Dodaj do ulubionych

Brad Meldow Trio

IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.03.04, 13:44
Wczoraj Kostrzewa w pociągu puścił jeden kawałek Brad Meldow Trio - na
dodatek był to cover Radiohead, jednak w bardzo fajnej aranżacji. Ktoś zna,
lubi, wie coś więcej o nich?

pzdr.
Obserwuj wątek
    • black_lotus Brad MEHLDAU! [n/t] 26.03.04, 14:55
    • Gość: Randall Re: Brad Meldow Trio IP: 195.245.217.* 26.03.04, 21:22
      Brad Mehldau - jedyny w tej chwili godny spadkobierca Billa Evansa w pianistyce
      jazzowej. Utwór, o który Ci chodzi, nagrał najprawdopodobniej z sekcją w
      składzie Larry Grenadier - kontrabas i Jorge Rossy - perkusja, a pochodzi on z
      albumu "The Art of Trio, vol.3" - wszystkie trzy płyty z tej serii są bardzo
      dobre, choć Mehldau potrafi i solo (!) wykreować niepowtarzalny klimat.
      Jak łatwo zauważyć, uwielbiam sukinsyna i serdecznie polecam smile
      • black_lotus Brad Mehldau Trio 26.03.04, 22:21
        Cover Radiohead z wczorajszego TE to 'Everything In Its Right Place' z ANYTHING
        GOES [2004]
        A ja polecam LARGO [2001], a tam - 'Paranoid Android' smile
        • Gość: agrafka Re: Brad Mehldau Trio IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 27.03.04, 11:55
          Przepraszam za pomyłkę - nazwę przepisałam ze strony TE, a tam jak byk
          stoi "Brad Meldow Trio". Dziękuję za wasze wpisy, zaintrygowało mnie to piękne
          pianino i chciałabym posłuchać czegoś więcej.

pozdr.
        • Gość: Randall Re: Brad Mehldau Trio IP: 195.245.217.* 29.03.04, 13:53
          > Cover Radiohead z wczorajszego TE to 'Everything In Its Right Place' z
          > ANYTHING GOES [2004]

Przepraszam za wprowadzenie w błąd. W kwestii Trójkowego Ekspresu nie jestem
          dobrze zorientowany i niepotrzebnie kozakuję wink - myślałem, że chodzi o "Exit
          Music" i mam wobec tego okazję polecić swoją ulubioną serię "Art of Trio".
          Chociaż najlepszy utwór, jaki kiedykolwiek Mehldau nagrał, to dla mnie "Angst"
          z albumu "Introducing...".
          Mogę też z czystym sumieniem zarekomendować płytę "Moodswing" Joshua Redman
          Quartet, gdzie Mehldau gra wspaniałe rzeczy (poza tym w sekcji jest Charlie
          McBride - sama rozkosz).

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka