
                        podobno to ma być plac zabaw nie tylko dla osiedla ale i dla apartamentowca! ciekawe kto to wymyślił?
                        • Gość: bloki Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.181.40.168.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.08.12, 18:35
                          Nie martw się Gość !! Plac zabaw nie dla APARTAMENTOWCA... Na osiedlu mamy własny plac zabaw, jeszcze nie zrobiony bo ciągle trwają prace wykończeniowe ale będzie koło fontanny.
                          A choćby nawet dla apartamentowca to co w tym złego ?? Uważasz się z lepszego bo masz DOM!! Trochę powściągliwości życzę...
                        • Gość: pan dzik Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.telpol.net.pl 11.08.12, 01:04
                          Hahaha, Gość mnie rozwalił.

Sra do zaślepionej rury, deszczówka robi mu z ogródka bagno, ale do dzielenia dzieci (z jednego osiedla) na lepsze i gorsze, jest pierwszy.

Brawo "słomiarze".
                          • Gość: sąsiad Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.home.otenet.gr 16.08.12, 08:51
                            po co te nerwy? widocznie nie ma dzieci albo ich nie lubi
                            co za różnica czy dzieci będą się bawiły na placu zabaw czy na ogródku sąsiada ? słychać tak samo a przynajmniej są bezpieczniejsze plac zabaw będzie wspólny dla osiedla góralska bo tam zostawili jakieś działki na plac zabaw to teraz będą je mogli sprzedać
                            a tak w ogóle to muszą coś najpierw zrobić i najlepiej jakby najpierw zabezpieczyli skarpę zanim znowu się osunie na nasze ogrody
                            • Gość: sąsiad Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.home.otenet.gr 17.08.12, 14:51
                              www.bip.um.sosnowiec.pl/dokument.php?iddok=31551&idmp=5559&r=r coś się dzieje w sprawie naszej drogi może za parę lat wreszcie będzie w planach jest też kanalizacja więc może nas wtedy włączą
                      • Gość: NIE marcin mazurek Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.12, 02:25
                        . Odradzam zatrudnienie budowlańca Marcina Mazurka ok. 30lat z Lublina , obecnie ukrywającego się w Dublinie. To niesolidny pracownik, podkrada pieniądze i nie rozlicza się z kolegami, pije w pracy i pracuje na czarno, bez faktur, pobiera wyłącznie zaliczki i i nie kończy prac.
                        • pandzik Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno 22.09.12, 11:54
                          ale ci zalazł za skórę ten Marcin... xD

wiesz, że to co robisz jest karalne?

• Gość: etam Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.12, 22:29
                    jasne że będzie podłaczna skasuja kase za reszte domów na osiedlu ogłoszą upadłość i zostawią miastu problem , ale dla pocieszenia napiszę że wtedy stanie sie cud i osiedle zostanie oddane do użytku bo nie będzie na kogo zwalać:)
    • Gość: nie marcin mazurek Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.12, 02:24
      Odradzam zatrudnienie budowlańca Marcina Mazurka ok. 30lat z Lublina , obecnie ukrywającego się w Dublinie. To niesolidny pracownik, podkrada pieniądze i nie rozlicza się z kolegami, pije w pracy i pracuje na czarno, bez faktur, pobiera wyłącznie zaliczki i i nie kończy prac.
    • Gość: ups Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.telpol.net.pl 25.09.12, 10:12
      Co to stronę już zwinęli z sieci?
      • Gość: brecht Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.dynamic.chello.pl 20.10.12, 20:35
        Co ty nowa dali z nowym numerem do Pana H.
        A co to za zmiana - uciekamy przed klientami? Nawet Pan H. ma coraz mniejsza czcionke na stronie. A widzi jak prawda w oczy kole.. Ladnie bylo ludzi oklamywac. Masz za swoje Chamie
    • Gość: oo Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.204.82.179.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.10.12, 23:25
      Ten wpis Opus Development to już szczyt bezczelności.
      • Gość: . Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.12, 22:42
        nie to przejaw ich glupoty. mysla ze jak beda ludzie na FB sie wpisywac to beda mogli nas kasowac. A g....
        Poza tym jaki lider grupy kapitalowej? kolejna sciema i tyle - ukac kase i sper... na to maja nowa firme. ech jak widac nic sie nie ucza.
        A nowe strony - ile dalisie za ten chlam?
    • Gość: krs KRS wyciąg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.12, 08:57
      1)CENTRUM DEVELOPER SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SPÓŁKA KOMANDYTOWA
      Wspólnicy:

CIACIURA MARIAN
      CENTRUM DEVELOPER SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
      BRODZIAK ARKADIUSZ
      BRODZIAK ANDRZEJ
      WOJCIUCH ANDRZEJ DARIUSZ
      FILINGIER KLAUDIA IWONA

2)CENTRUM DEVELOPER SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
      Wspólnicy:

BRODZIAK ANDRZEJ
      BRODZIAK ARKADIUSZ
      FILINGIER MICHAŁ
      CIACIURA MARIAN
      WOJCIUCH ANDRZEJ DARIUSZ
      FILINGIER KLAUDIA IWONA

3)BRODZIAK I WSPÓLNICY SPÓŁKA KOMANDYTOWA
      Wspólnicy:

CIACIURA MARIAN
      BRODZIAK ARKADIUSZ
      BRODZIAK ANDRZEJ

4)OPUS DEVELOPMENT SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
      Wspólnicy:

BRODZIAK ANDRZEJ

• Gość: po Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.31.37.157.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.11.12, 13:37
      Proszę o odpwiedź osoby , które zgłosiły sprawę firm Brodziak i Wspólnicy lub Centrum Developer do prokuratury.Czy zostało wszczęte postepowanie w tej sprawie?Proszę o bliższe informacje.
      Trudno zrozumieć fakt , iż nie są przez właścicieli domów podejmowane wspólne działania przeciwko wyżej wymienionym firmom,zmierzające do odbioru domów i możliwości zamieszkania w nich.Ciekawe ile jeszcze lat taki stan będzie trwał.
      • Gość: kola Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.146.34.185.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.11.12, 16:09
        to się nie zastanawiaj-nie kupuj i uciekaj gdzie pieprz rośnie przed takimi ludźmi.oczywiście , że są kłopoty.nie ważne czy dom czy mieszkanie.ludzie ci sami
        • adamos6 Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno 12.11.12, 18:34
          zastanawiam się po prostu nad przyczynami sprzedaży przez firmę Brodziak i Wspólnicy nieruchomości (i wybudowanego już budynku) nowopowstałej spółce z Katowic, której jedynym udziałowcem jest też niejaki Brodziak
          w dodatku na nieruchomości jest hipoteka katowickich wodociągów
          • Gość: lo Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.204.8.190.dsl.dynamic.t-mobile.pl 12.11.12, 22:54
            to się nie zastanawiaj tylko uciekaj ! ponieważ nazwa brodziak i wspólnicy oraz centrum developer jest już wyświechtana i znana chyba w promieniu kilkuset kilometrów (oczywiście jako niepłacąca podwykonawcom , rolująca klientów jak się da) to panowie wpadli na pomysł , że jak poprzestawiają literki w nazwie , to nikt się nie zorientuje , ze to ta sama ekipa.tani chwyt.Popytaj ludzi w bloku jakie mają problemy , o domkach kilkadzieisiąt metrów niżej nawet nie wspomnę
            • Gość: sąsiad Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.fwpl.fwc.com 04.12.12, 07:36
              Napewno dostaliscie drodzy sąsiedzi pisma z UM o nowych inwestycjach Panów Brodziaków.
              Proponuję wystosować pismo do UM o wstrzymanie im tych inwestycji do momentu zakonczenia n/osiedla.Dokąd będziemy mieszkać na budowie bez legalnej wody i bez adresu.
              Na moje maile w tej sprawie nie odpowiadaja co jest u nich regułą.
              • Gość: pola Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.205.25.219.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.12.12, 19:53
                Niestety , nie tylko woda jest problemem na tym osiedlu , a jeśli ktoś tak uwaza , to żyje w głębokiej nieświadomości.liczba zaniedbań , rzeczy wykonanych niezgodnie z projektem jest cała masa.Urząd wyda im zgodę nawet na 100 następnych inwestycji , jesli tylko dokumenty będą ok.Pisma , maile nic nie dadzą.Wciąż nie mogę zrozumieć , ze nikt nie widzi konieczności podjęcia współpracy z kancelarią prawną.
                • adamos6 Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno 04.12.12, 21:46
                  ale co to da...?
                  możecie uzyskać ewent obniżenie ceny z uwagi na jakieś błędy (nierzetelne wykonanie umowy przez dewelopera), ale znając życie proces potrwa długo i na koniec zostaniecie z papierkiem...
                  zapewne też takie a nie inne zachowanie wykonawcy wynika własnie z przeświadczenia o bezkarności...
                  • Gość: pola Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.205.8.111.dsl.dynamic.t-mobile.pl 04.12.12, 23:35
                    NIe do końca .po 1. stanie w miejscu z założonymi rękami i bierne przyglądanie się tragicznej w gruncie rzeczy sytuacji ,jest najgorszą z możliwych opcji.Nie wiem na co Wy czekacie-na cud??Przecież Brodziak nie zrobi tu już nic ! Jest szereg możliwości interwencji , ale obsługa prawna kosztuje.
                    • adamos6 Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno 04.12.12, 23:41
                      powtarzam po raz wtóry: środki zależą od celów
                      czyli trzeba robić to, co chce się osiągnąć
                      to mieszkańcy muszą się zdecydować czego chcą... i w zależności od tej uświadomionej woli podjąć adekwatne do niej działania... proste
    • adamos6 Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno 11.11.12, 21:28
      witam,

