Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

rowerek 12"

28.04.15, 08:31
    mam pytanie, mój syn ma 3 lata, mamy rowerek 12" ale jest on mu troszkę za mały, nie wiem czy kupić mu 14" (decathlon b'twin) czy pozostać przy tym co mamy, żeby się najpierw na nim nauczył jeździć na dwóch kołach? równowagę utrzymuje, tylko musimy poćwiczyć pedałowanie równocześnie z kierowaniem ;)

drugim małym problemem jest to, że ta nasza "12" jest bardzo ciężka (gt mach one mini), dziecko waży 16,5kg a rowerek dobre 10kg - z tego tez względu zaczęłam się zastanawiać nad zakupem czegoś innego, gdzie głównym kryterium zakupu będzie waga

co radzicie?
    Obserwuj wątek
      • fluke79 Re: rowerek 12" 28.04.15, 10:35
        Syn w wieku 4 lat przesiadl sie z biegowego na zwykly rower 16". Ten byl troche za duzy i syn sobie nie radzil, tym bardziej ze srednio umial pedalowac.

Zrobilem wiec tak: najpierw ze dwa razy wyszedl jezdzic z bocznymi kolkami. Potem przez weekend jezdzil bez bocznych kolek i bez pedalow - jak na biegowym. Potem przykrecilem same pedaly i zaraz zalapal normalna jazde. Ten 16" rower tez wazyl przynajmniej 10kg ale sie udalo.

Jesli syn jest za duzy do swojego roweru to bedzie sie szybko meczyl i bedzie mu trudniej manewrowac. Najlepiej zrobic w Decathlonie przymiarke do kilku modeli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka