Gość: carola IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.05.04, 21:54 witam i o pomoc pytam. czy pamietacie jakie utwory lecialy w radio w latach 1990-1994? nie chodzi mi o grunge tylko o bardziej taneczne kawalki. moga byc polskie lub zagramaniczne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ilhan Re: hity z lat 1990-1994 - kto pamieta?? 29.05.04, 22:09 Zajrzyj tutaj, w zestawienia "singles". To strona grupująca różne listy najwyżej cenionych albumów i singli. www.acclaimedmusic.net Odpowiedz Link Zgłoś
nemrrod Re: hity z lat 1990-1994 - kto pamieta?? 30.05.04, 12:15 ilhan napisał: > www.acclaimedmusic.net Bardzo ciekawa strona. Przebogata merytorycznie. Ciekawe jest np. zestawienie 200 singli wszechczasów według krytyków z Wlk. Brytanii i Irlandii...na miejscu 12 - Beyonce Crazy in Love .... To wyżej od np. Love Will Tear Us Apart! A Paranoid Android dopiero na 189! Nizej od Windowlicker Aphex Twina albo Hey Ya Outkast hihi! Ale to jest właśnie urok rankingów Idę poczytać dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: hity z lat 1990-1994 - kto pamieta?? 30.05.04, 13:16 nemrrod napisał: > ilhan napisał: > > > www.acclaimedmusic.net > > Bardzo ciekawa strona. Przebogata merytorycznie. Oczywiście, czasem też robię wielkie oczy na to co tam jest Ale to nie oni wymyślają te zestawienia, tylko dziennikarze. I pomimo tego, że zdarzają się pozycje mocno kontrowersyjne, jest to kapitalna skarbnica wiedzy na temat historii muzyki rozrywkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
nemrrod Re: hity z lat 1990-1994 - kto pamieta?? 30.05.04, 14:41 A propos rankingów i płyt wszechczasów muzyka.onet.pl/mr,928461,wiadomosci.html Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: hity z lat 1990-1994 - kto pamieta?? 29.05.04, 22:14 nie pamiętam co leciało, wiem co powinno lecieć single U2 z Achtung Baby i Zooropy (zwłaszcza "one") single REM z Automatic For The People (zwłaszcza "loosing my religion" i "everybody hurts" single Metallici z Black Album grunge (zwłaszcza Nirvana ) i różne takie inne, ale z tamtym okresem najbardziej kojarzą mi się tamte płyty i utwory Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: hity z lat 1990-1994 - kto pamieta?? 29.05.04, 22:27 peternurek1 napisał: > single REM z Automatic For The People (zwłaszcza "loosing my religion" Zwłaszcza, że "Looooooooooooosing (nie żałujmy sobie tego "o") My Religion" jest singlem z "Automatic For The People". Moje wspomnienia z tym co wtedy "leciało", z rzeczy które miały prawo zostać w pamięci: Guns'n'Roses - Don't Cry i November Rain Depeche Mode - Enjoy The Silence i Personal Jesus Red Hot Chili Peppers - Give It Away i Under The Bridge EMF - Unbelievable Spin Doctors - Two Princes Ugly Kid Joe - Cats In The Cradle i Everything About You Soul Asylum - Runaway Train Extreme - More Than Words Mr Big - To Be With You O rany, ile syfu pamiętam ) Na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: hity z lat 1990-1994 - kto pamieta?? 29.05.04, 22:28 ilhan napisał: > O rany, ile syfu pamiętam ) Prostuję że syf odnosił się raczej do końca mojej listy, no i przede wszystkim do tego czego nie wymieniłem Odpowiedz Link Zgłoś
facecja Re: hity z lat 1990-1994 - kto pamieta?? 29.05.04, 22:56 a mi się coś z Metallici kojarzy, chyba "sad but true" dobrze pamietam? Odpowiedz Link Zgłoś
eyemakk Re: hity z lat 1990-1994 - kto pamieta?? 29.05.04, 22:17 jako dzieciak z tamtych czasów zapamietalem te oto: technotronic.... caloksztalt u96 - das boot snap - rhythm is a dancer dj bobo - everybody jakis gostek - informer salt'n'pepa - push it! army of lovers... tytulow nie pamietam oczywiscie moglbym posprawdzac to wszystko, ale prosilas osobiste wspomnienia. to sa moje osobiste wspomnienia. o roku 1995 i pozniejszych moglbym napisac o wiele wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: hity z lat 1990-1994 - kto pamieta?? IP: *.vline.pl / 217.98.54.* 29.05.04, 22:18 eyemakk napisał: > jako dzieciak z tamtych czasów zapamietalem te oto: > jakis gostek - informer Snow chyba się nazywał. A kawałek bardzo fajny. Odpowiedz Link Zgłoś
nemrrod Jeszcze The Prodigy.... 30.05.04, 11:51 nie wiem czy w radio to leciało...ale taneczne to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Jeszcze The Prodigy.... IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.05.04, 12:31 Pamietam szczegolnie hit Sophie B. Hawkins "Damn, I wish I was your lover" z 1992 i "California, here I come" tez tej samej. Bardzo mi sie podobaly. Poza tym Tasmin Archer "Sleeping satellite" Jon Secada (tytulu nie pamietam) 2 Unlimited Spin Doctors Capella 4 Non Blondes (1994) Eros Ramazzotti Snap Felix UB40 B52`s U96 Stakka Bo Ace of Bace (All that she wants, Wheel of fortune, Happy nation itd) Janet Jackson z plyty (no i zapomnialem ale z niej bylo mnostwo hitow, m.in. "If". Michael Jackson Terence Trent D`Arby Madonna Bon Jovi (pierwsza plyta po dlugim milczeniu z "Bed of roses". En Vogue Boyz II Man Byl tez taki hit "Charles and Eddie - would I lie to you". Roxette "How do you do" Bjork "Debut" TLC "Crazysexycool" Toni Braxton - pierwsza plyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carola Re: hity z lat 1990-1994 - kto pamieta?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.05.04, 13:33 dzieki za przypomnienie, army of lovers, das boot, snap, dr alban, mr big, boze jakie to byly straszne czasy (muzycznie), czekam na wiecej takich wspomnien Odpowiedz Link Zgłoś
pixie Re: hity z lat 1990-1994 - kto pamieta?? 30.05.04, 17:59 Radia nie słuchałam, ale oglądałam wtedy godzinami MTV. Przeboje głównie z lata ’92 - łezka wzruszenia w oku się kręci... Blind Melon - No Rain Crash Test Dummies - Mmm mmm mmm mmm Zucchero - Senza una Donna Prince - Diamonds and Pearls Ten Sharp - She Queen - Innuendo, I'm Going Slightly Mad Wet Wet Wet - Goodnight Girl Right Said Fred - I’m Too Sexy Arrested Development - People Everyday, Mr. Wendal, Tennessee Simply Red - Something Got Me Started, Stars Sting - All This Time Us3 - Cantaloop Erasure - Take a Chance on Me The Cure - Friday I’m in Love Faith No More - Easy Genesis - I Can’t Dance Radiohead - Creep Meat Loaf - I Would Do Anything for Love (But I Won't Do That) Kris Kross - Jump The Connells - '74 - '75 Duran Duran - Ordinary World Amy Grant - Baby Baby Jesus Jones - Right Here, Right Now Smashing Pumpkins - Today Tyle wyszperałam w pamięci i gdzie indziej Odpowiedz Link Zgłoś
klara-klara Re: hity z lat 1990-1994 - kto pamieta?? 30.05.04, 18:51 Czy to nie były czasu Ace of Base, Dr Labana i Dj Bobo? Odpowiedz Link Zgłoś