Gość: agrafka IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.03.04, 13:44 Wczoraj Kostrzewa w pociągu puścił jeden kawałek Brad Meldow Trio - na dodatek był to cover Radiohead, jednak w bardzo fajnej aranżacji. Ktoś zna, lubi, wie coś więcej o nich? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Randall Re: Brad Meldow Trio IP: 195.245.217.* 26.03.04, 21:22 Brad Mehldau - jedyny w tej chwili godny spadkobierca Billa Evansa w pianistyce jazzowej. Utwór, o który Ci chodzi, nagrał najprawdopodobniej z sekcją w składzie Larry Grenadier - kontrabas i Jorge Rossy - perkusja, a pochodzi on z albumu "The Art of Trio, vol.3" - wszystkie trzy płyty z tej serii są bardzo dobre, choć Mehldau potrafi i solo (!) wykreować niepowtarzalny klimat. Jak łatwo zauważyć, uwielbiam sukinsyna i serdecznie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
black_lotus Brad Mehldau Trio 26.03.04, 22:21 Cover Radiohead z wczorajszego TE to 'Everything In Its Right Place' z ANYTHING GOES [2004] A ja polecam LARGO [2001], a tam - 'Paranoid Android' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agrafka Re: Brad Mehldau Trio IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 27.03.04, 11:55 Przepraszam za pomyłkę - nazwę przepisałam ze strony TE, a tam jak byk stoi "Brad Meldow Trio". Dziękuję za wasze wpisy, zaintrygowało mnie to piękne pianino i chciałabym posłuchać czegoś więcej. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Randall Re: Brad Mehldau Trio IP: 195.245.217.* 29.03.04, 13:53 > Cover Radiohead z wczorajszego TE to 'Everything In Its Right Place' z > ANYTHING GOES [2004] Przepraszam za wprowadzenie w błąd. W kwestii Trójkowego Ekspresu nie jestem dobrze zorientowany i niepotrzebnie kozakuję - myślałem, że chodzi o "Exit Music" i mam wobec tego okazję polecić swoją ulubioną serię "Art of Trio". Chociaż najlepszy utwór, jaki kiedykolwiek Mehldau nagrał, to dla mnie "Angst" z albumu "Introducing...". Mogę też z czystym sumieniem zarekomendować płytę "Moodswing" Joshua Redman Quartet, gdzie Mehldau gra wspaniałe rzeczy (poza tym w sekcji jest Charlie McBride - sama rozkosz). Odpowiedz Link Zgłoś