Dodaj do ulubionych

ile kluczyków

23.12.06, 21:56
Doszły mnie słuchy, że w AR bardzo szybko zużywają sie zamki w drzwiach. Ja mam jeden kluczyk, którym przekręcam spokojnie stacyjkę i otwieram bagażnik ale nie mam możliwości otwarcia drzwi lewych i prawych do samochodu. Otwieram je tylko za pomocą pilota. Co jest gran??? Alfa Romeo 156 2.0 TS
Obserwuj wątek
    • gandzina Re: ile kluczyków 23.12.06, 22:02
      ot... uroki centralnego zamka
      • pejo3 Re: ile kluczyków 23.12.06, 22:31
        Ale ja wogóle nie mogę przekręcić kluczyka w zamku. Wkładam kluczyk i nie ruszy go w żadna stronę jak by nie ten klucz.
        • maliek Re: ile kluczyków 24.12.06, 11:05
          Może ktoś do tego auta próbował się kiedyś włamać i masz rozwalone zamki. Ja
          mam tak w drzwiach od kierowcy. Jakiś debil rozwalił mi zamek i ukradł radio
          bez panelu.
          • pejo3 Re: ile kluczyków 24.12.06, 13:48
            Tez tak myslałem ale, żeby z dwóch stron wchodzili???
            • gandzina Re: ile kluczyków 24.12.06, 17:58
              no co... jak z jednej strony się nie udawało to z drugiej trza spróbować albo 2 ich było i jednocześnie z obu stron ;)
            • aquarius01 Re: ile kluczyków 27.12.06, 15:44
              Mnie w ten sposób jakiś pożal się boże kiepski amator cudzej własności wykończył
              w moim poprzednim aucie (Punto I) zamki w obu drzwiach a jak nie dał rady to
              rozp... zamek w klapie bagażnika a jak i to mu nie wyszło to okopał mi samochód
              dookoła czego efektem było prostowanie czterech elementów i malowanie
              praktycznie całego samochodu. Zamków nie wymieniałem - założyłem centralny i
              otwierałem tylko z pilota. Jak widzisz wcale nie jest to takie mało
              prawdopodobne. Debili nie robią oni się sami rodzą niestety....
              • krechu Re: ile kluczyków 29.12.06, 13:03
                Witam.
                Ja też stawiam na oszołomów, którzy włamują się śrubokrętami do samochodów
                (intelektualnie jeszcze w erze dużych fiatów i maluchów) nie wiadomo po jaką
                cholerę bo i tak wozu nie odpalą. Mnie załatwili oba zamki w 145 niedawno. Na
                szczęście prawy udało mi się naprostować. Żeby było weselej to się przymierzam
                do wymiany centralki bo obecna zaczyna już świrować, więc zamykam drzwi
                kierowcy od wewnątrz i kluczykiem drzwi pasażera.

PS na niedziałające zamki bardzo częcto wystarcza wstrzyknąć nieśmiertelny WD-
                40.

Pozdrawiam i życzę wszystkim szalonego SYlwestra

Krechu
                AR 145 1.4 Bx
                • amargro Re: ile kluczyków 30.12.06, 19:08
                  krechu napisał:

> PS na niedziałające zamki bardzo częcto wystarcza wstrzyknąć nieśmiertelny WD-
                  > 40.

Nie polecam stosowania preparatów typu WD-40 akurat do zamków, pomagają na
                  krótko, a na dłuższą mętę pogarszają sprawę ponieważ wypłukują one z bębenka
                  znajdujący się tam fabrycznie zastosowany smar. Lepiej zastosować jakiś środek
                  smarny o "gęściejszej" konsystencji aby pozostał w bębenku.
                  amargro
                  145 LUSSO 1.4 TS
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka