Dodaj do ulubionych

developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chorzów

• Gość: Wkurzony Re: wszyscy widzieli!!! IP: *.zvid.net 06.08.10, 21:49
      Anty-deweloperze!!! Obyś był takowym i pojął, że w ten sposób nic nie załatwisz.
      Ja - i owszem. Wklejam standardowy swój tekst: Nie rżnij głupa i zajmij się
      swoją robotą. Czas poświęcony na
      spamowanie tego forum możesz spożytkować na wypełnienie swoich zobowiązań wobec
      lokatorów!
      Obiecuję Ci podobną odpowiedź na każdy Twój wpis na tym forum. O ile nie
      opamiętasz się i zrozumiesz, że nie tędy droga...
    • Gość: Wkurzony Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.zvid.net 06.08.10, 22:09
      Sądzisz, że ktoś ci uwierzy?
      Każdy z lokatorów potrafi przedstawić Ci listę swoich usterek i datę ich
      usunięcia (o ile...). Przestań bawić się w obecność na tym forum i zadbaj raczej
      o to, by opisano Twoje działania pozytywnie!!!
    • Gość: obserwator Re: ważne IP: 94.254.188.* 06.09.10, 11:23
      Widzę, że na ostatnie 6 postów (nie liczę mojego) to 4 są developera (mieszkaniec, sąsiad, muniek, fachowiec). Ten sam styl pisania, te same bzdury, to samo zaciemnianie obrazu. Ale już się bardziej stara ukryć, przełączył się nawet raz na gprs'a aby IP zmienić. Musi Pan jeszcze, Panie Malicki, zmienić trochę styl pisania, na bardziej wiarygodny.

pozdrawiam :)
      obserwator
      • Gość: long Re: ważne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.10, 15:15
        Panie Developer, niech Pan lepiej tematów piaskownic nie porusza - bo miał być plac zabaw a jak na razie to usiłujecie sprzedać działkę na której miał on się znajdować i niech Pan rzeczywiście zleci komuś pisanie tych postów najlepiej z innych łączy bo naprawdę wygląda to żałośnie....
        • Gość: mieszkańcy Re: ważne IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.10, 16:10
          Łączymy się w proteście z górnikami z "Wirka" brawo za odwagę!!!
          Apel skierujemy do miejscowego proboszcza, wszystkic zainteresowanych prosimy
          o wpisywanie się na stronie.
        • Gość: gość dobry pomysł IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.10, 16:13
          Mam pomysł wybudujmy skocznie narciarską w Maciejkowicach, kilku radnych powinno być za
          , co wy na to!!!
        • Gość: Kapitan Bomba Re: ważne IP: *.ingbank.pl 08.09.10, 16:15
          Uwaga ważny komunikat do do mieszkańców Panoramy. a w szczególności do Słowiczka , Longa i innych ostatnio sie produkujących.
          W związku z próbą zawiązania ugody ze Spółdzielnią 3E proszę do czasu zakończenia negocjacji o nie dokonywanie wpisów, które w sposób jednoznacznie negatywny mogą wpłynąć na stan zaawansowania dyskusji. Proponuje czasowe zawieszenie broni. O postępach mieszkańcy będą informowani bezpośrednio na osiedlu.
          Pozdrawiam
          • Gość: obserwator Re: ważne IP: 94.254.198.* 09.09.10, 08:30
            Ale kto proponuje i pozdrawia ? Kapitan Bomba ? Kpina z mieszkańców !
            • Gość: Kapitan Bomba Re: ważne IP: *.ingbank.pl 09.09.10, 11:58
              Słuchaj obserwator!!
              1. Najwyraźniej nie jesteś mieszkańcem naszego osiedle , skoro nie wiesz kto taka ksywe posiada. ( znam nicki wszystkich na osiedlu, którzy dokonywali wpisów na tym forum).
              2. Mieszkańcy bardzo poważnie podeszli do tematu
              3. Na terenie osiedla odbyło sie w tej kwestii spotkanie.
              4. Podjeliśmy konkretne kroki, w kierunku zawarcia ugody, a twoje działania sa niepoważne.
              Więć pytanie kim ty jestes człowieku? I o co ci teraz chodzi.
              My mieszkańcy podjeliśmy decyzje o zawieszeniu wpisów do czasu zamknięcia rozmów w sprawie ugody.

P.S. Twoj IP sugeruje że posługujesz sie laptopem z modemem albo phonem z PLAY. Nie jesteś członkiem naszej społeczności, jeśli nie to tym bardziej powinieneś uszanować wpis którego dokonałem w imieniu mieszkańców.

Jeśli jestes bardzo ciekawy kim jestem to chetnie sie z toba spotkam np dzis o 20.00 koło baraku !!!!

Kapitan Bomba
              • Gość: obserwator Re: ważne IP: 94.254.198.* 09.09.10, 14:54
                Się tak nie denerwuj bo ci żyłka strzeli :)
                Gratuluję podejścia do ludzi. Od razy z pyskiem. To na pewno zwiększa zaufanie do inwestycji.

Odpowiadając na pytania i uwagi:
                1. Nie jestem mieszkańcem osiedla (na szczęście) ale Ty na pewno jesteś super jeśli znasz wszystkich nick'i.
                2. Jestem kimś kto się przygląda dramatowi na osiedlu. Ludzi nietylko mieszkających ale tych którzy kupili domki z 2 etapu ponad 2 lata temu i teraz mają problem.
                No chyba, że to zamknięte forum - prywatne i nie wolno go czytać ani zabierać głosu. Ale chyba nie skoro na publicznym portalu założone ?
                3. Twój post był do mieszkańców a nie w ich imieniu.
                4. Prawdopodobnie wiem kim jesteś, już się kiedyś spotkaliśmy i nie planuję marnowania czasu na kolejne spotkania a już na pewno nie w baraku.

pozdrawiam
                Obserwator
    • Gość: obserwator Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: 94.254.159.* 10.09.10, 14:06
      Tylko proszę się pode mnie nie podszywać !

obserwator z sieci play :)
    • Gość: Gość Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.181.83.209.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.09.10, 15:22
      Mam pytanko.
      Te dni to na serio?
    • Gość: Słowikowe Nowiny developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.ibd.gtsenergis.pl 17.09.10, 09:23
      Witam po dłuższej przerwie.
      Jak już wszyscy wiedzą forum zostało odwieszone. A apele tych dwóch z barakowozu o dalszym zawieszeniu forum są żenujące. Przypominam że z IP: *.adsl.inetia.pl pojawiają sie posty właśnie tych dwóch z barakowozu.
      Potwierdzam, ekipa pseudo-budowlańców zwinęła się jakieś dwa tygodnie temu. Na budowie nie dzieje się kompletnie nic. Jak wcześniej można było napisać, że coś tam jeszcze udają robić, że silikonem zaklejają, to teraz wieje tylko wiatr. Podobno wszystkich robotników, z okolic pozwalniali, nie płacąc im za kilka miesięcy!!!
      Barakowóz pisze,że drugi etap jest prawie na ukończeniu?! Czyli kiedy będzie oddany, jeżeli w domkach w środku są gołe ściany, nie mówiąc o drodze i innej infrastrukturze. Kto kupi szkielet domu z brakiem informacji kiedy zostanie on zakończony? Domy miały być oddane tej jesieni (gdzie mówimy już o ponad rocznym opóźnieniu). Nie ma logiki w tym aby zapłacić za obietnicę czegoś, płacić za to raty kredytu, a mieszkać na "starych śmieciach". Zastanawiam się czy takie poczynania barakowozu nie maja znamion oszustwa i tematem nie powinna zainteresować się prokuratura. Dlatego bardzo gorąco zachęcam sąsiadów niezamieszkałych do występowania na forum celem podzielenia się swoimi uwagami czy przestrogami, a może macie jakieś pytania?
      Wracając do zamieszkałych domków. Uszkodzone dachy i kominy, które miały być naprawione nadal zalewają. Czy zainteresowani kupcy nie widzą tej wielkiej dziury? Bo barakowóz nie widzi...
      Należy sobie wprost powiedzieć, że barakowóz jest niewypłacalny a nikt z mieszkańców nie będzie mu pomagał w naganianiu Klientów jeżeli sami cały czas jesteśmy przez niego oszukiwani.
      Cieszę się, że forum, przynosi tak dobry rezultat. A po tym jak barakowóz znowu próbuje swoich niecnych sztuczek, które jak zwykle nie przynoszą rezultatu, użyjemy innych bardziej wysublimowanych form odzyskania tego za co zapłaciliśmy. Mamy w zanadrzu kilka ciekawych niespodzianek. Nie zapominamy również o polsacie.
      I co baraki? Karawana dalej jedzie? Wasza chyba ugrzęzła w niezłym łajnie.
    • Gość: Słowikowe Nowiny Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.ibd.gtsenergis.pl 17.09.10, 09:41
      Piękny film w Polsacie w programie interwencja
      VI 2010
      interwencja.interia.pl/news?inf=1514687[/b]
      piękny filmy w TVS
      XII 2009
      www.tvs.pl/informacje/19222/
      A forum propagandowe barakowozu zdechło, o rety 8-)
    • Gość: obserwator Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: 109.243.19.* 17.09.10, 11:22
      niestety przyznaję, że komentarze barakowozu oraz ich podszywanie się to już nie tylko kpina ale i żenada.
      nie pozdrawiam
    • Gość: obserwator Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: 109.243.19.* 17.09.10, 13:35
      Panie Malicki, Pan się pogrążasz. Może Pan coś napiszesz o osiedlu ludzi szczęśliwych ? Widzi Pan ilu tu szczęściarzy na tym forum ? Skończ Pan pisać głupoty i robić śmietnik.
    • Gość: Mr.Snow Re: II ETAP !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.10, 19:58
      Witam.
      Dla tych którzy kupili domy z II-go ETAPU , przypominam o forum: www.antypanoramamaciejkowicka.fora.pl/ - JEŻELI NIE CHECIE (CO ROZUMIEM) PISAĆ WPROST NA FORACH wejdźcie na stronę, zalogujcie się i wyślijcie do mnie prywatną wiadomość - udało mi się już skrzykąć parę osób - mamy na bieżącą kontakt telefoniczny - zachęcam do nawiązania znajomości i wymiany informacji i pomysłów co zrobić z tym całym bagnem.
      • Gość: Sąsiad Re: II ETAP !!! IP: *.zvid.net 17.09.10, 21:39
        Jestem z drugiego etapu. Jutro przyjadę na osiedle/budowę. Nie podano żadnej konkretnej godziny, ale pojawię się około 10:00.
    • Gość: WQ dla chetnych IP: *.chello.pl 19.09.10, 10:06
      jak ktos chce zakupic tu nieruchomosc a raczej pseudonieruchomosc niech najpierw pogada z mieszkancami osiedla i sie dobrze zastanowi.
    • Gość: Były zainteresowan Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: 83.143.102.* 19.09.10, 14:43
      Byłem tam kilka miesięcy temu i bardzo się zainteresowałem tym osiedlem. Pogadalem z sąsiadami i lekko się przeraziłem. Poczytałem to forum i podjąłem jedyna słuszą decyzję.

Kupiłem już dom gdzie indziej. Jestem mega zadowolony i chyba Pon Bóg by mi rozum odebrał, jakbym się zdecyzował na kupno w Panoramie...

.............
      : *.adsl.inetia.pl - to IP które się wyświetla, które robi same fejki. W dzisiejszych czasach to już chyba ludzie się na IP raczje znają i podszywanie isę nie ma sensu.
      ........

pozdrawiam
      Zainteresowany, ale nie doszły sąsiad.
      • Gość: obserwator Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: 94.254.133.* 19.09.10, 19:22
        A ja już prawie umowę podpisałem na II etap. Tylko marudziłem, bo zapisy były niespójne a Pan Malicki nie był w stanie mi jasno rozwiać moich wątpliwości. Wtedy jeszcze nie było tego forum ani nawet pierwszych mieszkańców. Wiosna 2008 rok. Wg umowy miałem gwarantowany odbiór domu z II etapu w maju 2009 (z możliwością opóźnienia do 3 m-cy).
        Na moje szczęście Pan Malicki sprzedał zarezerwowany przeze mnie domek za moimi plecami (współczuję szczerze nabywcom) , bo domagałem się prostych odpowiedzi nt. umowy.
        Teraz czasem przejeżdżam sobie tamtędy i oglądam "mój domek" jeszcze ciągle bez dachu nawet z niszczejącą więźbą.

pozdrawiam i życzę wytrwałości w walce z barakowozem
    • Gość: Fakt Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: 195.94.209.* 20.09.10, 12:35
      nie trudno się domyślić kto dokonał ostatnich sześciu wpisów - żenada Panowie
    • Gość: prawda cała prawda o osiedlu Panorama Maciejkowicka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.09.10, 14:04
      Uwaga!!! Na osiedlu 3 mieszkańców robiąc negatywny PR tej inwestycji chce wymusić dodatkowe świadczenia od dewelopera ( pieniądze), z ich inicjatywy w grudniu
      ze zwykłego standartowego przepisania licznika ( koszt ok. 10 złotych/os./3 miesiące) na użytkowników osiedla/mieszkańców została zrobiona afera ,że deweloper wyłącza im światło itd.,( przez przekłamany reportaż tvs silesia włącznie), deweloper nie spełnił ich żądań-ta sama grupa na początku sierpnia ponownie próbowała zmusić dewelopera do uzyskania dodatkowych profitów-tym razem formą nacisku był polsat interwencje , który poprzez zmanipulowany reportarz pokazując nieaktualne usterki , czy kłamiąc w sposób stronniczy
      szukając tylko sensacji , a nie kierując się obiektywizmem ukazał osiedle w negatywnym swietle. Kolejnymi działaniami tej grupy są indywidualne akcje na osiedlu polegające na odstraszaniu potencjalnych kupujących ( mówienie nieprawdy o rzekomym bankructwie dewelopera i itd).Przestrzegamy potencjalnych kupujących i prosimy o obiektywizm
      przy ocenie inwestycji i Zapraszamy na budowę ( w towarzystwie osób znających sie na budownictwie) w celu naocznego przekonania się o rzeczywistym stanie inwestycji i zapoznania sie z ofertą dewelopera.
    • Gość: prawdziwa prawda Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.rdns.blackberry.net 20.09.10, 15:29
      Co to za spam ?
    • Gość: obserwator Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: 94.254.200.* 20.09.10, 15:39
      Taka nowa strategia barakowozu. Zaśmiecić ile się da. Ale normalny człowiek, mający wydać 0,5 mln zł na dom przedrze się przez nawet zaśmiecone forum i wyłuska co najważniejsze. A wybranie przez barakowóz takiej strategii, zamiast próbować się dogadywać z mieszkańcami tylko go pogrąża.

pozdrawiam
    • Gość: obserwator Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: 94.254.200.* 20.09.10, 15:42
      Rzeczywiście, układ fajny, ale co z tego jak z dachu kapie na głowę a zimą dnie da się drzwi otworzyć ?
    • Gość: Słowiczek Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.ibd.gtsenergis.pl 20.09.10, 16:22
      Nie czuję się przez nikogo manipulowany, warchołem z tego co mi mówią znajomi i rodzina też nie jestem - dom kupiłem taniej niż obecnie sprzedaje deweloper bo za 413 tyś - a mam jedną z większych działek na osiedlu. Z tym pozwoleniem na użytkowanie to jest jakiś gruby wał, droga jest w opłakanym stanie a deweloper nadal twierdzi, że nam łaskę zrobił i mieni się zbawcą Maciejkowic - ja na miejscu autochtonów dał bym "mu w ryja" ale z oczywistych względów tego nie zrobię.
      Ciekawe czy nowy chwyt marketingowy jakim jest baner z Joanną Bartel przyniesie skutek - jak widac tonący brzytwy się chwyta - ale wątpię aby Ślązacy byli tacy głupi za jakich ich mają pseudo Warszawiacy z Włocławka i jakiejś pipidówki spod Opola.
      Nieudolne próby podawania się za mieszkańców osiedla również przynoszą odwrotny skutek od zamierzonego - czego najwyraźniej obydwaj Panowie nie dostrzegają - boleję nad tym.
      Najgorsze z tego wszystkiego jest jednak to, że nawet jakby na tym forum nie wypowiadali się mieszkańcy to i tak sama budowa, jej przebieg i organizacja nie obroniłaby się przed zarzutami partactwa.
      A Panowie deweloperzy swoją arogancją i amatorszczyzną zapomnieli, że najlepszą reklamą jest zadowolony klient.
      Wszystko potoczyłoby się zupełnie inaczej gdyby Pan Badura i Pan Malicki usiedli z mieszkańcami i spełnili wszystkie obietnice jakie zawarli w aktach notarialnych - my jako mieszkańcy nie próbujemy wymusic gratisów ani nie żądamy złotych gór - chcemy to za co zapłaciliśmy.
      Współczuję sąsiadom z II etapu bo oni mają trochę gorzej - mam nadzieję, że problem osiedla znajdzie swoje pozytywne rozwiązanie.
    • Gość: Słowiczek Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.ibd.gtsenergis.pl 20.09.10, 16:35
      Należę do jednej z tych 7 rodzin które ekspertyzy nie wykonały - ale nie dlatego, że nie ma u mnie wad, jest ich wiele a, że sknera ze mnie a usterki we wszystkich domach są podobne to postanowiłem nie płacic 600zł za ekspertyzę, uważam, że usterki widoczne są gołym okiem i nie potrzebują papierka, że dach mi przecieka skoro mam zacieki czy wychodzącego grzyba.
      Przypominam również, że mieszkam tu już prawie 2 lata a nadal nie mam odbioru zewnętrznego budynku - nawiasem mówiąc kiedy deweloper planuje takowy??
      Wkrótce na moim domu zawiśnie pokaźnych rozmiarów baner a że mój dom jest pierwszy na osiedlu będzie pięknie widoczny zarówno z osiedla jak i z ulicy Głównej - wtedy to już na pewno nikt o zdrowych zmysłach bez zastanowienia się dwa razy nie skorzysta z oferty Spółdzielni 3E
    • Gość: Słowiczek Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.ibd.gtsenergis.pl 20.09.10, 17:16
      Skoro polsat pokazał nieaktualne usterki, to kiedy deweloper i firma Farbest je usunęła?? Może to pytanie retoryczne ale widocznie nie było mnie w domu kiedy naprawiali mój parapet, malowali zardzewiałą wiatę, wymienili mi terakotę na tarasie górnym i dolnym, wymienili mi okna balkonowe, wymienili mi linkę w bramie garażowej, uszczelnili dach, uszczelnili taras, poprawili kostkę brukową przed moim domem, uszczelnili rynny - a może ja jestem ślepy i nie dostrzegam, że deweloper dokłada wszelkich starań aby moje usterki naprawic a mieszkam od prawie 2 lat i w tym czasie wymurowano mi komin na nowo - bo odkryto, że się wali - o tym akurat ja nie wiedziałem i tu czujnością wykazała się nowa Pani inspektor nadzoru. Widac, że tylko jej zależy aby usterki usunąc - ale jak to ma zrobic skoro nie ma nikogo z pracowników na budowie, poza tym do tanga trzeba dwojga a deweloper zamiast zabrac się do roboty woli wypisywac dyrdymały na tym forum i kłócic się z mieszkańcami, którzy chcą aby spełnił swoje obietnice, które zawarł na piśmie w akcie notarialnym.
    • Gość: someone else Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.10, 20:38
      pozwolicie że jeszcze raz zacytuję z lekką modyfikacją:
      "NAJLEPSZĄ REKLAMĄ NIERUCHOMOŚCI JEST ZADOWOLONY KLIENT, KTÓRY W NIEJ MIESZKA"

panie B. i panie M. - napiszcie to sobie na dużej kartce najlepiej formatu 100x70 cm i powieście sobie w widocznym miejscu np. na przeciwko łóżka, następnie starajcie sobie to powtarzać jako mantrę - podejrzewam że jest duża szansa że z czasem zakończą się problemy zarówno mieszkańców jak i wasze, czego głównie mieszkańcom życzę (kurcze... czy to naprawde tak trudno pojąć??????? - zlikwidowalibyście usterki, zrobilibyscie ogrodzenie, plac zabaw tak jak było w umowach developerskich i wtedy zakończyłby się czarny pijar a i klientów by napłynęło....przemyślcie to przynajmniej zamiast gapić się w monitor i spamować to forum bo ręce opadają)

• Gość: She Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.zvid.net 20.09.10, 21:02
        Zgadzam się w 100% z Someone Else. A panom M. i B. dedykuję poniższy artykuł:

webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:8_7jE5kfpBkJ:tomaszpohl.pl/pliki/Klient_numer_1.ppt+jeden+niezadowolony+klient+to&cd=9&hl=pl&ct=clnk&gl=pl
        Jeśli to nie pomoże polecam jakieś dobre szkolenie z zakresu obsługi klienta. Jest ich sporo na rynku.
      • Gość: Słowikowe Nowiny Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.ibd.gtsenergis.pl 20.09.10, 22:12
        Cieszy mnie jak barakowóz sam nakręca to forum, dziękuję, właśnie o to nam chodzi!
        co na budowie?
        Byli pracownicy z budowy twierdzą że nie mają zapłacone za trzy miesiące, firma uważająca się za budowlaną wyniosła się zabierając wszystko co się dało. Może tu już nigdy nie wrócą?
        Przed nazwijmy to ucieczką, ich przedstawiciele opowiadali sąsiadom, że dosłownie za chwilę różne usterki będą poprawiane. Jak zwykle na opowieściach się zakończyło. Traktuje to jako kolejne oszustwo.
        Część domów nie ma dachów, które pewnie nie zostaną założone przed zimą. A co się stanie przez zimę? Jak nikt ich nie rozkradnie to się pewnie rozpadną.
        co u barakowozu?
        barakowóz się miota i denerwuje. jego sytuacja finansowa jest tragiczna. próbuje się jeszcze ratować reklamami, przyjeżdża czasami na osiedle i próbuje kogoś mamić i opowiadać swoje bajeczki. Zdawkowy kontakt z mieszkańcami jest prowadzony przez kancelarie prawnicze obydwu stron. Chyba wszyscy nie maja złudzeń, gdzie będzie finał tej formy komunikacji.
        co na osiedlu?
        Już niedługo barakowóz przekona się, że mieszkańcy osiedla działają solidarnie, a pieniądze (pewnie ostanie) wydane na reklamę niestety się nie zwrócą.
        Kolejna niespodzianka już w przygotowaniu, a jako że to niespodzianka to o tym sza.

• Gość: Słowikowe Nowiny Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.ibd.gtsenergis.pl 20.09.10, 22:29
      film w Polsacie w programie interwencja
      VI 2010
      www.interwencja.interia.pl/news?inf=1514687
      film w TVS
      XII 2009
      www.tvs.pl/informacje/19222/

zapraszamy na osiedle aby na własne oczy zobaczyć mierną jakość wykonania budowy jak i również marazm i stagnację na budowie.
      • Gość: Słowikowe Nowiny Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.ibd.gtsenergis.pl 20.09.10, 22:47
        Barakowozie, na każdy Twój wpis, znajdziesz kolejnych od mieszkańców, na każdą reklamę, zobaczysz naszą anty reklamę, każdy twój Klient usłyszy od Nas, jak wygląda prawdziwa sytuacja na osiedlu i z samą budową. Na każde twoje pismo, otrzymasz odpowiedź od naszego prawnika.
        Nasze akcje będziemy rozszerzać, jesteśmy zorganizowani i będziemy walczyć o nasze interesy.
        twoje działania prowadzą donikąd, w ten sposób nic tu już nie sprzedaż.
        My mamy siłę i chęci do działania, a ty? Tylko potrafisz spamować forum....
    • Gość: obserwator Pytanie do osób z II etapu IP: 188.33.64.* 21.09.10, 09:05
      Witam, mam pytanie czy któryś z Pastwa próbował w ogóle rozwiązać umowę z winy developera? Czy może już się nie dało ? Czy jest jakaś rekompensata finansowa dla Was wg umowy, czy nic z tego ? Z tego co pamiętam, to w mojej wersji umowy były wykluczające się zapisy i wypowiedzenie umowy było praktycznie niemożliwe. Pan M. zapewniał mnie, że jest inaczej. Ale może się mylę i on miał rację. W końcu opóźnienia sięgają już ponad rok, i jeszcze drugie tyle się zapowiada. Pewnie niektórzy spłacają kredyty na coś czego nie mają, banki robią problemy, do czasu wpisu hipoteki jest podwyższone oprocentowanie. Same problemy i straty :(. Czy developer pokrywa choć część kosztów ?

pozdrawiam
      obserwator
      • Gość: Macsteve Re: Pytanie do osób z II etapu IP: *.swietochlowice.vectranet.pl 21.09.10, 11:47
        Szanowni Mieszkańcy I Etapu. Rozumiem Wasze frustracje - walczycie o swoje. Jednak udup....jąc (czytaj doprowadzając go do bankructwa)Dewelopera udu...cie również nieszczęśliwych "właścicieli" domków z II Etapu. Tyle mam do powiedzenia.
        Pozdrawiam.
        • Gość: Mr.Snow Re: Pytanie do osób z II etapu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 12:43
          Witam i ponawiam prośbę o kontakt

Dla tych którzy kupili domy z II-go ETAPU , przypominam o forum: www.antypanoramamaciejkowicka.fora.pl/ - JEŻELI NIE CHECIE (CO ROZUMIEM) PISAĆ WPROST NA FORACH wejdźcie na stronę, zalogujcie się i wyślijcie do mnie prywatną wiadomość podam kontakt telefoniczny i mailowy - udało mi się już skrzykąć parę osób - mamy kontakt na bieząco - zachęcam do nawiązania znajomości i wymiany informacji i pomysłów co zrobić z tym całym bagnem.
          • Gość: Marchwacz Re: Pytanie do osób z II etapu IP: *.182.44.125.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.09.10, 20:49
            Mr.Snow czy jesteś włascicielem domu z II etapu?
            • Gość: Mr. Snow Re: Pytanie do osób z II etapu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.10, 21:03
              Tak.
              • Gość: Marchwacz Re: Pytanie do osób z II etapu IP: *.147.227.174.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.09.10, 20:18
                Jak można się z Tobą skontaktować poza forum i czy masz kontakt z innymi osobami z II etapu?
                • Gość: Mr. Snow Re: Pytanie do osób z II etapu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.10, 21:13
                  Widziałem że zarejestrowałeś się na tym drugim forum (antypanoramy) - Wysłałem Ci informację jako prywatną wiadomość na Twoją skrzynkę z kontaktem do mnie. Pozdrawiam.
        • Gość: Mr.Snow Re: Pytanie do osób z II etapu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 12:52
          Witam i ponawiam prośbę.
          Dla tych którzy kupili domy z II-go ETAPU , przypominam o forum: www.antypanoramamaciejkowicka.fora.pl/ - JEŻELI NIE CHECIE (CO ROZUMIEM) PISAĆ WPROST NA FORACH wejdźcie na stronę, zalogujcie się i wyślijcie do mnie prywatną wiadomość - podam telefon i adres mailowy - udało mi się już skrzykąć parę osób - mamy na bieżącą kontakt telefoniczny - zachęcam do nawiązania znajomości i wymiany informacji i pomysłów co zrobić z tym całym bagnem. Pozdrawiam
        • Gość: Słowikowe Nowiny Re: Pytanie do osób z II etapu IP: *.ibd.gtsenergis.pl 21.09.10, 22:34
          Dobre pytanie.
          Naszym celem nie jest awanturowanie się aby osiągnąć nie wiadomo jakie korzyści, tylko aby osiągnąć cel, jakim jest naprawa szkód z którymi się borykamy oraz zakończenie budowy osiedla, ogrodzenia, placu zabaw dla dzieci oraz II etapu budowy. Przecież nie chcemy wiecznie żyć na budowie...
          Sytuacja Osób która kupiła dom z II etapu, jest krytyczna, ponieważ nie ma żadnej gwarancji czy ta budowa kiedykolwiek się skończy. Nasze działania mam nadzieję, że barakowóz zmobilizują do wzięcia się do roboty!
          Zawsze mogą Swoje drogie fury wystawić do komisu 8-), chociaż pewnie już to zrobili...
          • Gość: Słowikowe Nowiny Re: Pytanie do osób z II etapu IP: *.ibd.gtsenergis.pl 21.09.10, 22:39
            Również mam pytanie do Osób które kupiły dom z II etapu.
            Jaki termin opowiada barakowóz zakończenia Waszych domków wraz z drogą?
            Czy prowadzicie jakieś działania aby zmienić tą niedobrą sytuację?
            Czy barakowóz się z Wami jakoś kontaktuje?

mieszkańcy z I etapu solidaryzują się z mieszkańcami z II etapu !!!
            • Gość: Mr. Snow Re: Pytanie do osób z II etapu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.10, 23:12
              Dzięki za wsparcie, ja też w znacznej części się z Wami solidaryzuje, ale z drugiej strony Czarny Pijar, a zwłaszcza odstraszanie klientów nam nie pomaga... Pomyślcie o tym bo jakby nie było to macie gdzie mieszkać, a co do nas to trudno snuć jakiekolwiek spekulacje......można np. w pewnym momencie zostać bez stałego lokum itp ... i co wtedy? ... Też jestem całą tą sprawą ostro wkur...zony zwłaszcza jezeli chodzi o zastoje i i inne rzeczy które mnie denerwują (co jest bardzo szerokim pojęciem nie będę sie tu rozpisywał) - o czym co jakiś czas - jak puszczą mi nerwy piszę również na tym forum (co też nie jest dobre), ale póki co akurat odstraszanie klientów to kopanie do własnej (a naszej na pewno) bramki a chcę tam kiedyś jednak zamieszkać.
              Co do tego co robimy, bądź chcemy zrobić to raczej nie jest to temat na to forum a raczej na to drugie, na którym jestem zarejestrowany - możemy pogadać na zasadzie prywatnych wiadomości lub wymienić sie tam mailami, telefonami i rozważyć propozycję rozwiązań.
              Pozdrawiam mieszkańców no i przede wszystkim tych, którzy jeszcze tam nie mieszkają i mają nadzieję że sprawa kiedyś pozytywnie sie zakończy.
              • Gość: Słowikowe Nowiny Re: Pytanie do osób z II etapu IP: *.ibd.gtsenergis.pl 21.09.10, 23:30
                a co mówi barakowóz o terminach i jaki macie z nim kontakt? Wchodziłem na forum anty, nie ma tam nowych wpisów....
                Cała firma budowlana się wyniosła, pracownicy zostali zwolnieni. Co robić, czekać?! Na co czekać?! Przecież tą waszą budowę pomału zaczną rozkradać.
                Jak można w takiej sytuacji cicho siedzieć? Nas już reprezentuje prawnik. Jesteście jakoś zorganizowani?
                • Gość: Mr. Snow Re: Pytanie do osób z II etapu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.10, 09:32
                  Nie ma wpisów na forum bo wszystko odbywało się na zasadzie prywatnych wiadomości do zarejsetrowanych użytkowników forum - a aktulanie to w grupie wewnętrznej jednoczącej kupców z II etapu poprzez maile i telefony - kontaktujemy sie ostatnio dosyć często ponieważ trochę sie dzieje ... wolę jednak aby nie pojawiało się to na forum publicznym bo tak jak napisałem nie mamy interesu w zniechęcaniu potencjalnych nabywców - chcemy żeby to osiedle powstało wraz całą infrastrukturą i uwierz mi raczej nie siedzimy z założonymi rękami, kontakt do mnie macie. Pozdrawiam
                  • Gość: Słowiczek Re: Pytanie do osób z II etapu IP: *.ibd.gtsenergis.pl 22.09.10, 23:11
                    Żeby była jasnośc nam (tj mieszkańcom I etapu ) również bardzo zależy, żeby panowie deweloperzy dokończyli budowę, postawili płot i bramę itd. Cierpliwie czekaliśmy ale trzeba było tym panom uzmysłowic, że nie będziemy jak siedziec cicho jak barany prowadzone na rzeź. Przez 2 lata mamiono nas pustymi obietnicami, więc musieliśmy zareagowac, że arogancją ci panowie nic nie osiągną i muszą nas jak i Was (mieszkańców II etapu) traktowac poważnie - jeszcze raz powtarzam najlepszą reklamą zadowolony klient.
                    P.S
                    A panowie podobno majątki mają - zawsze można uruchomic wywiad gospodarczy i ściągnąc co do grosza wszystkie należności względem nas.
                    P.S. 2
                    Samo osiedle jest całkiem fajne i przyjemnie się mieszka tylko gdyby nie te usterki i podejście dewelopera do klienta.
    • Gość: Słowikowe Nowiny Re: Pytanie do osób z II etapu IP: *.ibd.gtsenergis.pl 23.09.10, 22:59
      Mam taką propozycję.
      Niech każda sobota będzie takim dniem otwartym, bez umawiania się na telefon... Niech każdy zainteresowany przyjdzie, porozmawia i sam przekona się na własne oczy jak sprawa jakości osiedla wygląda.
      My mieszkańcy nie mamy nic do ukrycia! Zapraszamy!
      • Gość: Słowikowe Nowiny antypanoramamaciejkowicka IP: *.ibd.gtsenergis.pl 23.09.10, 23:09
        Ludzie, barak sprzedaje już teraz stan surowy, czyli sam szkielet domu!!! Musi być faktycznie krytyczną sytuację. Czy to już koniec 3E?
        • Gość: obserwator Re: antypanoramamaciejkowicka IP: 188.33.186.* 24.09.10, 12:14
          Jak będą wyglądały bliźniaki jak każdy będzie chciał inny dach, taras, obudowę śmietnika, okna, i w ogóle całość po swojemu zrobić ? I jeszcze chce za to 300 tys.
          Czy jest realne zebranie się jakoś do kupy (I i II etap), wykup całego terenu z zawartością od baraku za rozsądne pieniądze, powołanie jakiegoś rozsądnego człowieka (firmę budowlaną) do zakończenia całej inwestycji wg uzgodnionych wspólnie warunków ?