czy są jakieś kłopoty z deweloperem w części dot. apartamentowca?
      Zastanawiam się nad kupnem mieszkania
      • Gość: kk Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.centertel.pl 12.11.12, 11:15
        Nie wiem jak w apartamentach ale z domami "kłopoty“ to mało powiedziane. Kilka lat czeka sie na odbiór domu - u mnie minęło 3 lata i nie wiem kiedy zamieszkam. Tłumaczenia CD to jedna wielka kpina. Proponuje pojechać na osiedle i zapytać się szczęśliwych nabywców domów widmo. Jedno jest pewne jak jednych klientów mają w d.... to zapewne innych też.
        • Gość: Iza Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.static.energoproj_kat.3s.pl 05.12.12, 07:53
          No niestety póki co sytuacja nie wygląda różowo - sama byłam bliska zakupu domu na osiedlu słonecznym, nawet podpisałam umowę przedwstępną. Wszyscy przedstawiali wszystko w różowych kolorach, problemy, które występują obecnie z wodą, kanalizacją itd. to tylko chwilowe kłopoty, które w zasadzie są już rozwiązane itd. Rzeczywistość okazała się niestety inna - poświęciłam sporo czasu na "zbadanie" jak to wszystko wygląda(zarówno od strony RPWIK, Urzędu Miasta, Dewelopera) i niestety ale żadnych pozytywnych informacji nie udało mi się uzyskać. Póki co nie widać żeby w jakimś w miarę bliskim terminie problem miał być rozwiązany, spychologia i wzajemne obwinianie trwa w najlepsze, a konstruktywnych rozwiązań nie widać. Na szczęście w ostatniej chwili udało mi się wszystko odkręcić i zrezygnowałam z zakupu. Szkoda tylko mieszkańców, którzy niejednokrotnie pozaciągali kredyty, a nie mogą zamieszkać w swoich domach. Wszystkim, którzy zamierzają kupić dom na osiedlu słonecznym sugeruję dokładnie dowiedzieć jak wygląda sytuacja, bo wersje "oficjalne" różnią się od tego co jest w rzeczywistości. Zresztą wystarczy udać się do banku i spróbować wziąć kredyt na zakup domu na osiedlu słonecznym...
          Pozdrawiam,
          Iza
          • Gość: ks Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.12, 18:05
            przecież mieszkają ludzie w domach i bloku tylko bez odbioru na nielegalu = 10 ooo kary z PINB.
            • adamos6 Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno 06.12.12, 19:13
              cóż... każdy w życiu chce choć raz zrobić coś szalonego...
              • Gość: etam Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.12, 19:51
                No coz , fakt jest taki wstepnie pytalem o kredyt i chocbym bral 10000 to bank ma obawy i pewnie sluszne ze inwestycja nie bedzie oddana do uzytku mieszkancom , pytalem w UM i sprawa wyglada nastepujaco deweloper wykonal nielegalne wyprowadzenie do kanalizacji bez zgody w planach zagospodarowania przestrzennego ,( widzialem kopie- intalacje wodno kanalizacyjne do uzgodnienia ) . jest tez inna sprawa nie mozna tam wybudowac szamba bo tez nie ma w planach a tak poprawdzie to zgodnie z prawem mozna oddac samemu budynek pocja 1 deweloper przekazuje nam prawa opcja 2 sami w urzedzie wymuszamy oddanie budynku do urzytkowania , wyczytalem tez wyroki sadu w innych mistach jezeli nie ma mozliwosci podlaczenia sie do sieci buduje sie szambo lub przydomowa oczyszczalnie i zglasza
                PS moja Pani prawnik oddla sobie jako pierwsza domek bez kanalizacji..... ale w katowicach sprawa nastepna czytajac watki nie wiem czy nie przeoczylem ale czy ktos cywilnie skarzyl ktoregos z czlonkow zarzadu , prezesow???
            • Gość: ja Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.dynamic.chello.pl 24.12.12, 14:05
              blok jest oddany do Użytku i nikt tu nie mieszka na nielegalu:-), ale za to nie ma wody, a jak jest to leci po kopelce
              • Gość: pola Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.30.29.15.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.12.12, 20:42
                a nie zauważyliście , że u nas na osiedlu też bardzo często jest niskie ciśnienie wody.Praktyczne po kropelce własnie.Tak własnie wygląda badziewna sieć wodociągowa , zrobiona według własnego pomysłu chłopaków z Centrum Developer czy też Brodziak i Wspólnicy
                • Gość: nooooo Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.centertel.pl 25.12.12, 13:30
                  Oddany do użytku w blokach jest tylko segment A B i C natomiast D i E właśnie "towarowany" jest nielegalnie!!!!!
                  • adamos6 Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno 25.12.12, 14:24
                    D i E chcą oddawać nabywcom żeby przerzucić na nich koszty lokalu, a kiedy te części bloku zostaną oddane do użytku tego nie wiadomo
                    • Gość: gosc Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.12, 18:58
                      facet koszty na nabywce??? To już o czymś świadczy. Ta firma upada!!!! Byliście w biurze na Plonów 21 (siedziba Zarządu podobno)?
                      Jak pójdziecie to zobaczycie w jakiej firma jest kondycji. I czy warto kupować. Katowice to pozory - Sosnowiec to jest prawda.
    • Gość: adam Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.dynamic.lte.plus.pl 10.12.12, 14:18
      Papież kiedy umarł miał 85 lat - 8 5=13 Godzina śmierci: 21:37 - 2 1 3 7=13 Data śmierci: 02.04.2005 - 0 2 0 4 2 0 0 5=13 Postrzelony 13 Maja 9301 dni pontyfikatu - 9 3 0 1=13 Zmarł w 13 tygodniu roku. JAN PAWEŁ DRUGI - 13 liter czy to zbieg okoliczności ? prześlij to dalej niech inni myślą... Sorry, ale musi się spełnić. ... Pomysł sobie życzenie a zobaczysz co sie stanie... Zacznij myśleć o czymś czego naprawdę pragniesz, To funkcjonuje. Osoba, która mi wysłała ta wiadomość powiedziała, ze jej życzenie spełniło sie w 2 dni po odczytaniu tej wiadomości. Wypowiedz życzenie jak skończy sie odliczanie: 10... 09... 08... 07... 06... 05... 04... 03... 02... 01... *Wypowiedz życzenie* Wklej te wiadomość w ciągu 10 minut do 10 komentarzy Jeśli tego nie zrobisz stanie się przeciwność Ciekawe ......
      • Gość: Vader33 Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.dynamic.lte.plus.pl 12.12.12, 23:34
        Drodzy sąsiedzi! Nie wiem czy wszyscy dostaliście zawiadomienia o najnowszej inwestycji pana B. Otóż planuje on wybudowanie kolejnego osiedla, nieco powyżej OS (w stronę apartamentowca), a dojazd do ww. osiedla ma być realizowany drogami wewnętrznymi OS! Co Wy na to? Dojazd do nowego osiedla przez osiedle zamknięte! I to prywatną drogą, bo z tego co wiem, za drogi osiedlowe zapłaciliśmy my wszyscy jako mieszkańcy i w związku z tym są one naszą (wspólną) własnością! Z planów znajdujących się w UM wynika, że będzie to JEDYNA droga dojazdowa do ww. osiedla. Jeżeli nie jesteście zachwyceni tymi planami B., to proponuję udanie się do WAB w UM, sprawdzenie ww. faktu i odpowiednie ustosunkowanie się do tego pomysłu (na piśmie!). Niestety każdy musi to zrobić indywidualnie. Mam jedynie nadzieję, że jeżeli nie uda nam się zablokować tego pomysłu, to chociaż skutecznie utrudnimy jego realizację panu B. (tfu!). Pozdrawiam!
        • Gość: sasiad Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.fwpl.fwc.com 13.12.12, 08:54
          Drogi sasiedzie.
          My nic nie mozemy bo mieszkamy nielegalnie na terenie budowy.Indywidualnie to my nic nie zalatwimy.Dopoki sie nie zjednoczymy w dzialaniu to d... blada
          • Gość: Vader33 Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chemicalglobal.com.pl 13.12.12, 13:09
            Sąsiedzie, nie chodzi o mieszkanie czy nie mieszkanie, tylko o prawo własności terenu i drogi. A tutaj prawo jest po naszej stronie - to my jesteśmy właścicielami. Inaczej nie dostalibysmy zawiadomień o planowanej inwestycji! Pozdrawiam
            • Gość: pola Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.31.15.125.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.12.12, 19:29
              jesteśmy współwłaścicielami , jest jednak służebność dróg, aczkolwiek oczywiście tylko cd mogło mieć tak kretyński pomysł aby sprzedawać domy na ogrodzonym osiedlu i robić tędy drogę do kolejnych 40 domów.Banie się i siedzenie cicho to jakaś chora sytuacja.Wszystkim ta sytuacja odpowiada??Ile lat jeszcze macie zamiar tak siedzieć , że by się czasem nie wychylić i bać się własnego cienia??
              • adamos6 Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno 13.12.12, 22:07
                musicie sprawdzić w swoich księgach wieczystych do jakich działek macie ustanowione drogi konieczne (droga konieczna musi określać dojazd do konkretnej działki/działek)
    • cameras Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno 14.12.12, 21:00
      Sprawdziłem w Urzędzie Miasta, pokój 216 - jak kierują nas otrzymane pisma. Można obejrzeć projekt budowlany. Deweloper planuje jedno osiedle powyżej pierwszego rzędu budynków na naszym osiedlu - szeregówki i drugie - chyba 3 domy -jakby w rogu drugiego etapu w najniżej położonym obszarze Os.Słonecznego. Do obu tych osiedli dojazd jest tylko i wyłącznie przez obecne drogi wewnętrzne Os.Słonecznego.Tam gdzie drogi urywają się w polu będzie droga równoległa do Klimontowskiej i w prawo będzie dojazd do osiedla szeregówek ( jedyny, nie ma w projekcie dojazdu od strony apartamentowca na przykład ) a w lewo do tych 3 domów. Deweloper nie przewiduje i nie planuje innego dojazdu. Oba "osiedla" będą miały tylko ten jeden wjazd/wyjazd - poprzez obecne drogi Osiedla Słonecznego. Wyjaśniło się dlaczego w piśmie jest mowa o uzupełnieniu zabudowy Os.Słonecznego. W UM powiedzieli że czekają na nasze pisma w tej sprawie, bo oni nie mają narzędzi na tym etapie. Kanalizację podłaczą do Apartamentowca chyba wiec dla nas nic to nie zmienia.
      • cameras Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno 14.12.12, 21:05
        To znaczy w tym sensie nie zmienia, że myślałem że musza zrobić u nas, żeby podłączyć nowe. Ale niestety. Mało tego, UM nie jest w stanie podobno wymusić zakończenia osiedla i oddania do użytkowania.
        • Gość: aa Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.205.53.113.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.12.12, 23:16
          Ciekawe za ile lat zdecydujemy się na WSPÓLNE zaangazowanie kancelarii prawnej w celu obrony naszych interesów.Wszyscy chyba czekają na cud , bo nie wiem na co innego.Brodziak już na tym osiedlu nawet nie kiwnie palcem a problemów tylko przybywa zamiast ubywać.
          • Gość: etam Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.12, 08:55
            przymierzam sie do zakupu domku
            Rozmawiałem wstępnie z panią prawnik która obsługuje
            Maja firmę walczy od 4 lat z deweloperem Wolf jak dobrze pamietam
            Obiecała ze jak zakupie dom na słonecznym zajmie sie ta sprawa
            więc będę chciał sie z Państwem skontaktować PS Pani Mecenas specjalizuje
            sie w nieruchomościach .... Jedziemy spotkać sie z Panią Prezes RPWiK oraz z deweloperem ...
            • Gość: pl Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.31.27.10.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.12.12, 15:57
              A jak ja dobrze pamiętam to Michał F.znzny nam wszystkim dobrze- fifi własnie swego czasu działał w firmie Wolf.Musiał się szybko stamtad zwijać.Jeśli chcesz kupić dom na słonecznym to musisz mieć świadomośc że problemy z wodą i RPwik są tylko jedymi z bardzo wielu problemów tego osiedla.Włąsnie przygorowuję się do wniesienia sprawy do sądu więc mówię to na podstawie posiadanych dokumentów i planów.Szczerze odradzam kontakty z firmą Centrum Developer , Brodziak i wspólnicy , Opus development itd.
              • Gość: Etam Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.181.118.201.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.12.12, 16:28
                A jakie jeszcze są tam problemy ??
                • Gość: kama Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.31.7.174.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.12.12, 20:59
                  Człowieku ! Nie wiem czy by mi ze 2 godziny wystarczyły zeby opisać !!masz namiastkę
                  -kanalizacja deszczowa nawet nie jest uzgodniony projekt , woda leje się jak chce , ludzie mają bagno na działce
                  -brak ogrodzenia , domofonu i pewnie już tego nie zrobią
                  -woda nie wiadomo jaka czy w ogóle nadaje się do spożycia , brak przeglądu sieci
                  -droga stan fatalny(osiedlowa) bez bramy wyjazdowej miała być jednokierunkowa ,
                  itd itd itd itd itd
                  • Gość: nowy Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.12, 21:53
                    Czyli same problemy z tego co czytam , a czy ktoś sie wyprowadził już mieszkając ??(
                    bo wydaje mi sie ze chyba tam sie wszystkim podoba poza problemami z deweloperem
                    • Gość: sasiad Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.fwpl.fwc.com 17.12.12, 08:18
                      A my tak sobie piszemy,narzekamy,marudzimy i na tym koniec.Najwyzsza pora wziasc sie zjednoczyc ,zalozyc wspolnote zamieszkalej czesci osiedla ,wydzielic sie od Brodziakow i sami dzialac.Odgrodzic sie ,zalatwic sprawe z wodociagami ,wystapic o nadanie adresow ,skonczyc brame wjazdowa itd i itd.Developer za nas tego nie zrobi na 100%.
                      Pozdrawiam i Wesolych Swiat na wiecznym placu budowy.
            • Gość: Bartek Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.ue.katowice.pl 17.12.12, 17:37
              Z tym zakupem to dobrze sobie przemyśl. Nie bez powodu banki nie chcą kredytować zakupu domu na tym osiedlu(a co by nie mówić to raczej w bankach wiedzą więcej niż przeciętny Kowalski). Mało tego ostatnio przy okazji wizyty w biurze nieruchomości zapytałem czy nie mają czegoś na osiedlu słonecznym - Pan, z którym rozmawiałem dziwnie spojrzał i stwierdził, że raz mieli i więcej już tego błędu nie zrobią. To tyle w temacie.
              • Gość: koralik Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.telpol.net.pl 31.12.12, 14:05
                Czy ktoś słyszał o tym, że CD miała zgłaszać wniosek o upadłość ?
                • Gość: koralik Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.telpol.net.pl 31.12.12, 14:06
                  Czy podobno zgłosiła w tamtym tygodniu?
                • Gość: misia Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.30.83.56.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.01.13, 11:36
                  są na dnie
                  • Gość: aaaaa Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.182.168.159.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.01.13, 16:42
                    Potwierdzam informacje na temat zgłoszonego wniosku o upadłość ! W blokach po kierowniku budowy i pracownikach nie ma już śladu. Wszystko działo się z początkiem grudnia. NIESTETY , ale tego można było się spodziewać, bynajmniej ja tylko czekałem no i mamy klops a cwaniaczki z CD mają co chcieli!
                    • adamos6 Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno 03.01.13, 09:46
                      skąd takie informacje, jeśli można spytać?
                      i której spółki dotyczą?
                      • Gość: sasiad Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.fwpl.fwc.com 03.01.13, 11:47
                        Pewnie plotki ale w kazdej plotce cos jest.
                        Bylem dzisiaj w Banku. Cale pietro od kredytow obstawione reklamami CD czyli Bank maja za soba.
                        • Gość: widmo Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.ppcom.3s.pl 03.01.13, 14:42
                          a jaki to bank?????
                          • Gość: pola Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.147.98.133.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.01.13, 21:12
                            Sprawa dotyczy spółki Centrum Developer
                            • adamos6 Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno 03.01.13, 21:27
                              a ta spółka jest deweloperem czego - osiedla domów?
                          • Gość: sasiad Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.fwpl.fwc.com 04.01.13, 08:29
                            PKO BP na Kilinskiego
                            • Gość: wystraszony Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 109.95.200.* 04.01.13, 14:25
                              aaaa to ten bank udzielił kredytu pod te grunty i chce pozbyć się kilkudziesięciomilionowego problemu? A czy to będzie upadłość układowa czy likwidacyjna? Czy ktoś ma konkretne informacje?
                              Bo jeśli syndyk w to skoczy to chyba pozamiatane będzie wszystko......
                            • Gość: niedoszły sąsiad Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.13, 23:01
                              w PKO stoi od dawna reklama byłem pytać tam i kredytu od ponad roku nie udzielali na słonecznym ( nikt nie pytał nawet ) więc nie ma to nic wspólnego z poparciem banku
                              Sprawa jest prosta jest taki syf w około tego osiedla ze ogólnie nie jest to atrakcyjne zabezpieczenie dla banku ścisłej cieżko będzie sprzedać nieruchomość w razie czego
                              Bo klientów odstrasza sytuacja tej inwestycji i brak konkretów i terminów co do zamnkiecia osiedla a wiadomo ze na rynku podaż jest duża .... Sadze ze sprawa sie wyjaśni jak deweloper albo sprzeda to innemu inwestorowi albo padnie i wtedy miasto zamknie osiedle bo innego wyjścia nie będzie .... A póki jest sie z kim przesłuchać to przesłuchać sie bedą w nieskończoność z drugiej strony ludzie na słonecznym siedzieć bedą cicho bo deweloper odetnie im media i co wtedy zrobią ?? Pójdą na wynajem ??? Więc bobarduja miasto w wiadomo ze UM w Sosnowcu to mistrzostwo swiata
                              • Gość: bbc Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.30.69.2.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.01.13, 12:57
                                deweloper mediów nie odetnie , bo poza wodą sprawa gazu i prądu jest uregulowana-każdy właściciel ma podpisaną umowę z dostawcą mediów.Poza tym-tysiące problemów i nie dziwię się , ze nikt tego nie chce kupić.
                                • Gość: ... Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.13, 15:08
                                  Właśnie o wodę i kalizacje mi chodzi ...
                              • Gość: sasiad Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.fwpl.fwc.com 07.01.13, 08:17
                                A to ciekawe , ze mnie nikt w banku nie chcial nic na ten temat powiedziec.Temat tabu.
                                • Gość: sąsiad Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.232.140.117.rudna-net.pl 17.01.13, 00:20
                                  czy ktoś się zastanawiał co zrobi jak mu się dom spali ?
                                  jak znam metody ubezpieczycieli to na pewno nie wypłacą ani złotówki odszkodowania bo dom nie jest oddany do użytkowania
                                  • Gość: sąsiad Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.13, 09:03
                                    no albo ten baran z mondeo zabije jakieś dziecko na placu budowy czym nasze osiedle dalej jest i wtedy nadzór budowlany po aferze która sie po tym rozpocznie wywali nas wszystkich na zbity ryj a sąd ukaże nie jego tylko rodziców za pozostawienie dziecka na niezabezpieczonej budowie
                                    • Gość: mieszkaniec Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.centertel.pl 17.01.13, 12:32
                                      To co się dzieje na tym forum , to co jest opisywane to coś czego nie da się skomentować. Wielkie współczucia dla Was wszystkich. A to ,że pseudo Deweloper nadal jest bezkarny to dopiero świadczy o tym jakie luki mamy w prawie a oni na tym bezwzględnie żerują . Bardzo to przykre. Na budowie bloków też nic dobrego się nie dzieje. Zgłosili wniosek o upadłość , ludzi pozwalniali i tyle.
                                      • adamos6 Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno 18.01.13, 15:33
                                        z tego co było pisane na tym forum wynika, że postępowanie upadłościowe dotyczy spółki Centrum Developer, a bloki buduje spółka Brodziak i Wspólnicy, czy też kolejna spółka z siedzibą w Katowicach; nie należy wprowadzać ludzi w błąd

natomiast co do warunków wypłaty ubezpieczenia - wystarczy przeczytać OWU zanim się zawrze umowę, a uwaga ta dotyczy nie tylko umów ubezpieczenia, ale wszystkich
                                        • Gość: mieszkaniec Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.182.37.60.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.01.13, 18:52
                                          Nikogo nie wprowadzam w błąd, w apartamentach stanęły wszelkie prace. Jak sądzisz dlaczego ? Co to za różnica kto zgłosił upadłość skoro wszystko to jest "sztuczne " i ma jednych i tych samych właścicieli !
                                          • adamos6 Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno 19.01.13, 19:26
                                            różnica jest taka, że pięć spółek tych samych właścicieli może splajtować, a pięć mieć się wyśmienicie
                                            z tego co wiem, to w apartamentowcach coś tam jednak robią
                                            • Gość: m Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.telpol.net.pl 20.01.13, 14:14
                                              nie zartuj sobie...
                                              • Gość: Granda Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.silesialan.eu 20.01.13, 17:35
                                                Haha, normalnie Gazela Biznesu...
                                            • Gość: pola Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.205.16.60.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.01.13, 17:04
                                              NIc nie robią nigdzie .Siedzą i myślą kogo tym razem wyrolować.Kierownika budowy NIE MA.Nie dlatego , że zachorował , nie przyszedł do pracy- nie ma bo ostatni się zwolnił i tyle.Dziwi mnie tylko bierność , totalna bierność większości mieszkańców.Brodziak tu nie zrobi juz NIC.Wystarczy popytać w jednym , drugim urzędzie.Dlaczego nie są wydane dokumenty do odbioru domów , jeśli panicze uważają , że wszystkie prace budowlane zrobione?Wprawdzie część tak samowolnie , na oko , bez pozwoleń-ale co tam,im wszystko wolno.Nadludzie i tyle.
                                              • Gość: sąsiad co tam słychać sąsiedzi ? IP: *.232.140.117.rudna-net.pl 21.01.13, 19:20
                                                jak tam ? fajnie się jeździ po osiedlu ?
                                                parę drobnych stłuczek juz było sam 2 razy o włos byłem od wypadku więc ciekawi mnie kiedy wreszcie się zbierzemy i zaczniemy płacić jakieś firmie za utrzymanie porządku i odśnieżanie .

• Gość: stróż Re: co tam słychać sąsiedzi ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.13, 15:41
                                                  zimówki sobie kup
                                                  • Gość: życzliwy Re: co tam słychać sąsiedzi ? IP: *.telpol.net.pl 25.01.13, 20:11
                                                    fifi niech wam odśnieża, poproście...

a tacy byli dumni obszarnicy...
                                                  • glix13 Re: co tam słychać sąsiedzi ? 26.01.13, 15:41
                                                    witam, na stronie CD figuruje wiadomość że segmenty apartamentowca A, B, C uzyskały jakieś tam pozwolenie na użytkowanie od inspektora nadzoru budowlanego. Mam rozumieć że wszystkie odbiory już się odbyły, media podłączone legalnie i problemy zniknęły? Mógłby się wypowiedzieć ktoś z rzeczonych segmentów A,B,C? Pozdrawiam
                                                  • adamos6 Re: co tam słychać sąsiedzi ? 27.01.13, 20:22
                                                    to prawda, w tych pierwszych segmentach ludzie mieszkają legalnie
                                                    kończą segmenty D i E - dorobili drzwi wejściowe, bramy wjazdowe do garaży, coś tam grzebią w środku
                                                  • Gość: sąsiad Re: co tam słychać sąsiedzi ? IP: *.232.140.117.rudna-net.pl 26.01.13, 23:11
                                                    zimówki mam ale do jazdy po lodzie się nie nadają
                                                    na oponach z kolcami w polsce nie wolno jeździć,
                                                    auta nie będę zmieniał bo za nowe
                                                    więc najprościej zapłacić za odśnieżanie ale niektórzy sąsiedzi myslą że jak sie ma dom to już za nic sie nie płaci żenada !!!!!!!
                                                  • Gość: tom Re: co tam słychać sąsiedzi ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.13, 14:16
                                                    to miało być śmieszne ?
                                                    bo nie chwytam żartu
                                                  • rufio99 Re: co tam słychać sąsiedzi ? 28.01.13, 14:45
                                                    co robią, gdzie i kim? nikt dla nich nie będzie pracował bo wszędzie są pozadłużani. ochroniarze maj ponoć dostać małe mieszkanie w apartamentowcu na trzech:-) za długi. w KRD jest taka lista gdzie są zadłużeni, że książkę można by napisać, ale podobno centrum developer ogłosiło upadłość, więc pozostaje jeszcze Brodziak i Wspólnicy i Opus development
                                                  • Gość: sąsiad Re: co tam słychać sąsiedzi ? IP: *.232.140.117.rudna-net.pl 28.01.13, 23:44
                                                    NIE MA SPRZEDAŻY NIE MA KASY
                                                    SPRZEDAWAŁEM OSTATNIO MIESZKANIE KUPUJĄ TYLKO CI CO MAJA GOTÓWKĘ NA KREDYTY MAJĄ SZANSE NAPRAWDĘ NIELICZNI A CI CO MAJĄ SZANSĘ MAJĄ JUŻ ZAZWYCZAJ MIESZKANIE I TAKA JEST SYTUACJA W CAŁEJ POLSCE
                                                    MUSIELI BY SAMI SPRZEDAWAĆ NA KREDYT A NIE WIEM CZY MOGĄ (PRAWO BANKOWE )
                                                    WIĘC SKORO NIE MAJĄ KASY NIE MA CO NA NICH LICZYĆ ŻE SKOŃCZĄ COKOLWIEK NA NASZYM OSIEDLU W PRZECIĄGU PARU LAT
                                                  • Gość: aa Re: co tam słychać sąsiedzi ? IP: *.ip.gronet.pl 30.01.13, 12:52
                                                    Witam,

Też się zastnawiam nad zakupem mieszkania w Apartamentach Słonecznych jak już rozumiem są gotowe. Możecie coś powiedziec na temat jakości wykonania? Na co zwracać uwagę przy odbiorze ?

Też gdzieś się przewinął wątek o problemach z ciśnieniem wody - ale nie wiem czy to w Apartementach czy w domkach.

Dziękuję bardzo :)
                                                  • Gość: oo Re: co tam słychać sąsiedzi ? IP: *.204.71.124.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.01.13, 16:15
                                                    Człowieku ! Nad czym ty się zastanawiasz ! Ludzie zapłacili za mieszkania a nie są ich właścicielami bo nie mają aktów notarialnych !! Centrum developer, brodziak i wspólnicy i opus development to jedno i to samo bagno. Dno dna .Nie płacą podwykonawcom , oszukują klientów , kłamią . poczytaj na forum ilu ludziom zgotowali piekło , z którego już od kilku lat nie jesteśmy w stanie wybrnąc
                                                  • Gość: aa Re: co tam słychać sąsiedzi ? IP: *.centertel.pl 30.01.13, 18:57
                                                    Dziękuję za odpowiedź - ale są tu jakieś konkrety ? przecież nikt raczej nie płacił za mieszkanie przed podpisaniem aktu notarialnego oraz odbiorem lokalu chyba że ktoś 100% zadatku dawał - ale ine spodziewam się żeby ktoś tak ryzykował?) ? - podwykonawcy smutne, ale w sumie dla kupujących to nie ma znaczenia.

Będę wdzięczny za jakieś konkrety - na czym tu ryzyko polega. Może ktoś już mieszka i ma cośdo powiedzenia ?
                                                  • Gość: do aa Re: co tam słychać sąsiedzi ? IP: *.180.197.181.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.01.13, 20:00
                                                    Mam wrażenie ,że kolega ma kłopoty z czytaniem. Lektura jest obszerna , wystarczy poczytać co to za bagno a jeśli jeszcze nie dociera, że trzeba uciekać gdzie pieprz rośnie to KUPUJ chłopie to mieszkanie a szybciutko się przekonasz jak po uszy jesteś w BAGNIE!!
                                                  • adamos6 Re: co tam słychać sąsiedzi ? 31.01.13, 01:27
                                                    jeśli mieszkanie stoi to niebezpieczeństwa żadnego nie ma
                                                    trzeba się umówić na obejrzenie mieszkania, przed podjęciem decyzji umówić z kimś, kto się zna na budowlance - można w necie wygooglać są ogłoszenia inspektorów nadzoru, którzy podejmują się także pomocy w odbieraniu technicznym lokali - taki człowiek zwróci na wszystko co potrzebne uwagę - i wtedy podpisać od razu umowę zakupu notarialnie...
                                                    moim zdaniem ryzyko żadne, z blokiem nie ma takich kłopotów, jakie istotnie są z osiedlem domów
                                                  • Gość: aa Re: co tam słychać sąsiedzi ? IP: *.centertel.pl 31.01.13, 11:19
                                                    "do aa" - kupił Pan apartament tam - będę zobowiazany na jakieś konkretne informacje co było nie tak. Mocno pomoże to przy zakupie

"adamos6" - dziękuję za odpowiedź. Kupiłeś apartament tam. Możesz dać znać na co zwracać uwagę przy odbiorze (masz ewentualnie jakieś zastrzeżenia ? - tu był poruszony temat niskiego ciśnienia wody - ale nie wiem czy to problem domków czy apartamentowca ?

Dziękuję barzo za pomoc
                                                  • Gość: jaon Re: co tam słychać sąsiedzi ? IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.13, 16:45
                                                    drogi Panie, niestety jest Pan w błędzie, gdyż kupując mieszkanie, płacąc za nie, nie dostaniesz aktu notarialnego, a na apartamentowcu "łapę" trzyma bank, który dał pożyczkę pod jego zastaw; kasę wpłaciłeś, klucze dostaniesz, a akt własności.... o k... problem!!!!
                                                  • adamos6 Re: co tam słychać sąsiedzi ? 01.02.13, 10:27
                                                    oczywiście że kupując własność staje się właścicielem! mieszkania wydzielane są w apartamentowcu bez obciążenia hipotecznego - czyli z czystą hipoteką
                                                    jest mały problem z wentylacją - przerabiali coś w tych pierwszych klatach na żądanie kominiarzy ale już jest ok, kominiarze dali zgodę i urząd dopuścił do użytkowania
                                                    na co zwracać uwagę... na wszystko :)
                                                    nie są to duże uchybienia czy usterki - tu nieco kąta nie ma, tu trochę krzywo coś się położyło, tu widoczna rysa na szybie... ale generalnie jest dobrze
                                                    biorąc sobie specjalistę za niewielkie pieniądze to on bierze się za wykrywanie usterek, opisuje je i zgłasza - nabywca nie ma problemu
                                                    powtarzam jednak - nie są to problemu poważne, dla części lokatorów nawet nie byłyby widoczne
                                                  • Gość: jaon Re: co tam słychać sąsiedzi ? IP: *.centertel.pl 01.02.13, 10:48
                                                    nie wiem, ale mam wrażenie, że jesteś chyba z CD; cały apartamentowiec jest w kredycie hipotecznym banku, którego nazwę nawet ciężko wymówić i tu pojawia się problem, bo mieszkania są wydzielane z kredytu wg jakiegoś nikomu nie znanego klucza, większość ludzi mieszka i nie ma aktu notarialnego a zapłaciło dawno!!!!! za całość. na pisma CD nie odpowiada, więc o czym Ty piszesz człowieku. perspektyw na akty własności nie widać, a część ludzi oddała ich już do sądu, więc nie siej tu fałszywej propagangy
                                                  • Gość: wykiwany Re: co tam słychać sąsiedzi ? IP: *.182.51.244.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.02.13, 18:05
                                                    Kupiłem mieszkanie w 2010 ROKU!!!! Do chwili obecnej mi go nie oddali nie mówiąc o Akcie Notarialnym. Wię nie pisz tutaj takich FARMAZONÓW...
                                                  • Gość: ar Re: co tam słychać sąsiedzi ? IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.13, 18:27
                                                    A co sie będzie działo gdy np deweloper padnie i zostawi wszystko w takim stanie
                                                    Czy mozna jakoś to oddac do użytkowania ???
                                                  • adamos6 Re: co tam słychać sąsiedzi ? 01.02.13, 22:11
                                                    @ar
                                                    "A co sie będzie działo gdy np deweloper padnie i zostawi wszystko w takim stanie
                                                    Czy mozna jakoś to oddac do użytkowania ???" - dla tych którzy kupili mieszkania nic się nie zmieni - oni są właścicielami; resztę przejmą wierzyciele

@wykiwany
                                                    "Kupiłem mieszkanie w 2010 ROKU!!!! Do chwili obecnej mi go nie oddali nie mówiąc o Akcie Notarialnym. Wię nie pisz tutaj takich FARMAZONÓW..." - jeśli kupiłeś, to nie masz się czym martwić, jesteś właścicielem - przysługuje Ci roszczenie o wydanie

@ jaon
                                                    "nie wiem, ale mam wrażenie, że jesteś chyba z CD; cały apartamentowiec jest w kredycie hipotecznym banku"
                                                    nie wiem wg jakiego klucza są wydzielane mieszkania - powinny być wydzielane wtedy, kiedy dokonywana jest sprzedaż - a przy tej czynności wydzielana nieruchomość jest bez obciążeń
                                                    aha - nie jestem z CD ani żadnej inny firmy Brodziaka & Co
                                                    "na pisma CD nie odpowiada" - nic dziwnego, to nie CD buduje ten blok
                                                    "część ludzi oddała ich już do sądu, więc nie siej tu fałszywej propagandy" - nie sieję żadnej propagandy, jestem tylko przyzwyczajony do dyskusji o FAKTACH; a propos - do sądu poszli ludzie z bloku czy z osiedla domów?
                                                  • Gość: Aa Re: co tam słychać sąsiedzi ? IP: *.ip.gronet.pl 02.02.13, 17:07
                                                    Sprzeczne te opinie tutaj :) rzeczywiscie kupiliscie mieszkania w 2010 i deweloper nie chce Wam ich wydac ?

Nie wiecie czemu sie zmienil deweloper. Z centrum deweloper na Brodziak i wspolnicy ?

• Gość: Bass Pytanie komornik IP: *.play-internet.pl 02.02.13, 18:28
                                                    Witam
                                                    Czy ktoś z państwa miał sytuacje że nie wpłacił developerowi całości kwoty ze względu na to że budynek nie został skończony, brak ogrodzenia itd. a teraz komornik od brodziaków wszedł na konto? Ja właśnie w piątek dostałem pismo o wszczęciu egzekucji i nie mam pojęcia co dalej robić. Moge całość zapłacić natychmiast ale wtedy już nic CD nie zrobi. Może ktoś coś podpowie ewentualnie kontakt do adwokata który zna sprawe developera.
                                                    Były chyba jakieś osoby które wytoczyły sprawe i wygrały?
                                                    Może zapłacić a potem założyć sprawe?
                                                  • Gość: jaon Re: Pytanie komornik IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.13, 18:41
                                                    niestety sprawa jest prosta. musisz zapłacić, a potem ewentualnie możesz podać ich do sądu.
                                                  • Gość: Bass Re: Pytanie komornik IP: *.play-internet.pl 02.02.13, 19:16
                                                    Jaon miałeś podobną sprawe?
                                                  • adamos6 Re: Pytanie komornik 02.02.13, 21:26
                                                    @Bass
                                                    przeanalizuj dokładnie treść podpisanej umowy - jakie były wymagania co do dat Twoich płatności, jakie Ty musiałeś zrealizować obowiązki, a jakie obowiązki, w jakiej dacie, miał deweloper. Jeśli terminy Twoich płatności były określone bez jednoczesnego zakreślenia obowiązków po stronie dewelopera (w określonych datach), to raczej nie masz szans - musisz zgodnie z umową zapłacić.
                                                    Jedyna szansa dla Ciebie to jeśli w umowie jest zapis, że terminy płatności następują nie w określonych datach, a w określonym terminie po wykonaniu określonych robót przez dewelopera.
                                                  • Gość: p Re: Pytanie komornik IP: *.204.19.232.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.02.13, 22:40
                                                    Niejedna osoba miała już podobną sytuację z komornikiem.Jeśli dostałeś pismo od komornika a na wskazanym koncie miałeś pieniądze, to już ich nie masz.Odnośnie dalszego postępownia to wszystko zależy od umowy-a nawet jej najdrobniejszych detali.Jedynie dobry radca prawny lub adwokat jest w stanie powiedzieć co dalej.Wiele kancelarii w Sosnowcu i katowicach jest już dobrze zorientownych w działalności tej dziadowskiej firmy , z uwagi na potężną ilość oszukanych przez Centrum Developer i Brodziak i Wspólnicy .Sprawy zakładają przecież nie tylko klienci ale też podwykonawcy , pracownicy itd.Założyc sprawę zawsze można-tylko najpierw musisz wnieść opłatę do sądu , poczekać z 10 miesięcy na wyznaczenie 1 terminu rozprawy a potem latami się sądzić.No i mieć dobrego prawnika.
                                                  • adamos6 Re: Pytanie komornik 02.02.13, 23:06
                                                    nie ma co generalizować
                                                    zbyt wiele jest niewiadomych żeby się stanowczo wypowiadać - sprawy o zapłatę (o wydanie nakazu zapłaty) odbywają się szybko i sprawnie, pytanie co dalej
                                                    tutaj natomiast nie wiemy o co kolega chciałby wnosić sprawę do sądu

jedno jest pewne - trzeba zacząć od dokładnego przeanalizowania tego co się podpisało, jeśli zainteresowany nie zrobił tego przed podpisaniem
                                                  • Gość: Bass Re: Pytanie komornik IP: *.play-internet.pl 03.02.13, 11:01
                                                    Dzięki za podpowiedźi

@adamos6
                                                    Komornik wszedł na konto na podstawie poddania się egzekucji w akcie notarialnym. Po pewnym czasie podpisałem z CD porozumienie, gdzie zostało określone, że wpłacam odpowiednie kwoty po ukończeniu danej roboty na budynku. Część robót zostało wykonane i te kwoty wpłaciłem, gdy ze strony CD nie było efektów ja nie wpłacałem. Na końcu porozumienia została określona data że wpłacę wszystko do 30.06.2011, a jednocześnie CD do dnia 30.09.2011 wykona wszystkie prace. Oczywiście ja nie wpłaciłem, CD nic nie zrobiło po wielokrotnych interwencjach i próbach dogadania się z F.

@ p
                                                    Na koncie nie było pieniędzy a CD podało jedno konto więc jeszcze nic nie zabrali.
                                                    Rzeczywiście można się sądzić latami, ale jak im wpłacę to już nic nie zrobią.

Najgorsze jest to że kwota jaką podał CD do komornika jest o kilka tysięcy wyższa niż miałem do zapłacenia. Nie chodzi tu o żadne odsetki, tylko sama kwota brakująca do uregulowania budynku.

Dlatego zastanawiam się, czy wpłacić i wtedy założyć sprawę o niedokończone roboty i wiele usterek na budynku, czy nie wpłacać tylko właśnie próbować złożyć zażalenie, sądzić się o nieprawidłowy wyrok komorniczy.
                                                  • Gość: ola Re: Pytanie komornik IP: *.31.74.7.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.02.13, 12:27
                                                    Po pierwsze natychmiast sprawdź w sądzie na jaką kwotę została nadana klauzula wykonalności !
                                                    Została nadana na taką , na jaką podał brodziak i wcale nie musi być ona zgodna z dokumentami.
                                                    To co piszę , może wydawać się niewiarygodne ale tak jest.Komornik działa na podstawie dokumentów otrzymanych z sądu a sąd na podstawie dokumentów otrzymanych od wierzyciela , przy czym sąd NIE SPRAWDZA czy faktycznie takiej kwoty nie wpłaciłeś.Tak więc komornik wykonuje swoje powinności i najprawdopodobniej tu nie chodzi o skargę na komornika ale o wysokość kwoty na jaką została nadana klauzula wykonalności przez brodziaka na twoje nazwisko.Mogła zostać nadana na kwotę o wieeeele wyższą , niż ta , której faktycznie nie zapłaciłeś.Każdy prawnik potwierdzi taką możliwość.Dodatkowo , jako dłużnik nie dostajesz zawiadomienia , pisma z sądu , iż została nadana klauzula wykonalności na taką i taką kwotę.Nie jesteś więc w stanie tego zweryfikować.Na pewno należy zacząć od sprawdzenia dokumentów złożonych w sądzie i to bezzwłocznie.
                                                  • Gość: ola Re: Pytanie komornik IP: *.31.74.7.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.02.13, 12:31
                                                    I jeszcze jedno-zajęcie kolejnych twoich kont w obecnych czasach to dla komornika kwestia kilku dni.Dziwię się , że są jeszcze ludzie , którzy liczą na wykonanie jakichkolwiek prac przez firmę Brodziak i wspólnicy czy tam centrum developer(chyba w upadłości już).Od 4 lat sytuacja nawet nie drgnęła a poza ściągnięciem pieniędzy nie zrobią zapewne nic
                                                  • Gość: Bass Re: Pytanie komornik IP: *.play-internet.pl 03.02.13, 13:21
                                                    @ola

W dokumentach otrzymanych od komornika, widnieje kwota jaka pozostała do wpłacenia aby uregulować budynek. Na podstawie aktu notarialnego ta kwota się zgadza (więc raczej nie mam co sprawdzać w sądzie). Kwestia jest w tym, że kwota ta powinna być niższa ponieważ swojego czasu zostało dogadane i podpisane z CD pismo gdzie kostkę brukową oraz ogrodzenie wykonam na swój koszt, a koszt kostki i ogrodzenia CD zostanie odjęty od pozostałej kwoty do wpłaty.
                                                    Kwota do komornika została zgłoszona za całość.
                                                  • Gość: ola Re: Pytanie komornik IP: *.204.33.63.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.02.13, 13:29
                                                    Wierz mi , że powinieneś sprawdzić w sądzie.To , że się zgadza z aktem notarialnym nie ma nic do rzeczy.W sądzie możesz mieć dokument na zupełnie inną kwotę-wyższą ,a póki co Brodziak występuje o tę należną kwotę,która moze stanowic tylko część kwoty na jaką zachciało im się nałożyć klauzulę na twoje nazwisko.Poza tym-według mojej wiedzy-dokumentem nadrzędnym jest akt notarialny, jeśli podpisywałeś jakieś tam z fifim porozumienia to nie są one chyba zbyt wiele warte , jeśli nie były zawierane notarialnie.
                                                  • Gość: Woj Re: Pytanie komornik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.13, 15:21
                                                    Kolego jak zapłacisz pożegnaj się z pieniędzmi i skończeniem robót. Udaj się do radcy lub mecenasa i postępowanie będzie proste.
                                                    Co ja bym zrobił juz wcześniej
                                                    1. Poleconym nakaz wykonania robót bo w przeciwnym razie sam bierzesz podwykonawce.
                                                    1.a Biegły powinien ocenić zasadność reklamacji
                                                    2. Podwykonawca wystawia rachunek, który przedstawiasz którymś tam chu...m i kompensujesz sprawę.
                                                  • Gość: meganka Re: Pytanie komornik IP: *.31.28.51.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.02.13, 17:44
                                                    Chyba nie do końca jesteś zorientowany w temacie.Stosowne zgłoszenie np.o położeniu kostki brukowej czy też usytuowaniu elementów małej architektury dokonuje właściciel działki w wydziale architektury w urzędzie miasta w Sosnowcu.Podkreślam zgłoszenie bo w prawie budowlanym są wymienione obiekty na które trzeba uzyskać pozwolenie na budowę a które jedynie się zgłasza.Co tu CD ma do tego co ja sobie robię na swojej działce za którą zapłaciłam cięzkie pieniądze i jeszcze została oszukana przez developera.
                                                  • Gość: sasiad Re: Pytanie komornik IP: *.fwpl.fwc.com 08.02.13, 10:26
                                                    Ja tylko przekazalem info od Inspektoratu Budowlanego.
                                                    CD dostal pozwolenie na budowe osiedla i tylko on moze zglosic je do odbioru.
                                                    Proponuje odwiedzic IB i dowiedziec sie szczegulow.
    • Gość: ola komornik IP: *.204.48.173.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.02.13, 15:31
      zawsze potrzebował , to bezwzględne hieny , może teraz się grunt pali pod nogami
      • Gość: Bass Re: komornik IP: *.play-internet.pl 03.02.13, 19:04
        Jutro wybiore się do sądu, aby to sprawdzić.
        Czy macie jakieś informacje, że komuś udało się wygrać sądownie z CD?
        Wertując posty można przeczytać wiele razy że sprawa w sądzie itd. ale nie ma nic o wynikach tych działań.
        Może jest jakaś grupa ludzi, która zbiorowo walczy z CD?
        • Gość: jaon Re: komornik IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.13, 20:24
          jest jeszcze inne wyjście. jeżeli wielu poszkodowanych ze słonecznego i apartamentowca napisze zawiadomienie do prokutatury, ruszy media : uwaga tvn, jaworowicz tvp2, to sprawa może obrać inny bieg. na razie są zupełnie bezkarni, bo mają swoich ludzi w urzędzie, nadzorze budowlanym czy sądach. innego wyjścia nie ma
          • adamos6 Re: komornik 03.02.13, 21:36
            nie muszą mieć nigdzie "swoich ludzi"
            wystarczy że cokolwiek robią - a ich klienci nie robią nic
            • Gość: sasiad Re: komornik IP: *.centertel.pl 03.02.13, 22:14
              to kiedy sie zbieramy w kupe zeby wreszcie odebrac co nam sie nalezy ??
              • Gość: sąsiad Re: komornik IP: *.232.140.117.rudna-net.pl 05.02.13, 17:33
                my się nie potrafimy zebrać żeby zapłaci za odśnieżenie a za sprawy się z prawnikami chcecie zabierać
                • Gość: sasiad Re: komornik IP: *.fwpl.fwc.com 06.02.13, 07:11
                  My to sie zbierzemy dopiero jak nam odetna wode albo dostaniemy nakaz eksmisji za nielegalne mieszkanie na budowie.
                  Ale co tu sie dziwic.Co niektorym tak pasuje ,pobudowali nielegalne ogrodzenia,wiaty itp.
                  • Gość: sąsiad Re: komornik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.13, 10:02
                    -wodę może nam odpiąć cd i co wyobrażasz sobie że zatrudni ekipę ochroniarską do ochrony tego zaworu ? bo chyba nie myślisz że ten jeden dziadek by nas zatrzymał żeby sobie odkręcić tą wodę

-nakaz eksmisji ?i co zabiją ci drzwi deskami niby jakim prawem ?
                    nie wiem jak ty ale ja tu nie mieszkam tylko pilnuje swojego dobytku przed złodziejami zgodnie z prawem jeżeli ktoś się przyzna to mogą cie ukarać finansowo ale skoro wszyscy o tym wiedzą łącznie z prezydentem jak wygląda sytuacja to nikomu w urzędzie miejskim awantura w telewizji jest nie potrzebna a zapewniam że jak by 30 rodzin z materacami ulokowło się w urzędzie miejskim to reporter TVN byłby tu w 15 minut i pokazywałby płaczące matki z dziećmi na rękach które nie mogą iść do szkoły bo jedna pani się uparła na CD
                    - co do ogrodzeń i wiat to też mnie to boli że nie są wszystkie chociaż podobne do siebie tylko każda wiata i ogrodzenie jest inne( no ale na gusta nie ma juz nikt wpływu ) ale ogrodzenie do 2 metrów stawiasz bez zezwolenia a chyba tylko na zgłoszenie tak samo jak wiaty i raczej z tego co wiem większość jest zgłoszona
                    -z ogrodzeniami poza estetycznymi kwestiami inny problem postawiano je w granicy i teraz parkujące auta zasłaniają cały chodnik czasami z dwóch stron nie myśląc o dzieciach które muszą chodzić po ulicy a co dopiero o sąsiadach którzy jak jest ślisko nie mają jak wyjechać z domu
                    więc tak dla wiadomości sąsiadów jak już kiedyś odbiorą nam to osiedle to pierwsze co zrobię to zadzwonię na straż miejską żeby ukarać tych co parkują na chodniku i ch...j mnie obchodzi co sąsiad na to, jak on nie myśli o mnie i nie zaparkuje w garażu bo trzyma tam śmieci tylko przed moim domem (chociaż mam nadzieję że do tego nie dojdzie )
                    no i właśnie dlatego powinno się założyć wspólnotę czy też stowarzyszenie żeby wszystkie takie kwestie unormować wspólnie
                    • Gość: sasiad Re: komornik IP: *.fwpl.fwc.com 06.02.13, 11:44
                      Wode mamy budowlana.Jak wodociagi zakreca CD bo nie placi to i my nie bedziemy miec.
                      Jak nie zaplaci za wywoz z szamba to Ci sie g---a cofna do domu.A co takiego mozesz chronic na budowie.Za budowe odpowiada CD.
                      Po za tym ze wszystkim sie zgadzam i apeluje o wspolne dzialanie.
                      • Gość: megan Re: komornik IP: *.204.114.127.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.02.13, 16:09
                        Fajnie by było , gdyby spożytkować energię na działanie prawne , mające na celu oddanie domów do użytku a nie oglądanie ogrodzeń i wiaty u sąsiada.Ot ,polska mentalnośc-źle zaparkowane auto , za wysokie ogrodzenie itd.Ogrodzenia do2 m nawet nie wymagają zgłoszenia , więc nielegalnego tu nie widzę.Niektórzy zajmują się tylko śledzeniem co nowego u sąsiada...i jak by mu dowalić.Ale pewne rzeczy zawsze bolą i łatwiej widzi się je u kogoś niż u siebie.Nie dziwię się , że nie ma zainteresowania utworzeniem wspólnoty.
                        • Gość: sasiad Re: komornik IP: *.fwpl.fwc.com 07.02.13, 08:06
                          Wszystko fajnie Megan tylko ,ze pozwolenie na oddanie domow do uzytku wydaje Inspektorat Budowlany a oni nigdy nie godza sie na samowolke.I to jest problemem a nie zagladanie komus do ogrodka.
                          • Gość: megan Re: komornik IP: *.180.177.2.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.02.13, 10:48
                            Ok , zgadza się.Tylko nie można założyć , że ktoś niedpełnił formalności.wszystkkie osoby które znam ze swojego sąsiedztwa , na wszystko co robiły u siebie na działce mają niezbędne dokumenty-zgodnie z przepisami prawa budowlanego uzyskały na to zgodę , oczywiście włączam w to także swoją osobe.Szkoda że już wśród sąsiadów szerzy się taki jad.Oto Polska właśnie...
                            • Gość: sasiad Re: komornik IP: *.fwpl.fwc.com 07.02.13, 15:10
                              Pozwolenia od kogo ,chyba tylko od CD bo nie z Inspektoratu budowlanego a to jest woda na mlyn dla CD bo moze przedstawiac coraz to nowe zmiany w projekcie.
                              Bylem dzisiaj w Inspektoracie i pani nam tylko moze wspolczuc.
                              Wyjasnila mi ,ze CD moze ciagnac budowe w nieskonczonosc i w swietle prawa jest to mozliwe.
                              Jak sie nie zjednoczymy i nie wystapimy do sadu to nigdy w zyciu my ani nasze dzieci i wnuki nie zobaczymy numerku na naszym domu.
                              Pojedyncze sadowe walki z CD nic nie dadza.
                              I to nie jest zaden jad sasiadko tylko czysta naga prawda.
                        • Gość: sąsiad Re: komornik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.13, 14:05
                          żle mnie chyba zrozumiałeś nie przeszkadza mi ogrodzenie czy wiata u sąsiada a jedynie żal że CD tego nie dokończył i że wszyscy nie mają jednakowych ogrodzeń czy chociaż podobnych do siebie wiat
                          a co do źle zaparkowanych aut to może ty nie masz z tym problemu ale ja co parę dni mam i albo nie mogę wjechać na swoją posesję bo ktoś żle zaparkował albo szczyt bezszczlności jakiego doświadczyłem czyli gość zaparkował na mojej działce na cały dzień i na koniec odśnieżył auto , otrzepał błoto z nadkoli i pojechał więc to może dla innych jest normalne dla mnie nie
                          ale to że wszystkie chodnik są zastawione autami i dzieci muszą chodzić środkiem drogi to mnie już wk...wia bo jest paru baranów którzy osiągają tam prędkości że można by juz tam postawić fotoradar i zarobi w ciągu tygodnia na cała zimę odśnieżania
                          no ale może cię czepiam ale taki już jestem i mam to w d....
                          • Gość: sasiad Re: komornik IP: *.fwpl.fwc.com 21.02.13, 09:57
                            Jedyna dobra wiadomosc to ze nie dostali pozwolenia na rozbudowe naszego osiedla.
                            Moze wreszcie miasto bedzie po naszej stronie i cos sie w koncu ruszy.
                            • adamos6 Re: komornik 21.02.13, 22:49
                              nie dostali pozwolenia na rozbudowę osiedla domków czy bloku?
                              • Gość: sasiad Re: komornik IP: *.fwpl.fwc.com 22.02.13, 07:18
                                osiedla domkow
                                • adamos6 Re: komornik 23.02.13, 22:50
                                  nie dziwota, skoro nie są w stanie zakończyć budowy, ze względy na błędy dotyczące wod-kanu
                                  • Gość: sąsiad Re: komornik IP: *.232.140.117.rudna-net.pl 01.03.13, 23:06
                                    oni jeszcze istnieją ? czy umarli jak nasza społeczność ?
                                    może się dopiszemy do ich fan peage w facebooku i tam będziemy się wymieniać uwagami
                                    • Gość: piotr zgloszenie IP: *.centertel.pl 03.03.13, 18:21
                                      Jedynym wyjsciem jest powiadomienie prokuratury o popelnieniu przestepstwa przez kilkunastu poszkodowanych gdyz w chwili obecnej policja nie prowadzi zadnych czynnosci zwiazanych z tym8 firmami jak rownierz osobnikami. moge powiedziec ze pod numerem 503666456 mozna otrzymac wiecej informacji. kilka osob rozpoczelo batalie w tej sprawie ale z tego co wiem wlasciciele CD i innych im pochodnych firm uciekaja z majatkie) gdyz wiedza ze armagedon juest bliski. w jednoscci sila a z tego co widac poszkodowanych jest wielu.
                                      • Gość: Wojciech Re: zgloszenie IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 04.03.13, 17:32
                                        Prowadzą sprawę kilku poszkodowanych w dalszym ciągu choć wiem że zakończyli już pomyślnie egzekucję i zabezpieczenie dla czterech poszkodowanych z osiedla słonecznego i dwóch z osiedla leśnego ale tam jest najcięższa batalia gdyż sam walczyłem z CD przy pomocy tych ludzi. Nikt nie może liczyć na szybkie zakończenie sprawy jeżeli czeka aż inni za niego to zrobią. Trzeba też zdawać sobie sprawę, że koszty też są spore bo radca prawny Brodziaków i Filingiera wszystkiemu zaprzecza nawet że niebo jest niebieskie a to daje czas prezesom na ucieczkę z majątkiem w dziesiątki firm tworzonych na poczekaniu w jednym pokoju. Dramat w tym naszym kraju.
                                        • Gość: zbychu Re: zgloszenie IP: 85.219.233.* 05.03.13, 19:56
                                          www.krp.info.pl/contact.html. Kontakt do radcy prawnego Brodziaka.
                                          • Gość: piotrm Re: zgloszenie IP: 85.219.233.* 05.03.13, 20:00
                                            www.krp.info.pl/contact.html
                                            Kontakt do radcy prawnego Brodziaka - Marcina Musiała
                                      • Gość: sąsiad Re: zgloszenie IP: *.232.140.117.rudna-net.pl 05.03.13, 23:21
                                        a jakie przestępstwo zgłosiłeś ?
                            • Gość: sąsiad Re: komornik IP: *.232.140.117.rudna-net.pl 14.03.13, 22:31
                              na tym osiedlu już nic się nie ruszy dopóki sami nie ruszymy du..y i nie dokończymy
                              • Gość: sasiad Re: komornik IP: *.fwpl.fwc.com 15.03.13, 07:39
                                ja to juz rok temu proponowalem
                                • Gość: sasiad Re: komornik IP: *.fwpl.fwc.com 19.03.13, 09:26
                                  Czy ktos ma jakies nowosci w sprawie naszego CD?Czy jeszcze istnieja bo ich strona glowna na www. przestala dzialac?
                                  • Gość: sąsiad Re: komornik IP: *.232.140.117.rudna-net.pl 20.03.13, 23:17
                                    pewnie istnieje ale pod inną nazwą .
                                    • Gość: sąsiad Re: komornik IP: 85.219.233.* 21.03.13, 19:02
                                      Proponuję wybrać się na Słowackiego 13 w Katowicach.
                                      • Gość: sasiad Re: komornik IP: *.fwpl.fwc.com 22.03.13, 07:16
                                        a w jakim celu?
                                        • Gość: snake Re: komornik IP: 85.219.233.* 23.03.13, 15:13
                                          W celu zaspokojenia długu wobec wierzycieli i to de facto nie jest groźba karalna, która być może i rzekomo jest karalna.
                                          • Gość: sąsiad Re: komornik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.13, 09:19
                                            zamiast biadolić trzeba by zawiązać stowarzyszenie czy też wspólnotę i zająć się samemu dokończeniem części wspólnych ale widzę że większość się cieszy że nie ma dodatkowych opłat i nie płaci podatku od domu żenada !!!!!!!!!!!!!!!!
                                            • Gość: sasiad Re: komornik IP: *.fwpl.fwc.com 28.03.13, 07:18
                                              Mysle , ze wiekszosc z nas tak mysli i tak chce tylko nie ma wsrod nas przywodcy ktory by sie tym faktycznie zajal.Podatek od domu to raptem 1,20 zl na dzien.
                                              • Gość: sąsiad Re: komornik IP: 85.219.233.* 31.03.13, 22:20
                                                www.wpia.us.edu.pl/us-addressbook/emp/1392/links Może wybierzemy się na dyżur do żony Brodziaka, niech się tłumaczy.
                                                • adamos6 Re: komornik 31.03.13, 23:06
                                                  a skąd wiadomo że to jego żona...?
                                                • Gość: jaon Re: komornik IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.13, 08:31
                                                  to na 100% jego żona, a na dodatek jest też księgową u Brodziaków w firmie. można jej zrobić szum koło ....., można iść do rektora i porozmawiać, jak jego pracownicy zarabiają, oszukując ludzi. prawnik i nauczyciel to zawody zaufania publicznego, a tu takie oszustwo.
                                                  • Gość: sąsiad Re: komornik IP: 85.219.233.* 01.04.13, 16:24
                                                    Świetny pomysł. Ta kobieta kryguje się tylko na lepszą niż jest w rzeczywistości.
                                                  • Gość: hmm Re: komornik IP: *.232.140.115.rudna-net.pl 03.04.13, 14:02
                                                    Czy w tym mieście nie ma żadnego porządnego dewelopera? piecbud od wrzosowych raczej w upadłości, o stanie budynków nie chce mi sie pisać, ci z cynamonowego nie maja kasy żeby zacząć spłacać kredy ...i cyrki im się dzieją na budowie, a o centrumdeweloepr to lepiej nie pisać...
                                                  • adamos6 Re: komornik 03.04.13, 20:05
                                                    nie można być "raczej w upadłości"... to tak jakby być trochę martwym...
                                                    a stanie których budynków piszesz...?
                                                  • Gość: hmm Re: komornik IP: *.232.140.115.rudna-net.pl 04.04.13, 19:59
                                                    nie płaci dla pracowników od 2-3 miesięcy i za materiały dla firm gowork.pl/opinie_czytaj2,192847,0,0(ponad 100 wpisów na ten temat) według mnie to początek upadłości ale zobaczymy. A nie pozalewało mieszkań przez tarasy? ściany nie pękają w szczycie?
                                                  • Gość: sąsiad Re: komornik IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.13, 07:27
                                                    firma CD jest w stanie upadłości, majątek został przeniesiony do Brodziak i wspólnicy i Opus Development. niestety możemy zapomnieć o wszystkim. jest to pewna informacja.
                                                    jedyna możliwość to :1. nagłośnić sprawę, w tym spróbować uderzyć od strony żony p. Brodziaka;2.złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa w prokuraturze;
                                                    jak źle pójdzie to nam odłączą. słyszałem, że jesteśmy podłączeni do nitki Apartamentowca, a oni chcą indywidualnych umów więc tym samym zakręcą nam kurek, bo ich też robią w konia
                                                  • adamos6 Re: komornik 05.04.13, 16:28
                                                    @hmm
                                                    czy pozalewało mieszkania i pękają ściany tego nie wiem
                                                    na ten temat musieliby się wypowiedzieć mieszkańcy, których to dotyczy
                                                  • Gość: sąsiad Re: komornik IP: *.232.140.117.rudna-net.pl 08.04.13, 18:37
                                                    po kominie to mnie zalewa od 4 lat poprawiali tylko 3-4 razy zawsze bez skutku
                                                    ale inne usterki są gorsze np podłoga w garażu z płytkami opadła ponad 1 cm regał wygląda jak krzywa wieża w pizie
                                                    w salonie nie jest tak żle od 2 mm do 5 mm
                                                  • adamos6 Re: komornik 09.04.13, 20:20
                                                    @sąsiedzie -
                                                    pisałem do @hmm, który nawiązywał do usterek w blokach przy Kombajnistów - a Ty rozumiem że piszesz o Słonecznym
                                                  • Gość: sąsiad Re: komornik IP: *.232.140.117.rudna-net.pl 10.04.13, 23:31
                                                    nie doczytałem :) ja o domach na słonecznym
                                                  • Gość: sąsiad opinie o centrum developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.13, 08:53
                                                    kiedyś robili jak padał śnieg bo było taniej a teraz nie robią już nic czy dla moich szanownych sąsiadów to jest może znak że czas coś z tym zrobić ?
                                                    nie mówię o sprawach sądowych a o dokończeniu spraw osiedlowych jak kosze na śmieci czy zamykana brama osiedla parę metrów kostki przed bramą itp
                                                    może czas już umyć kostkę na drodze czasami ją zamieść ?
                                                  • Gość: sasiad Re: opinie o centrum developer IP: *.fwpl.fwc.com 18.04.13, 09:49
                                                    Z samego pisania nic sie nie zrobi.
                                                  • Gość: ola Re: opinie o centrum developer IP: *.146.106.60.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.04.13, 13:56
                                                    mycie kostki , brama jak najbardziej tak.Wspólny śmietnik-to pomyłka, już teraz najlepiej widać jak trudno dogadać się i porozumieć z sąsiadami nawet w najprostszych sprawach.A za wywożenie smieci trzeba płacic co miesiąc .Poza tym to nie blok i spółdzielnia mieszkaniowa
                                                  • Gość: sąsiad Re: opinie o centrum developer IP: *.232.140.117.rudna-net.pl 19.04.13, 22:47
                                                    w wspólnym śmietniku widzę więcej plusów niz minusów
                                                    -śmieci są cześciej wywozone
                                                    -wiekszy śmietnik mniejsze koszta
                                                    -śmieciarka nie wjeżdża na teren osiedla ( nie niszczy kostki nie uszkodzi auta )
                                                    ale dla dobra naszych dobrych stosunków może w miejscu juz postawionej "budy" na kosze wstawić kosze na segregowane śmieci ?
                                                    no chyba że ktoś ma inny pomysł
                                                    zachęcam do wypowiedzi
                                                    pozdrawiam
                                                  • Gość: sąsiad Re: opinie o centrum developer IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.13, 07:49
                                                    radzę nie podrzucać śmieci do śmietnika Apartamentowca, bo robią zdjęcia tym którzy podrzucają śmieci i wysyłają do Straży Miejskiej i trzeba zapłacić mandat za podrzucanie śmieci. kosztowna impreza!!!
                                                  • Gość: słoma z butów Re: opinie o centrum developer IP: *.centertel.pl 21.04.13, 15:34
                                                    nie spółdzielnia , nie bloki a śmieci do nich podrzucacie . To świadczy o tych Waszych WIELKICH DOMACH i zachowaniu , za 20 zł taką żenadę robić !!!! Ja bym się spaliła ze wstydu.....
                                                  • Gość: ola Re: opinie o centrum developer IP: *.204.99.91.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.04.13, 16:13
                                                    Być moze ktoś podrzuca-może pracownik a może właściciel, ale to nie powód ,żeby z powodu 1 buraka wylewać pomyje na kilkadziesiąt innych osób ,które nawet nie wiedzą gdzie jest śmietnik przy bloku
                                                  • Gość: sąsiad Re: opinie o centrum developer IP: *.232.140.117.rudna-net.pl 30.04.13, 00:00
                                                    dobra a może wreszcie pomyślimy założeniu stowarzyszenia czy jak tam sie to ma nazywać
                                                    czy ktoś wie może jak do tego się zabrać ?
                                                  • Gość: Były pracownik Re: opinie o centrum developer IP: *.net.stream.pl 02.05.13, 17:55
                                                    Czytam tak wasze wypowiedzi i zastanawia mnie czy to prawda o upadłości developera bo zalegają mi pieniądze od ponad 2 lat i nie mogę od nich nic wyciągnąć. Mój komornik zrezygnował z prowadzenia postępowania a było nas chyba z 16 osób. Znacie jakiegoś skutecznego komornika, który wyciągnie od nich pieniądze?
                                                  • Gość: sąsiad Re: opinie o centrum developer IP: *.232.140.117.rudna-net.pl 06.05.13, 23:24
                                                    coś mi się wydaję że nic z tego nie będzie .koszmar
                                                  • Gość: Piotr Re: opinie o centrum developer IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 12.05.13, 19:51
                                                    Taka ilość ludzi, którzy poza bazgroleniem tutaj na forum nic nie robi. Wylewacie pomyje na Filingera, Brodziaków i spółkę a tak naprawdę nic się nie dzieje w Waszej sprawie a to z przyczyny gadulstwa i małego ruchu w poczynaniach.

pozdrawiam i życzę więcej ruchu w życiu i w załatwianiu spraw
                                                  • Gość: sąsiad Re: opinie o centrum developer IP: *.232.140.117.rudna-net.pl 17.05.13, 00:43
                                                    może jakieś spotkanie wszystkich sąsiadów ?
                                                  • rufio99 Re: opinie o centrum developer 02.06.13, 14:26
                                                    pozdrowienia dla właściciela Toyoty Previi nr rej SO5223F. Wkrótce przekona się ile kosztuje podrzucanie śmieci - cały bagażnik, do śmietnika apartamentowca - zdjęcie już poszło do Straży Miejskiej. Wstyd!!!
                                                  • adamos6 Re: opinie o centrum developer 04.06.13, 18:29
                                                    a co to za wykroczenie?
                                                    To nie ja zrobiłem :) pytam z ciekawości
                                                  • Gość: bloki Re: opinie o centrum developer IP: *.31.52.53.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.06.13, 11:20
                                                    Wielki Pan co mu słoma z butów wystaje!! Takich buraków to do jaskini a nie na takie osiedle.
                                                  • Gość: sasiad Re: opinie o centrum developer IP: *.fwpl.fwc.com 05.06.13, 14:35
                                                    A jakie to osiedle.Przeciez to dzikie osiedle to i dzicy mieszkancy.A to smieci podrzuca a to pedza autami 100km/godz itp.Osiedle ciagle w budowie a wiekszosci mieszkancom to pasuje.
                                                  • Gość: sąsiad Re: opinie o centrum developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.13, 14:53
                                                    zamiast tak wszyscy pier...........czas coś zrobić no ale to kosztuje więc chętnych nie ma
                                                  • Gość: c Re: opinie o centrum developer IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.13, 20:33
                                                    juz zaplacilem to co moze jeszcze wiecej...
                                                  • Gość: sąsiad Re: opinie o centrum developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.13, 09:43
                                                    no niestety deweloper nie wykonał wszystkich prac i pewnie ich nie wykona bo wygląda na to że zbankrutował więc trzeba się nastawić że niektóre prace trzeba zapłacić jeszcze raz
                                                    przykre minie też się nie uśmiecha płacić 2 razy ale masz jakieś inne wyjście ?
                                                    czy już cały czas będziemy żyli na niedokończonym osiedlu
                                                    na osiedlu jest kupionych około 40 domów x 50 zł miesięcznie x 12 miesięcy daje 24 tys zł rocznie a jesteśmy właścicielami średnio 4 lata
                                                    co daje szanse na zamknięcie bramy dokończenie chodników czy zrobienie wjazdu na to żeby chociaż z 2 razy zamieść kostkę i parę razy odśnieżyć w zimę a gdyby wszyscy płacili od początku to było by też na piękny plac zabaw dla dzieci
                                                    no ale można mówić że już zapłaciłem :( i więcej nie dam bo przecież 50 zł to 4 czteropaki piwa można je wypić i już nic nie trzeba robić
                                                    więc zadam ci może proste pytanie jak kupujesz auto to co stawiasz pod domem i oglądasz czy czasami je tankujesz myjesz lub przypadkiem jedziesz na serwis ?
                                                    UTRZYMANIE DOMU TEŻ KOSZTUJE I ŻADEN DEWELOPER ZA TO NIE PŁACI !!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: sąsiad Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.13, 08:45
      forum.gazeta.pl/forum/w,778,121721764,145483666,Re_Centrum_Developer_Apartamenty_Sloneczne_Sosno.html?wv.x=2
      NO TO ZA PARĘ DNI U NAS TEŻ NIE BĘDZIE ŚWIATŁA
      POZDRAWIAM SĄSIADÓW KTÓRZY NIE CHCĄ WSPÓLNOTY
      • Gość: jaon Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.13, 06:28
        niestety to prawda, a na dodatek za chwilkę nie będzie wody, bo jesteśmy podłączeni do Apartamentowca, a tam podobno jest awantura, bo im wyłączyli prąd przez to że developer nie płacił za niego i przepisują na Zarządcę prąd i wodę, którą mamy tylko dzięki ich wodomierzowi.
        • Gość: sąsiad Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.13, 08:52
          coś wiadomo co z wodą na naszym osiedlu ? podobno wszystko było przygotowane do podpisania i miała być w czerwcu a mamy lipiec znowu nic :(
          • Gość: wiedzacy Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.232.140.115.rudna-net.pl 24.07.13, 23:20
            odebranej kanalizacji i wody nigdy nie będziecie mieć w takim stanie jak jest teraz... nikt w wodociągach nie podłoży pod siebie bomby...
      • Gość: iwona Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.play-internet.pl 25.07.13, 13:28
        Kochani sąsiedzi to kiedy wreszcie zdecydujecie się na powołanie zarządu osiedla i zaczniecie dbać o nasze wspólne sprawy ? Ktoś musi zamieść ulicę , zapłacić za oświetlenie, złożyć domofony i piloty do bramy, ponumerować domki . Przecież nie można całe życie mieszkać w takim syfie . Wszędzie muszą obowiązywać jakieś zasady i trzeba je ustalić. Zimą też trzeba przejechać po odśnieżonym osiedlu - juz czas podjąć decyzje !!!!!
        • Gość: romek 8 Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.232.140.117.rudna-net.pl 27.07.13, 00:10
          jestem za !!!
          może po wakacjach zorganizujemy spotkanie w celu ustalenia jakiś wspólnych celów ?

• adamos6 Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno 27.07.13, 01:34
            chcecie organizować legalne spółki/spółdzielnie na nielegalnym osiedlu...?
            • Gość: ja tu nie mieszkam Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.silesialan.eu 28.07.13, 11:49
              Tak czytam i czytam i oczom nie wierzę, mieszkacie w promieniu 100 metrów od siebie i nie możecie się zebrać do kupy żeby zrobić porządek u siebie na osiedlu. Jeśli,któreś z Was nie zbierze ludzi, nie poczuje się odpowiedzialny za swoje otoczenie i nie poprowadzi tej sprawy to samo się nie zrobi. "Deweloper" ma was w d. Miasto też, no bo z jakiej paki ma to za Was załatwiać. Ale prościej jest siedzieć za ekranem monitora i pisać, o jakimś zebraniu zamiast wyjść z domu pójść do sąsiada, popatrzeć wspólnie na otaczającą Was rzeczywistość, zadać sobie pytanie - czy to mi się podoba? i ewentualnie coś z tym zrobić. Wydawało mi się, że ludzie którzy kupują domy za 0,5 mln PLN to są ludzie mający łeb na karku, no bo zarobić na to to trzeba coś potrafić, ale Wy zachowujecie się jak stado owiec...(żeby nie napisać baranów).
              Ktoś powie, zapłaciłem i to powinno być załatwione - zgadzam się. Ale nie jest załatwione i wybór należy do Was czy coś z tym zrobicie, czy będziecie tkwić w takiej sytuacji jak jest teraz.

Pozdrawiam
              • Gość: sąsiad Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.13, 08:53
                jak to 1 raz przeczytałem to się w...i chciałem ci cos odpisać w stylu " jak tu nie mieszkasz to co się wpier...... ale w sumie masz rację :(
            • Gość: romek 8 Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.232.140.117.rudna-net.pl 30.07.13, 23:46
              www.sosnowiec.pl/strefa_mieszkanca/aktualnosci/id,6500,rusza_przetarg_na_lacznik_ulklimontowskiej_z_11_listopada.html
              • adamos6 Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno 31.07.13, 00:20
                pażywiom, uwidim...
                w tym roku mają być plany, roboty mają być zakończone do końca maja
    • tom.ii Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno 26.08.13, 10:31
      Witam, chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej o obecnej sytuacji w apartamentowcu bo jestem zainteresowany zakupem mieszkania, wiem tylko tyle ze developer nie ma kasy, klatki d i e wyglądają jak po wojnie domowej. Czy są/jest założone/a wspólnoty/wspólnota mieszkaniowe/a? wiem również, że trzeba mieć dobrego prawnika przy podpisywaniu umowy? dzięki za odpowiedź.
      • Gość: sss Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.1000lecie.pl 26.08.13, 11:54
        jesteś głupi czy po prostu udajesz?
        • tom.ii Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno 26.08.13, 12:27
          czyli odradzasz, przynajmniej szczera odpowiedź !
        • adamos6 Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno 26.08.13, 15:25
          a Ty co @sss, szukasz sobie podobnego i upewniasz sie ze nie trafiles symulanta? Co chcesz od goscia? Pyta sie, to jak masz wiadomosci to mu odpowiedz, a jak nie, to milcz
          jesli ktos chce wydac kase na mieszkanie w niezlej w sumie okolicy, ale bez gwarancji ze roboty w budynku i otoczeniu zostana dokonczone, to prosze bardzo
          warunek jest jeden, ale zasadniczy - przekazanie jakiejkolwiek kasy w dniu podpisywania notarialnej umowy zakupu, wydzielenia lokalu i zalozenia nowej ksiegi wieczystej bez obciazen
          • Gość: Iwona Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.play-internet.pl 29.08.13, 10:09
            A ja też nie rozumiem jak ktoś kto przeczytał to forum może chcieć jeszcze cokolwiek kupić ?
            "sss" ma rację ,że chyba głupi taki jak my.
            • Gość: ruda Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.via.zamek.net.pl 02.09.13, 22:34
              dobrze, że pyta. Już nie zachowujmy się, że resztę domów i mieszkań od nich jest skażonych. Jeżeli ktoś chce na inwestycję lub nie spieszy mu się aby zamieszkać, podoba mu się lokalizacja to niech kupuje. Kupuje tylko z głową a nie tak jak my. Potrzebny jest dobry prawnik co to ogarnie. Prawda jest taka, że jak dostaną kasę i sprzedają to może ruszy te bagno. Sprzedają ma na myśli nie wykiwają. Trzeba wszystko sprawdzić kw itd i nie dawać im od razu kasę. Będzie akt będzie kasa
              • adamos6 Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno 03.09.13, 08:05
                @ruda - wlasnie dokladnie o tym pisalem
                • Gość: ola Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.30.68.163.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.09.13, 21:59
                  Pytać można-oczywiście.Moje zdanie-uciekać gdzie pieprz rośnie i omijać wszelkich Brodziaków i filingierów szerokim łukiem.Brodziak i wspólnicy jest w na dnie , komornicy prowadzą szereg egzekucji przeciwko nim , także każda kasa która do nich wpłynie , zasili konta komrnika.To są duze kwoty.W ostatnim czasie jest sporo wygranych procesów przez ludzi pokrzywdzonych przez Brodziaka, i teraz z pewnością będą dążyc do odzyskania swoich pieniędzy.
                  Dziwi mnie jednak totalna naiwność ludzi , którzy myślą że zaraz zaczną budować i super dokończą osiedla.To jakiś kosmos , nie ma tu ani 1 pracownika od kilku lat , naweet kierownika budowy(no bo czym i kimma kierować?).Zadna kasa już nic nie pomoże-zostaliśmy najzwyczajniej w świecie w podły i perfidny sposób oszukani przez firmę Brodziak i Wspólnicy.
                  • Gość: adamos Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.cable.smsnet.pl 08.09.13, 22:50
                    a ja tak szczerze mówiąc, to nie wiem czemu nikt nie złożył jeszcze do prokuratury zawiadomienia na Pana Brodziaka (ja tego nie robię, bo nie mam na szczęście żadnych relacji
                    z nim)
                    żeby sprawa była jasna - z czystej ludzkiej złośliwości i w ramach odpłaty pięknym za nadobne

na stronie Ministerstwa Sprawiedliwości jest wyszukiwarka KRS
                    ems.ms.gov.pl/krs/wyszukiwaniepodmiotu
                    po wyszukania podmiotów Pana Brodziaka (i jego kolegów) - jak np Brodziak i Wspólnicy (nr KRS 0000289414), Centrum Developer (0000267072) czy Opus Development (nr 0000390257) łatwo jest stwierdzić, że osoby te dopuściły się przestępstwa - nie dokonując złożenia w Krajowym Rejestrze Sądowym sprawozdania finansowego za różne lata w zależności od Spółki, ale generalnie żadna z nich nie złożyła takiego sprawozdania od 2011 roku - z art. 77 ustawy z dnia 29 września 1994 roku o rachunkowości (Dz. U. Nr 76 z 2002 roku, poz. 694 z późn. zm.). Przestępstwa tego dopuszcza się kierownik danej jednostki organizacyjnej (a więc zazwyczaj prezes zarządu).
                    I co najważniejsze - w wypadku skazania, które wydaje się być oczywiste, negatywne konsekwencje dla tej osoby to niemożność zasiadania w spółkach prawa handlowego.
                    A więc w tym wypadku wyeliminowanie tych osób z życia gospodarczego, przynajmniej na jakiś czas.
                    • Gość: Ann Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.ip.gronet.pl 09.09.13, 20:30
                      A skad wiesz ze nie zlozyla ;)?
                      • Gość: adamos Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.cable.smsnet.pl 09.09.13, 20:53
                        bo myślę że bym o tym wiedział :)))
                        • Gość: ola Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.205.70.137.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.09.13, 23:47
                          gdyby u nas prawo było jasne i klarowne ,p brodziak pewnie już by swej działalności nie prowadził.Niestety tak nie jest a to co się wydaje oczywiste , w sądzie i prokuraturze już nie jest....
                          • Gość: adamos Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.cable.smsnet.pl 11.09.13, 07:30
                            tutaj sprawa jest na tyle oczywista, ze problemem jest tylko wymiar kary
                            • Gość: ola Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.205.42.77.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.09.13, 17:17
                              szkoda że tak prawo błyskawicznie nie działa , jak sobie wyobrażasz....były wnioski do prokuratury składane-i co ??
                              • Gość: adamos Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.cable.smsnet.pl 11.09.13, 20:10
                                no wlasnie, i co?
                                O takie przestepstwo jak napisalem?
                                Osoba ktora zlozyla zawiadomienie o przestepstwie powinna otrzymac zawiadomienie o zakonczeniu postepowania (i sposobie zakonczenia, tj skierowaniu aktu oskarzenia, wzglednie umorzeniu).
                                Jesli prokuratura nie dopelnila tego obowiazku, mozna te informacje uzyskac telefonicznie, badz tez wystapic pisemnie o przeslanie wlasciwej informacji pisemnej.
                                Prokurature tez mozna zmusic do odpowiedniego dzialania
                                • Gość: Ann Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.ip.gronet.pl 14.09.13, 10:28
                                  Nic nie robicie tylko narzekacie na zle prawo. Prawo jedt ok tylko Wy jestescie leniwi i nic. Tym nie robicie
                                  • Gość: oooooo Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.centertel.pl 14.09.13, 10:38
                                    Wszyscy mądralińscy tylko by rady dawali a tak naprawdę nic to nie daje. Dla Waszej informacji 1,5 roku temu z prawnikiem i jeszcze inną oszukaną rodziną złożyliśmy doniesienie do prokuratury i nic to nie dało, nie wszczęli nawet postępowania. Mają gdzieś takie zgłoszenia i to ,że ludzie są oszukiwani na żywca.
                                    • Gość: adamos Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.cable.smsnet.pl 14.09.13, 21:12
                                      zależy co zgłosiłeś
                                      są dziesiątki przestępstw... trzeba wiedzieć o czym się chce zawiadomić
                                      oszustwo po stronie Brodziaka i jego kumpli byłoby trudne do udowodnienia, więc nic dziwnego że prokuratura się z tego wymiksowała...
                                      to o czym ja napisałem jest pewne
                                      • Gość: ola Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.182.164.135.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.09.13, 21:33
                                        Najłatwiej krytykować , doradzać nie mając pojęcia o stanie faktycznym.Jest już kilka osób , które wygrały sprawy z brodziakiem.Niestety ciągnęło się to latami i nie było łatwo.To nie tak , że nikt nic nie robi-choć taka grupa też jest.Przebiegłość i cwaniactwo Brodziaka jest ogromne a liczba problemów które po sobie pozostawili na tym osiedlu trudna do rozwiązania .Jeśli wiesz , że tak jest , że nie złożyli sprawozdania , to dlaczego nie zgłośisz do prokuratury/Skoro tak aktywnie ten wątek śledzisz to rozumiem , że jakoś tematem jesteś zainteresowany i jako obywatel możesz to zrobić-pro publico bono.Ja też już od kilku lat wiedziałam , że takich sprawozdań nie składają
                                        • Gość: adamos Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.cable.smsnet.pl 15.09.13, 12:25
                                          mialem kiedys do czynienia z brodziakiem i wiem jaki jest i jak sie zachowuje
                                          natomiast ja nie chce tego zrobic bo nie chce zeby moje dane znakazly sie w aktach
                                          natomiast juz za pierwszym razem napisalem ze to propozycja dla osoby, ktora zwyczajnie chce mu zrobic na zlosc, zemscic sie, a przy okazji spowodowac ze nie bedzie mogl przez pare lat zasiadac w zarzadach spolek
                                  • Gość: akty.notarialne Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.13, 10:04
                                    Osoby, które kupiły nieruchomość i nadal nie otrzymały aktu notarialnego proszone o kontakt
                                    akty.notarialne@interia.pl
                                    • Gość: Nowy Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.205.78.122.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.09.13, 12:36
                                      Podobno zakonczono budowe D i E i od 2 tygodni jest pozwolenie na uzytkowanie ? Czy wiecie czy to prawda ? Co w takim razie z tymi segmentami. Przeciez one w srodku nie sa skonczone. Nie mowiac juz o garazach czy zagospodarowaniu na zewnatrz.
                                    • adamos6 Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno 22.09.13, 22:57
                                      nie jest możliwe kupno nieruchomości bez aktu notarialnego, proszę nie wprowadzać ludzi w błąd
                                      • Gość: BZDURA Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.181.143.220.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.09.13, 12:47
                                        NIE ma żadnego pozwolenia na użytkowanie D i E , pewnie Deweloperek robi sztuczne zamieszanie. Mam tam mieszkanie i nadal nie mogę mieszkać !!!!
                                        • Gość: Ann Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.ip.gronet.pl 23.09.13, 20:48
                                          Skad ta pewnosc ? W jakim segmencie masz mieszkanie ? Byles w UM ?
                                      • Gość: akt Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.dynamic.chello.pl 24.09.13, 06:21
                                        o czym Ty piszesz człowieku. każdy z Nas kupił mieszkanie, ale nie każdy w formie aktu notarialnego. część mieszkańców ma zwykłe umowy cywilno-prawne i nie są one w formie aktu, więc nie pisz bzdur!!!
                                        • adamos6 Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno 25.09.13, 21:45
                                          każdy, nawet średnio rozgarnięty student prawa, nie mówiąc o wykształconym prawniku, owie Ci, że nie da się kupić mieszkania (jako nieruchomości) bez aktu notarialnego - radzę przeczytać umowy które podpisaliście, jeśli uważacie że "kupiliście" mieszkania bez aktu notarialnego
                                          • Gość: Ann Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.ip.gronet.pl 26.09.13, 23:23
                                            Troll Adamos tutaj tez w natarciu. Daj juz czlowieku spokoj. Nie masz nic wspolnego ani z osiedlem ani z apartamentowcami. Nic nie wiesz o naszych problemach, o tym co zrobili BiW a czego nie. Wiec kulturalnie i uprzejmie...WON
                                            • adamos6 Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno 27.09.13, 00:25
                                              akurat wyobraź sobie ann że mam całkiem dobre pojęcie
                                              ja nikomu nic nie każę i nikogo nie wprowadzam w błąd, może ktoś się nad czymś zastanowi
                                              • Gość: Ann Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.ip.gronet.pl 27.09.13, 22:00
                                                Tak. My sie zastanawialismy czytajac to forum i Twoje wypowiedzi. I wiecej zlego one wprowadzily do naszych decyzji niz Deweloper. Wiec ku przestrodze innych, nie ma watpliwosci co robi deweloper. Ale to co tu pisze i co pisze adamos radze dzielic przez 100
                                                • adamos6 Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno 27.09.13, 22:27
                                                  @Ann - możesz podać jakiś przykład?
                                                • Gość: gooog Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.dynamic.chello.pl 29.09.13, 20:11
                                                  jest pozwolenie na użytkowanie segmentów D i E!!!
                                                  • adamos6 Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno 01.10.13, 01:32
                                                    mam poważne pytanie do osób mieszkających w którymś z segmentów a, b lub c. Czy można już korzystać z windy, a jeśli tak od kiedy (jaki okres czasu od oddania do użytkowania/wprowadzenia się) i podobnie - czy można już korzystać z garaży (podziemnych miejsc parkingowych, jak to się ładnie nazywa)?
                                                    Z góry dziękuję za poważne odpowiedzi
    • Gość: 1234 Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.10.13, 23:39
      Fakt posiadania ceryfikatu na Jetfoil przez Woodsa, nie zmienia innego faktu, że dostarczane urządzenia przez Bovent na budowę takiego certyfikatu już nie posiadają. Proszę porównać numer certyfkatu i typ na certyfikacie oraz numer i typ urządzenia na naklejce CE na ich urządzeniach.
      I CO, ZATKAŁO WAS KAKAŁO?
      ps.Tutaj na portalu panuje całkowita cenzura. Portal nie jest wart czasu na czytanie.
      • flaktbovent Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno 03.10.13, 00:28
        Szanowni Państwo,

Poprzednie wpisy tego samego anonimowego użytkownika zostały skasowane, ponieważ ekspertyza prawna udowodniła, że są niczym innym jak wprowadzaniem w błąd i działaniem na szkodę firmy Flakt Bovent.

W odpowiedzi na powtórne wprowadzanie naszych Klientów w błąd odpowiadamy:

1) Firma Bovent nie produkuje wentylatorów oddymiajacych, a wszystkie wentylatory są dostarczane bezpośrednio przez fabrykę Flakt Woods, wiec obowiązują certyfikaty wystawione na tę fabrykę. Inna wersja jest niedopuszczalna prawnie.
        2) Zestawy wentylatorów mają różne nazwy handlowe w zależności m.in. od wysokości zabudowy. Jednak - co jest wyraźnie zaznaczone zarówno w certyfikatach jak i w raportach z badań - jeśli produkt występujący pod inną nazwą handlową skłąda się z produktów certyfikowanych, to obowiązują dokładnie te same badania i certyfikaty. Wszystkie badania i wszystkie certyfikaty są dokładnie opisane , należy je tylko przeczytać. Nie ma obowiązku ponownego badania raz certyikowanego wentylatora, tylko dlatego, że został pomalowany np. na zielono i w związku z tym w celu odróżnienia go w sprzedaży dodano mu nowy element w nazwie.
        3) Ponieważ nie znajomość prawa, w tym brak umiejętności posługiwania się certyfikatami, nie zwalnia nikogo od odpowiedzialności, informujemy, że poczyniliśmy niezbędne kroki prawne w celu ustalenia osoby posługującej się nickiem 1234 i jest to prawdopodobnie osoba, która obecnie ma założoną sprawę sądową właśnie o zniesławianie firm wentylacyjnych. Gdy wyrok się uprawomocni, zostanie ona poproszona o ZATKANIE wszystkich kłamliwych komentarzy kosztownymi ogłoszeniami z przeprosinami.
        • Gość: Sąsiad Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 74.125.18.* 08.10.13, 00:43
          A możecie stąd spadać ze tak delikatnie powiem
          • Gość: Sasiad Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 74.125.18.* 13.10.13, 21:26
            m.sosnowiec.gazeta.pl/gazetasosnowiec/1,128179,14768550,Kilometrowy_lacznik_za_3_25_mln_zl__Skanska_byla_za.htmlNareszcie!!!!!
            • adamos6 Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno 17.11.13, 18:53
              a czy dzieje się coś w kwestii dogadania się z wodociągami?
              komukolwiek decyzyjnemu na tym zależy?
          • Gość: Greg Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.telpol.net.pl 03.02.14, 16:44
            Pan Brodziak zarejestrował swoje Maserati na swoją mamę emerytkę !!!! oficjalnie sam nic nie ma a na koncie jego firmy jest 5 tysięcy złotych
            • Gość: gosciu Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.cable.smsnet.pl 03.02.14, 16:50
              to trzeba o tym poinformowac urzad skarbowy, ciekawe czy ma na to dochody...? Moze zbierala cale zycie i teraz staruszka spelnila swoje marzenie...?
              No chyba ze to Pan Brodziak ukrywa swoj majatek przed wierzycielami...? Ale nie... Na pewno nie... Przeciez to taki krysztalowo uczciwy czlowiek...
              • Gość: sąsiad Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.14, 07:47
                ludzie, piszecie tu same bzdury, a w kilkadziesiąt rodzin nie umiecie się dogadać. zobaczcie, że w apartamentowcu ludzie się zebrali, pozakładali im sprawy sądowe, zmienili uchwały Wspólnoty i Developer może teraz palcem w bucie pomachać. oczywiście, że za część niedokończonych tematów będą musieli sami zapłacić, ale przynajmniej się zebrali do kupy i grają do tej samej bramki wspólnie
              • Gość: seba Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.as13285.net 27.02.14, 21:08
                no nie co jest nie tak??? jestem w trakcie zalatwiania kredytu na jedno z pozostalych mieszkan na osiedlu slonecznym w Sosnowcu,czy warto? cos jest nie tak? prosze napiszcie byle szybko plz.
                • Gość: Mieszkaniec Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.play-internet.pl 28.02.14, 08:13
                  Cos jest nie tak ,kredyt raczej nie bedzie możliwy do zrealizowania banki omijają szerokim łukiem te osiedle
                  • Gość: seba Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.as13285.net 28.02.14, 14:46
                    Dzięki wielkie za info. Droga ziemia na tym osiedlu i domy w takich cenach...może dlatego.
                    • Gość: Gość Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.pcland.3s.pl 10.03.14, 13:00
                      Do Seba: zdecydowałeś się na mieszkanie w Apartamentach Słonecznych? Były jakieś problemy prawne lub z kredytem?
                      • mikello_k Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno 02.01.16, 03:20
                        Czy zmieniła się sytuacja na osiedlu? Zastanawiam się nad zakupem domu.
    • Gość: dimetylo Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.14, 09:58
      Zapraszam na stronę www.kolnierze-24.pl
      Szeroka oferta dla hydraulików,instalatorów oraz firm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka