Dodaj do ulubionych

doskonałe tłumaczenia

31.01.04, 15:18
Z nudów skorzystałem z tłumacza na stronie www.translate.pl. Wpisałem tam
tekst Cornflake girl TOri Amos. Nie myślałem, że może wyjść aż taka bzdura:

Nigdy był *cornflake* dziewczyna pomyślał (obmyślił; obmyślony; myśl;
uwarzany) to było dobre rozwiązanie *hangin'* z *raisin* dziewczyny ona jest
nieobecna do innego strona (boczny) *givin* amerykański *yo* *heave* *ho*
rzeczy dostają się (otrzymujący) *kinda* tłusty (brutto) i udaję się przy
*sleepy* obliczają to nie jest rzeczywiście ten (to) ten (to) to nie
rzeczywiście zdarza się wy zakładacie się wasze życie (długotrwałość) to jest
łuska poza hasłem po prostu (dopiero co) łuska poza hasłem ona poznaje co
jest wejście wydaje się otrzymujemy (dostał się) tańszy czują teraz cały
*sweeteaze* są nieobecne odchodził (nieobecny) do innej strony z moim
*encyclopedia* one *musta* zapłacił (opłacił; zapłacony; opłacony) jej
przyjemna cena (wartość) ona jest *puttin* na jej sznurku *bean* kochają to
nie jest rzeczywiście ten (to) ten (to) to nie rzeczywiście zdarza się wy
zakładacie się wasze życie (długotrwałość) to jest królik *where'd* wy
kładliście dziewczynę kluczów i człowieka z złotym działem obmyśla on poznaje
tak dalece królik *where'd* wy kładliście dziewczynę kluczów
Obserwuj wątek
    • vulture a ja to z powrotem na angielski 31.01.04, 15:59
      Never there was * * girl think ( consider cornflake; premeditated < consider >
      thought < think > there was good solution obtain (get) with (from) for other
      part gross ) * ' * * * girl be absent ( lateral ) * * american * * * * * *
      thing ( recipient ) * * fat ( ) uwarzany hangin raisin givin yo heave ho kinda
      and now there is not you it it it it at beyond password (motto) beyond password
      (motto) for other part with my it your life only that whole imitate (manage) *
      * calculate really ( ) it ( ) not really happen set up (bet; found) ( life ) be
      shell simply ( ) shell learn that be entrance (entry) issue (seem) receive (
      obtain (get) ) cheap feel * * be absent depart ( absent < absentee > ) * * * *
      pay ( pay sleepy sweeteaze encyclopedia musta; paid; she (it) is paid < pay >
      it it it it it on its (her) string value it your life ) she (its; her; it) nice
      price ( ) * * * * love not be really ( ) it ( ) not really happen set up (bet;
      found) ( life ) be rabbit * * put girl key puttin bean where'd and he (it) with
      (from) person far rabbit zloty < golden > gun < section > < happen > consider
      learn so * * put girl key where'd

P.S. Chyba pisze się "uważany" ż-->g
    • ilhan Re: doskonałe tłumaczenia 31.01.04, 16:59
      Today is gonna be the day that they gonna throw it back to you.

czyli

Dziś jest zamierzać jest dzień co one zamierzają rzut to tylny wy.
    • mapmuh Eeee, kredytu szukam, kredytu! 01.02.04, 12:58
      Trust i seek and i find you = Ufność (kredyt) odszukuję i znajduję w was

• mapmuh find IN you (n/t) 01.02.04, 12:59
    • aric spdobało mi się:) 02.02.04, 11:41
      Krótki tekścik:

Lyric for la grange by zz top

Rumour spreadin' a-'round in that Texas town
      'bout that shack outside La Grange
      and you know what I'm talkin' about.
      Just let me know if you wanna go
      to that home out on the range.
      They gotta lotta nice girls.

Have mercy.
      A haw, haw, haw, haw, a haw.
      A haw, haw, haw.

Well, I hear it's fine if you got the time
      and the ten to get yourself in.
      A hmm, hmm.
      And I hear it's tight most ev'ry night,
      but now I might be mistaken.
      hmm, hmm, hmm, hmm.

Pogłoska *spreadin'* *a-'round* w takim Teksasie miasto (miejski) 'spotkanie co
      (żeby; który) *shack* poza (zewnątrz; zewnętrzny) La *Grange* i wy poznajecie
      co JA jestem *talkin'* o. Po prostu (dopiero co) pozwalany ja poznają jeżeli wy
      *wanna* idą do którego dom poza na szeregu (zakres). One *gotta* *lotta*
      przyjemne dziewczyny. Ma litość. *haw*, *haw*, *haw*, *haw*, *haw*. *haw*,
      *haw*, *haw*. Dobrze, słyszę (słuchać) to jest wspaniałe jeżeli wy
      otrzymywaliście (dostał się) czas i dziesięć otrzymywać (dostawać; rozumieć)
      siebie (samodzielnie) w. *hmm*, *hmm*. I słyszę (słuchać) to jest zwarty
      (ciasno) najwięcej (najbardziej; największa część) *ev'ry* wieczór późny
      (nocny), ale teraz mógłbym być błędny. *hmm*, *hmm*, *hmm*, *hmm*.

Po lekkim przegramatyzowaniu "wanna, lotta, gotta" i innych podobnych wyszło:

Pogłoska rozpowszechniający wokół w takim mieście Teksasu o co *shack*(buda)
      poza La *Grange* i wy poznajecie co JA mówię o.
      Po prostu pozwalany ja poznają jeżeli wy potrzebujecie żeby iść do którego dom
      poza na szeregu.
      One otrzymywali do wielu przyjemnych dziewczyn. Ma litość.
      *haw*, *haw*, *haw*, *haw*, *haw*. *haw*, *haw*, *haw*.

Dobrze, słyszę to jest wspaniałe jeżeli wy otrzymywaliście czas i dziesięć
      otrzymywać siebie w.
      *hmm*, *hmm*.
      I słyszę to jest zwarty najwięcej każdy wieczór późny, ale teraz mógłbym być
      błędny.
      *hmm*, *hmm*, *hmm*, *hmm*.

Ja pierdole <jeb>
      • ihopeyouwilllikeme The Beatles - " Love Me Do " 02.02.04, 13:24
        KOCHAĆ (MIŁOŚĆ), KOCHAJĄ MNIE ROBIĆ WY POZNAJECIE KOCHAM WAS JA ´*LL* ZAWSZE
        JEST PRAWDA (PRAWDZIWY) TAK (WIĘC) SPRAWIAĆ PRZYJEMNOŚĆ (PROSZĘ), KOCHAJĄ MNIE
        ROBIĆ *WOAH*, KOCHAJĄ MNIE ROBIĆ KTOŚ KOCHAĆ KOGOŚ NOWY KTOŚ KOCHAĆ KOGOŚ
        PODOBNI DO WY
        • ihopeyouwilllikeme U2 - " Sunday Bloody Sunday " 02.02.04, 13:29
          nie mogę uważać wiadomości dziś *Oh*, nie mogę zamykać moje oczy I wyrabiają
          temu udają się daleko Jak długi (długo)... Jak długi (długo) musi śpiewamy ten
          śpiew? Jak długi (długo)? Jak długi (długo)... Powodują dziś wieczorem...My
          możemy być jak (ponieważ) jed Dziś wieczorem... Złamane (naruszony) butelki pod
          dziecckiem stopy Ciał *strewn* poprzek martwy koniec ulica (uliczny) Ale nie
          będę zważać walkę wołają (dzwonić do) To kładzie mój popierają Kładzie mój
          popierają w stosunku do ściennej Niedzieli, Krwawy (cholernie) Niedziela
          Niedziela, Krwawy (cholernie) Niedziela Niedziela, Krwawy (cholernie) Niedziela
          I walka (walka) po prostu (dopiero co) zaczynana Tam jest wiele (wielka ilość;
          dużo) zagubiony (zgubiony), ale mówią mnie kto (który) wygrał (zwyciężył)
          bruzda jest wykopana w obrębie naszych serc I matek, dziecci, bracia, siostry
          Zerwał osobno Niedziela, Krwawy (cholernie) Niedziela Niedziela, Krwawy
          (cholernie) Niedziela Jak długi (długo)... Jak długi (długo) musi śpiewamy ten
          śpiew? Jak długi (długo)? Jak długi (długo)... Powodują dziś wieczorem...My
          możemy być jak (ponieważ) jed Dziś wieczorem...Dziś wieczorem... Niedziela,
          Krwawy (cholernie) Niedziela Niedziela, Krwawy (cholernie) Niedziela Wycierają
          łzy od waszych oczu Wycierają wasze łzy daleko *Oh*, wycierają wasze łzy daleko
          *Oh*, wycierają wasze łzy daleko (Niedziela, Krwawy (cholernie) Niedziela )
          *Oh*, wycierają waszą krew strzelaną oczy (Niedziela, Krwawy (cholernie)
          Niedziela ) Niedziela, Krwawy (cholernie) Niedziela (Niedziela, Krwawy
          (cholernie) Niedziela ) Niedziela, Krwawy (cholernie) Niedziela (Niedziela,
          Krwawy (cholernie) Niedziela ) I to jest prawda my jesteśmy wolni Kiedy fakt
          jest *fiction* i rzeczywistość TELEWIZJI I dziś miliony krzyczeć (ogłaszać;
          krzyk) jemy i pić (napój) podczas gdy jutro one umierają (Niedziela, Krwawy
          (cholernie) Niedziela ) prawdziwa walka po prostu (dopiero co) zaczął (zaczęty;
          zaczął) wymagać (twierdzić) zwycięstwa *Jesus* wygrał (wygrany; zwyciężył;
          zwyciężony; wona) Na... Niedziela Krwawa Niedziela Niedzieli Krwawa
          Niedziela...
    • szprota Refren "Comfortably Numb" Pink Floyd 02.02.04, 13:46
      There is no pain, you are receidng.
      A distant ship's smoke on the horizon,
      You are only coming through in waves.
      Your lips move, but I can't hear, what you're saying.
      When I was a child, I had a fever.
      My hands felt just like two baloons.
      Now I got that feeling once again.
      I can't explain,
      you would not understand.
      This is not how I am.
      And I have become comfortably numb.

I dokonanie binarnego debilka:
      nie ma żadnego bólu, wy jesteście *receidng*. Dym (palenie) odległego statku na
      horyzoncie, Wy tylko przybywają przez w falach. Wasz *lips* ruch (posuwać;
      poruszać się; doprowadzać), ale JA nie może słyszeć (słuchać), co wy mówicie
      (przemawiający). Kiedy było dzieckckiem, mam gorączka. Moje ręce odczuł
      (odczuwany; czuły) po prostu (dopiero co) lubią dwa *baloons*. Teraz otrzymuję
      (dostał się) co (żeby; który) odczuwający (odczuwanie) znów. JA nie może
      objaśniać, wy nie rozumielibyście. Ten jest nie jak JA jestem. I JA ma stają
      się wygodnie *numb*.

Śtłaśliwie ślićne.
    • szprota One of My Turns, tyż flojdzi 02.02.04, 16:03
      One of my turns

Day after day, love turns grey
      Like the skin of a dying man
      Night after night, we pretend it's all right
      But I have grown older and
      You have grown colder and
      Nothing is very much fun any more.

And I can feel one of my turns coming on.
      I feel cold as razor blade
      Tight as a tourniquet
      Dry as a funeral drum,
      Run to the bedroom, in the suitcase on the left
      You'll find my favourite axe
      Don't look so frightened
      This is just a passing phase
      Just one of my bad days
      Would you like to watch T. V.?
      Or get between the sheets?
      Or contemplate the silent freeway?
      Would you like something to eat?
      Would you like to learn to fly?
      Would you like to see me try?
      Would you like call the cops?
      Do you think it's time I stopped?
      Why are you running away?

Tłumaczenie:

Jed z mojego Dnia obrotów (zmiana) po dniu, kochać (miłość) obraca szary Lubić
      (jak; podobny do; podobnie do tego; upodobanie do) skóra człowieka umierania
      Wieczór późny (nocny) po (po tym, jak) wieczór późny (nocny), udajemy
      (powoływać się na) co to jest dobrze Ale JA wyrósł (dorosły) starszy i Wy
      wyrósł (dorosły) *colder* i Ni jest bardzo zabawa więcej. I mogę czuć jedżę z
      moich obrotów (zmiana) nadchodzący. czuję chłód (chłodny) jak (ponieważ)
      brzytwa *blade* Zwarty (ciasno) jak (ponieważ) *tourniquet* Suszą (wysychać)
      jak (ponieważ) pogrzeb *drum*, Przesuwany do sypialni, w walizie na lewo Wy
      będziecie znajdować mojego faworyta *axe* nie patrzy (wyglądać) przestraszany
      To jest po prostu (dopiero co) mijanie (przecinanie) faza (fazowy) Po prostu
      (dopiero co) jed z moich złych dni Byłby wy lubicie żeby obserwować *T*. *V*.?
      Albo otrzymują (dostawać; rozumieć) między arkuszami (prześcieradło)? Albo
      rozważają milczący *freeway*? Byłby wy lubicie coś jeść? Byłby wy lubicie żeby
      uczyć się (poznawać; dowiadywać się) lecieć? Byłby wy lubicie żeby widzieć mnie
      próbują (wypróbowywać)? Byłby wy lubicie dzwonek *cops*? Robi wy obmyślacie to
      jest czas przerywam (zatrzymał się)? Dlaczego są wy uciekający (uciekanie)?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka