GoĹÄ: pytalski IP: *.telpol.net.pl 02.11.08, 13:44 jestem ciekawy każdej opinii. może ktoś może podzielić się uwagami? Dziękuje i pozdrawiam, pytalski Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: lokator Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.chorzow.n4a.pl 11.11.08, 22:53 Trudno powiedziec. Developer jest moze nie tyle nieuczciwy, co chamski i to wyjątkowo. Tak sie nie traktuje klienta!!! A w dodatku ta buta, co on ku.. ma opoznienie on! I etap mial sie zakonczyc 30 wrzesnia mamy poloe listopada i konca nie widac. taka jest prawda. Domy stoja i mozna zjechac z ceny dosc znacznie. taka jest moja opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pytalski Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.telpol.net.pl 10.12.08, 14:30 coś ciężko idzie Im ze zrobieniem drogi... Żal mi tych co tam już mieszkają lub wykańczają i brną codziennie w niezłym błocie... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pytalski Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl IP: *.telpol.net.pl 10.03.09, 22:02 zbliża się wiosna, drogi wciąż nie ma, tak samo jak Pracowników, którzy mogliby ją robić. Ślimaczy się, mówiąc szczerze stoi w miejscu praca dot. dokończenia chodników, podjazdów, zakładania daszków, brak założonych spustów rynnowych. Woda leje się po ścianie, pojawia się we wnątrz budynków. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mieszkaniec Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.09, 17:44 Witam kupiłam dom na tym osiedlu i jestem b. zadowolona , uważam jest jest to dzisiaj najlepsza oferta ( w tym przedziale cenowym) na sląsku -domek jest poprostu super, u mnie jest wszystko ok nie mam żadnym usterek/wad dlatego ze zdziwieniem czytam wcześniejsze opinie , pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pandzik Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl 05.04.09, 19:58 Opinia napisana przez pracownika firmy... Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pytalski Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl IP: *.telpol.net.pl 17.04.09, 18:24 drogi nie zrobili w ogóle, chodników nadal nie poprawili, daszków nadal nie założyli, elewacji nadal nie skończyli, wyłamanymi zaczepami z piorunochronów się nie przejmują, płytki tarasowe odpadły chyba już wszystkie, terminy oddania apartamentowców na 2010 zastanawiający, jeżeli nie ma nawet dziury na fundamenty. Włączyli oświetlenie uliczne i to byłoby na tyle 8-) Pytanie. Ktoś coś wie nt. rosnącej kupy (w tym również pampersowej)śmieci za biurem sprzedaży? a przy okazji kibic/karliczek/"mieszkaniec" to ta sama Osoba...na Gazecie jest widoczny alias providera, jakie to oczywiste. "z faktami się nie dyskutuje" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Słowikowe wieści Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.09, 19:49 co nowego: Na zamieszkałym osiedlu nadal nie ma drogi, za to jest jej oświetlenie! Kuriozum! Z jej zakończeniem nikomu się nie spieszy! Skończyli układanie daszków na wiatach, za to w kilku domach przecieka dach...ręce opadają. "Ciekawy" jest cel wysypywania gruzu na obszarze nowo budowanej części, jeszcze nie zbadany. Na całym osiedlu można spotkać walające się śmieci robotników no i te szczury. Przy wykonaniu położenia kafelek, kolejny raz na tarasach, po tym jak odpadły (wszystkie!!!) po zimie, zabrakło umiejętności. Niezaprzeczalne plusy to ciche okolice, śpiew ptaków i sąsiedzi 8-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Słowikowe Wieści Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.09, 23:24 Nie zgadniecie. Drogi NADAL NIE MA 8-)Więcej, nic się nie zanosi aby szybko była!!!. Płotów nadal nie zakończyli robić, nie mówiąc o ich pomalowaniu, woda przez źle zaizolowane balkony, zalewa garaże. Wokół porozrzucane materiały budowlane, kostki brukowe, śmieci, a przy deszczach pełno błota. Z drugiej jednak strony, trudno się dziwić, jeżeli przez cały dzień na budowie się nic nie dzieje... Dwa skończone szeregi wg. naszej wiedzy mają jeszcze cztery wolne domki... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: alexix u Was tez tak poprzeciekalo?? IP: *.chello.pl 19.05.10, 00:02 u mnie powodz Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niedoszły sąsiad Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: 81.210.27.* 10.07.09, 12:25 Witam Wszystkich Jestem w niemałym szoku czytając te komentarze. Miałem też tam mieszkać. Zaklepałem już nawet domek nr 1-skrajny wczesną wiosną 2008 (obecnie mury stoją do wyskosci pietra). Miał być oddany wg umowy 31.05.2009. Niestety umowa była fatalna, wykluczające się punkty dot. terminu oddania i żadnej odpowiedzialnosci developera. Pan Malicki nie potrafił mi wyjaśnic tych rozbieżności tylko opowiadał jakies farmazony że nie jest wielBŁĄDEM. W koncu sprzedał zarezerwowany domek za moimi plecami-nie dając mi nawet szansy na zdecydowanie czy biorę mimo zlej umowy. I całe szcześćie bo jeszcze bym się zdecydował (żona b. naciskała). Ufff. W zamian za to Malicki zaproponował mi inny dom o mniejszej działce, środkowy i za większą kasę! Śmiech na sali. Praktycznie granica bezczelności została przekroczona. Teraz czasem oglądam sobie to osiedle (blisko mieszkam) i jestem szczęśliwy że czytam umowy 3 razy zanim je podpiszę. pozdrawiam niedoszły sąsiad Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niedoszły sąsiad Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: 81.210.27.* 10.07.09, 12:29 aaa, i zapomniałem dopisać, ze Pan Malicki o żadnej zmianie treści umowy nie chciał słyszeć. A ja nawet ceny nie chciałem negocjować. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Słowikowe Wieści Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.09, 23:17 co nowego? Do zakończenia drogi brakuje jeszcze 5 metrów, ale tak jest od dwóch miesięcy! Poprawiają buble typu, zalewane garaże, niestety maja jeszcze cały czas wiele tematów niezakończonych, (poprawa kostki brukowej, malowanie płotów, naprawa piorunochronów) Zabrali się za budowę kolejnych dwóch szeregów domów, terminy ich oddania podobno były z początkiem sierpnia. Przy wzięciu się do roboty potrzebowaliby przynajmniej jeszcze sześciu miesięcy, jednak przyspieszenia nie widać. Na stronie internetowej można wyczytać o bramach na pilota i podwórku dla dzieci! Przestaliśmy już w to wierzyć. Może ktoś podzieliłby się własnymi spostrzeżeniami... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niedoszły sąsiad Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: 81.210.27.* 25.08.09, 11:30 Witam Wg mojej niepodpisanej umowy termin oddania 2 etapu to 31.05.2009. Ale myślę, że wszystko znajdzie szczęśliwy finał. Mimo że ze sporymi opóźnieniami to jednak się coś dzieje. Developer nie zwiał ani nie siedzi, więc głowa do góry :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Słowikowe Wieści Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.09, 20:57 Drogi wciąż nie ma, ...drogowcy mówią, że Deweloper nie ma uregulowanej sytuacji finansowej i dlatego wcale im się nie spieszy! A jakość już wybudowanej drogi jest bardzo niska! Na kilku domach rozgrzebane są balkony (skute kafle i trochę wylewki), powód to zalewane garaże, wikwity pleśni czy grzyba. Pracownicy nie mają pomysłu co z tym robić!!! Budowa II etapu idzie dość mozolnie, w takim tempie nie zamkną go przed zimą...a taki jest podobno nowy termin oddawania domów. Zdaje się, że gratisowe kuchnie przy tym problemie to kolejna mrzonka... Ciekawy jestem jaki jest pomysł na śmietniki z różnego rodzaju materiałów budowlanych rozsypywanych tu i ówdzie. Pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: NOWINY SŁOWIKOWE Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.09, 19:54 przypominam, że adres IP: *.adsl.inetia.pl używa "podszywacz"!!! ŻĄDAMY ZAKOŃCZENIA BUDOWY DROGI!!! TO JEST SKANDAL ŻE NIE ZOSTAŁA JESZCZE UKOŃCZONA!!! !!!SKANDAL SKANDAL SKANDAL!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Nowiny Słowikowe Żądamy dokończenia budowy drogi!!!! skandal!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.09, 20:05 Kto kupi dom na osiedlu, gdzie pierwszy właściciel wprowadził się rok temu a do tej pory nie zakończono budowy drogi? Kto się zdecyduje na kupno tutaj domu, jeżeli w okolicy jest tyle ciekawych osiedli, gdzie budowa jest profesjonalna i na wysokim poziomie jakościowym, a kontakt z deweloperem miły i kompetentny. Na panoramie Maciejkowickiej jest inaczej, tu rządzi bylejakość wykonania i bezczelność!!! Zakończenie kolejnych domów w grudniu? KPINAAAAA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hyh Re: Żądamy dokończenia budowy drogi!!!! skandal!! IP: *.chello.pl 06.10.09, 23:40 gdzie masz osiedla budowane w sposób profesjonalny, na wysokim poziomie jakościowym? weź zimny prysznic. a kontakt z devoleperem zawsze jest doskonały... ... do momentu podpisania umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: z innego osiedla Re: Żądamy dokończenia budowy drogi!!!! skandal!! IP: 81.210.27.* 12.10.09, 12:43 A zdziwiłbyś się chłopie. Są naprawdę uczciwi developerzy. Super kompetentni, mili, rozumiejący twoje potrzeby. Z którymi się zawsze dogadasz. I którzy dają więcej niż było w umowie. Akurat sam na takiego trafiłem. No i termin realizacji przed ustalonym terminem w umowie. Tak, to jest możliwe !!! pozdrawiam DW Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kowalska Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.chello.pl 12.10.09, 20:45 Witam, proszę o wszelkie informacje i opinie na temat postępu prac na terenie osiedla - podoba nam się architektura i położenie ale opcja wpłaty 100% kosztów za dokument pt. przyżeczenie sprzedaży jest ryzykowny. Może wypowie się ktoś kto zapłacił w ten sposób - jaki jest wpływ i tempo realizowania prac i kontakt z deweloperem po dokonaniu opłat. Ciekawa jestem czy jest duże zainteresowanie mieszkaniami w budynkach wielorodzinnych (wizualizacje i architektura są fajne ale ciekawe co z tego wyniknie jeśli budowane ma to być ze środków powierzonych). Będę wdzięczna za każdą odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Słowikowe Nowiny Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.09, 21:59 dwa budowane szeregi miały być oddane we wrześniu... Mamy połowę października, a prace praktycznie stoją w miejscu lub bardzo ledwo pełzną. Nowy terminem oddania domów to grudzień. wg. mnie ten termin jest nierealny. Przecież dopiero połowa jednego z rzędu ma położony dach, a gdzie tam okna, tynki, ocieplenie, nie wspominając o ogrzewaniu/kanalizacji/drodze etc. Zresztą drogi nie ma zakończonej na całym osiedlu. Odradzam płacenie za dziurę w ziemi!!! Apartamenty mają być budowane od wiosny, jednak przypuszczam, że tutaj, też nastąpi niezłe opóźnienie. Co do kontaktu z developerem. Jak ktoś już tu ładnie napisał, do momentu podpisania dokumentu u notariusza jest jak malina, później niestety następuje mało miłe przebudzenie...zwodzenie/zbywanie/księżycowe opowieści Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kowalska Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 11:25 Dziękuję Panu/Pani za odpowiedź.Planowaliśmy zakup domu na tym osiedlu z uwagi na fajne położenie. W zasadzie byliśmy tam raz we wrześniu i widzieliśmy mały ruch na budowie (zbyt mały jak na tak sporą inwesycję - moim zdaniem to wina braku funduszy najwyraźniej się tu kłania - wystarczy zobaczyć jakie tempo ma np. Dombud (budują za swoje i sprzedają gotowe). Warunki miej ryzykowne: 10% za umowę rezerwacyjną + reszta przy podpisywaniu aktu własności.Szkoda że te domy nie są sprzedawane po wybudowaniu jako gotowe - nie miała bym wątpliwości, ale w takiej sytuacji nie zaryzykuję - poczekam - chyba że trafi się coś innego w tym czasie za tzw gotówkę. Dzięki za info - Słowikowym Nowinom - pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ktoś nie z branży Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.satfilm.net.pl 10.12.12, 13:45 A o zastoju w budownictwie i kryzysie słyszałeś?, za gó...ane pieniadze chcecie mieć wille, chodniki w marmurach, oświetlenie itd. a niby skąd ma inwestor wziążć pieniądze jak ludzie nie kupują a bank pod budownictwo kredytów nie udziela, bo niepewny interes. Jak ciebie z roboty wyrzucą , bo redukcja etatów ze względu na kryzys, to też twoja wina będzie mimo, że żyły sobie w pracy wyprówałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maciejkowiczanin Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.10.09, 17:24 dom....ud to dopiero syf-jakosc jak za komuny ale to sie najbardziej podoba na sląsku Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kowalska Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.chello.pl 14.10.09, 19:26 Dombud - produkuje domy z betonu - mają swoją fabryczkę na Dąbrówce Małej (robią gotowe elementy) - ale byłam i widziałam,- nie było to złe i źle nie wyglądało - jasne że nie jest to taka super technologia jak domy z keramzytu - ale za dombudowską technologią idzie też niższa cena co też dla statystycznego Kowalskiego ma istotne znaczenie. A co do Śląska - to nie wiem skąd masz takie wiadomości co się tu najbardziej podoba. Technologia produkcji i jakości betonu też pewnie się polepszyła na przestrzeni lat- jak się nie ma co się lubi lub chciało by mieć.... Ze śląskim gustem nie ma tego co mieszać - Ślązaków nikt się nie pytał czy lubią wielką płytę - polecam film Kutza "Paciorki jednego różańca" i spacer po Nikiszowcu :-). Jest w Szopienicach piękny budynek administarcji huty Uthemann - z żelbetonu - budowano go w latach 1912 budynek jest projetu Zillmanów (tych samych którzy projektowali Nikiszowiec i elektrociepłownię Szombierki)- trudno w to uwierzyć ale pomimo upływu tylu lat Uthemann jest w doskonałym stanie - solidna przedwojenna konstrukcja (czyli niekomunistyczna)- technologię budowy z betonu znaliśmy już wtedy na Śląsku a jak coś jest porządnie robione to efekt po wielu latach nadal jest godny pochwały ciekawe ile z tych nowych domów po tylu latach będzie w równie dobrym stanie jeśli już lokatorzy narzekają na fuszerki (na tym samym forum). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maciejkowiczanin Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.10.09, 19:05 domy z betonu czy keramzytu to najgorszy materiał, praktyki firmy dom..ud polegające na kiepskim materiale czy wykończeniu kosztem ciut niższej ceny to stare zagrywki, nie ma porównania z w/w domami w maciejkowicach, a jak ktoś się nie zna na budownictwie albo go nie stać na dom z porothermu i posadowionym na płycie fundamentowej itd.to niech się nie kompromituje na forum a od maciejkowic sie odp...dol Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kowalska Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.chello.pl 15.10.09, 20:21 Oj joj - ale prol z ciebie maciejkowiczanin (słownik z rynsztoka - ale z netu jak widać i prole korzystają, takie czasy). A podejrzewam że ty maciejkowiczanin z importu jesteś - niech zgadnę z Józefosławia pewnie, bo jak Rejtan bronisz w sumie czegoś czego nie nie krytykuję jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny bo architektura tych domów mi się podoba (masz problemy z rozumieniem tekstu pisanego?)a jedynie powołuję się na opinie ludzi którzy tam mieszkają i znają usterki domów w których zamieszkali i tyle. Myślę że rozmowa polegająca na wymianie argumentów ma sens ale zniżanie się do poziomu rynsztoka nie bardzo. Bycie gorolem to nie tylko kwestia pochodzenia - to taki stan umysłu który prezentujesz (to jest właśnie kompromitacja). Plyta fundamentowa to nie szczyt luksusu drogi kolego ale konieczność w rejonach pogórniczych (destant z centralnej Polski może tego nie wiedzieć i ja to rozumiem)- domy maciejkowickie to też nie jest luksus - to jedynie (poza architekturą)norma - również dla "Kowalskich" - ci co mają prawdziwą kasę takiego domu nie kupią. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Nowak Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.09, 22:07 jest dobrze a nawet nie najgorzej jest... szkoda,że radość tworzenia nowego Miejsca do życia dla mnie i mojej rodziny -co powinno byc szczególnie miłe-zakłócają zupełnie niekompetentne osoby z tzw. branży budowlanej-osoby ,które nie dbają o cudze mienie,ktore nie rozumieją,że jest to już zamieszkałe osiedle a nie tylko plac budowy.I oczywiście dyżurne hasło,że winę za wszystko ponosi poprzednia firma...nieudaczników a oni muszą teraz robić poprawki(czyli robią poprawki po sobie). Oprócz tych i innych niedogodnosci np.droga dojazdowa-dom po przemyslanych przeróbkach jest dobrym lokum dla rodziny. Pozdrawiam Kowalską i gratuluję słownego temperamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Barek Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: 85.14.126.* 18.10.09, 11:02 Witaj. Czy wiadomo co będzie się znajdować za skarpą tzn. od strony wschodniej - słyszałem że śmietnisko - to prawda??? Bo od strony zachodniej szeregu domków będzie jeszcze jeden szereg domków. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: znajomy Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 21.06.11, 17:40 Nie podpisuj się tchórzu "maciejkowiczanin" i pozdrów ziomali z Józefosławia warszawsiaku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wojtek Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: 213.186.88.* 21.10.09, 11:30 Proszę o opinię. Co sądzicie o zakładach niedaleko osiedla - co to jest, czuć to "coś" co leci z komina??? - proszę o odpowiedź bo wiem że niektórzy mieszkają tam już ok. roku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ((00-- Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.chello.pl 21.10.09, 11:50 czasem smierdzi czasem nie jak to na slynsku Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Nowiny Słowikowe Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.09, 21:50 W odpowiedzi na gościa BAREK: Od strony wschodniej osiedla, za skarpą jest pole uprawne i jest to już część terenu parku krajobrazowego żabie doły, który jest prawnie chroniony. Jeździ tam co jakiś czas właściciel, traktorem i coś tam przekopuje. Tak więc nie obawiaj się że powstanie tam śmietnisko. Jednak za polem, kolejno za drogą i pasem ogródków działkowych jest byłe wysypisko (zrekultywowane) i działająca sortownia śmieci, która niestety latem dała się kilka razy w kość, smrodem. Jednak nie jest to specjalny dramat. Jeżeli wybierzesz sobie domek, to zwróć uwagę, czy przy części skarpy gdzie kończy się Twój ogródek nie znajduje się śmietnik, który urządzili sobie robotnicy. Niestety z tym problemem borykało się większość mieszkańców właśnie od wschodniej części. Trzeba po prostu zażądać wysprzątania W odpowiedzi na pytanie Wojtka. Ten duży komin który widzisz od ulicy głównej to część zakładów azotowych, z których większa część już nie istnieje. Przez rok nie zauważyłem z niego ani raz małego dymka. Dalszy komin, mniejszy, ale szerszy, szaro-czerwony, należy do elektrociepłowni Chorzów (bardzo nowoczesny obiekt), wylatuje z niego bezwonna i nie groźna para. Para wylatuje oczywiście zimą robiąc ogromne obłoki. Inne kominy w okolicach raczej są niegroźne.s serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Nowiny Słowikowe Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.09, 21:57 Jak tam sprzedaż domów z drugiego etapu? Na "domiporcie" piszą, że zostaną one oddane w Iq 2010r. Ktoś zna szczegóły? Tempo robót jest bardzo mizerne (podobno znowu zastoje finansowe...) A z bieżących tematów.Robią W KOŃCU!!!!!!! połączenie drogi Słowików z Główną. A jest ktoś może zainteresowany mieszkaniami? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ślązak Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.mmj.pl 01.11.09, 16:30 Widziałem, że Wam już drogę skończyli. Gratulacje :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nowiny z panoramy Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.09, 22:00 drogę otwarli lecz jakość realizacji jest żenująco niska. Osiedle miało być zamknięte, ja już w to nie wierzę. Kiedyś mówiono o placu zabaw, który pewnie nigdy już nie powstanie. A jakimi głodnymi kawałkami Ciebie karmi tych dwóch z barakowozu? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ślązak Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.mmj.pl 25.10.09, 18:35 Widać, że autor powyższego "Gość: ((00--" to rzeczywiście jakiś "Super Gość" na Śląsku skoro twierdzi że "śmierdzi jak na Śląsku". Jak się mieszka niedaleko wysypiska śmieci to będzie śmierdzieć w upały i nic nie poradzisz. Smród się nie bierze ze Śląska. Kiedyś było na Śląsku masę kominów i powietrze było nie teges ale to echo przeszłości. A jeżeli ci śmierdzi to wracaj do siebie. pozdrawiam Ślązak Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kowalska Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.09, 12:48 Masz moje absolutne poparcie - Ślązak!:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Chorzowianin Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.chello.pl 26.10.09, 22:50 smierdzi szczegolnie wieczorem i przy zmianach temperatur mgla przyjedz i sie przekonaj i zatanow sie czy warto inwestowac duze pieniadze, a ze na slasku jest brud i syf to normalne przeciez to rejonprzemyslowy i zaniedbany Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ślązak Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.mmj.pl 27.10.09, 21:11 Ciekawe, że mieszkam kilka km dalej (Michałkowice) i nic mi nie śmierdzi. Ja rozumiem, że jak wiatr nieodpowiednio zawieje od wysypiska i to w niesprzyjających warunkach temperaturowych to będzie śmierdzieć. Ale to nie kwestia Śląska tylko konkretnego wysypiska. A brud i syf jest tam gdzie mieszkają brudasy i syfiarze. Śląsk się nieco zmienił przez ostatnie 20 lat. I nie wiem czy zauważyłeś że jeszcze ciągle się zmienia..... A jeśli masz pecha i mieszkasz koło wysypiska...to nie oceniaj całego Śląska przez pryzmat twojego lokalnego środowiska. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kwinto Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: 213.17.237.* 28.10.09, 15:35 Polecam BIP Urzędu Miejskiego w Chorzowie - zakładka decyzje środowiskowe. W zakładach Azotowych (ten duży komin) szykuje się produkcja wysokoprocentowych stopów krzemu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kowalska Do szczęśliwych inaczej.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 12:28 Co się tam dzieje na Waszym osiedlu, że założona została nowa (anty) strona? Z opisu - realizacji sprzedaży domów wynika ze deweloperowi sprzedaż idzie całkiem dobrze - sama jestem zaskoczona ... Więc pieniądze na dalszy rozwój inwetycji chyba stale "dopływają". Jak tam proces budowy? Czy tempo prac wzrosło? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Słowikowe Nowiny Re: Do szczęśliwych inaczej.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.09, 21:02 dzieje się otóż to że dzieje się niewiele lub nic. Droga nie została oficjalnie odebrana i de facto jest mało legalna. Zresztą jest ona bublem. Zapraszam na spacer po osiedlu, pełno wybojów, popękanych kafelek, dziur i zapadlisk. Tak nie wygląda nowa droga lub tak wyglądać nie powinna. Do dzisiejszego dnia domy nie mają wykonanych tzw. odbiorów zew. Nadal spotykamy się z wieloma usterkami. Kiedyś pisano o powyginanych piorunochronach, które są dalej powyginane, z nowych zerknijcie jak pękają podbitki przydechowe, prawie przy każdym segmencie. Nie wiadomo nic o zagospodarowaniu przestrzennym, o wybudowaniu bram, placu zabaw (co zostało ZAPŁACONE!!!), nie wiadomo nic o dalszych planach budowania kolejnych domów czy tzw apartamentowcach. A w kwestii budowanych dwóch kolejnych szeregowców. Założę się z każdym, że nie zostaną one zakończone w I kw. jak to obiecuje "tych dwóch z barakowozu". Jeżeli tam się teraz już kompletnie nic nie dzieje... Na koniec ciekawostka. Tych dwóch opowiada, że został do kupienia jeszcze tylko jeden dom, wg oceny mają sprzedanych ledwo kilka i to juz jest przesadzone. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: z zewnatrz Re: Do szczęśliwych inaczej.... IP: *.mmj.pl 19.11.09, 11:40 Witam Z tego co widać na stronie: www.panorama-maciejkowicka.pl/strona.php?dzial=dzialki&poziom=2 to developer zaczyna wyprzedawać działki budowlane. Czy to czasem nie miał być teren przeznaczony na plac zabaw !!! szczerze współczuję :( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kowalska Ku przestrodze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.09, 10:55 Do wszystkich kupujących "dziurę w ziemi" za tzw "przyrzeczenie sprzedaży" - czyli o wilku mowa ...........krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,7281961,Klienc i_Leoparda__nie_oddamy_mieszkan.html Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Słowikowe Nowiny Slowikowe Nowiny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.09, 13:30 Sprzedaż działek jest wielką ale to wielką niewiadomą! Faktycznie miał tam byc plac zabaw. Teraz maja pomysł rozdzielenia działek droga i chodnikiem, a miał tam byc kolejny szereg!!! Sprzedaja pewnie co i jak sie da byle szybko zarobić. Niezapominajmy ze cały czas pojawiaja się kwestie róznego rodzaju nieuregulowanych zobowiazan które mają ci dwaj z barakowozu... Dziękuje za współczucie, jednak juz w niedługim czasie współczuc bedzie mozna właśnie tym dwum 8-) do kolejnych wpisów Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kowalska Ku przestrodze - cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 12:54 wyborcza.pl/1,75248,7286569,Deweloper_zniknal__Inwestycje_rozkradaja.html Nie życzę nikomu chociaż wiem że spółdzielnia sprzedała już kilka domów w stanie surowym otwartym - oby się tak nie skończyło.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kowalska "Cofam wypowiedziane słowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 08:44 Muszę poprawić swoją wcześniejszą wypowiedź aby nie wprowadzić w błąd potencjalnych szukających domu w przedsiębiorstwie Dombud. Jak to w życiu - wszystko z daleka wygląda lepiej niż z bliska. "Ci dwaj z barakowozu" (Spółdzielnia)przynajmniej do momentu wpłaty są mili i zainteresowani potencjalnym klientem - w Dombudzie Kowalskiego olewają już na etapie próby zakupu. Co z tego że siedzą nowoczesnych biurach jak komunistyczne podejście do klienta -petenta to tamtejsza norma (umawiają z panem na budowie a potem okazuje się że na tej budowie nikt o umówionym spotkaniu nikt nie wie, zapominają że mieli przesłać umowę , kosztorys, jest problem z kontaktem bo nie raczą oddzwaniać itp itd - chcecie kupić dom? Uzbrójcie sie w cierpliwość - łaskawie może zechcą wam go sprzedać jak pod drzwiami poskomlicie - tragedia. No i niestety też są transze!W mysłowickim Pref- Budzie domy prezentował sam prezes - (bardzo pozytywne wrażenie)a ponieważ na placu budowy było błoto przywiózł nam nawet kalosze!!!! - to jest właśnie prawdziwy kapitalizm!Jeśli firma rodzinna inwestuje w budowę swoje fundusze to zabiega o klienta! Co do Dombudu to się pomyliłam - należało się Wam moje sprostowanie.Gdyby w Maciejkowicach budowano za "swoje " i sprzedawano gotowe prawdopodobnie dawno osiedle było by zamieszkałe - bo i miejsce fajne i architektura niezła - tylko do normalności chyba w Polsce nam jeszcze dużo brakuje (stąd polecam artykuły pt. "ku przestrodze").Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: z zewnatrz Re: Slowikowe Nowiny IP: *.mmj.pl 26.11.09, 12:47 o co chodzi z tymi dwoma z "barakowozu" ? To developerzy? Dozorcy ? Kto ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: z wewnątrz Re: Slowikowe Nowiny IP: *.multimo.pl 30.11.09, 23:01 Tych dwóch pojawia się co jakiś czas i łowią kolejnych klientów. Starszy z objawami demencji mieni się głównym inwestorem (cokolwiek by to miało znaczyć). Typowy biznesmen-ciul z centralnej Polski - nie należy wierzyć w żadne jego słowo ponad to, co oczy widzą. Młodszy przedstawiany jest jako architekt osiedla - wydaje się nawet sympatyczny i w miarę kompetentny, ale chyba jest na garnuszku starszego i nie wychyli się poza jego opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kowalska Re: Slowikowe Nowiny IP: *.chello.pl 30.11.09, 18:59 Na stronie Spółdzielni w zakładce oferta w temacie szeregówek jest informacja że sprzedano już 12 domów (aż!!!) - co prawda mnie to już nie dotyczy bo zdecydowałam się na zakup innego i w Katowicach nie mniej jak to wytłumaczysz? Chodzą opinie że na budowie nic się nie dzieje. Wg mnie powodem tej sprzedaży jest to że ruszył się rynek kredytów - ale nie wiem czy ludzie i tak nadmiernie nie ryzykują - znowu jak bumerang wracają sprawy że deweloper splajtował... Takie wzmożenie sprzedaży to chyba dobra nowina dla mieszkających bo wreszcie jest szansa aby nie żyć na permanentnym placu budowy czego Wam życzę.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: XXXX Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.chello.pl 30.11.09, 18:49 wyborcza.biz/biznes/1,100896,7311636,Deweloper__macie_plac_budowy__wiec_mieszkajcie.html Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Słowikowe Nowiny Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.09, 16:15 Podobne artykuły mogłyby w pewnym sensie z powodzeniem dotyczyć również tego osiedla. wg mnie fikcją jest że w drugiej części osiedla jest sprzedanych tyle budynków co przedstawia rysunek na stronie tych dwóch z barakowozu. Podobno jedna z rodzin właśnie tego budynku nie skończonego, wytoczyła im proces sądowy. Nic nie świadczy również o tym, aby mieli budować w najbliższym czasie jakiekolwiek apartamentowce. Sugeruję nie kupować żadnego niewykończonego domu bo może się to skończyć kolejnym niepotrzebnym dramatem. Jak kupić to tylko skończony i gruntownie sprawdzony!!!. Chodzi tych dwóch co weekend i opowiada dyrdymały, a nie potrafią naprawić drogi, której jeszcze nie odebrał inspektorat nadzoru, nie potrafią wybudować ogrodzenia, nie potrafią zbudować OBIECANEGO placu zabaw, naprawić wielu zgłaszanych usterek, nie potrafią podpisać zewnętrznych odbiorów budynków!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: z zewnatrz Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.mmj.pl 03.12.09, 09:06 Proponuję obecnym już mieszkańcom wywiesić jakiś baner odstraszający potencjalnych nowych kupców. Coś w tylu: "Prosimy developera o naprawę tego i tego (drogi, piorunochronów itp), załatanie dziur, postawienie płotu, generalnie o dotrzymanie umowy, itp itd). Aby nie było to obraźliwe a na tyle odstraszające potencjalnych kupców aby się ci dwaj z barakowozu wzięli za realizację swoich zobowiązań. Bo inaczej niczego już nie sprzedadzą.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: z zewnatrz Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.mmj.pl 03.12.09, 09:07 Oczywiście baner czy banery na swoich działkach aby nikt ich nie mógł zdjąć. Jak powstanie kilka takich to na pewno zmięknie im rura.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Słowikowe Nowiny Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.09, 14:14 rura im zmięknie i to już niedługo... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kowalska Wniosek: sprawdź zanim kupisz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.09, 08:31 biznes.onet.pl/kupujac-mieszkanie-warto-poznac-finanse-dewelopera,18496,1588616,1,prasa-detal Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Slowikowe Nowiny dramat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.09, 23:11 ledwie otwarli drogę a już wyłączyli oświetlenie drogi, powód: rażący brak umiejętności organizacyjnych tych dwóch z barakowozu... Chcesz tu kupić dom, zastanów się dwa albo trzy razy ŻĄDAMY WŁĄCZENIA OŚWIETLENIA DROGI, ŻĄDAMY PROFESJONALNEGO WYWIĄZYWANIA SIĘ Z UMÓW pozostaje droga sądowa, Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kowalska Re: dramat IP: *.chello.pl 11.12.09, 18:45 No to się zaczyna robić "ciekawie" OSIEDLE BEZ ŚWIATŁA W CHORZOWIE www.tvs.pl/informacje/19222/ CIEKAWE CZY URZĘDNICY ZAMIAST POZOSTAWAĆ W ZDZIWIENIU ZAOFERUJĄ JAKĄKOLWIEK POMOC W WYJŚCIU Z TEGO NARASTAJĄCEGO PROBLEMU - A Z TEGO CO WIDAĆ TO PROBLEMY BĘDĄ JUŻ CHYBA JEDYNIE WZRASTAĆ. Czy to Wasze osiedle jest ogrodzone przynajmniej? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kowalska Re: dramat IP: *.chello.pl 11.12.09, 18:50 Ha ha ha! a to ze strony internetowej rezydentów barakowozu.... Mieszkaj: BEZPIECZNIE W ZIELONEJ OKOLICY SZCZĘŚLIWIE Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kowalska Re: dramat IP: *.chello.pl 11.12.09, 18:57 www.tvs.pl/informacje/19222/ www.tvs.pl/informacje/19222/ OSIEDLE BEZ ŚWIATŁA W CHORZOWIE zaczyna się robić "ciekawie" - będzie zrzuta na ochronę - swoją drogą to faktycznie złodzieje kół samochodowych zrobili się bezczelni w końcu to chyba środek osiedla. Kondolencje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Słowikowe Nowiny Re: dramat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.09, 21:49 chcesz tu kupić dom? Przeczytaj: - powyginane piorunochrony - odpadająca i popękana podbitka - niechlujnie położone kafelki na tarasie - zacieki w garażu, (nie wiem, jak będzie na wiosnę po kilku miesiącach napraw balkonów) - źle osadzone drzwi wejściowe - zła jakość drzwi balkonowych prowadząca do ich wyłamania, zła jakość klamek - źle położona kostka brukowa - nie dokończone pomalowanie elewacji - PĘKAJĄCE ŚCIANY wszędzie!!!! - niepoprawnie wykończone obróbki dekarskie, brak uszczelek, niechlujstwo, braki w wacie mineralnej na stropie, powyginane blacha dachowa - niepełne pomalowanie ogrodzenia - uszkodzone wiaty na śmietniki - uszkodzone spusty rynnowe - nie przykręcone rynny - zła jakość wykonania przepierzeń, zardzewiałe alementy metalowe, uszkodzone leksany - brak spustów z rynien, które sa zakopane w ogródkach!!! - pozostawione kupy śmieci i gruzu - usterki w elementach grzewczych, wypadające termostaty, cieknące uszczelki, nie działające pompy, zardzewiałe elementy, nie wykończone elementy kominowe Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: z zewnatrz Re: dramat IP: *.chello.pl 18.12.09, 14:36 Mówię ci, wystarczy 1 większy baner na ogródku z jakąś dobrze dobraną treścią i facet nie sprzeda już żadnego domu tutaj zanim Wam nie naprawi szkód. Przecież każdy potencjalny klient przejdzie się po osiedlu 10 razy zanim się zdecyduje i niczym się tak nie zainteresuje jak właśnie tym banerem. A na tę stronę nie każdy dotrze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kowalska Re: dramat IP: *.chello.pl 18.12.09, 16:44 Słowikowe, zastanawiam się dlaczego pękają ściany? Przecież domy są ponoć na płycie fundamentowej - nie znam się na tym aż tak, ale jeśli to są głębsze pękniecia to chyba niczego dobrego nie wróżą - przecież te domy mają 1- 1,5 roku do licha! Ludzie powinni zanim kupią tam dom czytać fora - zanim odwiedziłam wasze osiedle we wrześniu czytałam wpisy o źle położonych kafelkach na tarasie - i to była pierwsza rzecz jaka na miejscu rzuciła mi się w oczy - okna balkonowe o których wcześniej nikt nie pisał też nie wyglądały solidnie o ile te pozostałe wymienione rzeczy da się naprawić myślę to co ze ścianami? Kiedy mieliście odbiór budowy? Co na to nadzór budowlany? Myślę że inwestor zrobił błąd - postawił na ilość kosztem jakości - zdecydowanie za duża inwestycja - może gdyby budował po jednym szeregu i dopiero po sprzedaniu zabierał się za następny...z czego teraz wyłoży na reklamacje? Na kredyt z banku chyba nie może liczyć - nie zapominajmy że ci co wpłacili czekają na realizację obietnic - ze zdjęć wynika że postępy są prawie żadne - baner możecie wywieszać na dniach otwartych czyli w każdy weekend :-) czy dużo wtedy ludzi przychodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: z zewnatrz Re: dramat IP: 188.33.163.* 30.12.09, 14:41 Witam, przejeżdżałem ostatni przez Maciejkowice i zauważyłem, że światła już załączone. Co się stało ? Developer zmiękł czy sąsiedzi zaczęli opłacać prąd ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Janusz Re: dramat IP: *.chello.pl 28.01.10, 11:27 Jak to wygląda z tym prądem ? Znalazłem info tutaj: forum-24.pl/viewtopic.php?f=32&t=25&sid=0776792d91864194c4150584991ab805 Moja córka myślała żeby tam dom z męzem kupić. Ale po tym co tam sie dzieje chyba im odradze i nie dorzuce sie do tego domu... To prawda z ta okolica ?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Hanys-ka do Janusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 10:09 Okolica fajna ale rozsądnie było by poczekać na zakończenie budowy tym bardziej że o ile deweloper nie zmienił zasad trzeba wpłacić prawie wszystko od razu - czyli jak się coś nie uda to kasa może być zamrożona (oby tylko). Możesz jeszcze sprawdzić ofertę w Michałkowicach (park i basen) - fajne widoki, odległość jaka dzieli oba nowe osiedla to max. 10min. jazdy na rowerze super plenerową trasą nasypu nieistniejącej wąskotorówki czyli niedaleko. dom.gratka.pl/tresc/402-7863818-slaskie-siemianowice-slaskie-michalkowice.html#8df901f6f8dcab03,1 Aby pominąć pośrednika (niepotrzebne koszty) możesz udać się tam sam i porozmawiać z deweloperem osobiście ul. Kochanowskiego (prostopadła do E. Plater) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Siemianowiczanin Re: do Janusza IP: *.aster.pl 09.02.10, 08:29 He,he,he....chyba jestes agentem od tych nieruchomosci a sam jeszcze mieszkasz w stodole skoro taki barak z pustakow to dla ciebie rzecz godna polecenia. Ha, ha, ha.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Hanys-ka Re: do Janusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 09:20 Czy dom zbudowany z pustaków przekracza twoje wyobrażenia o materiałach budowlanych z których normalnie buduje się domy? wyobraź sobie że dom można jeszcze zbudować z cegły! Jezu ! a nawet z porothermu! a nawet keramzytu! Są jeszcze domy z bali i drewna. Naprawdę ! Myślałam że UFO na strony Ziemian nie zagląda! Polecenie aby ktoś zapoznał się z inną ofertą jest działaniem na rzecz agencji pośrednictwa nieruchomości? Myślenie na skróty - węszenie interesu zawsze i wszędzie to chyba typowa cecha naszego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: słowikowe nowiny dramat, dramat, dramat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.10, 17:35 same złe wieści! Dachy przeciekają już chyba wszystkim!!! Wadliwość wykonania doprowadza do zalewania wewnętrznej strony podbitki, kolejno woda wlewa się pomiędzy pustak a styropian gdzie u niektórych już, a u niektórych za chwilę sączy się do wewnątrz!!! To najprostsza droga do występowania grzyba! Kilku Sąsiadów musiało skuć bruk, bo z powodu jego wadliwego położenia i mrozu, "podniosło" go o kilka centymetrów i nie mogli wejść do domów. Wciąż nie możemy doczekać się przekazania nam na własność drogi, za którą zapłaciliśmy. Oczywiście powodem jest niedopełnienie formalności, przez tych dwóch z baraku! Na budowie nie dzieje się kompletnie NIC! Oddawanie domów z kolejnego etapu być może jesienią? Wiosną mają ruszyć z budową apartamentowców, jak nie potrafią uporać się z budową placu zabaw. brawo... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: z zewnatrz Re: dramat, dramat, dramat IP: 188.33.110.* 24.02.10, 10:40 No a co na to wszystko mówi tych 2 z barakowozu ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Słowiowe Nowiny Re: dramat, dramat, dramat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.10, 11:35 jedno wielkie nic... Już zmienili projekt zabudowy i nie będą budować trzeciego rzędu domków. Więc osoby, których ogródki miały przylegać do ogródków z trzeciej fazy budowy, będą miały krajobraz księżycowy. Chyba że znajdzie się nowy inwestor, a to nie trwa 5 min... Na budowie drugiej części osiedla nadal się nic nie dzieje chociaż domy miały być oddane w marcu (termin kilkakrotnie przekładany). W marcu być może ale 2011 8-) Na stronie internetowej piszą że rozpoczynają zapisy na apartamenty. Mają je budować od wiosny, tylko nikt się nie spytał którego roku... Na razie tych dwóch z barakowozu chodzi po osiedlu opowiadając niestworzone historie kolejnym Klientom marzącym o zamieszkaniu w fajnym domku, którzy są nieświadomi całej tej sytuacji. Tych dwóch chodzi również i spisuje usterki z którymi od kilku miesięcy nie robią nic. Mam propozycję. Jeżeli ktoś jest bardzo zainteresowany zakupem tutaj domku, to zapraszam na spacer po osiedlu. Niech sobie poogląda, zalane dachy (zobacz jak wyglądają podbitki), pozrywane piorunochrony, niedokończoną elewację. A co najciekawsze, pooglądajcie nową drogę, której budowa została zakończona w październiku zeszłego roku, urząd miejski nie odebrał jej do tej pory, a sama droga to jest jedna wielka dziura i rozlewisko!!! Sprawa wcześniej czy później, ale raczej wcześniej skończy się w sądzie... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xx osiedle szczesliwych chyba inaczej IP: *.chello.pl 27.02.10, 17:31 chcialem tam kupic domek ale po tym co zobaczylem na miejscu i przeczyta;lem na forum rezygnuje. przykro mi ze ludzie ktorzy zaplacili tyle forsy maja przez nie uczciwego dewelopera same klopoty Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: osiedle szczesliwych chyba inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 11:38 Zastanawiam się czy na Śląsku budują uczciwi deweloperzy? PDM (osiedle przy parku)po pobraniu zaliczki w 2008 roku nic nie wybudowało i ogłosiło upadłość. W Maciejkowicach todalna klapa. Czy można kupić dom na terenie Siemianowic/Chorzowa dobrze wykonany i ładnie położzony??? za normalne pieniądze oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pień Re: osiedle szczesliwych chyba inaczej IP: *.chello.pl 07.03.10, 20:32 > Czy > można kupić dom na terenie Siemianowic/Chorzowa dobrze wykonany i > ładnie położzony??? za normalne pieniądze oczywiście Aleś sobie zawęził... LOL. Co do pytania czy można, moja odpowiedź po doswiadczenia z trzema firmami brzmi - NIE, Nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szczęśćiaż Re: osiedle szczesliwych chyba inaczej IP: 109.243.6.* 08.03.10, 09:04 Nie zgodzę się z przedmówcami. Właśnie, że można. Ja kupiłem. W Siemianowicach. O mało nie wtopiłem w Panoramie Maciejkowickiej. Ale opatrzność czuwała. Wtopiłem potem na ekipie remontowej ale to zupełnie inna historia. Tyle, że ona była z Sosnowaca :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Hanys-ka Re: osiedle szczesliwych chyba inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 10:29 pochwal się gdzie kupiłeś - i gdzie budują jak trzeba.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szczęściaż Re: osiedle szczesliwych chyba inaczej IP: 109.243.6.* 08.03.10, 10:57 Nie chcę być posądzany o jakąś kryptoreklamę. Już takie posądzenia tu były. Powiem tylko, że developer jest super. Dostałem więcej niż w umowie. Jeśli ktoś jest poważnie zainteresowany to na priv'a mogę powiedzieć więcej. Z tego co mówił to buduje teraz w Mikołowie. Ale chyba został mu jeden domek w Siemianowicach - Przełajce. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aniszkka Do Szczęściaża IP: *.226.foxnet.com.pl 27.03.10, 00:40 szczesciaz proszę odezwij sie do mnie w wiadomej sprawie @ a.bosak@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Słowikowe Nowiny Re: dramat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.10, 19:30 Wszyscy wiedzą że 28 I odbędą się dni otwarte, na którym będą prezentowane kolejne domy do sprzedaży. Mało jednak kto wie, że w tym samym dniu odbędzie się inwentaryzacja usterek!!! Nie banalnych, a bardzo poważnych. Wymienię tylko takie, jak, zalewane garaże, nieszczelne dachy które prowadzą do zalewania górnych kondygnacji, dramatycznie pękające ściany, nieszczelne drzwi, uszkodzenia kanalizacji, uszkodzona droga. Mało kto wie ze drugi etap budowy domów ma poważne opóźnienia, które wynoszą ponad pół roku! A domów do sprzedaży jest jeszcze całkiem sporo... Prawdopodobnie sytuacja finansowa tych dwóch z baraku jest niestabilna a na pewno ich słowność bardzo wątpliwa. Ich motto to mijanie się z prawdą... Chcesz kupić tutaj dom, zastanów się dwa razy. Mało innych ciekawych osiedli z uczciwymi sprzedającymi? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zawiedziony Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.zvid.net 09.03.10, 09:06 to co tu opisujecie to pestka wporownaniu do mega wtopy z Bytomia osiedle zielone wzgorza mialo byc gotowe 2 lata temu stoi to wszystko rozgrzebane a ludzie umoczyli miliony zł, pseudodeveloper tylko przeklada terminy ,zmienia ekipy (niektore budynki byly stawiane przez 3 ekipy i nie sa skonczone) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Słowikowe Nowiny Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.10, 19:30 jutro kolejna wizyta tych dwóch z barakowozu. Ale nie będą to żenujące "dni otwarte", a kolejna wizyta mająca spisywać kolejne i kolejne usterki i zgłaszane awarie. I przy okazji ciekawostka. Reklamują budowę apartamentowców, na którą budowę nie mają pozwolenia. Chyba, ze ktoś chce kupić dziurę w ziemi. A jak tam budowa kolejnych dwóch szeregów? Zna ktoś może inne szczegóły? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zawiedziony Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 22:25 otodom.pl/index.php?mod=show&insId=5265965 ogloszenie z dzisiaj ciekawe czy dziura w ziemi czy faktycznie dom w stanie developerskim Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zainteresowany Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: 109.243.7.* 13.03.10, 14:43 Ciekawe. W ogłoszeniu jest cena 419 tys. A kilka dni temu Pan Malicki wysłał mi ofertę na dom skrajny ponad 527 tys z działką 100m2 większą. Z tego wniosek, że rekordowo drogie działki tam są. Oferta ważna tylko do 13.03.2010, więc należy się spieszyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kowalska Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 13:22 ha ha ha ale może w pakiecie kchnię dorzucił to była przecież jedna z form promocji!!!Wczoraj mijałam Maciejkowice i wielki bilbord "Domy gotowe do odbioru" czyżby idzie wreszcie kres budowy? Widać że coś jednak drgnęło i kolejny szereg ma dach okna i jest ocieplony - prace pomimo głosów zwątpienia (Słowikowe Nowiny) a właściwie ich efekty są może z ogromym poślizgiem czasowym ale są już namacalne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: normalny Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.10, 15:13 internet jest miejscem gdzie frustraci mogą pisać każdą opinie ,często nie prawdziwą.Prawda wygląda tak: W grudniu spółdzielnia chciała przepisać koszty oświetlenia drogi na mieszkańców ( dała im miesiąc czasu, pół roku było na koszt inwestora) zgodnie z umową budowlaną raptem 200-300 złoty na miesiąc dla całego osiedla dla 28 domów ,zrobiono z tego aferę, TV silesia i kilku wariatów się skompromitowało, umowy notarialne na droge będa podpisywane od 24.03.2010 dlatego ,że pierwszy list w sprawie terminów dostaliśmy od mieszkańca 17.03.2010 i to był najblizszy termin wolny notarialny, jeżeli chodzi o usterki pierwsze zgłoszenia dostaliśmy od ok. 15. grudnia są to typowe rzeczy wynikające z osiadania budynku w pierwszych latach itd , odbyły się w tej sprawie juz 3 inspekcje i wramach rękojmi wszystkie zostana usunięte, opóżnienie - jest to prawda ( a gdzie nie było),ale na dzień dzisiejszy został osiągnięty stan surowy i stan surowy zamknięty a budowa robi wszystko ,żeby jak najszybciej skończyć całość.z tego co wiem inwestor zaczyna budowac drugie osiedle pod warszawa, a te che doprowadzić do końca.pozdrawiam normalnych a nie oszołomów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Słowikowe Nowiny Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.10, 19:49 Cieszę się, że na forum zagościł również przedstawiciel z barakowozu nazywany siebie normalnym 8-) Trudno płacić za oświetlenie drogi, której się nie jest właścicielem a za którą się zapłaciło szanowny normalny 8-) Usterki, typu nieszczelne dachy, pękające ściany i rozpadająca się droga to są buble budowlane, szanowny normalny 8-) Opóźnienia? Domy miały być oddawane w grudniu 09, na tą chwilę na budowie dzieje się bardzo niewiele. Lewy szereg w środku jest zupełnie pusty: brak kanalizacji, elektryki, tynków. Prawy nie ma jeszcze nawet dachów... Robotnicy mówią, że się im nie płaci. Przy takim tempie i organizacji to kiedy można spodziewać się oddawania domów, szanowny normalny? 8-) Inwestor zaczyna budować kolejne osiedle pod Warszawą? Żart roku! A co z apartamentami? Inwestorem może się nazywać ktoś kto inwestuje, a w tym przypadku sugeruję nazywać się jałmużnikiem. Bardzo mnie rozbawił ten post normalnego i liczę na dalsze wpisy. Forum jest cierpliwe...8-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ciekawy Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: 188.33.139.* 27.03.10, 20:19 Mam pytanie do osób które zakupiły już dom w PM. Jak wyglądały negocjacje cenowe z developerem ? Ile % udało się Wam urwać od ceny cennikowej ? Może ktoś poda konkretne kwoty ? Nie musi się oczywiście podpisywać, chodzi mi o pogląd jak to wygląda w PM. No i może to pomóc ewentualnie przyszłym zainteresowanym. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mieszkaniec Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.10, 14:03 koszt oświetlenia wyniósł w przeliczeniu na jednego mieszkańca 9.2zł telewizja silesja udowodniła ,że jej głównym sponsorem jest deweloper , który szuka okazji do oczernienia konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ktos Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: 188.33.77.* 06.04.10, 15:11 A podobają ci się komentarze i podejście developera ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Słowikowe Nowiny Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.10, 20:57 Witam. Zwracam uwagę że wpisy z adresu IP: *.adsl.inetia.pl są autorstwem barakowozu, tylko się inaczej podpisują. co nowego daszki z pleksi czy leksanu zaczynają gnić. Dostaje się do wewnątrz woda i pojawiają sie wykwity. Było to do przewidzenia ponieważ przy montażu zostały one uszkodzone jak i również zostały wadliwie, niechlujnie zamontowane. W kwestii drogi, dziura przy jednym z pierwszych domków jest pomnikiem profesjonalizmu budowlanego... Budowa II części osiedla stoi w miejscu, co prawda wałęsa się kilku inż, ale w tym tempie to domy skończą budować na kolejną wiosnę. A ciekawe kiedy skończą tam drogę! Najważniejsze że w końcu wiosna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Słowikowe Nowiny Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.ibd.gtsenergis.pl 11.05.10, 22:36 Ktoś widział te zapadnięte części drogi? Dziurę na początku osiedla do tej pory nie załatali. Zastanawiające jest że barak zawiesił już dni otwarte tylko umawia się na telefon. Pewnie się boi że sąsiedzi zaczną go łajać przy potencjalnych klientach. Ale chyba takiej sytuacji nie będzie bo od dwóch miesięcy nikogo od nich nie było, a samo zainteresowanie kolejnym etapem jest żadne... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Cal Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.10, 15:26 Troche interesuje się sprawami tej dzielnicy z uwagi na moją prace oraz pochodzenie, więc automatycznie interesuje się też Panoramą. Opinie o deweloperze i o osiedlu są różne. Jedni narzekają, inni chwalą. Wiadomo że wszystkich nigdy się nie zadowoli i że zawsze znajdą się jakieś niedociągnięcia, ale z tego co wiem deweloper stara się w miare możliwości wszystkie usterki usuwać. Moim zdaniem wszystko przebiega w miare ok, jak na tak dużą inwestycje. To jednak jest moje zdanie i nie wszyscy muszą się ze mną zgadzać. Opinie? Najlepiej poszukać na internecie. Np tutaj właśnie czy też na forum dewelopera: www.deweloper3e.pl Co do informacji, najwięcej i najkompetentniej będzie wejsć na stronę www.panorama-maciejkowicka.pl No a pozatym - obowiązkowo umówienie się z Developerem na spotkaniu, przejście się po już wybudowanym 1'wszym etapie i ew. porozmawianie z różnymi mieszkańcami. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: obserwator Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: 188.33.161.* 13.05.10, 16:44 Niestety Cal, twój tekst zalatuje developerem z daleka. Przydałby się bardziej inteligenty tekst jeśli chcesz kogoś przekonać chociaż do zastanowienia się, iż pomimo tego co tu przeczytał to może jednak warto zapoznać się z faktami osobiście. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Słowikowe Nowiny Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.ibd.gtsenergis.pl 17.05.10, 22:12 fakty są takie, że przez nieszczelności przy kominach woda dostaje się do domu, fakty są takie że barak nie wie co z tym zrobić i nic nie robi. Naprawiają usterki, żart kwadratowy!!! Firma od naprawy drogi pojawiła się na dwa dni, postukali młotkiem i tyle ich było. Dziura na środku osiedla zionie nadal... Sugeruję aby nieszczęśnicy z dwóch nowych szeregów, patrzyli na ręce szczególnie specom od pieca i kanalizacji, w tym temacie dzieją się bardzo dziwne rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: basili Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chorz IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.10, 19:52 Tak ciekawe rzeczy.... Polecam udanie sie na usiedle i odczytanie dyżych "reklam" Szczególną uwagę proponuje zwrócić na reklamę "Uwaga liczne usterki ! " Baner wisi juz od ponad tygodnia a deweloper nic w tej sprawie nie robi. To najlepsza rekomendacja czy kupować na tym osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zainteresowany Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: 83.143.102.* 25.06.10, 23:24 Czy cos sie wydarzylo na tym osiedlu od ostatniego miesiaca? Ostatni wpis tutaj jest z poczatku maja. Prosze o jakies opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mieszkaniec Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.10, 19:11 Z tego co widać kończą II etap, www.panorama-maciejkowicka.pl wejdż w kronike budowy (zawsze pod koniec miesiąca jest uaktualniana), albo umów się z inwestorem na wizytę na budowie tel 0-602472764 zresztą wzystko jest na stronie.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: forte Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 11:37 "kończą II etap" - wolne żarty - zachęcam do odwiedzenia budowy np 2 razy w tygodniu - 5-cioma osobami to kończyć będą jeszcze ok. 1 roku jeżeli chodzi o budynki i kolejny rok jeżeli chodzi o zagospodarowanie terenu. Nie rozumiem ich polityki - domy pewnie będą się sprzedawać ale dopiero po wybudowaniu w stanie developerskim łacznie z zagospodarowaniem terenu - aktualnie to postęp robót jest znikomy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Słowiczek Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.10, 01:47 Ciekawe kiedy mają zamiar zakończyc usuwanie usterek - harmonogram harmonogramem a życie swoje, droga nie naprawiona - wychodzą kolejne usterki a o nasilającym się smrodzie nie wspomnę - cóż lato idzie będzie gorzej. Ciekawe kiedy w końcu podpiszą też z nami akt notarialny na drogę - bo to już przesada i kpina ze strony dewelopera. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anty-developer Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: 89.108.231.* 01.07.10, 20:58 A ten smród to z czego ? Wysypisko czy śmieci developera ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ksks Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.chello.pl 20.07.10, 18:54 osiedle położone jest koło sortowni śmieci wiec w tym temacie wiele sie nie zmieni a wiem z potwierdzonych źródeł że na tym osiedlu naprawde czasami potrafi śmierdzieć, co do tego bo ktos sie wypowiadał ze jest z michałkowic i nie smierdzi to jednak jest to troche inna odległosc i troche więcej przeszkód po drodze panorama jest bardzo blisko tej sortowni a miedzy nimi jest tylko gołe pole Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nina Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.10, 11:21 mieszkam od kwietnia na osiedlu i nic nie wiem o żadnym smrodzie , chyba ludzie chałup nie wietrzą, albo już nie mają o czym pisać w sezonie ogórkowym Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tynkosz ja tam robilem IP: *.chello.pl 25.07.10, 15:37 w jednej chalpie gladzie itp i czasem jak zajechalo z tyj sortowni czy czegos to trza bylo zaraz okna zamykoc Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Słowiczek Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.ibd.gtsenergis.pl 25.07.10, 23:48 A to ciekawe, że powyższa osoba zamieszkuje od kwietnia osiedle - chyba "barakowóz" bo nikt "nowy" się od kwietnia nie wprowadził, drugi etap ma już ponad rok opóźnienia a końca nie widaĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: long Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 16:34 budowa STOI W MIEJSCU juz od dłuższego czasu a jeżeli cos sie dzieje to jest tylko 6 osób co jest równoznaczne z tempem ślimaka ale teraz nawet tych sześciu już nie ma - nie wiadomo kiedy cokolwiek znowu będzie ruszone Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niedoszły sąsiad Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: 109.243.236.* 04.08.10, 11:59 No niestety widzę, że "mój" domek, który miał być oddany w maju 2009 ciągle nie ma dachu jeszcze. Więźba jedynie jest. Na moje szczęście nieprecyzyjna umowa mnie zniechęciła do jej podpisania. Ludzie, czytajcie co podpisujecie i żądajcie zmiany umowy jeśli coś Wam nie pasuje !!! To wasza ciężko zarobiona gruba kasa. Developer łaski nie robi !! pozdrawiam niedoszły sąsiad Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pandzik Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.chello.pl 04.08.10, 14:22 Jak to sama więźba jest? Jak długo? LOL Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niedoszły sąsiad Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: 109.243.236.* 04.08.10, 15:44 No z tego co tam widzę jak jeżdżę to chyba od jesieni zeszłego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Słowiczek Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.ibd.gtsenergis.pl 04.08.10, 18:00 Dla zainteresowanych mam oto najnowszego newsa: interwencja.interia.pl/news?inf=1514687 Szkoda, że nie zamieścili wszystkiego ale cóż ponad 2 godziny materiału jakoś się musiało zamknąc w 6 minutach. A Prezydenta Kopla trzymam za słowo - choc już nie raz zgłaszaliśmy mu problemy z tymi "dwoma z barakowozu". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Słowikowe Nowiny Polsatowska laurka. IP: *.ibd.gtsenergis.pl 04.08.10, 19:37 Przepiękna laurka z dzisiejszego programu na interwencja na polsacie interwencja.interia.pl/news?inf=1514687 I co teraz napisze ciekawego barakowóz?! A może za kilka miesięcy znowu jakiś mały reportaż 8-) Dziękuję za zainteresowanie innych wpisowiczów i zachęcam do kolejnych publikacji. przy okazji, ja oczywiście również potwierdzam, że żadne usterki nie są naprawiane... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: E EW SD ludzie nie IP: *.chello.pl 07.08.10, 00:59 pieprzcie glupot o jakis usterkach ja tu mieszkam i nic mi nigdy sie nie zepsulo itd, kilka osob to nie oznacza ze wszyscy maja problemy, moi sasiedzi tez nie mieli zadnych usterek, pozdrawiam wszystkich zainteresowanych tematem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Słowiczek Re: ludzie nie IP: *.ibd.gtsenergis.pl 08.08.10, 23:16 Zatem drogi sąsiedzie miej odwagę się przyznac w którym domku mieszkasz - bo kilka osób o których piszesz to ponad połowa mieszkańców pierwszego etapu. Nie chce mi się wierzyc, że drzwi balkonowe Ci się prawidłowo otwierają co jest notoryczną usterką, że nie przecieka Ci taras co również jest notoryczne, że nie odpadła Ci ani jedna płytka na tarasie, że nie rdzewieją Ci filary wiaty, że nie masz ani jednego zacieku po tym jak woda deszczowa ciekła po kominie, zimą ani jeden sopel nie zwisał z Twojej rynny, umiesz do końca otworzyc swoje dzrzwi wejściowe. Jeśli z powyższych usterek ani razu nie wystąpiła u Ciebie drogi sąsiedzie, to jesteś raczej przedstawicielem dewelopera, bo rozmawiałem praktycznie z każdym mieszkańcem osiedla i u każdego przynajmniej jedna z wymienionych usterek występowała, a u znakomitej większości osób po kilka albo i wszystkie albo jeszcze inne których tu nie wymieniłem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: śmiech na sali Re: ludzie nie IP: 188.33.137.* 09.08.10, 08:03 Ja myślę, że "E EW SD" kupił jakiś domek z II etapu a ponieważ jeszcze się tam nie wprowadził to opisuje swoje obecne mieszkanie w bloku/familoku. Po prostu też chce się przyłączyć do dyskusji o osiedlu, na którym kupił domek :) pozdrawiam Darek W. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: muniek Re: ludzie nie IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.10, 15:18 Witam, czytam to forum i inne też Sam szukam domu, powiem tak to co tutaj ludzie piszą to nic w porównaniu z innymi inwestycjami, byłem widziałem domy ok.(wiadomo userki to normalne na każdej budowie jak znam życie kolejne domy bedą ok.), ale jest droga, wszystkie instalacje, pozwolenie na użytkowanie to jest ważne . J.Gawryło Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fachowiec ważne IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.08.10, 15:39 Zgadzam się z wypowiedzią Muńka jeżeli I etap osiedla dostał pozwolenie na uzytkowanie (sprawdzałem dostał)to znaczy ,że inspektor budowlany z ramienia miasta sprawdził wszystko , domy ,istalacje, sieci, drogę itd. Sprawdźcie kochani ile osiedli , które sprzedają domy ma pozwolenie na użytkowanie?, inne uwagi np; usterki są wszeńdzie. Spotkałem sie na innym osiedlu, gdzie deweloper ma kłopoty , a ludzie którzy tam mieszkają starają sie zachęcic kupujących ( a woda stoi im w garażu) ,żeby deweloper miał kase i wszystko skończył,tam gdzie jest inaczej i ludzie marudzą to znaczy że jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: muniek Re: ważne IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.10, 15:57 widziałem oferty na rynku wtórnym na dom z tego osiedla od 630 tys.zł ,deweloper sprzedaje za 470 tys. zł(stan deweloperski). ....nic już więcej nie trzeba dodawać! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Słowiczek Re: ważne IP: *.ibd.gtsenergis.pl 03.09.10, 12:28 Nie przeczę, że jesteśmy szczęściarzami (mieszkańcy), bo I etap stoi, a co z II który już ponad rok jest opóźniony?? a że droga jest to nie jest argument - 300 metrów drogi budowano ok rok a i tak nie przełożyło się to na jej stan - bo jest w opłakanym stanie- nowa droga a wygląda jakby miała 10 lat i jeździły po niej czołgi. Jeśli my (mieszkańcy I etapu) nie możemy się doprosic usunięcia wszystkich usterek ( które jak to określił deweloper ) są pierdołami - bo jak się słyszy nieoficjalnie od budowlańców (o ile się ich w ogóle spotyka na budowie), "jak będę miał pieniądze to naprawię". Przestrzegamy tylko Ślązaków przed bankrutami z Jóżefosławia. A co do tych pozwoleń na użytkowanie - to też były niezłe cyrki - ale urzędnicy wykazali dobrą wolę - tylko, że w moim domu nie było ani jednego inspektora budowlanego. P.S. Usunięto dotychczas tylko jedną usterkę jaką zgłosiłem - wymurowano na nowo jeden z kominów - bo groził zawaleniem. A kiedy planowane są kolejne naprawy - bo harmonogramu to się na pewno nie trzymają panowie deweloperzy "od siedmiu boleści". Zima powoli się zbliża... będzie się działo. P.S. 2 Zainteresowanych tematem zapraszamy jutro tj. sobota 4.09.2010 przed barakowóz - spotkanie mieszkańców przyniesie na pewno ciekawe rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mieszkaniec Re: ważne IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.10, 10:50 Na spotkaniu ustaliliśmy, że....most zwodzony wygląda jakby był z IX w. i musi zostać wyremontowany, Poza tym przeszkadza Nam przewaga wiatrów zachodnich wiejących z zachodu , bedziemy w tej sprawie pisać do Najwyższych władz, Deweloper powinien na każdym ogródku wybudować piaskowice dla naszych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Słowiczek Re: developer 3E & panorama-maciejkowicka.pl Chor IP: *.ibd.gtsenergis.pl 04.08.10, 19:55 Na pewno nie osobom z ip *.adsl.inetia.pl u nas na osiedlu nie ma netii, mało tego w całych Maciejkowicach nie ma tego operatora. Po raz kolejny tych "dwóch z barakowozu" próbuje swoich sił na tym forum - zamiast zaprzeczac faktom - panowie wzielibyście się do roboty - usterki czekają!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Słowiczek Re: wszyscy widzieli!!! IP: *.ibd.gtsenergis.pl 05.08.10, 19:40 Przypominam, że powyższe 4 osoby a także wszystkie inne, które legitymują się IP: *.adsl.inetia.pl to "tych dwóch z barakowozu" i poraz kolejny próbują swoich sił na forum zamiast wziąśc się do roboty - usterki czekają!! Prawdziwy link do reportażu: interwencja.interia.pl/archiwum/news?inf=1514687 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zbulwersowany Re: wszyscy widzieli!!! IP: *.zvid.net 06.08.10, 21:40 obserwatorze! Nie rżnij głupa i zajmij się swoją robotą. Czas poświęcony na spamowanie tego forum możesz spożytkować na wypełnienie swoich zobowiązań wobec lokatorów! Odpowiedz Link Zgłoś