jazzfoxy 27.09.04, 11:41 Juz dzis w Dekadzie zagra Adam Holzman (gral min.na Tutu), z Loganem, Napiorkowskim i Zawadzkim. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heniek99 Re: koncerty, koncerty... 27.09.04, 11:51 A w najbliższą sobotę Stańko w jakims parku Wolnosci czy Zwycięstwa przy Grzybowskiej; widziałem dzisiaj plakat w drodze do fabryki... hen(ryk) ---------------------- ... ciepło wewnętrzne łatwo można uzupełnić ciepłem zewnętrznym przy pomocy różnych wódek słodkich i mocnych, jak mówią w Galicji. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: koncerty, koncerty... 27.09.04, 13:02 12.10. L.Mozdzer solo w teatrze Roma. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: koncerty, koncerty... 28.09.04, 12:16 Koncert Holzmana byl swietny! 6.10 w Tygmoncie zagra Mozdzer z Miskiewiczem (za darmo) Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah trevor watts w polsce !!! 24.04.05, 01:24 w maju trasa trevora wattsa.pod patronatem british council z cyklu soundbites.duet z perkusista jamie harrisem.12.o5.krakow.alchemia.13.05.w- wa.pinakoteka.14.05.gdansk.zak.16.o5.w-wa.tam tam.17.05.torun pod aniolem- rynek.warto sie wybrac.mam jego 1 cd nagrany dla ECM-wspaniala plyta z zespolem perkusyjnym.gral juz u nas kilka lat temu,ale wtedy koncert byl slabo naglosniony i dowiedzialem sie po fakcie...jest szansa... Odpowiedz Link Zgłoś
foto_muza koncerty, koncerty...w-wa 02.06.05, 21:01 Polecam 2 koncerty. 3 czerwca i 24 czerwca w Traffic-Clubie. 3.06. to cyklicny koncert jazz-bluesowy WIECZÓR BLUESA AKUSTYCZNEGO. Prowadzi zespoł Kadabra, który gra własne kawałki (gitarzysci Piotr Ruciński i Waldek Baryło). Krajowa rewela/ucja! 24.06. to ELA SINGS THE BLUES. Mamy w Polsce wokalistkę, ktora juz przed kilkunastu laty śpiewała u nas jak Billie Holliday. Jak slyszałe/aś ostatnie dwei płyty Madeleine Peyroux - nr 1 na jzzowych listach , to to jest coś w tym stylu, jeśli chodzi o wokla. Muzyka, chyba lepsza ... nie chce mi sie duzo pisać, wiecej info na www.traffic-club.pl/imprezy Miłego słuchania! Odpowiedz Link Zgłoś
masaladosa Re: koncerty, koncerty-szczecin nie gorszy:)... 28.09.04, 15:14 14.10 al foster quartet w filharmonii w szczecinie 20.10 piotr baron quartet w/kevin mahogany w porto grande w szczecinie 21.10 billy harper z zespolem w operze na zamku w szczecinie te dwa ostatnie w ramach miedzynarodowych zmagan jazzowych online zapraszam nad odre mdosa Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: koncerty, koncerty-szczecin nie gorszy:)... 28.09.04, 15:20 Al Foster - idz koniecznie i podziel sie wrazeniami! Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: koncerty, koncerty-szczecin nie gorszy:)... 29.09.04, 00:19 A Billy Harper co chwila zagląda do Polski,ale w Warszawie nie chce zagrać.Dlaczego do licha? Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: koncerty, koncerty-szczecin nie gorszy:)... 06.10.04, 14:58 Koncerty w Jazz Cafe Lomianki: 07.10 (czwartek) godz.20.00 Henryk Miśkiewicz "Full Drive" Henryk Miśkiewicz - saksofon Marek Napiórkowski - gitary Robert Kubiszyn - kontrabas, girtara basowa Michał Miśkiewicz - perkusja bilety 25 zł 11.10 (poniedziałek) godz.20.00 Mietek Szcześniak - recital Mietek Szcześniak - vocal Joachim Mencel - piano Michał Barański - kontrabas Arek Skolik - perkusja bilety 50 zł info oraz rezerwacja biletów tel. 751 41 12 oraz jazzcafe@jazzcafe.com.pl adres klubu Jazz Cafe: Łomianki, ul. Warszawska 69, tel. 751 41 12 Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: koncerty, koncerty-szczecin nie gorszy:)... 14.10.04, 12:32 Podbo jutro Al Foster zagra w Warszawie, ale jest to koncert zamkniety, nie wiem gdzie, kto go organizuje i dla kogo? Bez sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: koncerty, koncerty-szczecin nie gorszy:)... 15.10.04, 00:59 Nawet słyszałem gdzie ma się odbyć ten koncert,ale nie mogę sobie przypomnieć,gdzie...Widocznie moja pamięć,pomna mego zdegustowania i rozżalenia,wolała jak najszybciej wymazać ten fakt ze swojego notesu. Dobrze,że McCoy Tyner najprawdopodobniej wynagrodzi wszystkie dotychczasowe rozczarowania koncertowe Warszawiaków. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Tyner 15.10.04, 11:00 jasiek_natolin napisał: > Nawet słyszałem gdzie ma się odbyć ten koncert,ale nie mogę sobie > przypomnieć,gdzie...Widocznie moja pamięć,pomna mego zdegustowania i > rozżalenia,wolała jak najszybciej wymazać ten fakt ze swojego notesu. > Dobrze,że McCoy Tyner najprawdopodobniej wynagrodzi wszystkie dotychczasowe > rozczarowania koncertowe Warszawiaków. Nie moge sie juz doczekac do koncertu Tynera!!! Czy ktos mial juz przyjemnosc sluchac Tynera na zywo? Odpowiedz Link Zgłoś
masaladosa Re: Tyner 17.10.04, 13:48 bylem na fosterze koncert wspanialy swietni instrumentalisci zwlaszcza pianista kevin hays a foster? no coz to byla zimna rzeklbym chirurgicznie perfekcyjna wirtuozeria zadnych zbednych dzwiekow zadnych solowek pod publiczke zadnych efekciarskich fajerwerkow i nie wiem jak on to robi ale po prostu z jego zestawu-skadinad dosc skromnego wyplywaja prawdziwe melodie tak jakby to nie byl instrument rytmiczny innymi slowy autentyczny mistrz i lider skonczony muzyk ktory doskonale czuje jazz a przy tym wydaje sie niezwykle skromny i przyjemny czlowiek... mdosa Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Tyner 22.10.04, 15:46 Jeszcze JJ sie nie zaczelo (juz za kilka godzin), a pan Adamiak zapowiada kolejne koncerty. W grudniu koncertuje najslynniejszy harfista - Andreas Vollenweider. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Tyner 24.10.04, 22:29 www.fabrykatrzciny.pl/info7.php#3 Zapowiada się kilka piorunujących koncertów.Jak zwykle przy takich okazjach można narzekać na drogie bilety,ale w żadnym razie nie można pominąć Sclavisa - wciąż pamiętam jego występ na WSJD - i Stańkowej Litanii. Kto nie musi stosować selekcji,powinien wysłuchać wszystkich koncertów.Oj,kawał świetnej muzyki się zapowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Billy Harper Quintet 25.10.04, 08:32 Dlaczego Adamiak nie zaprosił tego zespołu na Jamboree? miasta.gazeta.pl/krakow/1,35796,2354785.html Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Billy Harper Quintet 25.10.04, 09:59 Nie bylam jeszcze w Fabryce Trzciny, a chetnie sie wybiore, pewnie na koncert Ralpha Townera (wspolzalozyciel grupy Oregon). Fabryka Trzciny to chyba kolejne, ciekawe miejsce muzyczne i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Ravi Coltrane w Krakowie 29.10.04, 15:40 muzyka.onet.pl/jz,1001281,wiadomosci.html szkoda, ze nie w stolicy Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Ravi Coltrane w Krakowie 30.10.04, 10:32 Za to w stolicy zaśpiewa ( i pewnie zagra) Diana Krall. Czy Coltrane ma tak ładne nogi jak ona? No i właśnie dlatego on gra w Krakowie,a ona w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
masaladosa a w szczecinie... 30.10.04, 20:23 6.11-urbaniak w schodach jazz cafe 14.11-stanko w operze na zamku (mam nadzieje ze nie bedzie spiewal... a ja nie moge przebolec ze po raz kolejny nie uslysze stanki poniewaz akurat musze wybyc z miasta... mdosa Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: a w szczecinie... 31.10.04, 08:59 To jak nie możesz posłuchać Stańkiw Szczecinie,przyjedź do Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
heniek99 Re: koncerty, koncerty... 04.11.04, 10:21 Jak donosi Onet, za parę dni, 13 listopada w klubie Blue Note w Poznaniu będzie grał Christian McBride z zespołem. muzyka.onet.pl/jz,1003217,wiadomosci.html Piszą tam, że jest on obok Dave'a Hollanda jednym z najlepszych gitarzystów basowych. McBride, owszem, gra na basie elektrycznym jak i zykłym, ale Holland? Nie widziałem, nie słyszałem... hen(ryk) ---------------------- ... ciepło wewnętrzne łatwo można uzupełnić ciepłem zewnętrznym przy pomocy różnych wódek słodkich i mocnych, jak mówią w Galicji. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: koncerty, koncerty...Bullock 04.11.04, 14:54 Hiram Bullock w Jazz Cafe 17.11 (środa) godz.20.00 Hiram Bullock (USA) Hiram Bullock - gitara Steve Logan - gitara basowa Krzysztof Zawadzki - perkusja bilety 40 zł info oraz rezerwacja biletów tel. 751 41 12 oraz jazzcafe@jazzcafe.com.pl adres klubu Jazz Cafe: Łomianki, ul. Warszawska 69, tel. 751 41 12 Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: koncerty, koncerty...Bullock 04.11.04, 17:07 Też nie słyszałe jak sobie Holland radzi na basie,ale co w tym dziwnego ,że na nim gra? Chyba każdy kontrabasista to potrafi,a gdy się jeszcze jest takim grajkiem jak Holland,to można chyba grać na wszystkim,nie? Weźmy np. takiego DeJohnette'a.Kilknaście miesięcy temu,w Sevilli,trio Jarretta miało zagrać koncert,ale Peacock nagle zaniemógł i pojawiła się groźba odwołania koncertu. Koncert jednak się odbył ,bo Jarrett z Jackiem zagrali w duecie.I DeJohnette wcale nie grał na perkusji,tylko razem z Jarrettem na fortepianie,na tym samym fortepianie - na cztery ręce! Niezły to musiał być koncert,nie? Odpowiedz Link Zgłoś
heniek99 Re: koncerty, koncerty...Bullock 05.11.04, 13:20 No pewnie, można tak ekstrapolować, że jak się jest bardzo dobrym na basie akustycznym to i gitarzystą basowym będzie się pewnie niekiepskim. Ciekawe, czy działa to w drugą stronę. Np. taki Marcus Miller, sięga po bas akustyczny? Nie wiem... hen(ryk) ---------------------- ... ciepło wewnętrzne łatwo można uzupełnić ciepłem zewnętrznym przy pomocy różnych wódek słodkich i mocnych, jak mówią w Galicji. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzbaky1 Re: koncerty, koncerty...Bullock 05.11.04, 13:43 Witam, Hen(ryku). Hollanda słyszałem i widziałem na, jakby to nazwać, akustycznej gitarze basowej, z Methenym, Hancockiem i DeJohnette'm. Było, co trzeba. Jasne, że główny instr. to doublebass. Poza tym, jak się wie, co się chce zagrać, to się zagra na wszystkim (przesadzam, ale nie tak bardzo). Kiedyś Sadowski miał knajpę jazzową w Warszawie, Krzysztof Sadowski, i razu pewnego włączył był płytę pianisty, którego nazwisko pozostało tajemnicą i pytaniem konkursowym jednocześnie. Ktoś, kto by je odgadł dostałby tę właśnie płytę. Nikt taki się nie znalazł - bo mnie tam nie było - a pianistą okazał się Jack DeJohnette. Millera na akustycznym nie słyszałem, ale pewnie ma w chałupie kilka sztuk. pozdr.jazzbaky z jedynką. Urosła, jak niektórym rogi. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: koncerty, koncerty...Bullock 05.11.04, 13:58 Sadowski nadal ma knajpe, jest wspolwlascicielem Tygmontu. Ja tez odgadlabym, ale mnie tam nie bylo Odpowiedz Link Zgłoś
jazzbaky1 Re: koncerty, koncerty...Bullock 05.11.04, 14:12 tO JUŻ PRZEGIĘCIE, kOLEŻANKO fOXY. tAK NIE MOŻNA. pROTESTUJĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: koncerty, koncerty...Bullock 05.11.04, 14:15 jazzbaky1 napisał: tO JUŻ PRZEGIĘCIE, kOLEŻANKO fOXY. tAK NIE MOŻNA. pROTESTUJĘ. Ale o co Panu chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
