Dodaj do ulubionych

developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chorzów

IP: *.telpol.net.pl 02.11.08, 13:44
jestem ciekawy każdej opinii.
może ktoś może podzielić się uwagami?
Dziękuje i pozdrawiam, pytalski
Obserwuj wątek
    • Gość: lokator Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.chorzow.n4a.pl 11.11.08, 22:53
      Trudno powiedziec. Developer jest moze nie tyle nieuczciwy, co
      chamski i to wyjątkowo. Tak sie nie traktuje klienta!!! A w dodatku
      ta buta, co on ku.. ma opoznienie on! I etap mial sie zakonczyc 30
      wrzesnia mamy poloe listopada i konca nie widac. taka jest prawda.
      Domy stoja i mozna zjechac z ceny dosc znacznie. taka jest moja
      opinia.
    • Gość: pytalski Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.telpol.net.pl 10.12.08, 14:30
      coś ciężko idzie Im ze zrobieniem drogi...
      Żal mi tych co tam już mieszkają lub wykańczają i brną codziennie w niezłym
      błocie...
      • Gość: pytalski Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl IP: *.telpol.net.pl 10.03.09, 22:02
        zbliża się wiosna, drogi wciąż nie ma, tak samo jak Pracowników, którzy mogliby
        ją robić. Ślimaczy się, mówiąc szczerze stoi w miejscu praca dot. dokończenia
        chodników, podjazdów, zakładania daszków, brak założonych spustów rynnowych.
        Woda leje się po ścianie, pojawia się we wnątrz budynków.
        • Gość: mieszkaniec Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.09, 17:44
          Witam kupiłam dom na tym osiedlu i jestem b. zadowolona , uważam
          jest jest to dzisiaj najlepsza oferta ( w tym przedziale cenowym)
          na sląsku -domek jest poprostu super, u mnie jest wszystko ok nie
          mam żadnym usterek/wad dlatego ze zdziwieniem czytam wcześniejsze
          opinie , pozdrawiam
          • pandzik Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl 05.04.09, 19:58
            Opinia napisana przez pracownika firmy...
            Żenada.

• Gość: pytalski Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl IP: *.telpol.net.pl 17.04.09, 18:24
          drogi nie zrobili w ogóle, chodników nadal nie poprawili, daszków nadal nie założyli, elewacji nadal nie skończyli, wyłamanymi zaczepami z piorunochronów się nie przejmują, płytki tarasowe odpadły chyba już wszystkie,
          terminy oddania apartamentowców na 2010 zastanawiający, jeżeli nie ma nawet dziury na fundamenty.
          Włączyli oświetlenie uliczne i to byłoby na tyle 8-)
          Pytanie. Ktoś coś wie nt. rosnącej kupy (w tym również pampersowej)śmieci za biurem sprzedaży?
          a przy okazji
          kibic/karliczek/"mieszkaniec" to ta sama Osoba...na Gazecie jest widoczny alias providera, jakie to oczywiste.
          "z faktami się nie dyskutuje"
    • Gość: Słowikowe wieści Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.09, 19:49
      co nowego:
      Na zamieszkałym osiedlu nadal nie ma drogi, za to jest jej
      oświetlenie! Kuriozum! Z jej zakończeniem nikomu się nie spieszy!
      Skończyli układanie daszków na wiatach, za to w kilku domach przecieka
      dach...ręce opadają.
      "Ciekawy" jest cel wysypywania gruzu na obszarze nowo budowanej części, jeszcze
      nie zbadany.
      Na całym osiedlu można spotkać walające się śmieci robotników no i te szczury.
      Przy wykonaniu położenia kafelek, kolejny raz na tarasach, po tym jak odpadły
      (wszystkie!!!) po zimie, zabrakło umiejętności.
      Niezaprzeczalne plusy to ciche okolice, śpiew ptaków i sąsiedzi 8-)
    • Gość: Słowikowe Wieści Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.09, 23:24
      Nie zgadniecie. Drogi NADAL NIE MA 8-)Więcej, nic się nie zanosi aby szybko
      była!!!. Płotów nadal nie zakończyli robić, nie mówiąc o ich pomalowaniu, woda
      przez źle zaizolowane balkony, zalewa garaże. Wokół porozrzucane materiały
      budowlane, kostki brukowe, śmieci, a przy deszczach pełno błota.
      Z drugiej jednak strony, trudno się dziwić, jeżeli przez cały dzień na budowie
      się nic nie dzieje...
      Dwa skończone szeregi wg. naszej wiedzy mają jeszcze cztery wolne domki...
      • Gość: alexix u Was tez tak poprzeciekalo?? IP: *.chello.pl 19.05.10, 00:02
        u mnie powodz
    • Gość: niedoszły sąsiad Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: 81.210.27.* 10.07.09, 12:25
      Witam Wszystkich
      Jestem w niemałym szoku czytając te komentarze. Miałem też tam mieszkać.
      Zaklepałem już nawet domek nr 1-skrajny wczesną wiosną 2008 (obecnie mury stoją
      do wyskosci pietra). Miał być oddany wg umowy 31.05.2009. Niestety umowa była
      fatalna, wykluczające się punkty dot. terminu oddania i żadnej odpowiedzialnosci
      developera. Pan Malicki nie potrafił mi wyjaśnic tych rozbieżności tylko
      opowiadał jakies farmazony że nie jest wielBŁĄDEM. W koncu sprzedał
      zarezerwowany domek za moimi plecami-nie dając mi nawet szansy na zdecydowanie
      czy biorę mimo zlej umowy. I całe szcześćie bo jeszcze bym się zdecydował (żona
      b. naciskała). Ufff. W zamian za to Malicki zaproponował mi inny dom o mniejszej
      działce, środkowy i za większą kasę! Śmiech na sali. Praktycznie granica
      bezczelności została przekroczona. Teraz czasem oglądam sobie to osiedle (blisko
      mieszkam) i jestem szczęśliwy że czytam umowy 3 razy zanim je podpiszę.

pozdrawiam
      niedoszły sąsiad
      • Gość: niedoszły sąsiad Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: 81.210.27.* 10.07.09, 12:29
        aaa, i zapomniałem dopisać, ze Pan Malicki o żadnej zmianie treści umowy nie
        chciał słyszeć. A ja nawet ceny nie chciałem negocjować.
        • Gość: Słowikowe Wieści Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.09, 23:17
          co nowego?
          Do zakończenia drogi brakuje jeszcze 5 metrów, ale tak jest od dwóch miesięcy!
          Poprawiają buble typu, zalewane garaże, niestety maja jeszcze cały czas wiele tematów niezakończonych, (poprawa kostki brukowej, malowanie płotów, naprawa piorunochronów)
          Zabrali się za budowę kolejnych dwóch szeregów domów, terminy ich oddania podobno były z początkiem sierpnia. Przy wzięciu się do roboty potrzebowaliby przynajmniej jeszcze sześciu miesięcy, jednak przyspieszenia nie widać.
          Na stronie internetowej można wyczytać o bramach na pilota i podwórku dla dzieci! Przestaliśmy już w to wierzyć.
          Może ktoś podzieliłby się własnymi spostrzeżeniami...
          • Gość: niedoszły sąsiad Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: 81.210.27.* 25.08.09, 11:30
            Witam

Wg mojej niepodpisanej umowy termin oddania 2 etapu to 31.05.2009.
            Ale myślę, że wszystko znajdzie szczęśliwy finał. Mimo że ze sporymi
            opóźnieniami to jednak się coś dzieje. Developer nie zwiał ani nie siedzi, więc
            głowa do góry :)
            pozdrawiam
            • Gość: Słowikowe Wieści Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.09, 20:57
              Drogi wciąż nie ma, ...drogowcy mówią, że Deweloper nie ma uregulowanej sytuacji finansowej i dlatego wcale im się nie spieszy! A jakość już wybudowanej drogi jest bardzo niska!
              Na kilku domach rozgrzebane są balkony (skute kafle i trochę wylewki), powód to zalewane garaże, wikwity pleśni czy grzyba. Pracownicy nie mają pomysłu co z tym robić!!!
              Budowa II etapu idzie dość mozolnie, w takim tempie nie zamkną go przed zimą...a taki jest podobno nowy termin oddawania domów. Zdaje się, że gratisowe kuchnie przy tym problemie to kolejna mrzonka...
              Ciekawy jestem jaki jest pomysł na śmietniki z różnego rodzaju materiałów budowlanych rozsypywanych tu i ówdzie. Pytania?

• Gość: NOWINY SŁOWIKOWE Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.09, 19:54
      przypominam, że adres IP: *.adsl.inetia.pl używa "podszywacz"!!!
      ŻĄDAMY ZAKOŃCZENIA BUDOWY DROGI!!! TO JEST SKANDAL ŻE NIE ZOSTAŁA JESZCZE
      UKOŃCZONA!!!
      !!!SKANDAL SKANDAL SKANDAL!!!
      • Gość: Nowiny Słowikowe Żądamy dokończenia budowy drogi!!!! skandal!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.09, 20:05
        Kto kupi dom na osiedlu, gdzie pierwszy właściciel wprowadził się rok temu a do
        tej pory nie zakończono budowy drogi? Kto się zdecyduje na kupno tutaj domu,
        jeżeli w okolicy jest tyle ciekawych osiedli, gdzie budowa jest profesjonalna i
        na wysokim poziomie jakościowym, a kontakt z deweloperem miły i kompetentny.
        Na panoramie Maciejkowickiej jest inaczej, tu rządzi bylejakość wykonania i
        bezczelność!!!
        Zakończenie kolejnych domów w grudniu? KPINAAAAA!!!!
        • Gość: hyh Re: Żądamy dokończenia budowy drogi!!!! skandal!! IP: *.chello.pl 06.10.09, 23:40
          gdzie masz osiedla budowane w sposób profesjonalny, na wysokim poziomie jakościowym?

weź zimny prysznic.

a kontakt z devoleperem zawsze jest doskonały...

... do momentu podpisania umowy.
          • Gość: z innego osiedla Re: Żądamy dokończenia budowy drogi!!!! skandal!! IP: 81.210.27.* 12.10.09, 12:43
            A zdziwiłbyś się chłopie.
            Są naprawdę uczciwi developerzy. Super kompetentni, mili, rozumiejący twoje
            potrzeby. Z którymi się zawsze dogadasz. I którzy dają więcej niż było w umowie.
            Akurat sam na takiego trafiłem. No i termin realizacji przed ustalonym terminem
            w umowie. Tak, to jest możliwe !!!

pozdrawiam
            DW
    • Gość: Kowalska Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.chello.pl 12.10.09, 20:45
      Witam,
      proszę o wszelkie informacje i opinie na temat postępu prac na
      terenie osiedla - podoba nam się architektura i położenie ale opcja
      wpłaty 100% kosztów za dokument pt. przyżeczenie sprzedaży jest
      ryzykowny. Może wypowie się ktoś kto zapłacił w ten sposób - jaki
      jest wpływ i tempo realizowania prac i kontakt z deweloperem po
      dokonaniu opłat. Ciekawa jestem czy jest duże zainteresowanie
      mieszkaniami w budynkach wielorodzinnych (wizualizacje i
      architektura są fajne ale ciekawe co z tego wyniknie jeśli budowane
      ma to być ze środków powierzonych). Będę wdzięczna za każdą
      odpowiedź.
    • Gość: Słowikowe Nowiny Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.09, 21:59
      dwa budowane szeregi miały być oddane we wrześniu...
      Mamy połowę października, a prace praktycznie stoją w miejscu lub bardzo ledwo
      pełzną. Nowy terminem oddania domów to grudzień. wg. mnie ten termin jest
      nierealny. Przecież dopiero połowa jednego z rzędu ma położony dach, a gdzie tam
      okna, tynki, ocieplenie, nie wspominając o ogrzewaniu/kanalizacji/drodze etc.
      Zresztą drogi nie ma zakończonej na całym osiedlu. Odradzam płacenie za dziurę w
      ziemi!!! Apartamenty mają być budowane od wiosny, jednak przypuszczam, że tutaj,
      też nastąpi niezłe opóźnienie. Co do kontaktu z developerem. Jak ktoś już tu
      ładnie napisał, do momentu podpisania dokumentu u notariusza jest jak malina,
      później niestety następuje mało miłe
      przebudzenie...zwodzenie/zbywanie/księżycowe opowieści
      • Gość: Kowalska Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 11:25
        Dziękuję Panu/Pani za odpowiedź.Planowaliśmy zakup domu na tym
        osiedlu z uwagi na fajne położenie. W zasadzie byliśmy tam raz we
        wrześniu i widzieliśmy mały ruch na budowie (zbyt mały jak na tak
        sporą inwesycję - moim zdaniem to wina braku funduszy najwyraźniej
        się tu kłania - wystarczy zobaczyć jakie tempo ma np. Dombud (budują
        za swoje i sprzedają gotowe). Warunki miej ryzykowne: 10% za umowę
        rezerwacyjną + reszta przy podpisywaniu aktu własności.Szkoda że te
        domy nie są sprzedawane po wybudowaniu jako gotowe - nie miała bym
        wątpliwości, ale w takiej sytuacji nie zaryzykuję - poczekam - chyba
        że trafi się coś innego w tym czasie za tzw gotówkę. Dzięki za info -
        Słowikowym Nowinom - pozdrawiam.
      • Gość: ktoś nie z branży Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.satfilm.net.pl 10.12.12, 13:45
        A o zastoju w budownictwie i kryzysie słyszałeś?, za gó...ane pieniadze chcecie mieć wille, chodniki w marmurach, oświetlenie itd. a niby skąd ma inwestor wziążć pieniądze jak ludzie nie kupują a bank pod budownictwo kredytów nie udziela, bo niepewny interes. Jak ciebie z roboty wyrzucą , bo redukcja etatów ze względu na kryzys, to też twoja wina będzie mimo, że żyły sobie w pracy wyprówałeś?
    • Gość: maciejkowiczanin Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.10.09, 17:24
      dom....ud to dopiero syf-jakosc jak za komuny ale to sie najbardziej
      podoba na sląsku
      • Gość: Kowalska Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.chello.pl 14.10.09, 19:26
        Dombud - produkuje domy z betonu - mają swoją fabryczkę na Dąbrówce
        Małej (robią gotowe elementy) - ale byłam i widziałam,- nie było to
        złe i źle nie wyglądało - jasne że nie jest to taka super
        technologia jak domy z keramzytu - ale za dombudowską technologią
        idzie też niższa cena co też dla statystycznego Kowalskiego ma
        istotne znaczenie. A co do Śląska - to nie wiem skąd masz takie
        wiadomości co się tu najbardziej podoba.
        Technologia produkcji i jakości betonu też pewnie się polepszyła na
        przestrzeni lat- jak się nie ma co się lubi lub chciało by mieć....
        Ze śląskim gustem nie ma tego co mieszać - Ślązaków nikt się nie
        pytał czy lubią wielką płytę - polecam film Kutza "Paciorki jednego
        różańca" i spacer po Nikiszowcu :-). Jest w Szopienicach piękny
        budynek administarcji huty Uthemann - z żelbetonu - budowano go w
        latach 1912 budynek jest projetu Zillmanów (tych samych którzy
        projektowali Nikiszowiec i elektrociepłownię Szombierki)- trudno w
        to uwierzyć ale pomimo upływu tylu lat Uthemann jest w doskonałym
        stanie - solidna przedwojenna konstrukcja (czyli niekomunistyczna)-
        technologię budowy z betonu znaliśmy już wtedy na Śląsku a jak coś
        jest porządnie robione to efekt po wielu latach nadal jest godny
        pochwały ciekawe ile z tych nowych domów po tylu latach będzie w
        równie dobrym stanie jeśli już lokatorzy narzekają na fuszerki (na
        tym samym forum). Pozdrawiam.
        • Gość: maciejkowiczanin Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.10.09, 19:05
          domy z betonu czy keramzytu to najgorszy materiał, praktyki firmy
          dom..ud polegające na kiepskim materiale czy wykończeniu kosztem
          ciut niższej ceny to stare zagrywki, nie ma porównania z w/w domami
          w maciejkowicach, a jak ktoś się nie zna na budownictwie albo go nie
          stać na dom z porothermu i posadowionym na płycie fundamentowej
          itd.to niech się nie kompromituje na forum a od maciejkowic sie
          odp...dol
          • Gość: Kowalska Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.chello.pl 15.10.09, 20:21
            Oj joj - ale prol z ciebie maciejkowiczanin (słownik z rynsztoka -
            ale z netu jak widać i prole korzystają, takie czasy). A podejrzewam
            że ty maciejkowiczanin z importu jesteś - niech zgadnę z
            Józefosławia pewnie, bo jak Rejtan bronisz w sumie czegoś czego nie
            nie krytykuję jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny bo architektura tych
            domów mi się podoba (masz problemy z rozumieniem tekstu pisanego?)a
            jedynie powołuję się na opinie ludzi którzy tam mieszkają i znają
            usterki domów w których zamieszkali i tyle.
            Myślę że rozmowa polegająca na wymianie argumentów ma sens ale
            zniżanie się do poziomu rynsztoka nie bardzo.

Bycie gorolem to nie tylko kwestia pochodzenia - to taki stan umysłu
            który prezentujesz (to jest właśnie kompromitacja).
            Plyta fundamentowa to nie szczyt luksusu drogi kolego ale
            konieczność w rejonach pogórniczych (destant z centralnej Polski
            może tego nie wiedzieć i ja to rozumiem)- domy maciejkowickie to też
            nie jest luksus - to jedynie (poza architekturą)norma - również
            dla "Kowalskich" - ci co mają prawdziwą kasę takiego domu nie kupią.
            • Gość: Nowak Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.09, 22:07
              jest dobrze a nawet nie najgorzej jest...
              szkoda,że radość tworzenia nowego Miejsca do życia dla mnie i mojej rodziny -co powinno byc szczególnie miłe-zakłócają zupełnie niekompetentne osoby z tzw. branży budowlanej-osoby ,które nie dbają o cudze mienie,ktore nie rozumieją,że jest to już zamieszkałe osiedle a nie tylko plac budowy.I oczywiście dyżurne hasło,że winę za wszystko ponosi poprzednia firma...nieudaczników a oni muszą teraz robić poprawki(czyli robią poprawki po sobie).
              Oprócz tych i innych niedogodnosci np.droga dojazdowa-dom po przemyslanych przeróbkach jest dobrym lokum dla rodziny.
              Pozdrawiam Kowalską i gratuluję słownego temperamentu.
              • Gość: Barek Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: 85.14.126.* 18.10.09, 11:02
                Witaj. Czy wiadomo co będzie się znajdować za skarpą tzn. od strony wschodniej -
                słyszałem że śmietnisko - to prawda??? Bo od strony zachodniej szeregu domków
                będzie jeszcze jeden szereg domków.
          • Gość: znajomy Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 21.06.11, 17:40
            Nie podpisuj się tchórzu "maciejkowiczanin" i pozdrów ziomali z Józefosławia warszawsiaku !!!
    • Gość: wojtek Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: 213.186.88.* 21.10.09, 11:30
      Proszę o opinię. Co sądzicie o zakładach niedaleko osiedla - co to
      jest, czuć to "coś" co leci z komina??? - proszę o odpowiedź bo wiem
      że niektórzy mieszkają tam już ok. roku.
      • Gość: ((00-- Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.chello.pl 21.10.09, 11:50
        czasem smierdzi czasem nie jak to na slynsku
        • Gość: Nowiny Słowikowe Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.09, 21:50
          W odpowiedzi na gościa BAREK:
          Od strony wschodniej osiedla, za skarpą jest pole uprawne i jest to już część
          terenu parku krajobrazowego żabie doły, który jest prawnie chroniony. Jeździ tam
          co jakiś czas właściciel, traktorem i coś tam przekopuje. Tak więc nie obawiaj
          się że powstanie tam śmietnisko. Jednak za polem, kolejno za drogą i pasem
          ogródków działkowych jest byłe wysypisko (zrekultywowane) i działająca sortownia
          śmieci, która niestety latem dała się kilka razy w kość, smrodem. Jednak nie
          jest to specjalny dramat.
          Jeżeli wybierzesz sobie domek, to zwróć uwagę, czy przy części skarpy gdzie
          kończy się Twój ogródek nie znajduje się śmietnik, który urządzili sobie
          robotnicy. Niestety z tym problemem borykało się większość mieszkańców właśnie
          od wschodniej części. Trzeba po prostu zażądać wysprzątania

W odpowiedzi na pytanie Wojtka.
          Ten duży komin który widzisz od ulicy głównej to część zakładów azotowych, z
          których większa część już nie istnieje. Przez rok nie zauważyłem z niego ani raz
          małego dymka.
          Dalszy komin, mniejszy, ale szerszy, szaro-czerwony, należy do elektrociepłowni
          Chorzów (bardzo nowoczesny obiekt), wylatuje z niego bezwonna i nie groźna para.
          Para wylatuje oczywiście zimą robiąc ogromne obłoki. Inne kominy w okolicach
          raczej są niegroźne.s
          serdecznie pozdrawiam.
          • Gość: Nowiny Słowikowe Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.09, 21:57
            Jak tam sprzedaż domów z drugiego etapu? Na "domiporcie" piszą, że zostaną one
            oddane w Iq 2010r. Ktoś zna szczegóły? Tempo robót jest bardzo mizerne (podobno
            znowu zastoje finansowe...)
            A z bieżących tematów.Robią W KOŃCU!!!!!!! połączenie drogi Słowików z Główną.
            A jest ktoś może zainteresowany mieszkaniami?
            • Gość: Ślązak Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.mmj.pl 01.11.09, 16:30
              Widziałem, że Wam już drogę skończyli. Gratulacje :)

pozdrawiam
              • Gość: nowiny z panoramy Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.09, 22:00
                drogę otwarli lecz jakość realizacji jest żenująco niska.
                Osiedle miało być zamknięte, ja już w to nie wierzę.
                Kiedyś mówiono o placu zabaw, który pewnie nigdy już nie powstanie.
                A jakimi głodnymi kawałkami Ciebie karmi tych dwóch z barakowozu?
        • Gość: Ślązak Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.mmj.pl 25.10.09, 18:35
          Widać, że autor powyższego "Gość: ((00--" to rzeczywiście jakiś "Super Gość" na
          Śląsku skoro twierdzi że "śmierdzi jak na Śląsku". Jak się mieszka niedaleko
          wysypiska śmieci to będzie śmierdzieć w upały i nic nie poradzisz. Smród się nie
          bierze ze Śląska.
          Kiedyś było na Śląsku masę kominów i powietrze było nie teges ale to echo
          przeszłości.
          A jeżeli ci śmierdzi to wracaj do siebie.

pozdrawiam
          Ślązak
          • Gość: Kowalska Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.09, 12:48
            Masz moje absolutne poparcie - Ślązak!:-))
        • Gość: Chorzowianin Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.chello.pl 26.10.09, 22:50
          smierdzi szczegolnie wieczorem i przy zmianach temperatur mgla
          przyjedz i sie przekonaj i zatanow sie czy warto inwestowac duze
          pieniadze, a ze na slasku jest brud i syf to normalne przeciez to
          rejonprzemyslowy i zaniedbany
          • Gość: Ślązak Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.mmj.pl 27.10.09, 21:11
            Ciekawe, że mieszkam kilka km dalej (Michałkowice) i nic mi nie śmierdzi. Ja
            rozumiem, że jak wiatr nieodpowiednio zawieje od wysypiska i to w
            niesprzyjających warunkach temperaturowych to będzie śmierdzieć. Ale to nie
            kwestia Śląska tylko konkretnego wysypiska. A brud i syf jest tam gdzie
            mieszkają brudasy i syfiarze. Śląsk się nieco zmienił przez ostatnie 20 lat. I
            nie wiem czy zauważyłeś że jeszcze ciągle się zmienia.....
            A jeśli masz pecha i mieszkasz koło wysypiska...to nie oceniaj całego Śląska
            przez pryzmat twojego lokalnego środowiska.

pozdro
      • Gość: kwinto Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: 213.17.237.* 28.10.09, 15:35
        Polecam BIP Urzędu Miejskiego w Chorzowie - zakładka decyzje
        środowiskowe. W zakładach Azotowych (ten duży komin) szykuje się
        produkcja wysokoprocentowych stopów krzemu.
    • Gość: Kowalska Do szczęśliwych inaczej.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 12:28
      Co się tam dzieje na Waszym osiedlu, że założona została nowa (anty)
      strona?
      Z opisu - realizacji sprzedaży domów wynika ze deweloperowi sprzedaż
      idzie całkiem dobrze - sama jestem zaskoczona ... Więc pieniądze na
      dalszy rozwój inwetycji chyba stale "dopływają". Jak tam proces
      budowy? Czy tempo prac wzrosło?
      Pozdrawiam
      • Gość: Słowikowe Nowiny Re: Do szczęśliwych inaczej.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.09, 21:02
        dzieje się otóż to że dzieje się niewiele lub nic.
        Droga nie została oficjalnie odebrana i de facto jest mało legalna. Zresztą jest ona bublem. Zapraszam na spacer po osiedlu, pełno wybojów, popękanych kafelek, dziur i zapadlisk. Tak nie wygląda nowa droga lub tak wyglądać nie powinna. Do dzisiejszego dnia domy nie mają wykonanych tzw. odbiorów zew. Nadal spotykamy się z wieloma usterkami. Kiedyś pisano o powyginanych piorunochronach, które są dalej powyginane, z nowych zerknijcie jak pękają podbitki przydechowe, prawie przy każdym segmencie. Nie wiadomo nic o zagospodarowaniu przestrzennym, o wybudowaniu bram, placu zabaw (co zostało ZAPŁACONE!!!), nie wiadomo nic o dalszych planach budowania kolejnych domów czy tzw apartamentowcach. A w kwestii budowanych dwóch kolejnych szeregowców. Założę się z każdym, że nie zostaną one zakończone w I kw. jak to obiecuje "tych dwóch z barakowozu". Jeżeli tam się teraz już kompletnie nic nie dzieje... Na koniec ciekawostka. Tych dwóch opowiada, że został do kupienia jeszcze tylko jeden dom, wg oceny mają sprzedanych ledwo kilka i to juz jest przesadzone.
        • Gość: z zewnatrz Re: Do szczęśliwych inaczej.... IP: *.mmj.pl 19.11.09, 11:40
          Witam

Z tego co widać na stronie:

www.panorama-maciejkowicka.pl/strona.php?dzial=dzialki&poziom=2
          to developer zaczyna wyprzedawać działki budowlane. Czy to czasem nie miał być
          teren przeznaczony na plac zabaw !!!

szczerze współczuję :(
          • Gość: Kowalska Ku przestrodze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.09, 10:55
            Do wszystkich kupujących "dziurę w ziemi" za tzw "przyrzeczenie
            sprzedaży" - czyli o wilku
            mowa ...........krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,7281961,Klienc
            i_Leoparda__nie_oddamy_mieszkan.html

Pozdrawiam
    • Gość: Słowikowe Nowiny Slowikowe Nowiny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.09, 13:30
      Sprzedaż działek jest wielką ale to wielką niewiadomą! Faktycznie
      miał tam byc plac zabaw. Teraz maja pomysł rozdzielenia działek
      droga i chodnikiem, a miał tam byc kolejny szereg!!! Sprzedaja
      pewnie co i jak sie da byle szybko zarobić. Niezapominajmy ze cały
      czas pojawiaja się kwestie róznego rodzaju nieuregulowanych
      zobowiazan które mają ci dwaj z barakowozu...
      Dziękuje za współczucie, jednak juz w niedługim czasie współczuc
      bedzie mozna właśnie tym dwum 8-) do kolejnych wpisów
      • Gość: Kowalska Ku przestrodze - cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 12:54
        wyborcza.pl/1,75248,7286569,Deweloper_zniknal__Inwestycje_rozkradaja.html
        Nie życzę nikomu chociaż wiem że spółdzielnia sprzedała już kilka
        domów w stanie surowym otwartym - oby się tak nie skończyło..
        • Gość: Kowalska "Cofam wypowiedziane słowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 08:44
          Muszę poprawić swoją wcześniejszą wypowiedź aby nie wprowadzić w
          błąd potencjalnych szukających domu w przedsiębiorstwie Dombud. Jak
          to w życiu - wszystko z daleka wygląda lepiej niż z bliska.
          "Ci dwaj z barakowozu" (Spółdzielnia)przynajmniej do momentu wpłaty
          są mili i zainteresowani potencjalnym klientem - w Dombudzie
          Kowalskiego olewają już na etapie próby zakupu. Co z tego że siedzą
          nowoczesnych biurach jak komunistyczne podejście do klienta -petenta
          to tamtejsza norma (umawiają z panem na budowie a potem okazuje się
          że na tej budowie nikt o umówionym spotkaniu nikt nie wie,
          zapominają że mieli przesłać umowę , kosztorys, jest problem z
          kontaktem bo nie raczą oddzwaniać itp itd - chcecie kupić dom?
          Uzbrójcie sie w cierpliwość - łaskawie może zechcą wam go sprzedać
          jak pod drzwiami poskomlicie - tragedia. No i niestety też są
          transze!W mysłowickim Pref- Budzie domy prezentował sam prezes -
          (bardzo pozytywne wrażenie)a ponieważ na placu budowy było błoto
          przywiózł nam nawet kalosze!!!! - to jest właśnie prawdziwy
          kapitalizm!Jeśli firma rodzinna inwestuje w budowę swoje fundusze to
          zabiega o klienta! Co do Dombudu to się pomyliłam - należało się Wam
          moje sprostowanie.Gdyby w Maciejkowicach budowano za "swoje " i
          sprzedawano gotowe prawdopodobnie dawno osiedle było by zamieszkałe -
          bo i miejsce fajne i architektura niezła - tylko do normalności
          chyba w Polsce nam jeszcze dużo brakuje (stąd polecam artykuły
          pt. "ku przestrodze").Pozdrawiam.
      • Gość: z zewnatrz Re: Slowikowe Nowiny IP: *.mmj.pl 26.11.09, 12:47
        o co chodzi z tymi dwoma z "barakowozu" ? To developerzy? Dozorcy ? Kto ?
        • Gość: z wewnątrz Re: Slowikowe Nowiny IP: *.multimo.pl 30.11.09, 23:01
          Tych dwóch pojawia się co jakiś czas i łowią kolejnych klientów. Starszy z objawami demencji mieni się głównym inwestorem (cokolwiek by to miało znaczyć). Typowy biznesmen-ciul z centralnej Polski - nie należy wierzyć w żadne jego słowo ponad to, co oczy widzą. Młodszy przedstawiany jest jako architekt osiedla - wydaje się nawet sympatyczny i w miarę kompetentny, ale chyba jest na garnuszku starszego i nie wychyli się poza jego opinie.
      • Gość: Kowalska Re: Slowikowe Nowiny IP: *.chello.pl 30.11.09, 18:59
        Na stronie Spółdzielni w zakładce oferta w temacie szeregówek jest
        informacja że sprzedano już 12 domów (aż!!!) - co prawda mnie to już
        nie dotyczy bo zdecydowałam się na zakup innego i w Katowicach nie
        mniej jak to wytłumaczysz? Chodzą opinie że na budowie nic się nie
        dzieje. Wg mnie powodem tej sprzedaży jest to że ruszył się rynek
        kredytów - ale nie wiem czy ludzie i tak nadmiernie nie ryzykują -
        znowu jak bumerang wracają sprawy że deweloper splajtował...
        Takie wzmożenie sprzedaży to chyba dobra nowina dla mieszkających bo
        wreszcie jest szansa aby nie żyć na permanentnym placu budowy czego
        Wam życzę..
    • Gość: XXXX Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.chello.pl 30.11.09, 18:49
      wyborcza.biz/biznes/1,100896,7311636,Deweloper__macie_plac_budowy__wiec_mieszkajcie.html
      • Gość: Słowikowe Nowiny Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.09, 16:15
        Podobne artykuły mogłyby w pewnym sensie z powodzeniem dotyczyć również tego
        osiedla. wg mnie fikcją jest że w drugiej części osiedla jest sprzedanych tyle
        budynków co przedstawia rysunek na stronie tych dwóch z barakowozu. Podobno
        jedna z rodzin właśnie tego budynku nie skończonego, wytoczyła im proces sądowy.
        Nic nie świadczy również o tym, aby mieli budować w najbliższym czasie
        jakiekolwiek apartamentowce. Sugeruję nie kupować żadnego niewykończonego domu
        bo może się to skończyć kolejnym niepotrzebnym dramatem. Jak kupić to tylko
        skończony i gruntownie sprawdzony!!!
        . Chodzi tych dwóch co weekend i
        opowiada dyrdymały, a nie potrafią naprawić drogi, której jeszcze nie odebrał
        inspektorat nadzoru, nie potrafią wybudować ogrodzenia, nie potrafią zbudować
        OBIECANEGO placu zabaw, naprawić wielu zgłaszanych usterek, nie potrafią
        podpisać zewnętrznych odbiorów budynków!!
        • Gość: z zewnatrz Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.mmj.pl 03.12.09, 09:06
          Proponuję obecnym już mieszkańcom wywiesić jakiś baner odstraszający
          potencjalnych nowych kupców. Coś w tylu: "Prosimy developera o naprawę tego i
          tego (drogi, piorunochronów itp), załatanie dziur, postawienie płotu, generalnie
          o dotrzymanie umowy, itp itd). Aby nie było to obraźliwe a na tyle odstraszające
          potencjalnych kupców aby się ci dwaj z barakowozu wzięli za realizację swoich
          zobowiązań. Bo inaczej niczego już nie sprzedadzą....
          • Gość: z zewnatrz Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.mmj.pl 03.12.09, 09:07
            Oczywiście baner czy banery na swoich działkach aby nikt ich nie mógł zdjąć. Jak
            powstanie kilka takich to na pewno zmięknie im rura....
            • Gość: Słowikowe Nowiny Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.09, 14:14
              rura im zmięknie i to już niedługo...
              • Gość: Kowalska Wniosek: sprawdź zanim kupisz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.09, 08:31
                biznes.onet.pl/kupujac-mieszkanie-warto-poznac-finanse-dewelopera,18496,1588616,1,prasa-detal
                • Gość: Slowikowe Nowiny dramat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.09, 23:11
                  ledwie otwarli drogę a już wyłączyli oświetlenie drogi, powód: rażący brak
                  umiejętności organizacyjnych tych dwóch z barakowozu...
                  Chcesz tu kupić dom, zastanów się dwa albo trzy razy

ŻĄDAMY WŁĄCZENIA OŚWIETLENIA DROGI,
                  ŻĄDAMY PROFESJONALNEGO WYWIĄZYWANIA SIĘ Z UMÓW

pozostaje droga sądowa,
                  • Gość: Kowalska Re: dramat IP: *.chello.pl 11.12.09, 18:45
                    No to się zaczyna robić "ciekawie"

OSIEDLE BEZ ŚWIATŁA W CHORZOWIE www.tvs.pl/informacje/19222/

CIEKAWE CZY URZĘDNICY ZAMIAST POZOSTAWAĆ W ZDZIWIENIU ZAOFERUJĄ
                    JAKĄKOLWIEK POMOC W WYJŚCIU Z TEGO NARASTAJĄCEGO PROBLEMU - A Z TEGO
                    CO WIDAĆ TO PROBLEMY BĘDĄ JUŻ CHYBA JEDYNIE WZRASTAĆ. Czy to Wasze
                    osiedle jest ogrodzone przynajmniej?
                  • Gość: Kowalska Re: dramat IP: *.chello.pl 11.12.09, 18:50
                    Ha ha ha! a to ze strony internetowej rezydentów barakowozu....

Mieszkaj:

BEZPIECZNIE
                    W ZIELONEJ OKOLICY
                    SZCZĘŚLIWIE
                    • Gość: kowalska Re: dramat IP: *.chello.pl 11.12.09, 18:57
                      www.tvs.pl/informacje/19222/
                      www.tvs.pl/informacje/19222/
                      OSIEDLE BEZ ŚWIATŁA W CHORZOWIE
                      zaczyna się robić "ciekawie" - będzie zrzuta na ochronę - swoją
                      drogą to faktycznie złodzieje kół samochodowych zrobili się
                      bezczelni w końcu to chyba środek osiedla.
                      Kondolencje!!!!
                      • Gość: Słowikowe Nowiny Re: dramat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.09, 21:49
                        chcesz tu kupić dom? Przeczytaj:
                        - powyginane piorunochrony
                        - odpadająca i popękana podbitka
                        - niechlujnie położone kafelki na tarasie
                        - zacieki w garażu, (nie wiem, jak będzie na wiosnę po kilku
                        miesiącach napraw balkonów)
                        - źle osadzone drzwi wejściowe
                        - zła jakość drzwi balkonowych prowadząca do ich wyłamania, zła
                        jakość
                        klamek
                        - źle położona kostka brukowa
                        - nie dokończone pomalowanie elewacji
                        - PĘKAJĄCE ŚCIANY wszędzie!!!!
                        - niepoprawnie wykończone obróbki dekarskie, brak uszczelek,
                        niechlujstwo, braki w wacie mineralnej na stropie, powyginane blacha
                        dachowa
                        - niepełne pomalowanie ogrodzenia
                        - uszkodzone wiaty na śmietniki
                        - uszkodzone spusty rynnowe
                        - nie przykręcone rynny
                        - zła jakość wykonania przepierzeń, zardzewiałe alementy metalowe,
                        uszkodzone leksany
                        - brak spustów z rynien, które sa zakopane w ogródkach!!!
                        - pozostawione kupy śmieci i gruzu
                        - usterki w elementach grzewczych, wypadające termostaty, cieknące
                        uszczelki, nie działające pompy, zardzewiałe elementy, nie wykończone
                        elementy kominowe
                        • Gość: z zewnatrz Re: dramat IP: *.chello.pl 18.12.09, 14:36
                          Mówię ci, wystarczy 1 większy baner na ogródku z jakąś dobrze dobraną treścią i
                          facet nie sprzeda już żadnego domu tutaj zanim Wam nie naprawi szkód. Przecież
                          każdy potencjalny klient przejdzie się po osiedlu 10 razy zanim się zdecyduje i
                          niczym się tak nie zainteresuje jak właśnie tym banerem.
                          A na tę stronę nie każdy dotrze.
                        • Gość: kowalska Re: dramat IP: *.chello.pl 18.12.09, 16:44
                          Słowikowe, zastanawiam się dlaczego pękają ściany? Przecież domy są
                          ponoć na płycie fundamentowej - nie znam się na tym aż tak, ale
                          jeśli to są głębsze pękniecia to chyba niczego dobrego nie wróżą -
                          przecież te domy mają 1- 1,5 roku do licha!
                          Ludzie powinni zanim kupią tam dom czytać fora - zanim odwiedziłam
                          wasze osiedle we wrześniu czytałam wpisy o źle położonych kafelkach
                          na tarasie - i to była pierwsza rzecz jaka na miejscu rzuciła mi się
                          w oczy - okna balkonowe o których wcześniej nikt nie pisał też nie
                          wyglądały solidnie o ile te pozostałe wymienione rzeczy da się
                          naprawić myślę to co ze ścianami? Kiedy mieliście odbiór budowy? Co
                          na to nadzór budowlany? Myślę że inwestor zrobił błąd - postawił na
                          ilość kosztem jakości - zdecydowanie za duża inwestycja - może gdyby
                          budował po jednym szeregu i dopiero po sprzedaniu zabierał się za
                          następny...z czego teraz wyłoży na reklamacje? Na kredyt z banku
                          chyba nie może liczyć - nie zapominajmy że ci co wpłacili czekają na
                          realizację obietnic - ze zdjęć wynika że postępy są prawie żadne -
                          baner możecie wywieszać na dniach otwartych czyli w każdy weekend
                          :-) czy dużo wtedy ludzi przychodzi ?
                  • Gość: z zewnatrz Re: dramat IP: 188.33.163.* 30.12.09, 14:41
                    Witam, przejeżdżałem ostatni przez Maciejkowice i zauważyłem, że światła już
                    załączone. Co się stało ? Developer zmiękł czy sąsiedzi zaczęli opłacać prąd ?
                    • Gość: Janusz Re: dramat IP: *.chello.pl 28.01.10, 11:27
                      Jak to wygląda z tym prądem ?
                      Znalazłem info tutaj:
                      forum-24.pl/viewtopic.php?f=32&t=25&sid=0776792d91864194c4150584991ab805
                      Moja córka myślała żeby tam dom z męzem kupić.
                      Ale po tym co tam sie dzieje chyba im odradze i nie dorzuce sie do tego domu...

To prawda z ta okolica ??
                      • Gość: Hanys-ka do Janusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 10:09
                        Okolica fajna ale rozsądnie było by poczekać na zakończenie budowy
                        tym bardziej że o ile deweloper nie zmienił zasad trzeba wpłacić
                        prawie wszystko od razu - czyli jak się coś nie uda to kasa może być
                        zamrożona (oby tylko). Możesz jeszcze sprawdzić ofertę w
                        Michałkowicach (park i basen) - fajne widoki, odległość jaka dzieli
                        oba nowe osiedla to max. 10min. jazdy na rowerze super plenerową
                        trasą nasypu nieistniejącej wąskotorówki czyli niedaleko.
                        dom.gratka.pl/tresc/402-7863818-slaskie-siemianowice-slaskie-michalkowice.html#8df901f6f8dcab03,1
                        Aby pominąć pośrednika (niepotrzebne koszty) możesz udać się tam sam
                        i porozmawiać z deweloperem osobiście ul. Kochanowskiego
                        (prostopadła do E. Plater)
                        • Gość: Siemianowiczanin Re: do Janusza IP: *.aster.pl 09.02.10, 08:29
                          He,he,he....chyba jestes agentem od tych nieruchomosci a sam jeszcze
                          mieszkasz w stodole skoro taki barak z pustakow to dla ciebie rzecz
                          godna polecenia.
                          Ha, ha, ha....
                          • Gość: Hanys-ka Re: do Janusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 09:20
                            Czy dom zbudowany z pustaków przekracza twoje wyobrażenia o
                            materiałach budowlanych z których normalnie buduje się domy? wyobraź
                            sobie że dom można jeszcze zbudować z cegły! Jezu ! a nawet z
                            porothermu! a nawet keramzytu! Są jeszcze domy z bali i drewna.
                            Naprawdę !
                            Myślałam że UFO na strony Ziemian nie zagląda!
                            Polecenie aby ktoś zapoznał się z inną ofertą jest działaniem na
                            rzecz agencji pośrednictwa nieruchomości? Myślenie na skróty -
                            węszenie interesu zawsze i wszędzie to chyba typowa cecha naszego
                            narodu.
                            • Gość: słowikowe nowiny dramat, dramat, dramat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.10, 17:35
                              same złe wieści!
                              Dachy przeciekają już chyba wszystkim!!!
                              Wadliwość wykonania doprowadza do zalewania wewnętrznej strony podbitki, kolejno
                              woda wlewa się pomiędzy pustak a styropian gdzie u niektórych już, a u
                              niektórych za chwilę sączy się do wewnątrz!!! To najprostsza droga do
                              występowania grzyba!
                              Kilku Sąsiadów musiało skuć bruk, bo z powodu jego wadliwego położenia i mrozu,
                              "podniosło" go o kilka centymetrów i nie mogli wejść do domów.
                              Wciąż nie możemy doczekać się przekazania nam na własność drogi, za którą
                              zapłaciliśmy. Oczywiście powodem jest niedopełnienie formalności, przez tych
                              dwóch z baraku! Na budowie nie dzieje się kompletnie NIC! Oddawanie domów z
                              kolejnego etapu być może jesienią?
                              Wiosną mają ruszyć z budową apartamentowców, jak nie potrafią uporać się z
                              budową placu zabaw. brawo...
                              • Gość: z zewnatrz Re: dramat, dramat, dramat IP: 188.33.110.* 24.02.10, 10:40
                                No a co na to wszystko mówi tych 2 z barakowozu ?
                                • Gość: Słowiowe Nowiny Re: dramat, dramat, dramat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.10, 11:35
                                  jedno wielkie nic...
                                  Już zmienili projekt zabudowy i nie będą budować trzeciego rzędu domków. Więc
                                  osoby, których ogródki miały przylegać do ogródków z trzeciej fazy budowy, będą
                                  miały krajobraz księżycowy. Chyba że znajdzie się nowy inwestor, a to nie trwa 5
                                  min...
                                  Na budowie drugiej części osiedla nadal się nic nie dzieje chociaż domy miały
                                  być oddane w marcu (termin kilkakrotnie przekładany). W marcu być może ale 2011 8-)
                                  Na stronie internetowej piszą że rozpoczynają zapisy na apartamenty. Mają je
                                  budować od wiosny, tylko nikt się nie spytał którego roku...
                                  Na razie tych dwóch z barakowozu chodzi po osiedlu opowiadając niestworzone
                                  historie kolejnym Klientom marzącym o zamieszkaniu w fajnym domku, którzy są
                                  nieświadomi całej tej sytuacji.
                                  Tych dwóch chodzi również i spisuje usterki z którymi od kilku miesięcy nie
                                  robią nic.
                                  Mam propozycję. Jeżeli ktoś jest bardzo zainteresowany zakupem tutaj domku, to
                                  zapraszam na spacer po osiedlu. Niech sobie poogląda, zalane dachy (zobacz jak
                                  wyglądają podbitki), pozrywane piorunochrony, niedokończoną elewację. A co
                                  najciekawsze, pooglądajcie nową drogę, której budowa została zakończona w
                                  październiku zeszłego roku, urząd miejski nie odebrał jej do tej pory, a sama
                                  droga to jest jedna wielka dziura i rozlewisko!!!
                                  Sprawa wcześniej czy później, ale raczej wcześniej skończy się w sądzie...
        • Gość: xx osiedle szczesliwych chyba inaczej IP: *.chello.pl 27.02.10, 17:31
          chcialem tam kupic domek ale po tym co zobaczylem na miejscu i
          przeczyta;lem na forum rezygnuje. przykro mi ze ludzie ktorzy
          zaplacili tyle forsy maja przez nie uczciwego dewelopera same klopoty
          • Gość: gość Re: osiedle szczesliwych chyba inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 11:38
            Zastanawiam się czy na Śląsku budują uczciwi deweloperzy?
            PDM (osiedle przy parku)po pobraniu zaliczki w 2008 roku nic nie
            wybudowało i ogłosiło upadłość. W Maciejkowicach todalna klapa. Czy
            można kupić dom na terenie Siemianowic/Chorzowa dobrze wykonany i
            ładnie położzony??? za normalne pieniądze oczywiście
            • Gość: pień Re: osiedle szczesliwych chyba inaczej IP: *.chello.pl 07.03.10, 20:32
              > Czy
              > można kupić dom na terenie Siemianowic/Chorzowa dobrze wykonany i
              > ładnie położzony??? za normalne pieniądze oczywiście

Aleś sobie zawęził... LOL.

Co do pytania czy można, moja odpowiedź po doswiadczenia z trzema firmami brzmi
              - NIE, Nie można.

• Gość: szczęśćiaż Re: osiedle szczesliwych chyba inaczej IP: 109.243.6.* 08.03.10, 09:04
                Nie zgodzę się z przedmówcami. Właśnie, że można. Ja kupiłem. W Siemianowicach.
                O mało nie wtopiłem w Panoramie Maciejkowickiej. Ale opatrzność czuwała.
                Wtopiłem potem na ekipie remontowej ale to zupełnie inna historia. Tyle, że ona
                była z Sosnowaca :)

pozdrawiam
                • Gość: Hanys-ka Re: osiedle szczesliwych chyba inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 10:29
                  pochwal się gdzie kupiłeś - i gdzie budują jak trzeba..
                  • Gość: szczęściaż Re: osiedle szczesliwych chyba inaczej IP: 109.243.6.* 08.03.10, 10:57
                    Nie chcę być posądzany o jakąś kryptoreklamę. Już takie posądzenia tu były.
                    Powiem tylko, że developer jest super. Dostałem więcej niż w umowie.
                    Jeśli ktoś jest poważnie zainteresowany to na priv'a mogę powiedzieć więcej. Z
                    tego co mówił to buduje teraz w Mikołowie. Ale chyba został mu jeden domek w
                    Siemianowicach - Przełajce.

pozdrawiam
                    • Gość: aniszkka Do Szczęściaża IP: *.226.foxnet.com.pl 27.03.10, 00:40
                      szczesciaz proszę odezwij sie do mnie w wiadomej sprawie @ a.bosak@o2.pl
    • Gość: Słowikowe Nowiny Re: dramat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.10, 19:30
      Wszyscy wiedzą że 28 I odbędą się dni otwarte, na którym będą prezentowane
      kolejne domy do sprzedaży.
      Mało jednak kto wie, że w tym samym dniu odbędzie się inwentaryzacja usterek!!!
      Nie banalnych, a bardzo poważnych. Wymienię tylko takie, jak, zalewane garaże,
      nieszczelne dachy które prowadzą do zalewania górnych kondygnacji, dramatycznie
      pękające ściany, nieszczelne drzwi, uszkodzenia kanalizacji, uszkodzona droga.
      Mało kto wie ze drugi etap budowy domów ma poważne opóźnienia, które wynoszą
      ponad pół roku! A domów do sprzedaży jest jeszcze całkiem sporo...
      Prawdopodobnie sytuacja finansowa tych dwóch z baraku jest niestabilna a na
      pewno ich słowność bardzo wątpliwa. Ich motto to mijanie się z prawdą...
      Chcesz kupić tutaj dom, zastanów się dwa razy. Mało innych ciekawych osiedli z
      uczciwymi sprzedającymi?
    • Gość: zawiedziony Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.zvid.net 09.03.10, 09:06
      to co tu opisujecie to pestka wporownaniu do mega wtopy z Bytomia
      osiedle zielone wzgorza mialo byc gotowe 2 lata temu stoi to
      wszystko rozgrzebane a ludzie umoczyli miliony zł, pseudodeveloper
      tylko przeklada terminy ,zmienia ekipy (niektore budynki byly
      stawiane przez 3 ekipy i nie sa skonczone)
      • Gość: Słowikowe Nowiny Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.10, 19:30
        jutro kolejna wizyta tych dwóch z barakowozu. Ale nie będą to żenujące "dni
        otwarte", a kolejna wizyta mająca spisywać kolejne i kolejne usterki i zgłaszane
        awarie.
        I przy okazji ciekawostka. Reklamują budowę apartamentowców, na którą budowę nie
        mają pozwolenia. Chyba, ze ktoś chce kupić dziurę w ziemi. A jak tam budowa
        kolejnych dwóch szeregów? Zna ktoś może inne szczegóły?
        • Gość: zawiedziony Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 22:25
          otodom.pl/index.php?mod=show&insId=5265965

ogloszenie z dzisiaj ciekawe czy dziura w ziemi czy faktycznie dom w
          stanie developerskim
          • Gość: zainteresowany Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: 109.243.7.* 13.03.10, 14:43
            Ciekawe. W ogłoszeniu jest cena 419 tys. A kilka dni temu Pan Malicki wysłał mi
            ofertę na dom skrajny ponad 527 tys z działką 100m2 większą. Z tego wniosek, że
            rekordowo drogie działki tam są. Oferta ważna tylko do 13.03.2010, więc należy
            się spieszyć :)

• Gość: Kowalska Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 13:22
              ha ha ha ale może w pakiecie kchnię dorzucił to była przecież jedna
              z form promocji!!!Wczoraj mijałam Maciejkowice i wielki
              bilbord "Domy gotowe do odbioru" czyżby idzie wreszcie kres budowy?
              Widać że coś jednak drgnęło i kolejny szereg ma dach okna i jest
              ocieplony - prace pomimo głosów zwątpienia (Słowikowe Nowiny) a
              właściwie ich efekty są może z ogromym poślizgiem czasowym ale są
              już namacalne.
    • Gość: normalny Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.10, 15:13
      internet jest miejscem gdzie frustraci mogą pisać każdą
      opinie ,często nie prawdziwą.Prawda wygląda tak:
      W grudniu spółdzielnia chciała przepisać koszty oświetlenia drogi na
      mieszkańców ( dała im miesiąc czasu, pół roku było na koszt
      inwestora) zgodnie z umową budowlaną raptem 200-300 złoty na miesiąc
      dla całego osiedla dla 28 domów ,zrobiono z tego aferę, TV silesia i
      kilku wariatów się skompromitowało, umowy notarialne na droge będa
      podpisywane od 24.03.2010 dlatego ,że pierwszy list w sprawie
      terminów dostaliśmy od mieszkańca 17.03.2010
      i to był najblizszy termin wolny notarialny, jeżeli chodzi o usterki
      pierwsze zgłoszenia dostaliśmy od ok. 15. grudnia są to typowe
      rzeczy wynikające z osiadania budynku w pierwszych latach itd ,
      odbyły się w tej sprawie juz 3 inspekcje i wramach rękojmi wszystkie
      zostana usunięte, opóżnienie - jest to prawda ( a gdzie nie
      było),ale na dzień dzisiejszy został osiągnięty stan surowy i stan
      surowy zamknięty a budowa robi wszystko ,żeby jak najszybciej
      skończyć całość.z tego co wiem inwestor zaczyna budowac drugie
      osiedle pod warszawa, a te che doprowadzić do końca.pozdrawiam
      normalnych a nie oszołomów.
      • Gość: Słowikowe Nowiny Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.10, 19:49
        Cieszę się, że na forum zagościł również przedstawiciel z barakowozu nazywany
        siebie normalnym 8-)
        Trudno płacić za oświetlenie drogi, której się nie jest właścicielem a za którą
        się zapłaciło szanowny normalny 8-)
        Usterki, typu nieszczelne dachy, pękające ściany i rozpadająca się droga to są
        buble budowlane, szanowny normalny 8-)
        Opóźnienia? Domy miały być oddawane w grudniu 09, na tą chwilę na budowie dzieje
        się bardzo niewiele. Lewy szereg w środku jest zupełnie pusty: brak kanalizacji,
        elektryki, tynków. Prawy nie ma jeszcze nawet dachów... Robotnicy mówią, że się
        im nie płaci. Przy takim tempie i organizacji to kiedy można spodziewać się
        oddawania domów, szanowny normalny? 8-)
        Inwestor zaczyna budować kolejne osiedle pod Warszawą? Żart roku! A co z
        apartamentami? Inwestorem może się nazywać ktoś kto inwestuje, a w tym przypadku
        sugeruję nazywać się jałmużnikiem. Bardzo mnie rozbawił ten post normalnego i
        liczę na dalsze wpisy. Forum jest cierpliwe...8-)
        • Gość: ciekawy Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: 188.33.139.* 27.03.10, 20:19
          Mam pytanie do osób które zakupiły już dom w PM. Jak wyglądały negocjacje cenowe
          z developerem ? Ile % udało się Wam urwać od ceny cennikowej ? Może ktoś poda
          konkretne kwoty ? Nie musi się oczywiście podpisywać, chodzi mi o pogląd jak to
          wygląda w PM. No i może to pomóc ewentualnie przyszłym zainteresowanym.

pozdrawiam
    • Gość: mieszkaniec Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.10, 14:03
      koszt oświetlenia wyniósł w przeliczeniu na jednego mieszkańca 9.2zł
      telewizja silesja udowodniła ,że jej głównym sponsorem jest deweloper
      , który szuka okazji do oczernienia konkurencji.
    • Gość: ktos Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: 188.33.77.* 06.04.10, 15:11
      A podobają ci się komentarze i podejście developera ?
      • Gość: Słowikowe Nowiny Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.10, 20:57
        Witam.
        Zwracam uwagę że wpisy z adresu IP: *.adsl.inetia.pl są autorstwem
        barakowozu, tylko się inaczej podpisują.

co nowego
        daszki z pleksi czy leksanu zaczynają gnić. Dostaje się do wewnątrz woda i
        pojawiają sie wykwity. Było to do przewidzenia ponieważ przy montażu zostały one
        uszkodzone jak i również zostały wadliwie, niechlujnie zamontowane.
        W kwestii drogi, dziura przy jednym z pierwszych domków jest pomnikiem
        profesjonalizmu budowlanego...

Budowa II części osiedla stoi w miejscu, co prawda wałęsa się kilku inż, ale w
        tym tempie to domy skończą budować na kolejną wiosnę. A ciekawe kiedy skończą
        tam drogę!

Najważniejsze że w końcu wiosna!!!
        • Gość: Słowikowe Nowiny Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.ibd.gtsenergis.pl 11.05.10, 22:36
          Ktoś widział te zapadnięte części drogi? Dziurę na początku osiedla do tej pory
          nie załatali. Zastanawiające jest że barak zawiesił już dni otwarte tylko umawia
          się na telefon. Pewnie się boi że sąsiedzi zaczną go łajać przy potencjalnych
          klientach. Ale chyba takiej sytuacji nie będzie bo od dwóch miesięcy nikogo od
          nich nie było, a samo zainteresowanie kolejnym etapem jest żadne...
    • Gość: Cal Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.10, 15:26
      Troche interesuje się sprawami tej dzielnicy z uwagi na moją prace oraz
      pochodzenie, więc automatycznie interesuje się też Panoramą.

Opinie o deweloperze i o osiedlu są różne. Jedni narzekają, inni chwalą. Wiadomo
      że wszystkich nigdy się nie zadowoli i że zawsze znajdą się jakieś
      niedociągnięcia, ale z tego co wiem deweloper stara się w miare możliwości
      wszystkie usterki usuwać. Moim zdaniem wszystko przebiega w miare ok, jak na tak
      dużą inwestycje. To jednak jest moje zdanie i nie wszyscy muszą się ze mną zgadzać.

Opinie? Najlepiej poszukać na internecie. Np tutaj właśnie czy też na forum
      dewelopera: www.deweloper3e.pl

Co do informacji, najwięcej i najkompetentniej będzie wejsć na stronę
      www.panorama-maciejkowicka.pl

No a pozatym - obowiązkowo umówienie się z Developerem na spotkaniu, przejście
      się po już wybudowanym 1'wszym etapie i ew. porozmawianie z różnymi mieszkańcami.
      • Gość: obserwator Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: 188.33.161.* 13.05.10, 16:44
        Niestety Cal, twój tekst zalatuje developerem z daleka. Przydałby się bardziej
        inteligenty tekst jeśli chcesz kogoś przekonać chociaż do zastanowienia się, iż
        pomimo tego co tu przeczytał to może jednak warto zapoznać się z faktami osobiście.

pozdro.
        • Gość: Słowikowe Nowiny Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.ibd.gtsenergis.pl 17.05.10, 22:12
          fakty są takie, że przez nieszczelności przy kominach woda dostaje się do domu,
          fakty są takie że barak nie wie co z tym zrobić i nic nie robi.
          Naprawiają usterki, żart kwadratowy!!! Firma od naprawy drogi pojawiła się na
          dwa dni, postukali młotkiem i tyle ich było. Dziura na środku osiedla zionie
          nadal...
          Sugeruję aby nieszczęśnicy z dwóch nowych szeregów, patrzyli na ręce szczególnie
          specom od pieca i kanalizacji, w tym temacie dzieją się bardzo dziwne rzeczy...
      • Gość: basili Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chorz IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.10, 19:52
        Tak ciekawe rzeczy....
        Polecam udanie sie na usiedle i odczytanie dyżych "reklam"

Szczególną uwagę proponuje zwrócić na reklamę "Uwaga liczne usterki ! "
        Baner wisi juz od ponad tygodnia a deweloper nic w tej sprawie nie robi. To najlepsza rekomendacja czy kupować na tym osiedlu.
    • Gość: zainteresowany Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: 83.143.102.* 25.06.10, 23:24
      Czy cos sie wydarzylo na tym osiedlu od ostatniego miesiaca?

Ostatni wpis tutaj jest z poczatku maja.

Prosze o jakies opinie.
      • Gość: mieszkaniec Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.10, 19:11
        Z tego co widać kończą II etap, www.panorama-maciejkowicka.pl wejdż
        w kronike budowy (zawsze pod koniec miesiąca jest uaktualniana),
        albo umów się z inwestorem na wizytę na budowie
        tel 0-602472764 zresztą wzystko jest na stronie....
        • Gość: forte Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 11:37
          "kończą II etap" - wolne żarty - zachęcam do odwiedzenia budowy np 2
          razy w tygodniu - 5-cioma osobami to kończyć będą jeszcze ok. 1 roku
          jeżeli chodzi o budynki i kolejny rok jeżeli chodzi o
          zagospodarowanie terenu. Nie rozumiem ich polityki - domy pewnie
          będą się sprzedawać ale dopiero po wybudowaniu w stanie
          developerskim łacznie z zagospodarowaniem terenu - aktualnie to
          postęp robót jest znikomy.
          • Gość: Słowiczek Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.10, 01:47
            Ciekawe kiedy mają zamiar zakończyc usuwanie usterek - harmonogram harmonogramem
            a życie swoje, droga nie naprawiona - wychodzą kolejne usterki a o nasilającym
            się smrodzie nie wspomnę - cóż lato idzie będzie gorzej.
            Ciekawe kiedy w końcu podpiszą też z nami akt notarialny na drogę - bo to już
            przesada i kpina ze strony dewelopera.
            • Gość: anty-developer Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: 89.108.231.* 01.07.10, 20:58
              A ten smród to z czego ? Wysypisko czy śmieci developera ?
              • Gość: ksks Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.chello.pl 20.07.10, 18:54
                osiedle położone jest koło sortowni śmieci wiec w tym temacie wiele
                sie nie zmieni a wiem z potwierdzonych źródeł że na tym osiedlu
                naprawde czasami potrafi śmierdzieć, co do tego bo ktos sie
                wypowiadał ze jest z michałkowic i nie smierdzi to jednak jest to
                troche inna odległosc i troche więcej przeszkód po drodze panorama
                jest bardzo blisko tej sortowni a miedzy nimi jest tylko gołe pole
                • Gość: nina Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.10, 11:21
                  mieszkam od kwietnia na osiedlu i nic nie wiem o żadnym smrodzie ,
                  chyba ludzie chałup nie wietrzą, albo już nie mają o czym pisać w
                  sezonie ogórkowym
                  • Gość: tynkosz ja tam robilem IP: *.chello.pl 25.07.10, 15:37
                    w jednej chalpie gladzie itp i czasem jak zajechalo z tyj sortowni
                    czy czegos to trza bylo zaraz okna zamykoc
                  • Gość: Słowiczek Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.ibd.gtsenergis.pl 25.07.10, 23:48
                    A to ciekawe, że powyższa osoba zamieszkuje od kwietnia osiedle - chyba
                    "barakowóz" bo nikt "nowy" się od kwietnia nie wprowadził, drugi etap ma już
                    ponad rok opóźnienia a końca nie widaĆ.
    • Gość: long Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 16:34
      budowa STOI W MIEJSCU juz od dłuższego czasu a jeżeli cos sie dzieje
      to jest tylko 6 osób co jest równoznaczne z tempem ślimaka ale teraz
      nawet tych sześciu już nie ma - nie wiadomo kiedy cokolwiek znowu
      będzie ruszone
      • Gość: niedoszły sąsiad Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: 109.243.236.* 04.08.10, 11:59
        No niestety widzę, że "mój" domek, który miał być oddany w maju 2009 ciągle nie
        ma dachu jeszcze. Więźba jedynie jest. Na moje szczęście nieprecyzyjna umowa
        mnie zniechęciła do jej podpisania. Ludzie, czytajcie co podpisujecie i żądajcie
        zmiany umowy jeśli coś Wam nie pasuje !!! To wasza ciężko zarobiona gruba kasa.
        Developer łaski nie robi !!

pozdrawiam
        niedoszły sąsiad
        • Gość: pandzik Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.chello.pl 04.08.10, 14:22
          Jak to sama więźba jest? Jak długo?

LOL
          • Gość: niedoszły sąsiad Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: 109.243.236.* 04.08.10, 15:44
            No z tego co tam widzę jak jeżdżę to chyba od jesieni zeszłego roku.
            • Gość: Słowiczek Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.ibd.gtsenergis.pl 04.08.10, 18:00
              Dla zainteresowanych mam oto najnowszego newsa:
              interwencja.interia.pl/news?inf=1514687
              Szkoda, że nie zamieścili wszystkiego ale cóż ponad 2 godziny materiału jakoś
              się musiało zamknąc w 6 minutach.
              A Prezydenta Kopla trzymam za słowo - choc już nie raz zgłaszaliśmy mu problemy
              z tymi "dwoma z barakowozu".
      • Gość: Słowikowe Nowiny Polsatowska laurka. IP: *.ibd.gtsenergis.pl 04.08.10, 19:37
        Przepiękna laurka z dzisiejszego programu na interwencja na polsacie
        interwencja.interia.pl/news?inf=1514687
        I co teraz napisze ciekawego barakowóz?!
        A może za kilka miesięcy znowu jakiś mały reportaż 8-)
        Dziękuję za zainteresowanie innych wpisowiczów i zachęcam do kolejnych
        publikacji. przy okazji, ja oczywiście również potwierdzam, że żadne usterki nie
        są naprawiane...
        • Gość: E EW SD ludzie nie IP: *.chello.pl 07.08.10, 00:59
          pieprzcie glupot o jakis usterkach ja tu mieszkam i nic mi nigdy sie
          nie zepsulo itd, kilka osob to nie oznacza ze wszyscy maja problemy,
          moi sasiedzi tez nie mieli zadnych usterek, pozdrawiam wszystkich
          zainteresowanych tematem
          • Gość: Słowiczek Re: ludzie nie IP: *.ibd.gtsenergis.pl 08.08.10, 23:16
            Zatem drogi sąsiedzie miej odwagę się przyznac w którym domku mieszkasz - bo
            kilka osób o których piszesz to ponad połowa mieszkańców pierwszego etapu. Nie
            chce mi się wierzyc, że drzwi balkonowe Ci się prawidłowo otwierają co jest
            notoryczną usterką, że nie przecieka Ci taras co również jest notoryczne, że nie
            odpadła Ci ani jedna płytka na tarasie, że nie rdzewieją Ci filary wiaty, że nie
            masz ani jednego zacieku po tym jak woda deszczowa ciekła po kominie, zimą ani
            jeden sopel nie zwisał z Twojej rynny, umiesz do końca otworzyc swoje dzrzwi
            wejściowe. Jeśli z powyższych usterek ani razu nie wystąpiła u Ciebie drogi
            sąsiedzie, to jesteś raczej przedstawicielem dewelopera, bo rozmawiałem
            praktycznie z każdym mieszkańcem osiedla i u każdego przynajmniej jedna z
            wymienionych usterek występowała, a u znakomitej większości osób po kilka albo i
            wszystkie albo jeszcze inne których tu nie wymieniłem.
            • Gość: śmiech na sali Re: ludzie nie IP: 188.33.137.* 09.08.10, 08:03
              Ja myślę, że "E EW SD" kupił jakiś domek z II etapu a ponieważ jeszcze się tam
              nie wprowadził to opisuje swoje obecne mieszkanie w bloku/familoku. Po prostu
              też chce się przyłączyć do dyskusji o osiedlu, na którym kupił domek :)

pozdrawiam
              Darek W.
              • Gość: muniek Re: ludzie nie IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.10, 15:18
                Witam, czytam to forum i inne też Sam szukam domu, powiem tak to co
                tutaj ludzie piszą to nic w porównaniu z innymi inwestycjami, byłem
                widziałem domy ok.(wiadomo userki to normalne na każdej budowie jak
                znam życie kolejne domy bedą ok.), ale jest droga, wszystkie
                instalacje, pozwolenie na użytkowanie to jest ważne .
                J.Gawryło
                • Gość: fachowiec ważne IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.08.10, 15:39
                  Zgadzam się z wypowiedzią Muńka jeżeli I etap osiedla dostał
                  pozwolenie na uzytkowanie (sprawdzałem dostał)to znaczy ,że
                  inspektor budowlany z ramienia miasta sprawdził wszystko ,
                  domy ,istalacje, sieci, drogę itd.
                  Sprawdźcie kochani ile osiedli , które sprzedają domy ma pozwolenie
                  na użytkowanie?,
                  inne uwagi np; usterki są wszeńdzie. Spotkałem sie na innym osiedlu,
                  gdzie deweloper ma kłopoty , a ludzie którzy tam mieszkają starają
                  sie zachęcic kupujących ( a woda stoi im w garażu) ,żeby deweloper
                  miał kase i wszystko skończył,tam gdzie jest inaczej i ludzie
                  marudzą to znaczy że jest ok.
                  • Gość: muniek Re: ważne IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.10, 15:57
                    widziałem oferty na rynku wtórnym na dom z tego osiedla od 630
                    tys.zł ,deweloper sprzedaje za 470 tys. zł(stan deweloperski).
                    ....nic już więcej nie trzeba dodawać!
                    • Gość: Słowiczek Re: ważne IP: *.ibd.gtsenergis.pl 03.09.10, 12:28
                      Nie przeczę, że jesteśmy szczęściarzami (mieszkańcy), bo I etap stoi, a co z II
                      który już ponad rok jest opóźniony?? a że droga jest to nie jest argument - 300
                      metrów drogi budowano ok rok a i tak nie przełożyło się to na jej stan - bo jest
                      w opłakanym stanie- nowa droga a wygląda jakby miała 10 lat i jeździły po niej
                      czołgi. Jeśli my (mieszkańcy I etapu) nie możemy się doprosic usunięcia
                      wszystkich usterek ( które jak to określił deweloper ) są pierdołami - bo jak
                      się słyszy nieoficjalnie od budowlańców (o ile się ich w ogóle spotyka na
                      budowie), "jak będę miał pieniądze to naprawię".
                      Przestrzegamy tylko Ślązaków przed bankrutami z Jóżefosławia.
                      A co do tych pozwoleń na użytkowanie - to też były niezłe cyrki - ale urzędnicy
                      wykazali dobrą wolę - tylko, że w moim domu nie było ani jednego inspektora
                      budowlanego.
                      P.S.
                      Usunięto dotychczas tylko jedną usterkę jaką zgłosiłem - wymurowano na nowo
                      jeden z kominów - bo groził zawaleniem. A kiedy planowane są kolejne naprawy -
                      bo harmonogramu to się na pewno nie trzymają panowie deweloperzy "od siedmiu
                      boleści". Zima powoli się zbliża... będzie się działo.
                      P.S. 2
                      Zainteresowanych tematem zapraszamy jutro tj. sobota 4.09.2010 przed barakowóz -
                      spotkanie mieszkańców przyniesie na pewno ciekawe rozwiązanie.
                      • Gość: mieszkaniec Re: ważne IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.10, 10:50
                        Na spotkaniu ustaliliśmy, że....most zwodzony wygląda jakby był z IX w. i musi zostać
                        wyremontowany, Poza tym przeszkadza Nam przewaga wiatrów zachodnich wiejących z zachodu ,
                        bedziemy w tej sprawie pisać do Najwyższych władz, Deweloper powinien na każdym ogródku
                        wybudować piaskowice dla naszych dzieci.
    • Gość: Słowiczek Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.ibd.gtsenergis.pl 04.08.10, 19:55
      Na pewno nie osobom z ip *.adsl.inetia.pl u nas na osiedlu nie ma netii, mało
      tego w całych Maciejkowicach nie ma tego operatora.
      Po raz kolejny tych "dwóch z barakowozu" próbuje swoich sił na tym forum -
      zamiast zaprzeczac faktom - panowie wzielibyście się do roboty - usterki czekają!!
    • Gość: Słowiczek Re: wszyscy widzieli!!! IP: *.ibd.gtsenergis.pl 05.08.10, 19:40
      Przypominam, że powyższe 4 osoby a także wszystkie inne, które legitymują się
      IP: *.adsl.inetia.pl to "tych dwóch z barakowozu" i poraz kolejny próbują swoich
      sił na forum zamiast wziąśc się do roboty - usterki czekają!!
      Prawdziwy link do reportażu: interwencja.interia.pl/archiwum/news?inf=1514687
    • Gość: Zbulwersowany Re: wszyscy widzieli!!! IP: *.zvid.net 06.08.10, 21:40
      obserwatorze! Nie rżnij głupa i zajmij się swoją robotą. Czas poświęcony na
      spamowanie tego forum możesz spożytkować na wypełnienie swoich zobowiązań wobec
      lokatorów!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka