wlodekbar 30.05.10, 16:19 Andrzej Lampert - Anna Maria Swietny wykonawca - znakomita piosenka. Jakie dzis w Polsce tworzymy znakomite piosenki? W Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikiz5 Re: Wykonawcy. A kompozytorzy 30.05.10, 22:28 Ani autor, ani wykonawca... Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Wykonawcy. A kompozytorzy 01.06.10, 21:38 A jakie sa wspolczesne i naprawde dobre? Odpowiedz Link Zgłoś
mikiz5 Re: Wykonawcy. A kompozytorzy 03.06.10, 21:01 Dobre jest to, co Ci się podoba. Im więcej się słucha tym łatwiej znaleźć coś dla siebie. Może gdybyś napisał "Anna Maria": Seweryn Krajewski świetna muzyka, Andrzej Lampert świetne wykonanie, nie napisałbym tego co napisałem. Pana Andrzeja przepraszam i życzę powodzenia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Wykonawcy. A kompozytorzy 03.06.10, 23:04 Piszesz: "Ani autor, ani wykonawca..." Czyli wartosciujesz. Potem piszesz, ze dobre jest to, co komu sie podoba. To ja napisze: Podoba mi sie piosenka "Jak sie masz kochanie". Nie podoba mi sie piosenka SOS Jerzego Wasowskiego... Czy mialoby to oznaczac, ze pierwsza piosenka jest dobra, druga "do bani"? PS Bo chyba nie za bardzo zrozumialem Twoja mysl? Odpowiedz Link Zgłoś
mikiz5 Re: Wykonawcy. A kompozytorzy 06.06.10, 00:18 To była bardzo emocjonalna reakcja na Twój post. Po przemyśleniu postanowiłem się z tego wycofać. Uznałem, że obraziłem wykonawcę. Nie chcę brać udziału w przepychankach co jest dobre, a co nie. Jednak uważam, że "Anna Maria" w wykonaniu pana Andrzeja Lamperta, nie jest najlepszym punktem odniesienia do Twojego pytania: Jakie dzis w Polsce tworzymy znakomite piosenki? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Wykonawcy. A kompozytorzy 06.06.10, 14:17 A jakie tworzymy, jestem ciekaw zdania Twego czy innych? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Wykonawcy. A kompozytorzy 06.06.10, 23:58 Ja tez troche zbyt emocjonalnie napisalem ostatni post. Nie doczytalem (praszam: "...uważam, że "Anna Maria" w wykonaniu pana Andrzeja Lamperta, nie jest najlepszym punktem odniesienia do Twojego pytania: Jakie dzis w Polsce tworzymy znakomite piosenki?" Wiem, ze "Anna Maria" powstala dawno temu. I uchodzi za piekna piosenke, i mnie tez niebywale sie podoba. A jakie piosenki dzis tworza kompozytorzy muzyki popularnej? Ja nie jestem biegly w temacie, ale wydaje mi sie, ze nieduzo jest naprawde dobrych piosenek, choc ich produkcja ilosciowa jest chyba wieksza. Czy - Twoim zdaniem, i innych, co "siedza" w polskiej piosence, amatorsko czy profesjonalnie, po prostu znaja sie na rzeczy - jakosc naszej piosenki wzrosla w porownaniu z latami 70.- 80.? Jestem niebywale ciekaw, tym bardziej ze wiem, iz piosenka jest niezlym papierkiem lakmusowym czasu. Odpowiedz Link Zgłoś