jazzbaky1 Re: koncerty, koncerty...Bullock 05.11.04, 14:17 Proszę mi wybaczyć, zapomniałem. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: koncerty, koncerty...Bullock 05.11.04, 14:24 Holland tez gra na fortepianie i wiolonczeli, w ogole to zdolna bestia z niego! Odpowiedz Link Zgłoś
out_to_lunch Cracow Klezmer Band w Poznaniu 21.12.04, 22:20 18 stycznia 2005 Blue Note, godz. 20:00 www.ckb.cracow.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy CKB w Warszawie 04.01.05, 19:52 23.01.2005, godz. 18.00 Koncert połączony z nagraniem płyty "Live" STUDIO S1 im. Witolda Lutosławskiego ul. Woronicza 17 Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
out_to_lunch ::: Omara Portuondo ::: 22.12.04, 17:06 30 marca 2005, Warszawa Sala Kongresowa bilety: 80 - 180 pln www.alterart.pl/nn/omara.htm Odpowiedz Link Zgłoś
jaki.fajny.nick Re: koncerty, koncerty... 22.12.04, 20:50 Zanosi się na Oregon. Koncerty zostały zaplanowane w ramach Ery Jazzu na 20 marca 2005 r. w Poznaniu i dzień później w Teatrze Roma w Warszawie. www.jazz.pl/concerts.html Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: koncerty, koncerty... 28.12.04, 11:37 W maju Oregon i Kronos Quartet 22 maja. muzyka.onet.pl/jz,1029686,wiadomosci.html Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: errata 28.12.04, 11:38 jazzfoxy napisała: > W maju Oregon i Kronos Quartet 22 maja. > muzyka.onet.pl/jz,1029686,wiadomosci.html Oregon oczywiscie w marcu. Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Era Jazzu 2005 30.12.04, 11:21 Dzisiejsza Wybiórcza donosi, że w ramach EJ można spodziewać się koncertów Manhattan Transfer (listopad), The New York Voices (grudzień), Jana Garbarka & The Hilliard Ensemble, Barbary Hendriks ("Classic & Jazz"). Udział w Smooth Jazz Festival (nowy projekt) zapowiedzieli m.in.: Chris Botti, Miroslav Vitous, Mike Stern, Billy Cobham. I jeszcze Diana Krall ze świtą Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Era Jazzu 2005 30.12.04, 11:48 To pieknie! Kiedy zagra Vitous i Cobham? Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Re: Era Jazzu 2005 30.12.04, 13:04 jazzfoxy napisała: > To pieknie! > Kiedy zagra Vitous i Cobham? Na ten temat Wybiórcza milczy Na stronie Ery Jazzu też nic, więc pozostaje nam czekać cierpliwie i szukać sponsora Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Era Jazzu 2005 30.12.04, 14:02 No to do wiosny serwisy.gazeta.pl/kultura/1,34169,2469421.html Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Re: Era Jazzu 2005 30.12.04, 14:06 jazzfoxy napisała: > No to do wiosny No tak, umiejętność UWAŻNEGO czytania tekstów okazuje się przydatna Piękna, piękna wiosna będzie Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Era Jazzu 2005 15.01.05, 08:58 Na stronie Ery Jazzu pojawiły się już daty koncertów. Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Re: US3 30.12.04, 14:09 kod_kreskowy napisała: > Zagrają 5 marca w Katowicach Tak, tak. A 6 marca w Stodole (W-wa). Bilety w cenie 70 pln. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Era Jazzu 31.12.04, 10:52 muzyka.onet.pl/jz,1030447,wiadomosci.html Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Us3 - errata + uzupełnienie 23.01.05, 16:37 03.03. Wrocław, Wytwórnia Filmów Dokumentalnych 04.03. Katowice, Jazz Club Hipnoza (GCK, Pl. Sejmu Śląskiego 2) 05.03. Poznań, Eskulap (ul. Przybyszewskiego 39) 06.03. Warszawa, Stodoła (ul. Batorego 10), 20:30, 70 zł Tak twierdzi Independent.pl, więc tak być musi. Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Ive Mendes 31.12.04, 17:46 29 stycznia, godz.19.00 Fabryka Trzciny (W-wa) 99 pln szczegóły: www.fabrykatrzciny.pl/info7.php#7 Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy JEWellery Project 01.01.05, 12:28 ze strony GCK: KONCERT Z CYKLU: "JAZZ I OKOLICE" Mazzoll/Roth/Sirkis - JEWellery Project 20.01.2005, godz. 20.00, Jazz Club HIPNOZA Bilety: 20 i 15 zł Mazzoll - klarnet Gilad Roth - saksofon Asaf Sirkis - perkusja Zespół powstał z inicjatywy izraelskiego saksofonisty Gilada Rotha, który zaprosił do współpracy swego rodaka Asafa Sirkisa i naszego ziomala Mazzolla. Usłyszymy nową improwizowaną muzykę free inspirowaną słowiańskimi i żydowskimi motywami ludowymi. Polscy muzycy coraz częściej współpracują z instrumentalistami z innych krajów, to dobry prognostyk na przyszłość, wszak wszystko to, co w muzyce improwizowanej powstało najciekawszego w ostatnim czasie, nosiło znamię INTERCONTINENTAL. Nic w tym dziwnego, bo przecież jazz swój rodowód czerpie z wielokulturowego tygla, jakim wciąż jest Ameryka. Myślę, że dzięki tego typu spotkaniom muzyka staje się bogatsza i ciekawsza. Asaf Sirkis Ten urodzony w Izraelu perkusista ma za sobą gruntowne studia muzyczne i współpracę z wieloma znanymi instrumentalistami: John Etheridge, Gary Husband, John Taylor, Steve Lodder. Asaf jest leaderem dwu zespołów jazzowych: Asaf Sirkis Trio, z którym nagrał płytę "One Step Closer" oraz Asaf Sirkis & The Inner Noise. Od końca lat 90. mieszka i tworzy w Londynie. W ostatnim czasie dużo koncertuje i nagrywa z zespołem Gilad Atzmon & The Orient House Ensemble. Album "Exile" tego zespołu został wyróżniony prestiżową "BBC Jazz Award 2003", a także został uznany w 2003 roku za najlepszą płytę jazzową na Wyspach Brytyjskich. Gilad Roth Urodzony w Izraelu saksofonista i flecista. Po ukończeniu konserwatorium muzycznego w Rotterdamie (w 2002 roku), związał się z Rotterdams Fabrikat Big Band, z którym wykonuje współczesną muzykę klasyczną. W Polsce współpracował min. z Markiem Chołoniewskim i Tymonem Tymańskim. Ostatnio mieszka w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Simple Acoustic Trio 04.01.05, 21:54 W styczniu zagrają w Tygmoncie materiał z nowej płyty. Tak sądzę przynajmniej.No i mam nadzieję,że taki właśnie będzie repertuar na tych koncertach,bo muszę przyznać,że jestem ciekaw nowych utworów tego zespołu. Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy JEWellery Project w Krakowie 07.01.05, 10:51 19.01, g. 19.30 - Kraków, Alchemia Bilety: 25, studenici - 20 zł Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Matthew Shipp Trio 05.01.05, 19:48 14 marca 2005 - Katowice - Klub Hipnoza 15 marca 2005 - Warszawa - Kinoteatr Bajka 16 marca 2005 - Poznań - Klub Blue Note www.offers.concerts.pl/offers/?st=218 Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Matthew Shipp Trio 05.01.05, 22:50 O cholera!!! Naprawdę??? Wspaniale!Ale mi poprawiłaś humor! Żeby tylko to nie była jakaś blaga... Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Matthew Shipp Trio 05.01.05, 22:53 No,no - ale Shipp wcale nie jest pierwszy raz w Polsce,sam na własne oczy widziałem,jak podczas koncertu fotopsryki włazili mu niemal na głowę...Myślałem sobie wtedy ,że Zorn by się przydał na scenie. Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Re: Matthew Shipp Trio 06.01.05, 09:17 jasiek_natolin napisał: > Żeby tylko to nie była jakaś blaga... No właśnie. Strona concerts.pl jest dziwnie zorganizowana - zapowiedzi koncertów 'pewnych' pomieszane z zapowiedziami koncertów 'możliwych'. Ale skoro w przypadko Shippa podano miejsca koncertowania, można przypuszczać, że koncerty (raczej) się odbędą. Do Bajki chętnie się wybiorę > No,no - ale Shipp wcale nie jest pierwszy raz w Polsce Czy nie występował w ramach WSJD 2004? Może w składzie podanym na stronie po raz pierwszy... Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Matthew Shipp Trio 06.01.05, 23:11 Shipp grał na WSJD w 2003 roku w kwartecie Ware'a. Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Re: Matthew Shipp Trio 16.01.05, 12:17 kod_kreskowy napisała: > 14 marca 2005 - Katowice - Klub Hipnoza > 15 marca 2005 - Warszawa - Kinoteatr Bajka > 16 marca 2005 - Poznań - Klub Blue Note Na stronie Agencji Akwarium, w dziale Inne Projekty , potwierdzenie koncertu w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Oleś/Trzaska/Oleś w Alchemii 06.01.05, 16:09 26.01.2005 g.19:30 "News" - Krakow,Alchemia 27.01.2005 g.19:30 "Solo" - Krakow,Alchemia 28.01.2005 g.19:30 "Standards" - Krakow,Alchemia Na wieczór pierwszy zatytułowany "News" złożą się najnowsze autorskie kompozycje członków tria. Wieczór drugi będzie nosił tytuł "Solo" i złożą się na niego trzy solowe koncerty muzyków. Ostatni koncert będzie wydarzeniem najbardziej unikatowym a zatytułownym "Standards". Tego wieczoru trio zaprezentuje zestaw wybranych specjalnie na tę okazje kompozycji pióra najwybitniejszych artystów świata jazzu. Wszystkie trzy koncerty będę nagrywane. [serpent.pl] Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Oleś/Trzaska/Oleś w Alchemii 06.01.05, 23:09 No proszę - dobrze pamiętam,jak kilka lat temu któryś z braci mówił,że nie ma najmniejszego sensuu granie na koncertach standardów jazzowych,jeśli się tego nie robi jak Jarrett. Czyżby Olesiowie uznali,że są już takimi tuzami? Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Baaba w Żaku (Gdańsk) 07.01.05, 08:57 BAABA czyli: Bartosz Weber - gitara/sampler Tomasz Duda - saksofon altowy i barytonowy Wojciech Mazolewski - gitara basowa Macio Moretti - perkusja/sampler 16.01.05 (niedziela), godz. 20.00 Bilety: W przedsprzedaży (8 - 15.01.05): 25, 15,-ulgowy W dniu koncertu: 30,- 20,- ulgowy 10,- zniżka z kartą klubową Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy więcej Baaby 07.01.05, 09:07 13.01.2005 - ŁÓDŹ, Jazzga 14.01.2005 - WARSZAWA, Cafe Kulturalna 15.01.2005 - GORZÓW WLKP., Pod Filarami 16.01.2005 - GDAŃSK, Zak 12.02.2005 - KATOWICE, Hipnoza 24.02.2005 - POZNAŃ, Pod Minoga Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy hmm 07.01.05, 10:57 kod_kreskowy napisała: > Tak, dodam jeszcze, że: muzyka.onet.pl/jz,1034009,wiadomosci.html Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Lautari w Poznaniu [etno-jazz] 10.01.05, 12:06 11 stycznia 2005 godz. 20.00 Club Projekt, ul. Wszystkich Świętych 4A Poznań <a href=http://www.etno.serpent.pl/koncerty2005/lautari01.html>szczegóły</a> Odpowiedz Link Zgłoś
milusiaa Re: koncerty, koncerty... 10.01.05, 18:13 Może małojazzowo...a może wcale niejazzowo.. wybieram się na "Pasjans" do Chorzowa 17.01 ktoś był? wrażenia? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Festiwal Współczesnej Muzyki Improwizowanej 11.01.05, 13:27 [onet.pl] Festiwal Współczesnej Muzyki Improwizowanej Koncerty (Galeria Zachęta) 25.02.2005, g. 20 [1.] Le Quan Ninh solo [bęben basowy] [2.] Frédéric Blondy [fortepian] Zdzisław Piernik [tuba] Rafał Mazur [akustyczna gitara basowa] [3.] Le Quan Ninh [bęben basowy] Mikołaj Pałosz [wiolonczela] [4.] Frédéric Blondy [fortepian] Włodzimierz Kossak [fagot, kontrafagot] Michał Górczyński [klarnet basowy] Tomek Duda [saksofon barytonowy] 26.02.2005, g. 20 [1.] Frédéric Blondy solo [fortepian] [2.] Le Quan Ninh [bęben basowy] Raphael Rogiński [gitara] Rafał Mazur [akustyczna gitara basowa] [3.] Frédéric Blondy [fortepian] DJ Lenar [gramofony, sampler] [4.] Le Quan Ninh [bęben basowy] Tomek Chołoniewski [werbel] Marcin Dymiter [live electronics] Piotr Bukowski [live electronics] Bartłomiej Zajkowski [fortepian] 27.02.2005, g.20 [1.] Le Quan Ninh + grupa studyjna [2.] Frédéric Blondy + grupa studyjna [3.] Le Quan Ninh [bęben basowy] Frédéric Blondy [fortepian] Sesje studyjne (Galeria Zachęta) 24, 25, 26, 27. 02. 2005 więcej Warto zaglądać na stronę plain. , na której póki co nic ciekawego nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Olo Walicki Trio 12.01.05, 16:14 Blue Note, Poznań 22 stycznia (sobota) godz.20.30 więcej Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Eivind Aarset 12.01.05, 16:24 6.2. - Katowice - Jazz Club Hipnoza 8.2. - Warszawa - Kino Teatr Bajka projekt: électronique noire - connected live -- Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Makowicz vs. Możdżer 15.01.05, 08:52 29 stycznia, godz. 17.00 Filharmonia Bałtycka na Wyspie Ołowianka w Gdańsku więcej Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Pat Metheny Group 15.01.05, 09:05 20 maja - Poznań, Hala Arena 21 maja - Warszawa, Torwar 22 maja - Zabrze, Dom Śpiewu i Tańca Odpowiedz Link Zgłoś
gkompert Re: koncerty, koncerty... 19.01.05, 13:44 A u mnie w Jaworznie 26.02 w MCK wystąpi kwartet jazzowy z Bernardem Meselim. Szczerze powiedziawszy nie wiem czego się spodziewać. Nie wiem kto z nim zagra. Moze ktos był juz na Jego koncercie i podzieli się wrażeniami. Z góry dzieki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: koncerty, koncerty... 19.01.05, 14:16 Bylam na kilku jego koncertach, nie wiem co to za kwartet, moze z Globetrotters? Jesli masz mozliwosc to idz, powinno byc fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gkompert Re: koncerty, koncerty... 19.01.05, 20:09 Własnie jakby to był Globetrotters to byłoby fajnie. Ale chyba to nie to dlatego musze poczekać na szczegóły. Ale chyba i tak się wybiorę ! Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy No Jazz w Fabryce Trzciny 21.01.05, 17:03 "futurystyczne brzmienie francuskiego jazzu, fuzja jazzu, acid jazzu, funk i latino" - tak zachęca FT 12 luty start: godz. 20.00 koncert: godz. 21.00 Bilety w cenie: 55 zł Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy ...i w Poznaniu 22.01.05, 11:03 Blue Note 11 luty (piątek) godz. 20.30 więcej o No Jazz na stronie Blue Note Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Jazz Od Nowa Festival 23.01.05, 08:38 Toruń Klub Od Nowa 25-26 lutego 2005 Bilety: 25 zł, karnet na dwa dni 35 zł Program: 25 lutego 2005 (piątek), godz. 20.00 - Janusz Muniak Quartet - YeShe (Ziut Gralak, M. Pospieszalski, Piotr Pawlak, Andrzej Rajski) - Krzysztof Popek International Quintet (USA/PL) feat. David Friesen, Randy Porter, Victor Lewis, Piotr Wojtasik 26 lutego 2005 (sobota), godz. 20.00 - Pierończyk / Sudnik / Piwkowski - Mika Urbaniak & Jaskułke Trio - Jan Ptaszyn Wróblewski Sextet więcej Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Jaskułke Trio 23.01.05, 10:59 A jutro w Teatrze Rozmaitości zagra Sławek Jaskułke Trio. Oprócz lidera Krzysztof Pacan na basie i Krzysztof Dziedzic na perkusji. Jakoś nie mogę przekonać się do płyty "Sugaree",ale może w końcu zmienię zdanie? Jeśli tylko wejdę na koncert,bo jeszcze nie mam biletu,a w TR może być niezły tłum. Jak zwykle w TR. Odpowiedz Link Zgłoś