Dodaj do ulubionych

Najlepiej "gadający" saksofoniści.

26.09.04, 20:27
Ja osobiście polecam Stuarta Matthewmana - cudnie gada na swoim pięknym
sprzęcie.

A Wasi ulubieńcy od dęciaków?
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • humbak Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 26.09.04, 20:33
      Nie zdążyłem się jeszcze wyrobić na tyle. Jednak jakoś najbliższy mojemu sercu
      jest Lester Young. Jakoś tak uczuciowo grasmile
    • silesius.funkulo Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 26.09.04, 22:54
      Maceo.
      • humbak Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 27.09.04, 17:19
        Wielki kciuk w górę.smile Muszę tego poszukać!
        • silesius.funkulo Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 28.09.04, 17:02
          > Wielki kciuk w górę.smile Muszę tego poszukać!

Definitli jes. Tylko uwazaj, bo od tego Mejsijowego groove'u moze Cie glowa
          rozbolec wink
          • humbak Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 28.09.04, 17:08
            Narazie jakoś ciężko idzie dostanie się do niego. Poza tym jestem twardywink O!
            Właśnie znalazły się źródła. Mam nadzieję że nie spodoba mi się przesadnie, bo
            będę miał zdecydowany przerost planów zakupowychsmile
            • silesius.funkulo Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 28.09.04, 17:34
              Jezeli moglbym zaproponowac algorytm zapoznawania sie z pracami Maceo to:
              1. JBs "Funky Good Time - The Anthology"
              2. autorska "Life on Planet Groove"
              3. Parliament "Mothership Connection" i/lub "Clones of Dr. Funkenstein"

smile
              • humbak Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 28.09.04, 17:37
                No ślicznie dziękuje. Odwdzięczyłbym się jakoś, ale niestety jeśli chodzi o
                znajomość wszelakiej elektorniki, funko-jazzu itp. to przy Tobie wymiękam.smile
                Niestety musisz robić za mentora.
                • silesius.funkulo Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 28.09.04, 17:45
                  humbak napisał:

> No ślicznie dziękuje. Odwdzięczyłbym się jakoś, ale niestety jeśli chodzi o
                  > znajomość wszelakiej elektorniki, funko-jazzu itp. to przy Tobie wymiękam.smile
                  > Niestety musisz robić za mentora.

Przeceniasz mniesmile
                  • humbak Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 28.09.04, 17:48
                    Nie, właściwie oceniam siebiesmile
                    • silesius.funkulo Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 28.09.04, 18:14
                      E tam, masz niska samoocene. Jak mawia Dżordż: "free your mind and your ass
                      will follow" (tj. "miej glowe otwarta i badz czujny jak ważka"wink.
                      • humbak Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 28.09.04, 18:17
                        Ciekawe tłumaczenie. A przy okazji. Czy znasz coś takiego jak "Africa
                        Underground Jazz Funk and Fusion"? Bo właśnie się zabieram do tego i zapowida
                        się co najmniej przyjemnie.
                        • silesius.funkulo Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 28.09.04, 18:22
                          Nie znam, ale juz sama nazwa jest fajoskasmile To jakis skladak?
                          • humbak Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 28.09.04, 18:40
                            Tak jakby. Zarzucę pare nazw. Zacks Nkozi (słychać fajny saks, żeby nie był
                            zupełny offtopic), Movement in the City (w roli głównej miły saksofonik), Dick
                            Khoza, George Lee Larnoh, Jabula, Mike Makhalemele, Pacific Express. Jest
                            dobrzesmile Przy czym z tego co słyszę, dominuje tu jazz.
                            • humbak Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 28.09.04, 18:43
                              Zgubiłem człon nazwy. Na końcu ma być under Apartheid. A więc młode zespoły to
                              nie są prawdopodobnie.
                            • silesius.funkulo Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 29.09.04, 17:12
                              humbak napisał:

> Tak jakby. Zarzucę pare nazw. Zacks Nkozi (słychać fajny saks, żeby nie był
                              > zupełny offtopic), Movement in the City (w roli głównej miły saksofonik),
                              Dick
                              > Khoza, George Lee Larnoh, Jabula, Mike Makhalemele, Pacific Express. Jest
                              > dobrzesmile Przy czym z tego co słyszę, dominuje tu jazz.

Pacific Express cos jakby kojarze (piate przez piecdziesiatewink, reszta to dla
                              mnie czarnomagiczny andergrand. Anyway sprobuje na jakims p2p te plytke dorwac.
                              • humbak Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 29.09.04, 17:20
                                Znalazłem Maceo gościnne wytępy w Nils Landgren Funk Unit. Oj, to nie gadanie,
                                to śpiewsmile Z podanymi przez Ciebie albumami jest problem, ale walczęsmile
                                • silesius.funkulo Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 29.09.04, 17:52
                                  humbak napisał:

> Z podanymi przez Ciebie albumami jest problem, ale walczęsmile

Znaczy sie masz problem z lokalizacja czy z percepcja?wink
                                  • humbak Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 29.09.04, 20:02
                                    Nie no... z lokalizacją. włąśnie jesten zachwycony koncertowym nagraniem.
                                    Świetny funk.
              • humbak Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 28.09.04, 17:44
                Acha. Znalazłem pracę łączoną. Limbomaniacs- Bill Laswell, Bootsy Collins i
                Maceo. Może się zbytnio nie połamięsmile
                • silesius.funkulo Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 28.09.04, 17:50
                  humbak napisał:

> Acha. Znalazłem pracę łączoną. Limbomaniacs- Bill Laswell, Bootsy Collins i
                  > Maceo. Może się zbytnio nie połamięsmile

A to zes niezly hardkor utrafil smile
              • Gość: RunDLL32 Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. IP: 195.245.217.* 28.09.04, 21:11
                > Jezeli moglbym zaproponowac algorytm zapoznawania sie z pracami Maceo to:
                > 1. JBs "Funky Good Time - The Anthology"
                > 2. autorska "Life on Planet Groove"
                > 3. Parliament "Mothership Connection" i/lub "Clones of Dr. Funkenstein"

A gdzie De La Soul "Buhloone Mindstate"? smile

"My name is Maceo, and I be blowin' the soul out of this horn."
                • silesius.funkulo Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 29.09.04, 17:04
                  To mial byc taki algorytm wstepnysmile
    • teddy4 Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 27.09.04, 17:07
      madziuszek napisała:

> Ja osobiście polecam Stuarta Matthewmana - cudnie gada na swoim pięknym
      > sprzęcie.
      >
      >
      Proponuję tego poglądu nie wygłaszać przy kol. Sade Adu, bo mogła by być
      zazdrosna niecosmile.
      • madziuszek Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 27.09.04, 17:16
        No ale cóż ja mogę na to poradzić, kiedy on taki utalentowany...? Latka lecą, a
        on ciągle tworzy prawdziwe arcydzieła...
    • titush Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 27.09.04, 19:49
      Kenny G i jego magiczny instrument
      • Gość: RunDLL32 Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. IP: 195.245.217.* 27.09.04, 20:10
        > Kenny G i jego magiczny instrument

Kenny Garrett, znaczy?... wink
        • Gość: Jazzy Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 16:39
          Me`shell Ndegeocello
          • silesius.funkulo Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. 28.09.04, 16:59
            Gość portalu: Jazzy napisał(a):

> Me`shell Ndegeocello

Ta, tylko troche smieszny ten jej saksofon. smile
    • Gość: Fanga_W_Nos Re: Najlepiej "gadający" saksofoniści. IP: *.aster.pl 29.09.04, 19:46
      Jurek Główczewski, może ktoś zaprzeczy??

www.globetrotters.vernet.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka