dziewiec 22.05.04, 04:50 slyszalam, ze wystapil (w kwintecie) na festiwalu w Bielsku Bialej, chyba w styczniu. Czy ktos z Was byl na tym koncercie? Jak sie Wam podobalo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
foxy21 Re: Roy Hargrove 24.05.04, 12:58 Czy to jest ten mlody trebacz, ktory kilka lat temu wystapil na JJ? Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Roy Hargrove 24.05.04, 14:03 Nie wiem, czy byl na JJ, ale to na pewno trebacz, no i mlody Nagral plyte z Hancockiem i Breckerem "Directions In Music" Odpowiedz Link Zgłoś
mietek75 Re: Roy Hargrove 24.05.04, 14:20 no i ostatnio wydał płytę RH Factor, taki niby acid hiphop jazz, czy jak to zwał, na płycie masa gosci, ale jest to rzecz dość średnia Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: Roy Hargrove 25.05.04, 15:13 O ile mnie pamiec nie myli, to na jego koncercie bylam na JJ w '96. Nie powalil mnie jego koncert, za to koncert Mozdzera, ktorego wtedy slyszalam po raz pierwszy owszem. Nie znam tez plyt Hargrova. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Roy Hargrove 25.05.04, 15:59 To w takim razie koniecznie musisz posluchac "Hancock Brecker Hargrove Directions in Music", rewelacyjna plyta, ktora zdobyla bardzo wiele prestizowych nagrod. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewiec Re: Roy Hargrove 26.05.04, 03:57 w tym problem, ze jego plyty jakos nie moga oddac koncertow na zywo. Na JJ chyba byl z jakims drugim, starszym trebaczem. Koncerty jego kwintetu sa super i nieprzewidywalne, jak to w jazzie chyba powinno byc... Odpowiedz Link Zgłoś
baky Re: Roy Hargrove 26.05.04, 10:17 Plyta "Directions..." jest wiecej warta, niz wszystkie nagrody, jest poprostu godna sluchania. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_coito Re: Roy Hargrove 02.06.04, 17:14 > Nie wiem, czy byl na JJ, ale to na pewno trebacz, no i mlody > Nagral plyte z Hancockiem i Breckerem "Directions In Music" Ponadto nagrał: "With the Tenors of Our Time" - akustyczne granie zespołu Hargrove'a z różnymi saksofonistami (m.in. Marsalisem i Redmanem) "Family" - rewelacyjna płyta, także akustyczna, ponad 75 minut najwyższej klasy jazzu "Parker's Mood" - utwory Birda, płyta średnia, szczerze mówiąc "Habana" - afro cuban jazz, z rozbudowanym składem, płycie brakuje trochę energii, za to na żywo chłopcy wymiatali tak że Boże zlituj się "Moment to Moment" - płyta bardzo liryczna, nagrana ze smyczkami, uwaga jak powyżej, widziałem koncert z Wiednia i był powalający "RH Factor" - tym razem wycieczka w stronę hip hopu i funku, ciekawa, chyba najlepszy studyjny materiał od czasu "Family", i całkowicie autorski Polecam nagrania tego faceta jak cholera, bo nie tylko wspaniale gra na trąbce (każdemu życzę takiego luzu i tyle inwencji), ale też dopracował się własnego stylu jako kompozytor. W Bielsku-Białej nie byłem i do dziś pluję sobie w brodę. Za późno się dowiedziałem Odpowiedz Link Zgłoś
pan_coito Re: Roy Hargrove 02.06.04, 17:15 > "RH Factor" - tym razem Yyy, poprawka - płyta nazywa się "Hardgroove" Odpowiedz Link Zgłoś
dziewiec Re: Roy Hargrove 15.06.04, 16:22 dodam, ze to samo dotyczy RH Factor. Widzialam ich na zywo, jeszcze przed ukazaniem sie plyty, i koncert byl niesamowity. Dwie perkusje, 2 klawiszowcow, i nawet mieli M'Shell N'degeocello (czy jak sie ja pisze) jako goscia na basie. Szkoda, ze plyta nie oddala energii z koncertow, ale dobrze, ze sie ukazala. Odpowiedz Link Zgłoś
masaladosa Re: Roy Hargrove 03.06.04, 00:53 nie slyszalem plyt za to czytalem ze w jakims blind tescie nie rozpoznal-jako jedynego-stanki po czym zalecil mu grac wiecej dlugich dzwiekow-dosc pewny siebie mlodzian... Odpowiedz Link Zgłoś