Gość: rasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 15:17 Kto słucha? Kto ma przetłumaczone teksty piosenek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pszemcio Re: Gentleman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 16:54 chodzi o płytke Afghan Whigs??? jak tak to ja słucham...bo Afghani to taka kapela przy ktorej wsZystkie te Seatlowskie, grunge'owe gwiazdy lat 90-tych bledły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ton2 Re: Gentleman IP: 81.210.22.* 07.07.04, 09:27 Z tego co pamiętam ich płyta nazywa sie jednak "Gentlemen", a Gentleman to taki toaster z Niemiec, co to na Jamajce nagrywa i ostatnio w Polsce byl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazek Re: Gentleman IP: *.p-s-inter.net 07.07.04, 09:57 no widzisz, jak widac niewielu słucha. To forum jest tylko troche lepsze niz srednia odbioru muzyki w Polsce. Słucha sie tylko popowego mainstreamu i wmówic mozna ludziom wszystko, np że HH jest czymś nowoczesnym a sistars czarną muzyką... ja jade na koncert Gentelmana do Eindhoven juz niedługo i jest extra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rasta Re: Gentleman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 10:22 Ehh, dobrze ci ze jedziesz. Ja bylam w Stodole i swietnie sie bawilam. Baw sie dobrze na koncercie, choc zyczyc tego nie musze bo inaczej byc nie moze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazek Re: Gentleman IP: *.p-s-inter.net 07.07.04, 14:17 No a ja własnie Gentelmana w Polsce nie widziałem, więc jade nadrobić zaległosci. Zreszta będzie tam tez Black Uhuru z Michelem Rose, Misty in Roots, Marcie Griffits, Earl 16... uf.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aganiech@ Re: Gentleman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 14:32 w deseczke kapelka, ja dla mnie, że uh... Niemieckiego pochodzenia facio, jak niewielu Niemców zrobił coś wystrzałowego w tym klimacie. Uwielbiam, reggae żyję)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roomi Re: Gentleman IP: 80.168.24.* 09.07.04, 13:48 no to ja polecam Zion Train, niedlugo w polsce znowu, huraaaaaaaa roomi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazek Re: Gentleman IP: *.p-s-inter.net 09.07.04, 13:53 eee, komputerowe reggae juz mi zbrzydło. Widziałem ZT chyba z 5 razy i zawsze było to samo, zreszta wszystkie ich fajniejsze kawałki w końcu okazywały się nie ich kawałkami. Bieda. Leiej iśc na jakiś żywy koncert. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rasta Re: Gentleman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 14:29 Oooo, kiedy i gdzie zagraja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio Re: Gentleman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 10:30 ale Afghan whigs to nie jest popowa chała...a wiesz z takimi mało znanymi kapelami zawsze jest tak ze kazdy ma kilka nazw o których malo kto wie... to o niczym nie swiadczy...tez moglbym wymieniac kapele u nas nieznane...tylko po co ten snobizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazek Re: Gentleman IP: *.p-s-inter.net 09.07.04, 13:52 Masz rację, snobizm jest niepotrzebny, nie o to chodziło. Inna rzecz, że to świetna muzyka i całkiem popularna gdzie indziej u nas po prostu jest blokowana przez plastik i może stąd te stwierdzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lunalovelight Re: Gentleman 11.07.04, 07:28 ja słucham . i bardzo cenię, aż dziw bierze, że facet jest z niemiec. do moich jego faworytów należy 'dem gone' i 'love chant'. nie mam płytki niestety, bazuje na mp3... był jego koncert niedawno w stodole. Odpowiedz Link Zgłoś