madziuszek 26.09.04, 20:27 Ja osobiście polecam Stuarta Matthewmana - cudnie gada na swoim pięknym sprzęcie. A Wasi ulubieńcy od dęciaków? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
humbak Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 26.09.04, 20:33 Nie zdążyłem się jeszcze wyrobić na tyle. Jednak jakoś najbliższy mojemu sercu jest Lester Young. Jakoś tak uczuciowo gra Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 27.09.04, 17:19 Wielki kciuk w górę. Muszę tego poszukać! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.funkulo Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 28.09.04, 17:02 > Wielki kciuk w górę. Muszę tego poszukać! Definitli jes. Tylko uwazaj, bo od tego Mejsijowego groove'u moze Cie glowa rozbolec Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 28.09.04, 17:08 Narazie jakoś ciężko idzie dostanie się do niego. Poza tym jestem twardy O! Właśnie znalazły się źródła. Mam nadzieję że nie spodoba mi się przesadnie, bo będę miał zdecydowany przerost planów zakupowych Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.funkulo Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 28.09.04, 17:34 Jezeli moglbym zaproponowac algorytm zapoznawania sie z pracami Maceo to: 1. JBs "Funky Good Time - The Anthology" 2. autorska "Life on Planet Groove" 3. Parliament "Mothership Connection" i/lub "Clones of Dr. Funkenstein" Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 28.09.04, 17:37 No ślicznie dziękuje. Odwdzięczyłbym się jakoś, ale niestety jeśli chodzi o znajomość wszelakiej elektorniki, funko-jazzu itp. to przy Tobie wymiękam. Niestety musisz robić za mentora. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.funkulo Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 28.09.04, 17:45 humbak napisał: > No ślicznie dziękuje. Odwdzięczyłbym się jakoś, ale niestety jeśli chodzi o > znajomość wszelakiej elektorniki, funko-jazzu itp. to przy Tobie wymiękam. > Niestety musisz robić za mentora. Przeceniasz mnie Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 28.09.04, 17:48 Nie, właściwie oceniam siebie Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.funkulo Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 28.09.04, 18:14 E tam, masz niska samoocene. Jak mawia Dżordż: "free your mind and your ass will follow" (tj. "miej glowe otwarta i badz czujny jak ważka". Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 28.09.04, 18:17 Ciekawe tłumaczenie. A przy okazji. Czy znasz coś takiego jak "Africa Underground Jazz Funk and Fusion"? Bo właśnie się zabieram do tego i zapowida się co najmniej przyjemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.funkulo Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 28.09.04, 18:22 Nie znam, ale juz sama nazwa jest fajoska To jakis skladak? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 28.09.04, 18:40 Tak jakby. Zarzucę pare nazw. Zacks Nkozi (słychać fajny saks, żeby nie był zupełny offtopic), Movement in the City (w roli głównej miły saksofonik), Dick Khoza, George Lee Larnoh, Jabula, Mike Makhalemele, Pacific Express. Jest dobrze Przy czym z tego co słyszę, dominuje tu jazz. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 28.09.04, 18:43 Zgubiłem człon nazwy. Na końcu ma być under Apartheid. A więc młode zespoły to nie są prawdopodobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.funkulo Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 29.09.04, 17:12 humbak napisał: > Tak jakby. Zarzucę pare nazw. Zacks Nkozi (słychać fajny saks, żeby nie był > zupełny offtopic), Movement in the City (w roli głównej miły saksofonik), Dick > Khoza, George Lee Larnoh, Jabula, Mike Makhalemele, Pacific Express. Jest > dobrze Przy czym z tego co słyszę, dominuje tu jazz. Pacific Express cos jakby kojarze (piate przez piecdziesiate, reszta to dla mnie czarnomagiczny andergrand. Anyway sprobuje na jakims p2p te plytke dorwac. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 29.09.04, 17:20 Znalazłem Maceo gościnne wytępy w Nils Landgren Funk Unit. Oj, to nie gadanie, to śpiew Z podanymi przez Ciebie albumami jest problem, ale walczę Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.funkulo Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 29.09.04, 17:52 humbak napisał: > Z podanymi przez Ciebie albumami jest problem, ale walczę Znaczy sie masz problem z lokalizacja czy z percepcja? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 29.09.04, 20:02 Nie no... z lokalizacją. włąśnie jesten zachwycony koncertowym nagraniem. Świetny funk. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 28.09.04, 17:44 Acha. Znalazłem pracę łączoną. Limbomaniacs- Bill Laswell, Bootsy Collins i Maceo. Może się zbytnio nie połamię Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.funkulo Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 28.09.04, 17:50 humbak napisał: > Acha. Znalazłem pracę łączoną. Limbomaniacs- Bill Laswell, Bootsy Collins i > Maceo. Może się zbytnio nie połamię A to zes niezly hardkor utrafil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RunDLL32 Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. IP: 195.245.217.* 28.09.04, 21:11 > Jezeli moglbym zaproponowac algorytm zapoznawania sie z pracami Maceo to: > 1. JBs "Funky Good Time - The Anthology" > 2. autorska "Life on Planet Groove" > 3. Parliament "Mothership Connection" i/lub "Clones of Dr. Funkenstein" A gdzie De La Soul "Buhloone Mindstate"? "My name is Maceo, and I be blowin' the soul out of this horn." Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.funkulo Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 29.09.04, 17:04 To mial byc taki algorytm wstepny Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 27.09.04, 17:07 madziuszek napisała: > Ja osobiście polecam Stuarta Matthewmana - cudnie gada na swoim pięknym > sprzęcie. > > Proponuję tego poglądu nie wygłaszać przy kol. Sade Adu, bo mogła by być zazdrosna nieco. Odpowiedz Link Zgłoś
madziuszek Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 27.09.04, 17:16 No ale cóż ja mogę na to poradzić, kiedy on taki utalentowany...? Latka lecą, a on ciągle tworzy prawdziwe arcydzieła... Odpowiedz Link Zgłoś
titush Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 27.09.04, 19:49 Kenny G i jego magiczny instrument Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RunDLL32 Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. IP: 195.245.217.* 27.09.04, 20:10 > Kenny G i jego magiczny instrument Kenny Garrett, znaczy?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazzy Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 16:39 Me`shell Ndegeocello Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.funkulo Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 28.09.04, 16:59 Gość portalu: Jazzy napisał(a): > Me`shell Ndegeocello Ta, tylko troche smieszny ten jej saksofon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanga_W_Nos Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. IP: *.aster.pl 29.09.04, 19:46 Jurek Główczewski, może ktoś zaprzeczy?? www.globetrotters.vernet.pl Odpowiedz Link Zgłoś