Dodaj do ulubionych

Apartamex Kraków

IP: 213.17.131.* 24.09.08, 16:13
Witam, Czy jest ktoś kto zna ta firmę?
Ktoś od nich kupował mieszkanie?
Obserwuj wątek
    • Gość: kakusia Re: Apartamex Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.08, 11:50
      Firma Apartamex z Krakowa jest firma która buduje bez żadnych zasad,
      mydli ludziom oczy ,żeby dawali tylko zaliczki, buduja bez zadnych
      uzgodnien, nie stosuja sie do danego terenu, Patrzy jak tylko
      sprzedać mieszkanie i wziąć kase , a ludzie Go niestety mało
      interesuja.
      • Gość: miłka Re: Apartamex Kraków IP: 62.233.185.* 25.09.08, 12:18
        uważam, że jezeli ktoś używa takich mocnych słów, to powinien
        przytoczyć fakty na ich poparcie, ja z kolei uważam, że jest to
        solidny deweloper, kupiłam od nich mieszkanie w inwestycji przy
        ul.Łokietka w Krakowie - wprawdzie był 6-miesięczny obsuw związany z
        przedłużającymi się procedurami związanymi z pozwoleniem na budowę,
        ale firma zapłaciła odsetki za opóźnienie zagwarantowane w umowie
        przedwstępnej, większych usterek w mieszkaniu nie było, a te
        zauważone zostały szybko usunięte, obsługa w biurze miła i w miarę
        kompetentna, ogólnie polecam tego dewelopera
        • Gość: realistka Re: Apartamex Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.08, 10:54
          słyszysz sama siebie??? "miesieczny obsuw"!! zwiazane z tym co
          najwazniejsze, czyli z pozwoleniem na budowę, usterki, no i ta "miła
          obsługa" i to OGÓLNIE POLECAM!!! gdzie to ma sens i gdzie logikę???
          Nie powinno być wogóle ŻADNYCH ZASTRZEŻEŃ!!! Biora taka kase ,że
          powinni sie wywiązywać z terminów i obsugi klienta.
          • Gość: anna344 Re: Apartamex Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.09, 13:58
            Na naszym osiedlu które sprzedwawne było 2007 ! apartamex utrzymał
            ceny rezerwacji z 2006 po 4200 zł za m2 !! a mogli zerwać z nami
            umowy bo były to tylko rezerwację i sprzedać bez problemu za
            7500złza m2 a nie zrobili tego !! Wiec niech mi nitk nie gada że
            budują tylko by sprzedać.
      • Gość: Lala Re: Apartamex Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.10, 16:34
        A ja kupiłam tam 2 (dwa) mieszkania i.... najnormalniej w świecie
        jestem zadowolona. Tak po prostu. Wszystko odbyło się poprawnie,
        więc powodów do narzekań nie ma. Z mojej strony polecam, a Wy róbcie
        jak chcecie.
    • Gość: Dormil Re: Apartamex Kraków IP: *.chello.pl 28.09.08, 07:26
      Witaj, ja też jestem klientką Apartamexu. Kupiliśmy mieszkanie na
      małym osiedlu w Pękowicach. Jak dotad jest ok. Przed podjęciem
      decyzji robiliśmy długie rozpoznanie rynku i na 99% podjeliśmy dobra
      decyzję.
    • Gość: igor Re: Apartamex Kraków IP: *.miechow.com 17.10.08, 20:08
      znam i mam o niej dobre zdanie jest solidna
      • Gość: **** Re: Apartamex Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.08, 14:05
        szczególnie z paromiesięcznymi obuwami, w tym jest bardzo solidna i
        pani która tylko potrafi informować ,że nie ma sie czym martwić
        • Gość: Dormil Re: Apartamex Kraków IP: *.chello.pl 23.10.08, 21:28
          a co konkretnie masz na myśli ? U nas jak dotąd wszystkie prace
          mieszczą się ustalonych terminach.
    • Gość: ae777 Re: Apartamex Kraków IP: *.chello.pl 19.12.08, 21:39
      Otóż na temat Apartamexu mam wiele do powiedzenia. Kupiłam
      mieszkanie na trzecim i ostatnim piętrze. Niemal we wszystkich
      pokojach były jakieś przecieki głównie z dachu, w jednym tylko
      okazało się że woda wcieka pod parapet i w ten sposób zalało mi pół
      ściany pod oknem. Efekt był taki że trzeba było skuwać, bo po
      wytrąceniu sie jakiś soli wyglądało to jak grzyb. To jeszcze nic.
      Od roku przecieka dach nad łazienką, tam gdzie jest wpust dachowy,
      od roku też monituję o naprawy. Kontakt żaden, na pisma nie
      odpisują i ogólnie ignorują sprawę, wysyłając nieznająych sie na
      rzeczy podwykonawców, którzy nieszczelnosci dachowe uszczelniali
      silikonem. Ściana wygladała koszmarnie, tynk się wybrzuszał i
      odpadał,a przy każym deszczu zamakała jeszcze bardziej. W każdym
      razie, mimo że niby są sympatyczni, bo tego nie mogę zarzucić to
      mówiąc brzydko odstawiają fuszerkę, a ja męczę się z nienadającą
      się do wykończenia łazienką od roku.
      • Gość: jarek Re: Apartamex Kraków IP: 91.206.155.* 10.03.09, 19:54
        Ja mieszkam na osiedlu Łokietka ul. Pękowicka które było budowane chyba w 1999-2000 roku i naprawdę polecam, mimo lat nic sie nie dzieje, budynki wyglądaja super mimo iż budowane były tak dawno, obecnie jestem zainteresowany zakupem mieszkania na inwesycji w pękowicach.
        • Gość: Kornelia Re: Apartamex Kraków IP: 213.17.131.* 11.03.09, 16:36
          W pękowicach już wszystko mają sprzedane podobno
          • Gość: *********** Re: Apartamex Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.09, 13:00
            podobno wstrzymana jest inewstycja przy macedonskiej
            • Gość: norbi Re: Apartamex Kraków IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.04.09, 01:56
              kupuje u nich mieszaknie w pekowicach. jestem po odbiorze i wszystko
              jest ok. A nawt jak było NIE OK to nie uciekali od rozmów i zawsze
              mozna było liczyć na poprawinie.
              obsługa kompetentna. już od początku można było się "wtracać" w
              drobne szczegóły a dla mnie to akurat było ważne. Dla tego
              dewelopera PLUS.
              • Gość: Kamil Re: Apartamex Kraków IP: *.chello.pl 25.04.09, 09:35
                Cześć norbi - które mieszkanie masz ?
                • Gość: elaum Re: Apartamex Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.09, 13:22
                  Cześć, ja tez mam mieszkanie w Pękowicach. Myślę ze wszytko jest ok. Naprawdę
                  nie ma co narzekać. Mieszkania są uważam solidnie wykonane. Pozdrawiam sąsiadów.
                  • Gość: Jasiek Re: Apartamex Kraków IP: 213.17.131.* 28.05.09, 16:40
                    Mieszkania baredzo ładne ale pełno niedoróbek i zrobione na odwal
                    się. Elewacja do poprawki bo leje się woda pod styropian i miejscami
                    odpada, wykonanie niezgodne z projektem, brak cugu w przewodach
                    kominowych, barierki na balkonach zrobione byle jak.
                    Jakość strasznie spadła i do tego nie wywiązują się z terminów
                    • Gość: url Re: Apartamex Kraków IP: 94.254.177.* 30.06.09, 17:42
                      mieszkam w bloku przy ul kaczorówka- jeden z pierwszych jaki był wybudowany
                      przez tą firmę, ogólnie jak na tamte czasy to blok jest ok (w porównaniu do tych
                      które budują teraz) jest jednak wiele problemów i niedoróbek jak choćby
                      odpadający wiecznie tynk, czy problem wentylacji.
                      nowe bloki są jednak budowane na odwal się i dlatego też nie polecam, jakość
                      wykonania choćby klatek schodowych i poręczy pozostawia wiele do życzenia,nie
                      mówiąc już o nieterminowości tej firmy. Normą jest, że nigdy nie wywiązują się z
                      terminów.
                    • Gość: samar54 Re: Apartamex Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.09, 14:11
                      Też mam mieszkanie na pękowicach i jest naprawde ok! oczywiście są
                      jakieś niedociągnięcia ale jeżeli ktoś w w życiu cokolwiek budował
                      to wie jak jest, akurat u mnie są pierdoły! A sąiada nihiliste
                      pozdrawim !!
                  • Gość: domis Re: Apartamex Kraków IP: 188.33.114.* 23.06.09, 09:58
                    Witam, moje zdanie na temat Apartamexu znacznie różni się od Państwa
                    opinii. Korzystam z usług tej firmy i z tego faktu jestem bardzo nie
                    zadowolona gdyż w każdym zakątku mieszkania znajduje się pełno
                    usterek, o których naprawe nie mozna się doprosic. Nie polecam wrecz
                    przestrzegam!
                    • Gość: Inka Re: Apartamex Kraków IP: *.devs.futuro.pl 01.07.09, 15:28
                      Ja również mam niemiłe doświadczenia z tym developerem, dużo
                      usterek, przekroczone wszystkie terminy, brak informacji z ich
                      strony, poza tym nie trzymają sie planów, wentylacja szwankuje,
                      piwnice pozalewane po deszczu i uwaga KŁAMIĄ na maxa i bezczelnie.
                      Moich dwóch sąsiadów w ich ostatniej inwestycji rozważa rezygnacje z
                      mieszkań.
                      • Gość: Investor Macedońsk Re: Apartamex Kraków IP: 213.17.131.* 07.07.09, 16:41
                        Witam,
                        Czy w przypadku opóźnień płacą odsetki za zwłokę ?
    • ziomal_f Re: Apartamex Kraków 12.07.09, 21:01
      Witam służe pomocą Państwu przy odbiorze techniczny mieszkań od
      developera. Nie posiadam jeszcze żadnych uprawnień w tym kierunku,
      ale przez bardzo długi okres pracowałem u dewelopera właśnie przy
      odbiorze tech. mieszkań. Skończyłem UE w Krakowie kierunek
      Gospodarowanie Nieruchomościami. Dobrze znam się na tym i wiem na co
      zwracać szczególną uwagę.
      Jeżeli Państwo chcą skorzystać z mojej pomocy prosze pisać na maila
      lub dzwonić nr tel. 692-497-772.

• Gość: Ka Re: Apartamex Kraków IP: *.chello.pl 21.08.09, 13:06
        Ktos wie cos o ich inwestycji na Wilenskiej?
        • Gość: aaa Re: Apartamex Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.09, 13:37
          A co z inwestycja na macedońskiej?? podobno ja apartamex sprzedał??
          cos nie tak z ta inwestycją??? maja problemy??Podobno to już trzeci
          inwestor tej inwestycjii?? Kupila to jakas firma"NOKTURN". Ciekawe
          kogo pózniej bedzie sie prosic o usuniecie usterek.
          • Gość: delo22 Re: Apartamex Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.09, 14:07
            Z tego co wiem MAcedońska idzie zgodnie z planem teraz przejeła ją
            spółka z bardzo dużym kapitałem i termin jest a 3 kwartał 2010!
            kupuję tam mieszkanie. A z usterkami to pewnie tak jak wszędzie ;-)
            • Gość: ella Re: Apartamex Kraków IP: *.ipaper.com 20.11.09, 13:18
              Hej, ja sie tez wlasnie zastanawiam nad kupnem mieszkana na macedonskiej, znasz
              moze szczegoly co to za spolka przejela ta inwestycje i skad masz info ze
              wszystko idzie zgodnie z planem?? Pozdrawiam!
              • Gość: posiadacz Re: Apartamex Kraków IP: 213.17.131.* 20.11.09, 16:17
                Witam,

Wszystkich chętnych na zakup mieszkania od tego developera zapraszam
                do oglądania inwestycji przy ul Na Zielonki oraz Ojcowskiej w
                podkrakowskich Pękowicach.
                Bez zbędnych komentarzy można obejrzeć jakie dziadostwo robią
                • Gość: zainteresowany Re: Apartamex Kraków IP: *.net.autocom.pl 23.02.10, 23:43
                  Mam zamiar na dniach wybrać się i obejrzeć te inwestycje, jeżeli jest Pan
                  mieszkańcem, proszę o kontakt na maila: namelessone@o2.pl. Jestem zainteresowany
                  inwestycją na Macedońskiej, jeżeli może mi Pan pomóc lub przestrzec, proszę o
                  kontakt.
              • Gość: zainteresowany Re: Apartamex Kraków IP: *.net.autocom.pl 23.02.10, 23:45
                Proszę o kontakt na maila namelessone@o2.pl, możemy podzielić się informacjami
                na temat inwestycji i pomóc sobie przy zakupie. Też jestem zainteresowany
                mieszkaniem na Macedońskiej, chociaż już widzę kruczki w umowach.
            • Gość: Jonathan Re: Apartamex Kraków IP: *.chello.pl 19.02.10, 10:00
              Witam - ja również kupiłam mieszkanie na Macedońskiej. Póki co
              współpraca z deweloperem układała się dobrze,nie ma na co narzekać.
              Udało się nam utargować rabat. Niepokoi mnie tylko to ogrzewanie
              gazowe, próbowałam oszacować ile wyniosą mnie opłaty za media i czynsz,
              wychodzi dość dużo. Co Pan na ten temat sądzi? Pozdrawiam
              • Gość: zainteresowany Re: Apartamex Kraków IP: *.net.autocom.pl 23.02.10, 23:41
                Witam,

Bardzo proszę o kontakt na maila: namelessone@o2.pl! Jestem zainteresowany
                zakupem mieszkania w tej inwestycji, ale już po samych umowach rezerwacyjnych i
                przedwstępnych widzę, że nie wszystko jest w 100% ok. Chętnie podzielę się
                informacjami! Jeżeli podejdziemy do zakupu świadomie to możemy oszczędzić sobie
                sporo problemów! Proszę pisać na mój adres e-mail.
              • Gość: Bartik Re: Apartamex Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 11:41
                Ja zamierzam podpisać umowę na Słonnecznejmacedoni i też nie mam obaw, wynegocjowałem sobie korzystne zapisy w umowie rezerwacyjnej i przedwstępnej, na wtorek jestem umówiony na rezerwację. Jak sprawdzałem to prawie wszyscy deweloperzy mają dziwne zapisy w umowach, ale trzeba iść z taką umową do prawnika dać mu 300 zł. i nie bedzie obaw :) widzaiłem ich poprzednie realizację, jest ok. znam ludzi którzy w nich mieszkają, i są zadowoleni, ale zawsze znajdzie sie jakiś wiecznie nie zadowolony który lubi wyspowidać się na forum :)
                • Gość: adam Re: Apartamex Kraków IP: 93.159.162.* 16.09.10, 14:51
                  Nie dotrzymuja danego slowa. Ich umowa skonstruowana jest tak, ze zawiera pelno niescislosci i kruczkow. Istnieje pelno powiazan kapitalowych i ludzkich pomiedzy ta a innymi firmami.

To odnosnie jednej z ich inwestycji:
                  www.tvp.pl/krakow/aktualnosci/spoleczne/deweloper-buduje-blok-bez-pozwolen/2458720
                  Pomimo cofniecia WZ i pozwolenia na budowe developer dalej sprzedawal mieszkania w ogole nie informujac mnie o tym fakcie!!!
              • Gość: ikc Re: Apartamex Kraków IP: *.zax.pl 12.03.10, 11:38
                A mozesz napisac procentowo jakiego rzedu byl ten rabat??
          • Gość: mario Re: Apartamex Kraków IP: *.chello.pl 19.02.10, 13:48
            inwestycje kupila firma Nokturn. Zdecydowanie wszystkim odradzam
            współprace z tą firmą!!
            • Gość: zainteresowany Re: Apartamex Kraków IP: *.net.autocom.pl 23.02.10, 23:41
              Witam,
              Bardzo proszę o kontakt na maila: namelessone@o2.pl! Jestem zainteresowany
              zakupem mieszkania w tej inwestycji, ale już po samych umowach rezerwacyjnych i
              przedwstępnych widzę, że nie wszystko jest w 100% ok. Chętnie podzielę się
              informacjami! Jeżeli podejdziemy do zakupu świadomie to możemy oszczędzić sobie
              sporo problemów! Proszę pisać na mój adres e-mail.
    • Gość: pliktorum Re: Fachowy odbiór mieszkań.. IP: 213.17.131.* 24.11.09, 14:58
      too late - sprzedali mi bubel
      • Gość: rokit Re: Fachowy odbiór mieszkań.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 12:46
        mieszkam w tym "dziadostwie " przy ul na zielonki ! kupiłem je za 4200zł/ m2 gdy miszkania były po 6500 żł/m2 i nie uważam że oczywiście sa jakies nie dociągnięcia ale to sa pierdoły, osiedle jest ok!
    • Gość: bibku Re: Apartamex Kraków IP: *.blast.pl 26.02.10, 01:08
      Witam, ja również jestem zainteresowana kupnem mieszkania przy ul.macedońskiej.
      Czy ktoś ma jakieś zastrzeżenia co do tej inwestycji? będę wdzięczna za info.
    • Gość: byly klient !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.net.autocom.pl 28.02.10, 14:12
      Apartamex i wszystkie firmy z tym czyms powiazane (Macedonska...) to oszusci.
      Apartamex ma aktualnie sprawe w sadzie - pewnie nie pierwsza i nie ostatnia.
      Umowa rezerwacyjna i umowa przedwstepna w formie aktu notarialnego (obie
      dostepne na stronie) pelne sa klauzul niedozwolonych (klauzul abuzywnych), czyli
      poprostu nie zgodnych z prawem (na dowod moge podac konkretne przyklady)!
      Swiadomie chca podpisania takich umow z klientami, zeby pozniej miec ich w
      garsci i w razie problemow bez problemu oszukac. Odradzam jakiekolwiek kontakty
      z ta firma, a jezeli juz to absotulnie najdalej posunieta ostroznosc! Nie
      wybieralbym sie na jakiekolwiek spotkanie bez prawnika! Obecnosc notariusza
      przez nich poleconego jak widac nie jest zadnym zabezpieczeniem interesow
      klienta. UWAGA!
      • Gość: Jakup Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: 213.17.131.* 01.03.10, 11:46
        Potwierdzam,

Proszę pod żadnym pozorem nie korzystać z ich notariusza !!!
        Są mili do czasu wpłynięcia kasy, wezmą kase i czar pryska. Dałem
        się nabrac na ich wizerunek rodzinnej sympatycznej firmy. Banda
        cwaniaków z ich niby-kierownikiem budowy.
        Ostrzegam przed nimi
        • bibku Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! 01.03.10, 21:27
          Witam Jakup, czy kupił pan u nich mieszkanie? podpisała Pan jakąś umowę,
          rezerwacyjną lub przedwstępną? Dlaczego takie kategoryczne NIE???
          • bibku Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! 02.03.10, 17:30
            Witam,Jestem po podpisaniu umowy rezerwacyjnej,ale przed podpisaniem umowy
            przedwstępnej. Jeżeli ktoś posiada jakiekolwiek niepokojące informacje, to
            bardzo proszę o kontakt mailowy- kumki79@op.pl lub gg-461510. Z góry dziękuję za
            pomoc!!!
            • Gość: zawiedziony Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.10, 23:37
              Witam, Kupilem od tej firmy mieszkanie i powiem jedno: Zdala od tej
              bandy oszustow!!!!! Nie dosc ze niterminowo to jeszcze do dzisiaj
              walczymy (od 2008 roku) o usuniecie usterek (przeciekajace sciany,
              brak obowiazkowego wyposazenia budynku, wadliwe piece C.O; itp...)
              Ja musialem bo rezerwowalem mieszkanie w 2006 roku, czyli najbardzij
              goracym okresie, ale dzisiaj warto wybrac uczciwego przedsiebiorce a
              nie tych OSZUSTOW Z APARTAMEXU !!!!!!!!!! Nie dajcie sie nabrac na
              czar rodzinnej firmy od najmlodzego do najstarszego to oszusci bez
              kasy.
      • Gość: buddy Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: 91.213.255.* 09.03.10, 09:38
        Witam. Podpisałem umowę rezerwacyjną dotyczącą zakupu mieszkania na
        ul.Macedońskiej. Stąd interesuje mnie każda szczegółowa opinia na
        temat developera, inwestycji, inwestora oraz skąd macie Państwo, lub
        gdzie można zdobyć informacje o jakichś problemach finansowych, czy
        procesach developera, itp. Proszę o pomoc zwłaszcza, że nie mam
        doświadczenia w tym temacie - to moje pierwsze mieszkanie i bardzo
        mi zależy na tym, żeby wszystko było ok, a ustalony termin
        podpisania umowy przedwstępnej się zbliża. Nie chcę popełnić błędu,
        a to ostatni moment żeby ewentualnie się wycofać. Dlatego bardzo
        proszę tych wszystkich, którzy mają złe doświadczenia z kontaktów z
        tym developerem lub dostrzegają jakiekolwiek złe strony o kontakt na
        mail: wojtal77@poczta.onet.pl. Mile widziany numer telefonu -
        zadzwonię. Dzięki z góry za pomoc!
        • Gość: raraa73 Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 11:23
          Mieszkam na inwestycji Apartemexu przy ul. Pękowickiej z roku 2001 i nie ma żadnych problemów, biorąc pod uwagę czas, wykonanie budynków jest bez zarzutu, niedawno mój znajomy zarezerwował mieszkanie właśnie na ul. Macedońskiej dla mnie nie ma się czego obawiać.
          Powdzenia!
        • Gość: adam Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: 93.159.162.* 16.09.10, 15:04

Nie dotrzymuja danego slowa. Ich umowa skonstruowana jest tak, ze zawiera pelno niescislosci i kruczkow. Istnieje pelno powiazan kapitalowych i ludzkich pomiedzy ta a innymi firmami.

www.tvp.pl/krakow/aktualnosci/spoleczne/deweloper-buduje-blok-bez-pozwolen/2458720
          Pomimo cofniecia WZ i pozwolenia na budowe developer dalej sprzedawal mieszkania w ogole nie informujac mnie o tym fakcie!!!
          Autor: BylyKlient 29 Sierpień 2010, 16:15
      • Gość: Rekin Prosze Was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 11:30
        Ja podpisałem umowę przedwstepną na mieszkanie przy Macedońskij i nie widziałem w umowie rzadnych niedozwolonych klauzul???? Sprawdzaliśmy umowę u nie jednego, tylko dwuch prawników! były zapisy z którymi się nie zgadzaliśmy, ale wynegocjowaliśmy swoją wersję. Ludzie albo jesteście głupi, albo nie portaficie rozmawiać!!
        To wy jesteście klientami
        • Gość: byly klient Re: Prosze Was IP: *.net.autocom.pl 12.03.10, 19:39
          Taki z ciebie prawnik smieszny chlopcze? No to prosze...

§ 6. Przedstawiciel Strony Zobowiązanej do Sprzedaży oświadcza, że
          podane wyżej ceny zawierają należny podatek VAT, którego stawka na dzień
          zawarcia niniejszej umowy w odniesieniu do sprzedaży przedmiotowego lokalu
          mieszkalnego wynosi 7 % (siedem procent).
          Strony ustalają, że w przypadku zwiększenia tych stawek należny
          podatek obciąży Stronę Zobowiązaną do Kupna, przy czym rozliczenie z tego tytułu
          nastąpi stosownie do obowiązujących przepisów podatkowych (...)

-----------------------------------------------

Ten zapis zostal zabroniony do stosowania przez deweloperów przez Sad
          Antymonopolowy w Warszawie. Takiego zapisu nie może być w umowie, zmiana stawki
          podatku VAT obciąża stronę zobowiązaną do Sprzedaży, a nie kupujących.

A to tylko jeden z _wielu_ przykladow.
        • Gość: ******* Re: Prosze Was IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.10, 13:54
          To dalej czekaj na mieszkanko, skoro Ty jesteś taki mądry. Ludzie kupujecie przysłowiowa dziurę w ziemi i nawet nie sprawdzicie w architekturze dokumentów!! ,że trwają procesy( a właściwie są zakończone wyrokami prawomocnymi) i nie maja ważnej WZ jak i pozwolenia na budowę.A Apartamex sprzedał nastepnej firmie swoją inwestycję i nastepni chcą naciągnąć klientów .POWODZENIA
      • Gość: marta.leo Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.zax.pl 09.03.10, 13:19
        Witam
        Byłabym wdzięczna za podanie przykładowych zapisów niedozwolonych z
        umowy z tą firmą. Oczywiście również planuję zasięgnąć porady
        prawnika w tej sprawie przed podpisaniem umowy, jednak podane przez
        Pana informacje są bardzo niepokojące, zaś prawnicy też mają różną
        wiedzę w tym zakresie.
        Ponadto bedę wdzieczna za informację czy firma stwarza problemy i
        utrudnia modyfikację umowy. Sądząc po Pana nicku domyślam się że
        miał Pan bardzo konkretne argumenty przeciwko - bardzo proszę o ich
        przytoczenie.

Jeżeli ktoś inny chciałby pomóc to również będę wdzięczna za
        konkretne informacje, na co zwrócić uwagę. Bo w chwili obecnej
        jestem troszke skołowana taką ilością negatywnych wypowiedzi o tym
        deweloperze.
        • Gość: ikc Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.zax.pl 12.03.10, 11:44
          Ja rowniez prosze o jak najwiecej informacji na temat developera, umow i
          negocjacji na maila : ikcisor@poczta.onet.pl Zastanawiam sie nad kupnem
          mieszkania, ale robie to po raz pierwszy i raczej nie moge sobie pozwolic na
          jakas wpadke, bo nie stac mnie na wygrzebywanie sie z jakiegos problemu. Dzieki
          i pozdrawiam
          • Gość: Klient Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: 213.17.131.* 12.03.10, 15:32
            Witam,

Zapis mówiący że Apartamex płaci karę umowną w wysokości np 500,00
            pln za miesiąc zwłoki w podpisaniu umowy przyrzeczonej a klient
            Apartamexowi odsetki ustawowe - kpina !!!

Co do usterek potwierdzam - ciężko się doprosić o poprawienie
            usterek, problemy z przeciekającymi ścianami, zalanymi piwnicami i
            garażami to norma na kilku już inwestycjach.
            Absolutnie nie korzystajcie z ich notariusza !!!!!!!!!!!
            Nie zgadzajcie się na żadne ustalenia słowne (żadnego nie
            dotrzymali) - wszystko na piśmie notarialnie potwierdzone - nawet
            plan zagospodarowania terenów zielonych.
            Jak nie jest za późno to każcie wpisać w umowie przedwstępnej
            wysokie kary za opóźnienia - mają gdzieś klientów i oddają
            inwestycje pół roku po czasie.
        • Gość: byly klient Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.net.autocom.pl 12.03.10, 20:28
          No to prosze bardzo:
          Umowa przedwstepna - §6 §8 §11 §12 §14
          Prosze mnie nie pytac dlaczego. To poprostu sa klauzule niedozwolone i tyle. Nie
          jestem prawnikiem i nie wiem kto, kiedy i dlaczego zabronil takich zapisow, ale
          Pani prawnik na pewno wszystko dokladnie wytlumaczy, jezeli bedzie Pani
          potrzebowala takich szczegolow. Procz tego w umowie sa niescislosci, kopie
          dokumentow zamiast oryginalow itd.
          • Gość: Kornel Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.254.connectic.pl 14.03.10, 21:44
            Dobra rada dla kupujących - nie zgadzajcie sie na równe wpłaty w
            trakcie trwania inwestycji !!! Wpłaćcie symbolicznie 10 tysięcy a
            reszta przy podpisywaniu ostatecznej umowy przeniesienia własności.
            Opowieści że wszystko będzie w terminie zrealizowane wsadźcie między
            bajki- mają ogromne opóźnienia. Zapiszcie w umowie przedwstępnej
            kary umowne dla was za opóźnienie po 5000 miesięcznie, wtedy jest
            szansa że będą sie spieszyć. Jak ktoś już pisał - nic na gębę -
            wszystko wpisujcie w umowe przedwstępnąi egzekwujcie. Za odstępstwa
            żądajcie notarialnie zapisanych kar umownych - inaczej was
            zignorują. Kupiłem u nich mieszkanie i same problemy - odradzam tego
            developera
            • Gość: Stefan Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.chello.pl 15.03.10, 22:52
              Ale kupiłeś mieszkanie na Macedońskiej od spółki Macedońska Nokturn ? Też
              jestem zainteresowany kupnem i wolałbym wszystko wiedzieć o sprzedającym.
              • Gość: !!!!!!UWAGA!!!!!!! Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.10, 14:07
                Ludzie opamiętajcie się !!Niby Macedońska Nokturn to nowa spółka, ale przejęła
                wszystko po Firmie Apartamex, więc nie maja ani POZWOLENIA na BUDOWĘ , ani
                ważnej WZ!! W takiej sytuacji nie można odebrać budynku no i w dalszej kwestii
                się zameldować. Nie maja uzgodnionych praw własności , do dokumentów w
                architekturze tez nie można się dostać , ponieważ krążą one po wszystkich
                urzędach.Wszystkie wyroki które toczyły się przeciwko Firmie są prawomocne!!
                Zastanówcie sie dobrze ,czy chcecie kupić w TAKIEJ FIRMIE mieszkanie, gdzie
                sprawy są niewyjaśnione.
                • Gość: Kleo Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.2-0.pl 26.04.10, 13:21
                  A ja jestem już tak skołowana tymi opiniami, że chyba zrezygnuję z kupna mieszkania przy Macedońskiej.. Myślalam, że w końcu znalazłam coś fajnego, w cichej okolicy - jak na miasto.. a tu masz.. tyle złych opinii.. W ciągu miesiąca byłaby to już druga rezygnacja tuż przed podpisaniem umowy przedwstępnej!! za takie pieniądze człowiek spodziewa się ewentualnie małych usterek, a nie nierzetelności.. a czy ktoś ma doświadczenia z innymi deweloperami?? czy może polecic takiego, który poza czubkiem swojego nosa, widzi ludzi, na których zarabia na czysto grubą kasę??
                  • Gość: Eryk Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: 213.17.131.* 28.04.10, 10:42
                    Witajcie,
                    To bardzo przykre jak człowiek kupuje wymarzone mieszkanie, spłaca
                    kredyt całe życie a zaraz po zakupie okazuje się że trzeba remont
                    robić bo są usterki.
                    W takiej sytuacji developer powinien niezwłocznie je usunąć,
                    niestety ten developer nie kwapi się do napraw
                • Gość: Stefan Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.chello.pl 04.05.10, 20:01
                  Jeżeli jest tak źle jak piszesz to w jaki sposób dostali kredyt i w jaki sposób
                  ludzie kupujący mieszkania w tej inwestycji dostają kredyty - moim zdaniem banki
                  udzielając finansowania (szczególnie teraz) sprawdzają obecnie wszystko do
                  podszewki i jak było coś nie tak to już by to wyszło !!!
                • Gość: Artut Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 12:17
                  Ja równiez byłem w architekturze, dostałem wyczerpującą informację
                  że wszystko jest ok! i nie wierze nie mówiliby prawdy, powiedzieli
                  że jeżeli nie ma pozwolenia na budowę i wz to nadzór budowlany w tym
                  samym momencie zatrzymuje budowę! a jak widać wszystko idzie!!
                  Kupiłem tam mieszkanie i prosze nie piszcie nie potriwerdzonych
                  głupot, bo nie potrzebnie bo stresujecie ludzi!!!
                  • Gość: Gość Re: !!!Apartamex (Macedonska) IP: *.ghnet.pl 11.05.10, 23:50
                    Z tego co wiem na macedońskiej jest nacisk na b.wysoka jakość.
                    Podpisałem umowę przedwstępną i wszystko gra. Prawda jest taka, że
                    jak ktoś lubi fajdać w gacie to będzie wierzyć we wszystkie bzdury,
                    nie ważne od kogo, byle się bać! Jedną z ulubionych zajęć ludzi na
                    forum jest zasiać strach i panikę. Ja polecam tego dewelopera. Mam
                    już jedno mieszkanie od nich i jest super. Niestety są ludzie na
                    świecie, którzy szukają kwadratowych jaj, żeby tylko podkreślić
                    swoje cierpienia, jakież to oni pieniądze wydali i jakież to wielkie
                    pojęcie o budowie mają. Najgorzej jak ktoś słucha jakiś głupot, a
                    później próbuje się wymondrzać "ile to ja nie wiem" i "jaki to ja
                    mądry nie jestem". Śmieszne jest to, że podatność ludzkiej
                    świadomości na wszelkie negatywne opinie (często niczym nie zbadane)
                    wygląda jak wyrabianie sobie światopoglądu na podstawie
                    gazety "FAKT". Nie podoba się umowa to nie podpisuj. Masz język to
                    rozmawiaj. A jak się boisz to sobie wybuduj... zobaczysz jakie to
                    łatwe;)
                    • Gość: onyx Re: !!!Apartamex (Macedonska) IP: *.cityconnect.pl 13.05.10, 10:20
                      zaciekawił mnie temat, więc postanowiłem podowiadywać się trochę przez tak zwaną
                      "pocztę pantoflową". Apartamex już tak długo istnieje na rynku i wybudował tyle
                      inwestycji, że naprawdę nie wiem skąd nagle tyle negatywnych opinii na ich
                      temat?!Prawdą jest, że zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony, że zawsze pojawią
                      się jakieś usterki. Ja uważam, że to solidna firma, której można zaufać jeżeli
                      chodzi o mieszkania.Tyle lat pracy i tylu ludzi mieszkających w wybudowanych
                      przez nich domach....w tym wypadku zdania 2ch, 3ch niezadowolonych są kroplą w
                      morzu pozytywnych opinii.
                  • Gość: ????!! Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.10, 14:55
                    Ludzie Wasza naiwność nie zna granic. Archtektura mówi co chce i pokazuje
                    dokumenty jakie chce! Nadzór budowlany wstrzymał, ale developer własnie chce
                    pokazać jaki jest mocny i buduje, oby tylko nie musiał rozbierac części budynku
                    bo istnieje taka możliwośćlub płacić kary .To sa jego straty. A kredyt?? wziął
                    pod działke na której buduje mieszkania. Ciekawe dlaczego poprzedni developerzy
                    którzy to budowali i nie wytrzymali presji budowy tylko to sprzedali kolejnej
                    firmie?? Chcecie kupowac przysłowiowa dziurę w ziemi to kupujcie i ,żeby tak sie
                    nie okazało ,że będziecie mieszkać w nieodebranym budynku i spłacać podwójny
                    kredyt.I to nie są pomówienia tylko fakty. To są Wasze kredyty i martwcie sie
                    sami jak to spłacać do grobowej deski.
                    • Gość: Stefan Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.chello.pl 14.05.10, 19:07
                      Wszyscy kłamią, spiskują i chcą wszystkich na około oszukać, a może poprostu
                      ktoś tak negatywnie nastawiony jak GOŚĆ należy do konkurencji tego dewelopera,
                      może jest nierzetelnym podwykonawcą, który nie dostał zapłaty, a może BARDZO
                      niezadowolonym Klientem.
                      Moje rozmowy z Macedońska Nokturn były bardzo owocne - chcą rozmawiać, można
                      negocjować zapisy umowne, podpisaliśmy umowę przedwstępną, która w porównaniu z
                      umowami innych dużych deweloperów (nienegocjowalnymi) jest o niebo lepsza - nie
                      posiadają jakiś chorych dopłat za balkony lub komórki lokatorskie itp.
                      • Gość: Radek Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: 109.243.85.* 30.05.10, 21:41
                        Osobiście uważam, że inwestycja jest w porządku. Żaden bank
                        udzielający kredytu nie zakwestionował dokumentów. W kwestii
                        dotrzymania lub nie, terminu zakończenia inwestycji, to w umowie
                        podanej jak wzór na ich stronie jest jasno napisane, że w przypadku
                        nie dotrzymania terminu odbioru do 31.10.2010, klient może odstąpić
                        od umowy i otrzymać zwrot pieniędzy. Poza tym za każdy dzień zwłoki
                        płacą odsetki ustawowe. Wystarczy podejść na budowę i zobaczyć jaki
                        jest postęp prac.
                        • Gość: Maciej Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.ghnet.pl 01.06.10, 21:19
                          Hej! Podpisałem umowę przedwstępną na Macedońską. Wszystko idzie
                          zgodnie z planem. Rzeczywiście, postęp prac imponujący. Z tygodnia
                          na tydzień gdy tam jestem widać, że chłopaki się uwijają. Spełniaja
                          moje wszystkie zachciankichoć nie mam ich dużo i są to drobne
                          rzeczy) i naprawdę czuję się ważną dla nich osobą.
                          Mam swojego inspektora (doświadczonego) i on chwali ta inwestycję.
                          Jest naprawdę jakość! Pozdrawiam! Polecam! Zapraszam miłych
                          sąsiadów ...
                          • Gość: Klient Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: 188.33.47.* 02.06.10, 23:20
                            Ja też podpisałem z nimi umowę i jak dotąd jestem zadowolony. Maćku,
                            zostaw email, może będziemy sąsiadami?
                            • Gość: M Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.10, 08:55
                              Witam Miłych sąsiadów. Właśnie kupiłam swoje pierwsze mieszkanie i jak na razie
                              jestem bardzo zadowolona. fajnie to wszystko wygląda, wydaje się że prace idą
                              terminowo. Wiem, że ostatnio PINB odwiedził budowę, a roboty nadal kontynuowane,
                              a zatem wszystko musi być ok.
                              • Gość: gość Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.10, 09:36
                                Szczęśliwi posiadacze kredytów mieszkania i przy Macedońskiej, to teraz się
                                zastanawiajcie kiedy zamieszkacie w swoim mieszkaniu, ponieważ budowa od wczoraj
                                jest zamknięta i zabezpieczona przed osobami trzecimi. Można to sprawdzić na
                                własne oczy. Odwiedzajcie i oglądajcie swoje okna od mieszkanek. Tak podobno
                                wszystko było w porządku!! ale głupota ludzka nie zna granic. Dalej wpłacajcie w
                                ciemno!!! Miłego odzyskiwania pieniędzy!
                                • Gość: Jurek Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.10, 15:36
                                  Ale bajeczki jak mogli zamknąć budowę jak z tego co wiem budynek jest już
                                  zrobiony w całości, a teraz mają robić tylko ogrodzenie, ogródki, kostkę i
                                  dokończyć przebudowę drogi. Budynek jest piękny i jest coraz bliżej do odbioru,
                                  ja już zamówiłem sobie podłogi i flizy i tylko czekam jak w październiku dostanę
                                  klucze. Wszystkim zazdrośnikom życzę równie pięknych mieszkanek
                                  • Gość: gość Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.10, 16:01
                                    komu zależy na sianiu paniki. Czyżby konkurencja była zaniepokojona, że oni
                                    budują szybko i solidnie, a może to jakiś nierzetelny wykonawca który nie
                                    wykonał swoich prac zgodnie z umową?? Byłem wczoraj na budowie i prace idą pełną
                                    parą i wszystko jest ok. Budynek jest już prawie gotowy, a przed podpisaniem
                                    umowy z nimi sprawdziłem czy mają wszystkie papiery w porządku.
                                  • Gość: joanna Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.06.10, 16:05
                                    Ponieważ jestem kobietą o ocenę spraw budowlanych poprosiłam znajomego
                                    budowlańca, który stwierdził, że jak na dewelopera to wszystko jest robione "jak
                                    u siebie" :-), inni robią materiałami i wykonawcami za półdarmo, a tutaj można
                                    powiedzieć że bardzo dbają o jakość. Chyba się zdecyduję na mieszkanie muszę
                                    tylko załatwić kredyt.
                                  • Gość: gość Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.10, 11:12
                                    Wcale nie musicie wierzyć, ale przekonacie się sami.Nikt nie dopuszcza do siebie
                                    myśli,że jest coś nie w porządku. Budują od zeszłego roku na nieważnej WZ!!.
                                    Przecież Wam nie pokażą dokumentów z wyrokami bo przecież nikt z Was by nie
                                    kupił tam mieszkania. Robią z Wami co chcą a Wy im wierzycie. Teraz następna
                                    sprawa dojazdu do bloku!! Co z tego ,że ukończą jak nikt nie zrobi odbioru bez
                                    ważnych dokumentów jakim jest przede wszystkim WZ a nie mówiąc o reszcie???
                                    Panika dopiero będzie jak nie otrzymacie swoich mieszkanek na czas. Wtedy sami
                                    się przekonacie co to za FIRMA.
                                • Gość: Zbigniew Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.06.10, 16:18
                                  Witam wszystkich. Inwestycja "Słoneczna Macedonia" ma świetną lokalizację.
                                  Trudno uwierzyć, że są tam jeszcze jakieś wolne mieszkania. Wykonawca daje
                                  możliwość dokonywania zmian lokatorskich, co ogranicza koszty wykończenia
                                  mieszkania po odbiorze. Polecam wszystkim gorąco tą inwestycję – ja jestem
                                  zadowolony.
                                  • Gość: ilona Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: 193.106.228.* 24.06.10, 17:56
                                    budynek jest bardzo ładny a rozkład pomieszczeń w mieszkaniach przemyślany i
                                    funkcjonalny. Sama jestem zainteresowana zakupem mieszkania choć załatwienie
                                    kredytu w dniu dzisiejszym nie jest proste. mam nadzieję że mi się to uda i będę
                                    miała swoje wymarzone mieszkanko właśnie tam
                                    • Gość: XYZ Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.chello.pl 24.06.10, 19:46
                                      Nie wiem nad czym się tak zachwycacie - budynek jak budynek, ale sądzę, że w
                                      Krakowie jest wiele równie fajnych inwestycji i to w lepszych miejscach. Polecam
                                      mieszkania w SALWATORZE - naprawdę deweloper wart polecenia !!!!!
                                      • Gość: M Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 21:14
                                        wybacz, ale od salwator to nigdy w życiu bym nic nie kupiła. z nimi nie da się
                                        rozmawiać, wielki Pan developer, który nawet nie udaje że może zejść z ceny 1-2
                                        %. a po tym co zrobili w Tower to nie wiem dlaczego ktokolwiek jest w stanie im
                                        zaufać. pozdrawiam ewentualnych przyszłych sąsiadów
                                  • Gość: Ewa Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 23:13
                                    Witam sąsiadów :-) Ja również podjęłam decyzję o zakupie mieszkania właśnie tu. Trochę czasu zajęło posprawdzanie wszystkiego, bo z jednej strony chciałam mieć pewność, a z drugiej z niepokojem patrzyłam jak coraz więcej mieszkań jest już sprzedanych.
                                    Jedno mogę powiedzieć na pewno - byle więcej takich deweloperów. Od samego początku miałam poczucie, że jestem partnerem w rozmowach, a nie klientem, muszącym prosić się o wszystko. W umowach zawarłam takie zapisy, na jakich mi zależało, wynegocjowałam całkiem miły rabat, a panowie z budowy cierpliwie analizowali ze mną każdy zmieniany kontakt :-) Cóż, jakbym czekała na zakończenie budowy, to pewnie zostałby mi niewielki wybór :-) A tak - żadne ryzyko, nawet opłatę rezerwacyjną zwracają jak ktoś się wycofa :-)
                              • Gość: zainteresowana Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.ists.pl 24.06.10, 22:14
                                Jestem po wstępnych owocnych negocjacjach z developerem prowadzonych
                                w obecności mojego znajomego prawnika. Oglądałam również moje
                                przyszłe lokum. Nic niepokojącego nie zauważyłam, blok praktycznie
                                skończony - pozostała w sumie kosmetyka.
                                Do postu 2x w górę:
                                Może i na Salwatorze położenie atrakcyjne, ale jakby nie patrzył
                                jest to teren potencjalnie zalewowy więc osobiście wolę trochę dalej
                                od rzeczek i z lekka na górce ;)
                                • Gość: Jonathan Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.chello.pl 28.06.10, 21:22
                                  Miałam zarezerwowane jedno z mieszkań 46 metrowych, ale wycofałam
                                  się. Fakt, oddali zaliczkę bez problemu, jednak niepokoiło mnie że 3x
                                  zmieniali umowę przedwstępną. W 1. wersji było chyba z 5 klauzul
                                  niedozwolonych. Jeśli ktoś nie skonsultował umowy z własnym
                                  notariuszem mógł zostać oszukany. To nie świadczy dobrze o
                                  deweloperze. Druga sprawa to zmieniający się właściciel. Jeśli mam
                                  wpłacać dorobek życia na inwestycję której właściciel zmienia się 2x
                                  w ciągu miesiąca to też nie wróży dobrze. Dodam że zrezygnowałam z
                                  mieszkania w marcu.
                                  I jeszcze jedno, widziałam na osiedlu Łokietka blok wielorodzinny
                                  Apartamexa na Pękowickiej który był budowany w 2000r. Jest w
                                  opłakanym stanie, tynk odpada i ogólnie wygląda na strasznie
                                  zaniedbany mimo że budynek sam w sobie (kiedyś był) ładny. Można
                                  sprawdzić samemu. Skoro żywotność budynków budowanych przez Apartamex
                                  to 10 lat to z całym przekonaniem nie polecam. Już nie żałuję, że nie
                                  będę miała szklanej windy w bloku.
                                  • Gość: Stefan Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.chello.pl 28.06.10, 21:47
                                    U mnie też zmieniali umowę przedwstępną, ale za każdym razem w celu poprawienia
                                    pozycji nabywcy, a to dobrze świadczy o deweloperze, chyba że wolisz takich co
                                    mają jeden wzór i nie pozwalają w nim nić zmieniać. Aktualny wzór na stronie nie
                                    zawiera klauzul niedozwolonych co też świadczy dobrze o Sprzedającym. Ponieważ
                                    do Banku dostałem pełny odpis z KRS to stwierdzam, iż kolega nie przeczytał
                                    dokładnie dokumentów bo ten Deweloper prowadzi działalność od 30.07.2008 r, a od
                                    listopada 2008 do teraz cały czas ta sama Firma jest właścicielem inwestycji.
                                  • Gość: EWA Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.chello.pl 29.06.10, 00:28
                                    I tak bez problemu oddali Ci zaliczkę ...? , mimo, że to Ty zrezygnowałeś ? To
                                    chyba jakiś ewenement wśród deweloperów - mówiąc bezstronnie to chyba powinieneś
                                    go chwalić. Moja siostra miała problem z odzyskaniem zaliczki mimo, że warunków
                                    umowy nie dotrzymał Deweloper i musiała się kilka miesięcy ciągać z nim po sądach.
                                    • Gość: jonathan Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.mofnet.gov.pl 29.06.10, 11:34
                                      To nie była zaliczka sensu strikte tylko kwota 5tyś z umowy
                                      rezerwacyjnej. Nie uważam tego za coś szczególnego z ich strony. A
                                      że mieszkanie z którego rezygnowałam było dość atrakcyjne, nie mieli
                                      podstaw do obawy o zbycie tego mieszkania. Tak jak pisałam, umowa w
                                      1. wersji miała klauzule niedozwolone, a to, że później zmieniali 3x
                                      wersję tej umowy to był wynik licznych protestów od strony
                                      kupujących. Jeśli deweloper podchodzi z podejściem,że "a nuż się
                                      uda" i nie sprawdzą umowy dokładnie, to to mówi samo za siebie.
                                      Róbta co chceta. Ja tylko pisze swoje zdanie.
                                      • Gość: EWA Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 17:09
                                        5 czy 50, ale wcale nie musieli ich oddawać i chyba nie było by miłe pogodzenie
                                        się ze stratą tych 5 tysięcy ;-) A co do umowy - sama piszesz, że nie mieliby
                                        problemów ze sprzedażą tego mieszkania, mogli więc spokojnie trzymać się swojej
                                        wersji umowy, bo przecież i tak ktoś by ją podpisał. Tymczasem zmiany do umowy
                                        wprowadzone po uwagach innych klientów zmieniali tak samo i Tobie, a też nie
                                        musieli. Nie wiem, jakie masz doświadczenia z innymi deweloperami, ja kupowałam
                                        mieszkanie w Warszawie i muszę powiedzieć, że umowy wielkich firm deweloperskich
                                        naszpikowane są klauzulami, o których wykreśleniu nawet nikt nie myśli, a
                                        zmieniać to możesz zdanie o deweloperze (na niekorzyść), bo na pewno nie wzór
                                        umowy przez nich narzucony.
                                        • Gość: jonathan Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.chello.pl 29.06.10, 22:14
                                          To co piszesz, w ogóle do mnie nie przemawia. To że deweloper zrobi
                                          mi łaskę i wycofa z umowy klauzule niedozwolone jest co najmniej
                                          dziwne. Ja nie miałam i nie mam zamiaru użerać się z takimi
                                          oszustami, którzy na wstępie zakładają, że mogą robić w konia
                                          klienta. Nie obchodzą mnie inni deweloperzy i ich zagrywki, czemu
                                          porównujesz Apartamex do deweloperów oszukujących klientów a nie tych
                                          porządnych typu Gant czy Semaco. Jeśli ktoś wcześniej spiepszył sobie
                                          opinie to niestety będzie się ciągnąć. Ja swojego zdania nie zmienię
                                          i będę krytykować wszelkie przejawy oszukania nas - klientów. Bo ty
                                          chyba piszesz z punktu widzenia dewelopera.
                                          • Gość: Stefan Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.10, 08:47
                                            polecam lekturę - podobne forum o firmie GANT :-) NO niestety nie ma tam samych
                                            pozytywnych wpisów, a oto link
                                            forum.gazeta.pl/forum/w,186,71263850,,Gant_ul_Opolska.html?v=2,
                                            na tym polega równowaga w przyrodzie, że jedni chcą głosować na Bronka a inni na
                                            Jarka :-) ;-)
                                            • Gość: Tomasz Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.254.connectic.pl 02.07.10, 18:42
                                              Złą opinię Apartamex zawdzięcza jednemu z pracowników który robił z
                                              klientów idiotów. Na szczęście że juz sie go pozbyli.
                                              • Gość: adolf Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.07.10, 10:09
                                                Jeżeli chodzi Ci o Pana Krzysztofa to faktycznie nie pracuje w tej firmie , ale
                                                masz racje w swojej opinii .
                                            • Gość: Romek Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.10, 20:25
                                              Uważam, że nie należy wyciągać ogólnych wniosków na podstawie jednego przypadku,
                                              czy to w życiu czy w budowlance.
                                          • Gość: adolf Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.07.10, 10:12
                                            Ty to jakiś ciepły musisz być , bo Cie wszyscy w dupę ładują . Nie bój się tego,
                                            to po prosty Twoja prawdziwa natura .
                  • Gość: luki 71 Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.07.10, 14:22
                    Własnie Twoja opinia jest najtrafniejsza . To samo potwoerdziłem co
                    piszesz . Jaby coś było ch...owo to by nikt nie inwestował TAKICH
                    pieniędzy . Kontrluje sprawe bo kupilem 77m2 wszystko jest ok .
                • Gość: luki 71 Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.07.10, 14:19
                  Pierdolisz Stefan. Bylem w Geodezji i widziałem aktualne wpisy do
                  rejestru gruntów , wszystko jest na Macedońska-Nokturn . Pozwolenie
                  na budowe też zostalo przepisane na tą firmę . Oni po prostu zjedli
                  Apartamex.
              • Gość: luki71 Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.07.10, 10:22

Kopiłem mieszkanie 77 m2 od Macedońska Nokturn i wczoraj w nim byłem .
                Powiem jedno jest ekstra . Roboty tak zapieprzają ,że zwariowałem . Naprawdę
                widać fajny efekt .Oczywiście bylem w mieszkaniu nieoficjalnie . W tym bloku
                jest wszystko zrobione tylko wokół bałagan ale dla mnie bomba. Nawet mi okna
                umyli . Ja kurna polecam
                • bibku Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! 09.07.10, 11:38
                  Luki71 co takiego robią w tym bloku, że nikogo nie chcą wpuszczać? chcieliśmy
                  obejrzeć nasze mieszkanie, ale ponoć do końca lipca zakaz wstępu na teren budowy
                  :-( w jaki sposób udało Ci się tam wejść?
                  • Gość: luki71 Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.07.10, 20:58
                    Domyśl sie jak to zrobiłem(jest ochrona) . Polecam oględziny od
                    strony ul. Sułkowskiego , własnie wszystkie zabezpieczenia zostały
                    usuniete , powiem krótko wyglada super .
                    • Gość: Co za problem Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 12:18
                      Ale o co w ogóle chodzi???... Dzwoniłem właśnie do biura i bez problemów
                      umówiłem się na wizytę na budowie!
                      • bibku Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! 15.07.10, 21:34
                        Dzisiaj właśnie dostałem sms, że znowu można wejść do mieszkanka i je obejrzeć,
                        więc myślę,że wszystko ok.Jakieś prace wykończeniowe robili i nie można było
                        wchodzić na plac budowy.
                • kumki1 Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! 09.07.10, 11:45
                  Które mieszkanie 77 metrowe kupiłeś, bo na stronie www wszystkie z takim
                  metrażem są wolne???!!!
                  • Gość: Kornel Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.07.10, 13:29
                    Luki7 jest pracownikiem developera dlatego zachwala, jest zakaz bo
                    mają coś do ukrycia :)
                    • Gość: Gość Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.10, 14:22
                      Tak tak maja do ukrycia bo maja zamknieta budowę!!a nadal pracują. Spiesza się
                      ,żeby mieli więcej do rozbiórki hehehe
                      • Gość: Stefan Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.10, 16:18
                        Z tego co sprawdziłem to wszystko jest w porządku, a wchodzić do końca lipca nie
                        da się bo robią ciągi komunikacyjnej na galeriach i klatkach oraz na dziedzińcu
                        wewnętrznym. Jak by było coś nie tak to już by budowę dawno zamknęli.
                        • Gość: EWA Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.chello.pl 09.07.10, 18:21
                          Mi też ten Deweloper przypadł do gustu, mają bardzo dobry kontakt z klientem i
                          starają się we wszystkim pomóc w szczególności z tą masą papierów do banku w
                          którym biorę kredyt. Bank trzyma papiery przez 1.5 miesiąca, po czym trzeba
                          wszystko uaktualniać "bo się papiery zdezaktualizowały", a oni cierpliwie wydają
                          nowe zaświadczenia, nowe KRS-y i księgi wieczyste. Fakt faktem, że to są dla
                          nich pieniądze i pewnie dlatego im tak zależy, ale innym po podpisaniu umowy
                          przedwstępnej już przestaje zależeć bo uważają, że złapali łosia to już można go
                          olewać. Tak samo ci chłopcy na budowie cierpliwie wysłuchują pytań laików takich
                          jak ja i nie dają poznać po sobie, że ich rozmowa nudzi lub denerwuje
                          (szczególnie wpadł mi w oko taki młody wysoki inżynier z brodą ;-) :-)
                          • Gość: XYZ Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.chello.pl 09.07.10, 19:27
                            widać że na macedońskiej sami intelektualiści będą mieszkać hihihihi,ja tam wolę
                            os. Mozarta, pewnie nie ma tam "takich "przystojniaków" jak na Macedońskiej ale
                            to może i lepiej bo jestem facetem :-) Jak tak patrzę na te wasze wpisy to
                            jakbym słuchał kandydatów na prezydenta - obiecanki cacanki, a i tak połowa
                            będzie nie zadowolona
                          • Gość: adam Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: 93.159.162.* 16.09.10, 15:06

Autor: BylyKlient 29 Sierpień 2010, 16:15
                        • Gość: EWA Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.chello.pl 09.07.10, 18:33
                          Mi ten Deweloper bardzo przypadł do gustu. Mają bardzo dobry kontakt z Klientem
                          i pomagają szczególnie w zbieraniu tony dokumentów do banków. W banku którym
                          staram się o kredyt trzymali papiery przez 1,5 miesiąca, a potem powiedzieli że
                          dokumenty są ważne miesiąc i trzeba donieść aktualne. Deweloper szybko i chętnie
                          załatwił nowe KRS-y i księgi wieczyste oraz takie zaświadczenie z PKO BP. Fakt
                          faktem, że biorą za to pieniądze, ale niektórzy po podpisaniu umowy
                          przedwstępnej przestają się starać uważając, że jak już złapali łosia to się nie
                          wycofa. Sympatyczni są też ci chłopcy z budowy, którzy cierpliwie wysłuchują
                          pytań takiej "blondynki" jak ja i nie dają poznać po sobie, że się nudzą albo
                          denerwują. Szczególnie wpadł mi w oko taki wysoki inżynier z bródką :-) ;-)
                          • Gość: EWA Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.chello.pl 09.07.10, 18:43
                            Prawdziwa blondynka ze mnie myślałam, że mój wpis nie poszedł, a zapomniałam
                            odświeżyć strony :-):-)
                        • Gość: Życzliwy!!! Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.10, 21:16
                          Panika to dopiero się zacznie!!!! Lepiej wierzyć w to co ludzie złe piszą ,bo w
                          każdej "bajce" jest trochę prawdy.Wierzcie mi utopiliście pieniądze o
                          hochsztaplerów.To ,Ze nieważna WZ-prawda,Pozwolenie na budowę wstzymane od
                          sierpnia 09-prawda,Nadzór wstrzymał budowę od połowy czerca-prawda!u prokuratora
                          -prawda.To że to wszystko najprawdziwsza prawda to się niedługo przekonacie.
                          • Gość: Rozsądny Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: 178.56.1.* 09.07.10, 22:54
                            Życzliwy, ty się lepiej zastanów nad tym co piszesz i nie stresuj
                            niepotrzebnie ludzi...
                            Po pierwsze, gdyby od roku było wstrzymane pozwolenie, to ciekaw
                            jestem który bank dałby ludziom kredyt na taką inwestycję, a przede
                            wszytkim PKO nie dałoby deweloperowi pieniędzy na dokończenie budowy.
                            Po drugie widziałem wpis PINB w dzienniku budowy z czerwca, w którym
                            inspektorzy nie wnoszą żadnych zastrzeżeń.
                            Po trzecie jeśli wiesz, że toczy się jakieś postępowanie, to podaj
                            numer sprawy.

Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów.
                            • Gość: Stefan Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.chello.pl 10.07.10, 00:52
                              Wolę rozsądnych nich życzliwych - na jednej szali jest życzliwy (przeważnie tak
                              podpisują anonimy ludzie którzy chcą zamieszać, a nie chcą ujawnić swoich
                              danych), a na drugiej szali jest Deweloper, Bank PKO BP, który go finansuje
                              pewnie jakieś min 5 do 10 banków które finansują jego klientów - każdy rozsądny
                              nabywca mieszkań w tej inwestycji (tak jak ja) zdecyduje sam po rozmowie z
                              deweloperem i oglądnięciu dokumentów czy warto !!!
                              • Gość: Zyczliwy i rozsądn Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.10, 11:14
                                Bo Banki nie wiedzą ,że mają wstrzymane pozwolenie na budowę i niewazną WZ,oraz
                                oczywiście wstrzymanie prac budowlanych przez PINB natychmiast.Zapytaj ,może w
                                ich macierzystym Banku co Ci na to powiedzą.Przecież deweloper nie będzie o tym
                                zgłaszał,chyba musiałby na głowę upaść,a to stara hochsztaplerska spółka
                                rodzinna.Idzie na bezczelnego ,a WY dajecie się mu wodzić za nos.Przyłóż się do
                                sprawy ,a jeżeli nie kupiłeś to mi podziękujesz.Nie kłóć się tylko działaj ,może
                                Ci jeszcze coś podpowiem!!!!
                            • Gość: życzliwy... Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.10, 11:01
                              Ja Was nie stresuję ,tylko mówię prawdę.Idź do Architektury i zapytaj o
                              wstrzymane pozwolenie na budowę od 21.08.2010r. Architektura daje Wam to co chce
                              tak jak napisał ktoś wcześniej.Spróbuj się upierać przy swoim i niech Ci to
                              wyjaśnią.Wstrzymanie natychmiastowe od połowy czerwca tez prawda,ja wiem
                              najlepiej ,zapytaj W PINB na Wielickiej.Jeżeli kupiłeś to masz prawo
                              wiedzieć.Może coś jeszcze uchyliłbym ,ale krytykujecie i nie wierzycie ,WASZE
                              PIENIADZE!!!Przykro, że tak zawzięcie się bronicie .Następna kontrola z PINB już
                              nie długo a jak myślisz ,dlaczego nie pozwalaja wejść na budowę do końca
                              lipca??????
                              • Gość: Nieżyczliwy Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.10, 22:34
                                Tak się zastanawiam, jaki masz cel w tak żarliwym chronieniu cudzych pieniędzy?
                                W altruizm to raczej nie uwierzę... A może raczej w żarliwym robieniu
                                deweloperowi koło pióra? Dostałeś od niego łopatką w głowę w piaskownicy czy z
                                roboty Cię wyrzucił?

Sam się posłuchaj! Przy nieważnej dokumentacji ktoś przez rok buduje
                                siedmiopiętrowy budynek w środku miasta i nikt nie reaguje? A, nie !
                                Przepraszam, ponoć budowa jest zamknięta... A w związku z tym praca na budowie
                                idzie pełną parą... Pewnie, żeby zrobić na złość PINB!

Żenujące... Co Ty będziesz robił, biedaku, jak budynek zostanie oddany?
                                • Gość: Jednak życzliwy... Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.10, 23:42
                                  Przekonasz się , przekonasz.Jakże Wy mało wiecie jak to się kręci.Będzie Ci
                                  niedługo głupio.Polak mądry po szkodzie.Przysłowie nic nie straciło na
                                  mądrości.Powtarzam idź i pytaj po urzędach.Oczywiście Twoje pieniądze,nie moje
                                  ,a z pracy mnie tez nie wyrzucił......Bay,Bay,nie wiem czy w tym roku
                                  zamieszkasz ??????.Broń się broń,po głowie łopatką to dostaniesz Ty na końcu,a
                                  prawda jest po mojej stronie ......nie musisz wierzyć.
                                  • Gość: XYZ Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.chello.pl 11.07.10, 22:16
                                    A ja wam od kilku wpisów polecam SALWATOR:
                                    2008
                                    Tytuł Krakowskiego Dewelopera Roku i nagroda Złotego Sokoła za Osiedle Mozarta.
                                    Nagroda przyznana przez Stowarzyszenie Budowniczych Domów i Mieszkań.

2006
                                    Nagroda III Stopnia "Budowa Roku" za realizację inwestycji Salwator Tower.
                                    Nagroda przyznana przez Polski Związek Inżynierów i Techników Budownictwa.

2002, 2003, 2004, 2005

Certyfikat "Lider Rynku" w zakresie działalności deweloperskiej. Nagroda
                                    przyznana przez Interres International Fair.

2004, 2005
                                    Certyfikat "Solidna Firma" w Programie Gospodarczo-Konsumenckim,
                                    pod patronatem Przedstawicielstwa Komisji Europejskiej.

2005
                                    Nominacja do Polskiego Godła Promocyjnego "Teraz Polska"
                                    w Konkursie na Najlepsze Produkty i Usługi.

2007
                                    III miejsce w Plebiscycie Wystawców "Perfect Strand"
                                    podczas targów mieszkaniowych "Tabela Ofert".

2008
                                    Tytuł "Przyjaciela Sportu" za wkład w rozwój kultury fizycznej.
                                    Nagroda przyznana przez Prezydenta Miasta Krakowa.

2008
                                    Podziękowania dla SM Salwator od Studia YAPA
                                    oraz Wojewódzkiego Specjalistycznego Szpitala Dziecięcego
                                    im. Św. Ludwika w Krakowie.

2008
                                    Podziękowania od Wisły Kraków S.A.
                                    za "tworzenie najlepszej drużyny w Polsce"

2003
                                    Tytuł "Filantrop Krakowa" w uhonorowaniu zasług za szlachetną działalność.
                                    Tytuł przyznany przez Prezydenta Miasta Krakowa.
                                    • Gość: Stefan Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.chello.pl 11.07.10, 22:29
                                      Podejrzewam, że na każdym forum znajdą się zadowoleni którzy dostali fajny rabat
                                      (POZYTYW) i niezadowoleni którzy nic nie wytargowali (NEGAT), niezadowoleni
                                      sąsiedzi (NEGAT) i pracownicy dewelopera (POZYTYW), ktoś z konkurencji (NEGAT) i
                                      ktoś od wykonawcy (POZYTYW), zwolniony pracownik (NEAGAT) i Pani z pośrednictwa
                                      (POZYTYW) i tak można w koło mielić. Jedno jest pewne nikt w środku miasta nie
                                      buduje bezkarnie jeżeli nie ma ok papierów. Czy ktoś mógłby sobie wyobrazić, że
                                      gość pakuje dziesiątki milionów zł, bierze sobie na kark kredyt (a wszyscy
                                      wiemy, że banki w ściąganiu długów są bezwzględne)i nie miał dobrych kwitów w
                                      ręce. Sam znam kilka przypadków z Krakowa, że czepiali się inwestycji z dobrymi
                                      kwitami, a potem Skarb Państwa płacił milionowe odszkodowania. za błędy urzędnika.
                                      • Gość: Marian Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: 188.33.120.* 11.07.10, 23:19
                                        Stefan, wybacz ale jakoś Twoje wypowiedzi mnie nie przekonują...
                                        Jutro sprawdzę osobiście informacje wszystkich "życzliwych" na temat
                                        tej budowy...
                                        • Gość: Jednak życzliwy.. Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.10, 13:42
                                          Ogromnie się ucieszyłem ,że ktoś zdecydował się wreszcie sprawdzić to co
                                          mówię''''''''.Powtarzam uparcie oddalona kasacja przez NSA odnośnie
                                          WZ,wstrzymane pozwolenie na budowę od 21.08.2008,Natychmiastowe przerwanie
                                          nielegalnie prowadzonych prac przez nadzór,a dalej to nie będę pisać!!!!!
                                          • Gość: @@@@@ Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.10, 16:37
                                            Kupujcie kupujcie , a potem płaczcie jak nie wierzycie , sami zobaczycie. A
                                            waszymi pieniędzmi to deweloper buduje i wykańcza!! Juz nie długo zamieszkacie
                                            ale pod siedziba developera, żeby wam kase oddał!! Powodzenia
                                            • Gość: XYZ Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.chello.pl 12.07.10, 17:43
                                              Przyglądam się temu forum z boku i stwierdzam, że Deweloper nacisnął komuś
                                              bardzo na odcisk. Gość zawziął się i ładuje jak w bęben pod różnymi nickami. Nie
                                              zazdroszczę takiego szczekacza :-) (a na Salwatora aż tak nikt nie nadaje:-);-)
                                            • Gość: Jednak życzliwy... Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.10, 21:42
                                              Masz w 100% rację!Nie wierzą? niech nie wierzą,przekonają się.Szkoda ,to
                                              przecież ich pieniądze.Niech poczytają o Wierzbowej jak deweloper zrobił ludzi
                                              na szaro. Dobrze ,że się zorganizowali i dali mu rade ,ale co przeszli to ich.
                                            • Gość: same małpy Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.10, 22:22
                                              No to akurat było bardzo merytoryczne, zwłaszcza, że pieniądze idą na rachunek
                                              powierniczy, a nie do dewelopera.

A Salwatorowi to coś biznes nie idzie, że się w marketing szeptany bawi?

• Gość: EWA Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.chello.pl 12.07.10, 22:52
                                                Pieniądze na rachunek powierniczy w PKO BP w całości to fakt, oświadczenie PKO
                                                BP że po wpłacie ceny danego mieszkania zwalniają hipotekę to fakt, budowa
                                                skończona w 100 % (z wyjątkiem otoczenia, ogrodzenia i drogi) to fakt,
                                                nieruchomość warta na oko z jakieś 20 mln zł to domysł, a z KW wynika że kredytu
                                                jest zaledwie 7,2 mln zł to fakt. Podaj mi ("życzliwy") przykład gotowego w 100
                                                % budynku wartego takie pieniądze w Krakowie który nakazano rozebrać ? Jak nie
                                                umiesz podać tutaj na tym forum przykładu nakazania rozbiórki gotowego budynku
                                                podobnej wartości to puknij się chłopie w głowę i nie siej paniki. Możesz
                                                przytoczyć jeszcze parę afer - Ziemia Krakowska - Żabiniec , Afera Gruntowa,
                                                Afera FOZ, Afera Hazardowa tylko, że to nie zmienia powyższych faktów, które
                                                trudno porównać np. do Wierzbowej - czy był tam rachunek powierniczy w banku
                                                finansującym ? czy obciążenie hipoteczne stanowiło zaledwie jakieś 30-40 %
                                                wartości nieruchomości czy więcej - porównywanie KONIA do SŁONIA.
                                                • Gość: Stefan Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.chello.pl 12.07.10, 23:27
                                                  Nawet "blondynka" EWA (nie obrażam jej bo sama tak o sobie pisała parę postów
                                                  wyżej ;-))umie porównać sytuację upadającego Leoparda - jak pisały gazety:
                                                  "Sytuacja pokrzywdzonych z Wierzbowej nie wygląda dobrze. Pół roku temu sąd w
                                                  Krakowie ogłosił upadłość Leoparda. Majątek firmy szacowany jest na ok. 200 mln
                                                  zł, czyli na mniej niż wynosi zadłużenie" do ryzyka przy tej inwestycji gdzie
                                                  zadłużenie jest niewspółmiernie niskie do wartości nieruchomości.
                                                  Na logikę z sumy wszystkich mieszkań jest tam jakieś 3.000 m2 - średnio po 6.500
                                                  za m2 to wychodzi 19.500.000 zł do tego garaże 41x30.000 zł to kolejne 1.200.000
                                                  zł, czyli razem 20.700.000 zł a hipoteka zwykła pokazująca stan zadłużenia (bo
                                                  kaucyjna jest tylko na odsetki) wynosi 7.200.000 zł co można sprawdzić on-line
                                                  wpisując nr księgi w elektronicznym rejestrze ksiąg wieczystych (link:
                                                  ekw.ms.gov.pl/pdcbdkw/pdcbdkw.html )Porównywanie tej inwestycji do
                                                  Leoparda gdzie zadłużenie było znacznie większe niż aktywa spółki jest
                                                  porównywalne z mówieniem o zamachu w Smoleńsku i o męczeńskiej śmierci ofiar.
                                                  Życzliwy zajął chyba miejsce Jacka Kurskiego w PIS-ie i wyciąga jakiegoś dziadka
                                                  z Wermahtu.
                                                • Gość: życzliwy.... Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.10, 21:11
                                                  ..nie będę już Was denerwować ,bo i tak wiecie swoje,wymyślacie mi ,więc swoje
                                                  wywody zostawcie dla kogoś innego.Dziękuję Wam za inne informacje których nie
                                                  zgłębiałem więc Wam wierzę.Wykorzystam je przy innej okazji.Pa,Pa,spłacajcie
                                                  ładnie kredyty i rzucajcie się na innych bo Wam nie przychodzi do głowy ,że ktoś
                                                  może wiedzieć więcej w tej sprawie niż to o czym Wy piszecie.Łączę pozdrowienia
                                                  i dziękuję jednak za tę pouczajacą lekcje na temat finansów tej budowy.
                                                  • Gość: Ewa Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 12:35
                                                    "...Wykorzystam je przy innej okazji..." - nawet nie będę komentować tej
                                                    "życzliwości"...

A co do ponoć zamkniętej budowy - dziś byłam z fachowcem od mebli zmierzyć
                                                    kuchnię i nikt mi jakoś wstępu nie bronił ...
                    • Gość: luki71 Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.07.10, 20:56
                      Nie jestem pracownikiem dewelopera , a aktualnośc ich strony jest
                      taka sobie , jeżeli tegi nie zauważyłeś to jest mi przykro
                      • Gość: Konsument Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.254.connectic.pl 18.07.10, 21:03
                        Bardzo lubię chleb ze smalcem
                        • Gość: zainteresowany Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.10, 09:15
                          oj,oj,dlaczego nie ma wpisow od 18 lipca ,co się stało?jestem zainteresowany
                          kupnem i czytałem Wasze posty,a tu koniec dyskusji?chyba jednak coś ukrywają?nie
                          zastanawia Was to?. Czyżby to prawda ,że nie odbiorą budowy na czas?
                          • Gość: Stefan Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.chello.pl 31.07.10, 23:19
                            OJ OJ OJ życzliwy zmienił nicka na zainteresowany i dawaj zawracać Wisłę kijem.
                            A co budowa słoneczko zasłoniła czy wręcz odwrotnie słoneczko główkę przygrzało :-)
                            • Gość: !!!!!!UWAGA!!!!!!! Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.10, 14:46
                              www.tvp.pl/krakow/informacja/kronika/wideo/21-viii-2010-godz-1730/2458991
                              poglądajcie sobie !!!!
                              • Gość: EWA Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.10, 16:11
                                Dzięki za info - ciekawy materiał. Zadzwonię jutro do Dewelopera co on na to.
                                Ciekawe dlaczego nie wypowiedział się przed kamerą. Może jeszcze nic nie wie bo
                                pewnie podaliby informację, że odmawia rozmowy gdyby tak było.
                                • Gość: Jarosław Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.10, 16:22
                                  Zobaczcie kto przygotował ten reportaż, a potem można powiedzieć coś o
                                  wiarygodności dziennikarskiej. Pewnie ludziom nie wiele powie imię i nazwisko,
                                  ale ktoś kto jest bliżej TV Kraków to nic więcej nie musi sprawdzać. Dobrze wam
                                  radzę ludzie zapytajcie u źródła o co chodzi i poproście o dokumenty - naprawdę
                                  warto !!!
                                  • Gość: jonathan Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.chello.pl 24.08.10, 17:40
                                    A jednak miałam nosa co do Apartamexu, nie wiem komu dziękować, że
                                    zrezygnowałam z tego mieszkania. Dzisiaj dostaję klucze do nowego
                                    mieszkania na rynku wtórnym, a tym którzy tak strasznie bronili
                                    Apartamexu, serdecznie współczuję i życzę lepszej intuicji na
                                    przyszłość. Moja satysfakcja nie zna granic :)
                                    • Gość: Jarosław Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.chello.pl 24.08.10, 23:27
                                      Chyba miałaś złe informacje a na potwierdzenie podaje wyrok NSA z dnia dzisiejszego:
                                      Wyrokiem z dnia 24 sierpnia 2010 roku, w postępowaniu do sygn. akt: II OSK
                                      131/10, Naczelny Sąd Administracyjny w Warszawie:
                                      a)uchylił swój własny wyrok z dnia 02 lipca 2009 roku w sprawie do sygn. akt: II
                                      OSK 1864/08 (opisany w pkt 8 tego pisma) oddalający skargę kasacyjną SKO w
                                      Krakowie od opisanego w pkt 5 tego pisma wyroku Wojewódzkiego Sądu
                                      Administracyjnego w Krakowie z dnia 25 marca 2008 roku w sprawie do sygn. akt:
                                      II SA/Kr 38/08 (uchylającego m.in. opisaną w pkt 4 tego pisma decyzję
                                      Samorządowego Kolegium Odwoławczego w Krakowie z dnia 07 listopada 2007 roku do
                                      znaku SKO.73/3745/2007/ZP jak i poprzedzającą ją decyzję Prezydenta Miasta
                                      Krakowa z dnia 29 maja 2007 roku nr AU-2/7331/1623/07 do znaku:
                                      AU-02-3-KKC.7331-2517/06, o ustaleniu warunków zabudowy opisaną w pkt 1 tego
                                      pisma, a także;
                                      b)uchylił wyrok Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w Krakowie z dnia 25 marca
                                      2008 roku w sprawie do sygn. akt: II SA/Kr 38/08 (uchylającego m.in. opisaną w
                                      pkt 4 tego pisma decyzję Samorządowego Kolegium Odwoławczego w Krakowie z dnia
                                      07 listopada 2007 roku do znaku SKO.73/3745/2007/ZP jak i poprzedzającą ją
                                      decyzję Prezydenta Miasta Krakowa z dnia 29 maja 2007 roku nr AU-2/7331/1623/07
                                      do znaku: AU-02-3-KKC.7331-2517/06, o ustaleniu warunków zabudowy opisaną w pkt
                                      1 tego pisma).

W przypadku obydwu wyroków, przyczyną, dla której Naczelny Sąd Administracyjny
                                      orzekł o uchyleniu opisanych wyżej wyroków było stwierdzenie przez Sąd ich
                                      nieważności.

Oznacza to że WZ jest OK, wszystkie Pozwolenia są OK, a WSZYSTKO CO JEST
                                      POWIEDZIANE w TV jest NIEPRAWDZIWE - typowa nagonka rozżalonych sąsiadów (pewnie
                                      nie dostali po 5 tys i teraz rzucają błotem).
                                      • Gość: szaraczek Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.10, 12:32
                                        Te developer cos taki obeznany?? nikt z szarych ludzi nie ma takiego dostepu do
                                        takich informacjii.Ładnie tłumaczysz swoich.....
                                        • Gość: Jarosław Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.10, 14:12
                                          Te sąsiad inwestycji - "czwarta władza" wie takie rzeczy o którym nawet
                                          deweloperek nie ma pojęcia :-)
                                          • Gość: Janek Re: !!!Apartamex (Macedonska) UWAGA!!! IP: 77.236.0.* 25.08.10, 14:23