Oczywiście cena za całość musiała by uwzględniać usterki i niedokończone prace. Może się takie coś udać ?
        • Gość: kowalska Kilka przemyśleń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.10, 12:26
          Ale tak myślę że jeśli sprzedaje sam szkielet domu za odpowiednio niższą kwotę to jest szansa aby zatrudnić swoją ekipę fachowców i nie dopuścić do spartolenia roboty jaką wykonali robotnicy zatrudnieni przez panów deweloperów. W ogóle się dziwię że są ludzie którzy podpisali umowę (i zapłacili za całość inwestycji) z niewiadomym terminem realizacji.
          Lepiej wg mnie jest kupić coś co już stoi nawet na etapie niedokończonym z wpisem że jest to już w 100 proc własność kupującego - bo przynajmniej wiadomo na czym sie stoi - wtedy można kończyć sobie już swoją budowę - a nie być zdanym na łaskę i niełaskę dewelopera co pieniądze wziął a teraz można go jedynie pytać kiedy.
          Ja kupiłam dom na Dąbrówce Małej - przymierzaliśmy się do Panoramy ale ponieważ pan M. nie był skłonny do sprzedaży w w/w opcji wiosną 2009 zrezygnowaliśmy - nadal zazdroszczę wam tego widoku z okien których tu nie mam i sąsiedzkiej wspólnoty którą chcąc nie chcąc stworzyli ci dwaj (ha ha spełnili 1 dobry uczynek!) - ale widzę jak bym wtopiła swoje ciężko zarobione pieniądze ryzykując taką inwestycję . A pani Joanno Bartel - pekunia non olet czy pani może nie wie co reklamuje?
          • czarny_perszing Re: Kilka przemyśleń 24.09.10, 13:08
            Jestem mieszkańcem osiedla i szczerze namawiam tych którzy są zainteresowani dokonaniem zakupu domku z II etapu, aby w pierwszej kolejności przyszli porozmawiać z rodzinami które już zamieszkały na tym osiedlu. Nasza opinia na temat stanu technicznego domów będzie prawdziwa w przeciwieństwie do tego co mówią deweloperzy. Potwierdzeniem jest opinia biegłego sądowego Pana Kusiora który wypowiedział się we wcześniejszym poście. To co mówią panowie z "baraku" to jest typowe robienie piany z mózgu i nabijanie własnej kiesy.
            • Gość: obserwator Re: Kilka przemyśleń IP: 188.33.186.* 24.09.10, 16:30
              Z drugiej jednak strony jest szansa na mocne targowanie się przy kupnie. Widoki na sprzedaż marne, podejrzewam, że Panowie M i B mają już dosyć tej całej inwestycji i będą skłonni do większych ustępstw cenowych.
              A z czasem wszystko się jakoś ułoży i zacznie się normalne życie jak na każdym osiedlu....
              Można też tak do tego podejść.
    • Gość: Zbigniew Kusior Re: antypanoramamaciejkowicka IP: *.chello.pl 24.09.10, 08:39
      Dotychczas starałem się jedynie obserwować toczącą się na tym forum dyskusję dotyczącą stanu technicznego oraz usterek budowlanych budynków domów jednorodzinnych w zabudowie szeregowej na osiedlu Panorama Maciejkowicka w Chorzowie. Jednakże po przeczytaniu powyższego postu (autorstwa osoby o nicku: Prawda) postanowiłem zabrać głos i w skrócie wyjaśnić czytającym rzeczone forum, jak przedstawia się sytuacja mieszkańców osiedla Panorama Maciejkowicka oraz z jaką skalą występowania defektów natury budowlano – wykonawczej w budynkach sprzedanych przez Dewelopera tj. Spółdzielnię Budownictwa Jednorodzinnego 3E na osiedlu Panorama Maciejkowicka mamy do czynienia. Nazywam się Zbigniew Kusior i tak się składa że jestem uprawnionym biegłym sądowym z zakresu budownictwa lądowego. Problemy mieszkańców osiedla Panorama Maciejkowicka są zaś mi dokładnie znane, ponieważ na wniosek 19 rodzin zamieszkujących domy na tym osiedlu zostałem poproszony o sporządzenie ekspertyz budowlanych domów stojących na osiedlu Panorama Maciejkowicka. Problem zatem nie dotyczy jak twierdzi mój przedmówca jedynie trójki mieszkańców, tylko dotyczy prawie wszystkich rodzin zamieszkujących opisywane osiedle (dotychczas zostało oddane w użytkowanie mieszkańcom przecież jedynie 28 domów). Co do wad i usterek budowlanych stwierdzonych przeze mnie w budynkach posadowionych na osiedlu Panorama Maciejkowicka to należy wyraźnie podkreślić, iż nie są to błahe wady i usterki, a poważne usterki wynikające z nienależycie wykonanych prac budowlanych, niezgodnie ze sztuką budowlaną. Stwierdzone przeze mnie wady nie powstały z przyczyn eksploatacyjnych, lecz z winy budowlańców i w pełni zatem obciążają Spółdzielnię Budownictwa Rodzinnego 3E, czyli dewelopera.

Co się tyczy stwierdzonych przeze mnie wad i usterek domów na osiedlu Panoram Maciejkowicka to ilościowo przeciętnie na każdy dom przypada ich około 30. Czy jest to mało, to pytanie pozostawiam pod osąd czytającym przedmiotowe forum? Powiem tylko, że w mojej opinii stanowczo za dużo. Tym bardziej, jak już wcześniej wspominałem, są to wady i usterki poważne, bo jakże by inaczej można było nazwać: przeciekające dachy, krzywe i nie domykające się okna, pękające ściany, przeciekające tarasy, występowanie wilgoci wewnątrz budynków, czy też odpadające elewacje? W świetle stwierdzonych przeze mnie, podczas wykonywania ekspertyzy wad i usterek budynków na osiedlu Panorama Maciejkowicka, najbardziej kuriozalną wadą okazało się takie zabudowanie drzwi wejściowych, że nie ma możliwości ich pełnego otwarcia. Maksymalny kąt otwarcia skrzydła drzwiowego nie przekracza 750.

Jeśli chodzi o zabezpieczenie świadczeń pieniężnych przez dewelopera na rzecz poszkodowanych mieszkańców to kwota środków pieniężnych pozwalająca pokryć wydatki związane z naprawą w/w wad i usterek została przeze mnie wyliczona na postawie sporządzonego kosztorysu inwestorskiego obejmującego w dodatku jedynie prace niezbędne do wykonania w celu wyeliminowania stwierdzonych wad i usterek budowlanych.

Pragnę również nadmienić, że jakość wykonanych robót świadczy o niskich kwalifikacjach pracowników i firm wykonawczych zatrudnianych przez developera przy realizacji osiedla Panorama Maciejkowicka.

Wielokrotnie oferowałem firmie wykonawczej oraz deweloperowi swoją pomoc przy ustaleniu Sposobu i technologii likwidacji stwierdzonych wad i usterek. Niestety moje propozycje pozostały bez jakiegokolwiek odzewu.

Z poważaniem:

Zbigniew Kusior
      • Gość: bolekk1975 Re: antypanoramamaciejkowicka IP: *.static.sadrejkat.3s.pl 24.09.10, 11:59
        ciekawe czy deweloper wyciagnie jakiś wnioski i przy drugim etapie wyelimunuje wymieniane problemy????- jeśli nie to lepiej wiać z tych domów (pod warukiem. że wreszcie zostaną oddane) chociaż zastanawiające jest czy po takich opiniach znajdzie sie ktoś chętny na odkupienie takiego domku?????
        • Gość: Mr. Snow Re: antypanoramamaciejkowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 12:19
          bolekk1975 - wysłałem Ci prywatną wiadomość na tym drugim forum. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka