Dodaj do ulubionych

Leszek Zadlo.

13.02.04, 11:07
Interesuje mnie jakie plyty nagral i czy mozna je nabyc na CD. I czy dalej
gra. Cos wiecie ? K.
Obserwuj wątek
    • widmowolnosci Re: Leszek Zadlo. 05.04.04, 00:27
      Tez mnie to interesuje kiedys mialem jego plyty na vinylu, wiem ze
      mieszkal w Austrii , ale conajmniej od 15 lat nic o nim nie
      slyszalem.
      • jotesz Re: Leszek Zadlo. 06.04.04, 15:49
        za nieduże pieniądze nabyłem parę miesięcy temu płytę wytwórni Arte Nova:
        Leszek Zadlo & Chris Beier – Resonance. Żądło gra na saksofonie a Beier
        bajeruje na fortepianie - w sumie bardzo przyjemny, spokojny jazz...
        • widmowolnosci Re: Leszek Zadlo. 07.04.04, 23:32
          Dziekuje , rozejrze sie wobec tego za jego plytami.Ucieszylem sie ze
          nareszcie gra spokojny jazz.te nowatorskie poszukiwania z przed lat
          nie przekonywaly mnie.Nie bylo to zle o nie ale nie widzialem w tym
          spelnienia, brakowalo mi czegos.pozdrawiam
        • baky Re: Leszek Zadlo. 08.04.04, 10:24
          Slyszalem Zadle w zespole Elvina Jonesa, w Finlandii, a pozniej cisza.
          I sucha wiadomosc, ze byl ostatnim partnerem Barbary Kwiatkowskiej-Lass ("Ewa
          chce spac").
          • widmowolnosci Re: Leszek Zadlo. 10.04.04, 00:37
            To to tez wiedzialem ale po Barbarze sluchalem go jeszcze wielokrotnie
            na aktualnych plytach.Szkoda ze ostatnio zadna z tych spokojniejszych
            plyt nie dostala sie w moje rece.Serdecznie Pozdrawiam
            • ouimet Re: Leszek Zadlo. 18.04.04, 22:15
              byl w grudniu w Montrealu i pokazali z Janem Jarczykiem/prof. na
              Uniwersytecie,kompozytor i wykonawca/,oraz tutejszym "bebniarzem" nazwisko mi
              wyleciala chwilowo jak sie teraz ...zabawiaja.Z Janem jestem prawie codziennie
              w kontakcie...
              Leszek mieszka obecnie w Niemczech/Monachium/
              Zapewne zaistnieja w Polsce,poniewaz Jan wyjezdza na roczny kontrakt do Europy.
              Jezeli cos wiecej,to popytam...
              • widmowolnosci Re: Leszek Zadlo. 22.04.04, 23:25
                Swietnie, strasznie sie ciesze,pozdrowienia dla Jana chociaz znam go
                tylko z plyt byl swietny mam nadzieje ze nadal jest.to dobre
                wiadomosci , trzymaj reke na pulsie.Serdeczne pozdrowienia.
                • jotesz Re: Leszek Zadlo. 20.05.04, 13:36
                  Pamiętam też występ Leszka Ż. na Jazzie nad Odrą, jakieś trzydzieści lat temu.
                  Był to wielogodzinny maraton w Hali Ludowej a on występował po północy w dość
                  już opustoszałej sali i grał fascynująco. W tamtych też czasach PSJ wydawał
                  serię Biały Kruk Czarnego Krążka i połówką jednej z płyt był właśnie Leszek Ż. -
                  wspaniale brzmiała jego wersja góralskiej kolędy "Oj Maluśki"...
                  • jan.kran Re: Leszek Zadlo. 22.05.04, 19:59
                    jotesz napisał:

> Pamiętam też występ Leszka Ż. na Jazzie nad Odrą, jakieś trzydzieści lat
                    temu.
                    > Był to wielogodzinny maraton w Hali Ludowej a on występował po północy w dość
                    > już opustoszałej sali i grał fascynująco. W tamtych też czasach PSJ wydawał
                    > serię Biały Kruk Czarnego Krążka i połówką jednej z płyt był właśnie Leszek
                    Ż.
                    > -
                    > wspaniale brzmiała jego wersja góralskiej kolędy "Oj Maluśki"...

Mialam te pyte !!! Jak dotrzec do tego Klubu po tylu latach ? k.
                    • widmowolnosci Re: Leszek Zadlo. 27.05.04, 23:53
                      Postaram sie poszukac Ci Ulu te plyte , bo o ile sie nie myle to
                      mam ja na winylu.Cierpliwosci.Dzisiaj nie mam czasu ale przed nami
                      dlugi weekend. Groetjes.
                      • jotesz Re: Leszek Zadlo. 28.05.04, 15:01
                        ha! na winylu się ma, ale co dalej? przegrać to na cd?
                        Dziś zobaczyłem w empiku płytki w kartonikach z napisem "klasyczny rock" i
                        cenami 76 zł z groszami - dziesiątki rarytasów z lat 60tych . To już wolę swoje
                        wersje na kasetach...
                        • foxy21 Re: Leszek Zadlo w Chodziezy 13.06.04, 14:11
                          Wlasnie przeczytalam w "Jazz Forum",
                          ze w Chodziezy, odbeda sie Miedzynarodowe Warsztaty Jazzowe,
                          ktore poprowadzi Leszek Zadlo-wykladowca Konserwatorium w Monachium
                          i w Wurzburgu, wiec pewnie tam mozna go bedzie spotkac,
                          fajna impreza sie szykujesmile
                        • widmowolnosci Re: Leszek Zadlo. 03.07.04, 22:49
                          Niestety sie nie ma wszystko przeszukalem i nic nie znalazlem sorry ,
                          z winylu jest latwo (no dosc latwo ) przegrac na cdrw, eliminujac
                          wszystkie trzaski i to za pomoca przecietnego kompa.Pozdrowienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka