IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.12, 14:26
Witam!Wykonało się w końcu zmobilizowałem się i postanowiłem napisać o tym co nieuniknione jak śmierć czyli LMP!

Zespół powstał o ile pamięć mnie nie myli około roku 2008.Założycielami zespołu byli Jarosław '' Maślak'' Maślanka ur.nie wiem kiedy ale jeszcze za komuny,wokalista i gitarzysta,Paweł''Bzzyk''Hetnał perkusista,Marek''Bułka'' Więckowski bas i drugi wokal obydwaj urodzeni w 1984 roku.Na początku pojawiał się enigmatyczny gość zwany Nietoperzem z ust którego wydobywały się miast dzwięków kozie wymiociny.(aktualnie dyrektor sportowy który nie robi nic).Z czasem do zespołu dołączył Jakub''Łoniak''Pysz gitara, efekty specjalne ur.nie wiem kiedy ale na pewno za Wałęsy(opuścił zespół po trasie Konwulsyjne salto Tour w listopadzie 2011r.)Nie można zapomnieć o Grażynie Manda osobie która uwiecznia wszelakie ekscesy z udziałem zespołu(prywatnie dziewczyna Bułki)Zespół powstał i próbuje w garażu na skraju miasta gdzie ch...nia wyrasta czyli w Mikuszowicach Śl. Lej mi pół są przedstawicielami tzw.żart coru.Mówi się również o metalu w cienkim cieście,powierzchownym punku czy psychodelicznym disco-polo.Pierwszą okazję do zaprezentowania się przed szerszą publicznością zespół miał podczas turne po bielskich średnich szkołach.Wielkim sukcesem niewątpliwie było dostanie się na Underground Festival jak i sam występ na nim .Legendarny Dr.Yry dostrzegł zespół (był tam konferansjerem,wykonał z zespołem utwór 220V) co zaowocowało jesienną trasą wraz z TPN25 ''Konwulsyjne salto tour''.Trasa zakończyła się spektakularnym sukcesem alkoholowo-mentalnym.

Do sporych osiągnięć LMP należą również wyjazdy w Polskę wraz z Kabanosem i Plagiatem 199.Uznane to firmy na rynku muzycznym mające swoją publiczność.

Zespół wydał coś na obraz płyty nagrawszy ów materiał w legendarnym już garażu przez niejakiego Caputę Macieja.Zowie się to Lej Mi Pół-...setki.Na krążku znajduje się 11 utworów w tym nieoficjalny hit pt.Jej siostra.

7 lipca będzie można zobaczyć zespół na Undergroundzie w Czechowicach.

www.facebook.com/lejmipolbb

Zródło: ostatnia szara komórka,www.hetna.blogspot.com
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka